Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• harry

veterán

Köszi megint a tippeket, nekem szívem szerint a Focus II facelift jön be (úgy észérvek alapján is, bár szerintem fontos, hogy szeretni is tudj egy autót bizonyos szintig), így első körben ezekre lőnék, elég nagy a választék is.
    Az 1.6 101 LE motor mellett a szintén szívó benzin 1.8, 2.0 motorokat is szabad venni? Én ezt támogatnám inkább (egy Titanium felszereltséggel ;] ), de azért maradok racionális ha lebeszéltek. Az szólna mellette, hogy pályán több óra útra azért jobb egy nagyobb motor, felszereltség (ülések, tempomat stb). Fogyasztáson kívül nem tudom van-e negatívum (karbantartás, alkatrész ellátottság és ár).

A másik, amin gondolkodom, hogyha fél-egy év múlva kiköltöznénk osztrákokhoz vagy németekhez, mennyire bonyolítaná az életemet, ha itthoni autót kéne kivinnem / járnék jobban, ha kint vennék. Szóval hol lenne érdemes venni? Ahogy most látom:

Kint venni pro: valószínűleg jobban karbantartott; talán jobb áron (?); nem kéne honosítani (hisz ott használnám).
    Ellene: osztrákoknál lehet jobban rohandak (más/több só hegyvidékes utak miatt?); a kiköltözés eleve macerásabb lenne; se németül nem tudok, se kocsikhoz nem értek igazán, így aztán félek nehezebb lenne jót kifogni (sem a nepperrel sem a szervizzel nem tudnék érdemben beszélgetni, különösebb angol autós szakszókincsem sincs, és ezt a másik félről is feltételezem); ismerettségem sincs kint aki segítene.
    Ezt akkor látom járhatónak, ha nagyon kigyúrom magam a típusból és sokat utánajárok itthon, és bízok abban, hogy kint könnyebb jót találni / kevésbé akarnak átverni valami levedlett hulladékkal.

Itthon venni pro: kisebb távolságok miatt könnyebben elérhető kocsik; ismerősök akik segíteni tudnak / magam is könnyebben kiigazodok bármin; már addig is tudnánk használni; talán ismert / lekövethető előélet.
    Ellene: talán több több a gyengébb minőségű példány; kint még le kell papírozni.
    Elsőre egyszerűbbnek tűnik, de ez kényelmi szempont, az autó minőségéről nem mond el semmit.

Mi a Ti véleményetek?
    (Nem feltétlenül csak a Focus kapcsán, úgy általában arról, hogy itthon venni s később kimenni az autóval, vagy kiköltözni, majd inkább ott keresni később. Tehát olyan opción nem is gondolkodok, hogy kimegyek, veszek, hazahozom, és fél él múlva költözünk ki, ezt a papírozás meg szállítás miatt eleve nem tartom logikusnak).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés