Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
Köszi megint a tippeket, nekem szívem szerint a Focus II facelift jön be (úgy észérvek alapján is, bár szerintem fontos, hogy szeretni is tudj egy autót bizonyos szintig), így első körben ezekre lőnék, elég nagy a választék is.
Az 1.6 101 LE motor mellett a szintén szívó benzin 1.8, 2.0 motorokat is szabad venni? Én ezt támogatnám inkább (egy Titanium felszereltséggel ), de azért maradok racionális ha lebeszéltek. Az szólna mellette, hogy pályán több óra útra azért jobb egy nagyobb motor, felszereltség (ülések, tempomat stb). Fogyasztáson kívül nem tudom van-e negatívum (karbantartás, alkatrész ellátottság és ár).A másik, amin gondolkodom, hogyha fél-egy év múlva kiköltöznénk osztrákokhoz vagy németekhez, mennyire bonyolítaná az életemet, ha itthoni autót kéne kivinnem / járnék jobban, ha kint vennék. Szóval hol lenne érdemes venni? Ahogy most látom:
Kint venni pro: valószínűleg jobban karbantartott; talán jobb áron (?); nem kéne honosítani (hisz ott használnám).
Ellene: osztrákoknál lehet jobban rohandak (más/több só hegyvidékes utak miatt?); a kiköltözés eleve macerásabb lenne; se németül nem tudok, se kocsikhoz nem értek igazán, így aztán félek nehezebb lenne jót kifogni (sem a nepperrel sem a szervizzel nem tudnék érdemben beszélgetni, különösebb angol autós szakszókincsem sincs, és ezt a másik félről is feltételezem); ismerettségem sincs kint aki segítene.
Ezt akkor látom járhatónak, ha nagyon kigyúrom magam a típusból és sokat utánajárok itthon, és bízok abban, hogy kint könnyebb jót találni / kevésbé akarnak átverni valami levedlett hulladékkal.Itthon venni pro: kisebb távolságok miatt könnyebben elérhető kocsik; ismerősök akik segíteni tudnak / magam is könnyebben kiigazodok bármin; már addig is tudnánk használni; talán ismert / lekövethető előélet.
Ellene: talán több több a gyengébb minőségű példány; kint még le kell papírozni.
Elsőre egyszerűbbnek tűnik, de ez kényelmi szempont, az autó minőségéről nem mond el semmit.Mi a Ti véleményetek?
(Nem feltétlenül csak a Focus kapcsán, úgy általában arról, hogy itthon venni s később kimenni az autóval, vagy kiköltözni, majd inkább ott keresni később. Tehát olyan opción nem is gondolkodok, hogy kimegyek, veszek, hazahozom, és fél él múlva költözünk ki, ezt a papírozás meg szállítás miatt eleve nem tartom logikusnak).Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs