Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
-
vzsryl
nagyúr
válasz
BigBlackDog #170796 üzenetére
Ismerősöm egy év alatt több, mint 2 milliót költött a 350k-ért vásárolt W124-re, de tudta jól, hogy ennyit fog, mivel Ő régi merci fan, és kb. a nulláról akart felhozni tip-top-ra egy W124-et. Sikerült is, de havonta rá kell költeni egy kisebb vagyont.
focvis: +1
-
nesa
veterán
Úrak, az asszonynak kellene valami kiskocsi a jövőben, a feltéelek max 400k, automata (megbízható fajta),klima, ha van sok légzsák az se baj , dizel/benzin mindegy évi max 3-4000km futna , vagy még ennyit se , évjárat mindegy , felőlem 1980as is lehet ha tudja a feltételeteket, én W124 vagy W126 ra gondoltam bár utóbbiak drágulnak, nem kell v8 meg sok erő, Mama bírjon elmenni az óvodába, túl nagy kocsi se kell(pl ford grand victoria nem kell)...valami tipp
-
Declare
őstag
válasz
Vismajor01 #170793 üzenetére
Hajra, csak nezz utana tenyleg alaposan. Megeri sok sok orat eltölteni azzal, hogy a konkret tipusnak, konkret motorral jo alaposan utananezel.
Atyavilag, ilyenkor jön azert ki, hogy mennyire nem egyforma senki sem
egy dizel kombi alfa romeo ami megfog, egy sor6 benzin bmw meg nem
en dizelt csak azert vettem es hajtok most is, mert 40k km körül beleteszek egy evben...5k km t kellene csak vezetnem ra se birnek gondolni ilyenre, hogy turbodizel
-
Vismajor01
addikt
válasz
Declare #170785 üzenetére
Ez igaz, de szeretném hinni, hogy menni is kell vele, hogy tönkre menjen. Ha évi 40 ezret mennék autóval akkor biztos, hogy valami megbizhatóbbat keresnék.
Az a bajom az E46-al hogy régi, nekem 2007 eleje a legutolsó ahonnan választhatok, céges autófinanszirozás miatt. Meg ez a BMW sehogyse fog meg. Sztem 1.9 jtd alfa lesz belőle, annak sokkal jobb a hire.
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter #170782 üzenetére
Köszönöm ezeket is!
Nem vagyok válogatós, keresem az ideális családi autót, számomra megfelelő fenntartási költségekkel -
Declare
őstag
válasz
Vismajor01 #170781 üzenetére
Alapbol az a baj az idös autokkal, hogy szepen lassan az idövel minden tönkremegy. Innentöl kezdve, annak az eselye, hogy valami vilagitani fog, valami zörög, valami nem müködik, vagy nem müködik jol, beazik....stb. az egy idös autonal nagyon valoszinü.
Ha ezt megspekeled meg ilyennek, hogy turbodizel, akkor csak a meghibasodasok szamat növeled es nem is kis mertekben. Raadasul a dizelnek kifejezetten rossz lesz, amikor 7 km-t mesz vele.De figyi, persze neked kell eldönteni. Ha az erzelmi szempontok a fontosak, ahogy irtad, meg nem is letkerdes, hogy megbizhato legyen es ez tetszik, akkor hajra. Csak akkor szerintem ha kinezed, hogy ez a tipus, ezzel a motorral, akkor asd bele magad a temaba. Magyar es külföldi forumokat is atturnek a helyedben. Ezen kivül a mobile.de t is gorcsö ala vennem, mert nagyobb kinalatot fogsz talalni.
Valami benzines hatsokerekes verda ebben az esetben nem jatszik? Mert abban azert több fun faktor lenne, szebb hang stb. E46 BMW sor 6 motorral pl
ennek mondjuk a bmw forumban utana tudsz kerdezni, vannak szakik, akik megmondjak, mit kerülj el, mire figyelj stb.
De persze megegyszer irom, nem lebeszeles. Ha a dizel alfa kell, vedd azt, nem ismerem különösebben, csak nekem a dizel kombi az a "belepakolom a csaladot, felmegyek a palyara, benyomom a tempomatot 140 re azt`megyek" auto....valahogy nagyon nem az elsö autos, haverok buli, fun, 5k km/ev.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
t.imi #170774 üzenetére
Passz, Renault topikban kérdezz rá, rosszat nem tudok mondani róla. Ha Kia, inkább Ceed vagy Carens lenne a páros nálam, bár a Venga sem rossz hírű (viszont pl. autópályán és kanyarban is jobb lenne egy alacsonyabb szekér). Egyébként mi folyik a háttérben, hogy ilyen sokféle, eltérő autó közül válogatunk?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Declare #170779 üzenetére
Persze, igazad van. Nem is tehetem meg, hogy havi 50 ezreket költsek alkatrészre.
De rosszul gondolom, ha azt mondom, hogy én 15 ezer kilométert fogok vele menni 3 évre szóval nyugodtabban alhatok mint az aki már 120e-t belerakott? Mármint tudom, hogy ami elromolhat az el is romlik de veszek egyet amiben rendben vannak a hengerek, cserélt már a kettőstömegű az EGR kiszedve, akkor eléggé tudom limitálni annak az esélyét, hogy pont nálam romlik el, nem?
A racionalitás nem igazán szempont.(
) Édesanyámtól lenne egy 2009es patika Prius 2 1.5 millióért. Az autó még csak enni se kér, nemhogy még elromlana! Nah azt megvenni, na az lenne racionális!
Sőt, igazából amennyi alkalomra veszem az autót, a legracionálisabb az lenne ha maradnék a motorozásnál, de ha szar az idő akkor buszozok, ha meg nagyon kell az autó kölcsön kérem a családtól, van 6 a családban. (Nagy a család)
Nem közlekedési eszköz kell, amit rughatok ahol érhetek mégse romlik el, keveset eszik. Honda Jazzt, Priust vegyen az aki sokat megy, fontos h birja a kilométereket, hogy ne egyen sokat.
Hanem valami amire jó ránézni, ami húz ha sietni akarok. Sz*rok rá mennyire lehet vele csajozni, engem csak az érdekel hogy milyen érzés tölt el amikor megnézem magamnak mielőtt beszállok. Az se érdekel ha 10 litert fogyaszt, amennyit mennek, annyiból mindegy.
A 1.5millát is azért lőttem be, mert ez tűnt úgy nagyjából a közepének a kinálatnak. De ha nincs, megnézem az 1.9es 150 lovast. Az sokkal hétköznapibb. Mindegy, érlelődöm.
-
Declare
őstag
válasz
Vismajor01 #170768 üzenetére
"Nem a megbizhatóságáról hires a konstrukció, de mint mondtam, nálam annyira nem szempont."
Majd az lesz, ha a 3 esös napon, amikor epp menni akarsz vele nem fog elindulni
Hat nem tudom, amit itt leirtal az a racionalitasokkal szembe megy, de persze nem kell mindig mindent racionalisan csinalni.
A helyedben en elsö autonak biztosan nem egy 10+ eves 200 loerös dizelt vennek. Kifoghatsz egy szuper peldanyt, amivel nem lesz semmi bajod, de erre azert kicsi az esely. Ha a szabadidödet tovabbra is a csajozas, haverok, pecazas haromszögben kepzeled el inkabb, mint hogy autobontok arlistait böngeszed es a sporolt penzed a szerelöhöz csorgatod, akkor en a helyedben elengednem a 200 loeröt es a "szexi" autot es keresnek valami sokkal inkabb racionalis elsö autos autot, a megsporolt szabadidö es penzen meg elmennek sielni
Most nagyon hiertelen egy H Astra caravan 1,8 as benzinmotorral jut pl eszembe. Ilyen ar környeken akar talalhatsz is. Baromira nem szexi
, baromira unalmas, nem fog hatbaverni ha lepadlozod, cserebe 200% -al több az eselye, hogy sokkal kevesebbet fogsz vele szivni, mint amit neztel (meg persze van azert sok ilyen unalmas de relative megbizhato idös auto opcio is). Aztan par ev mulva majd ugyis rajössz, hogy egy tizen x eves akarmilyen verdaval menönek lenni es csajozni az zsakutca
De persze mondom ez csak az en gondolkodasom ...csak gondoltam a "szexi" 200 lovas dizel kombi ötlet melle odaallitok egy masik oldalt is
-
-
t.imi
addikt
válasz
molnarpeter #170767 üzenetére
Köszönöm szépen!
Még két kérdés a nagyérdeműhöz.
Az új, 1.6dci mennyire ajánlott? Állítólag láncos motor...Ajánlottak még 2009-es 2.0crdi Kia Carenset és 2010-es 1.6crdi Kia Venga-t.
Népitélet szerint jó vas mind a kettő. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
OPiiPO #170759 üzenetére
Bőven, ezek nagyon tartósak, az akksira meg van garancia de ha mégis van vmi akkor cellánként cserélhető. Át kell vizsgáltatni de ezek taxis üzemben is 4-500k km-t elfutnak gond nélkül. Arra érdemes figyelni, hogy rendes olajat kapott-e (0W20) mert ha nem akkor azért lehet gond a benzinmotorjával.
-
válasz
gzbotii #170763 üzenetére
Nem is az épkézláb állapottal van a baj hanem a felszereltséggel. Rengeteg a szervó és klíma nélküli példány én ezek nélkül biztos nem venném meg mert a 165-ös gumi ellenére rendesen bele kell kapaszkodni a kormányba parkoláskor vagy lassú araszoláskor. Klíma meg ugye alap. Itthon persze jó magyar szokás szerint leszedik a gyári magnézium felniket és lemezkerékkel meg rendesen megtekert órával adják tovább. Én azt mondom kintről kell hozni egy jól felszerelt (szervó, klíma, esp, oldal lufik...) sérülésmenteset saját célra. Lehetőleg váltóhibásat mert az nagyon olcsó kint. Az ottani pl. német szervízdíjak mellett senki sem fog megjavíttatni egy olyan kis értékű autót ami eleve csak korlátozottan használható pl. a városi kitiltások miatt. A regisztrációs adója nevetséges 20k. Nyugaton mindenki szabadulna mivel fújjdízel és csak Euro4. Ha váltó robot probléma van vele az olcsón néhány tízezer forintból gyógyítható, ha beüt a kemény gebasz akkor már eléggé zsebbenyúlóssá válik a sztori de még ekkor is megáll 300k környékén a történet. Ez esetben A-tól Z-ig minden fel lett újítva a váltóban. A váltó szétborítva csapágyazva hézagolva, robot teljesen felújítva minőségi alkatrészekkel, új kuplung készlettel összerakva, hozzáértő műhelyben munkadíjjal számlával garanciával. Ekkor elmegy újabb minimum 250-300 ezret. Időnként egy alapbeállítás és hatvanezrenként egy olajcsere kell neki. És fogyaszt 2.8 - 2.9 litert százon városon kívül. Legjobb ingázós autó. Megveszel 1000-1200 euróért egy váltóhibásat azt 400euróért leteszi a tréler a házad előtt. Vásárlás utáni kötelező szervizt nem számolom mert az használt autó vásárlásnál amúgy is alap. Váltójavítás, honosítás, biztosítás formájában rádobsz még 400ezret és legrosszabb esetben 900k-ból (jobb esetben 700k-ból) van egy patika állapotú, jól felszerelt, frissen leszervizelt üzembiztos autód ami vegyesben 3,5 litert fogyaszt. És nem ám holmi gyakorló elmebetegek által kitalált totál irreális norma szerint hanem ténylegesen kint az utcán a valós forgalomban. Most, hogy ez sok-e vagy sem azt mindenki döntse el maga. Mivel jól ismerem a típust szerintem nem az. Más szerint meg az. Nekem eszembe sem jutna mást venni évi 38k kilométeres futásra mert ennél nincs olcsóbban üzemeltethető autó.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Vismajor01 #170768 üzenetére
MX5 és boot rack
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Autót vennék, elsőt.
Évi futásteljesitmény: 5 ezer km
Keret: 1.2-1.5m forint +átirás+kötelezőorvoslásra 2-300ezer
Felhasználás: Ha hideg van(0 alatt), esik az eső vagy hó, akkor munkába járásra(2x7 km), egyébként hétvégente kirándulni, pécelre családot látogatni, pecázni, haverokhoz elmenni, segiteni a szomszédnak költözni, ilyesmik.
Futásteljesitményből is látszik, hogy fogyasztás, megbizhatóság annyira nem érdekel. Úgy gondolom, hogy ha szakszervizben átvizsgáltatom a megvételre szánt autót és mindent kicserélek/megcsinálok rajta amit induláskor kell akkor elég balszerencsésnek kellene lennem, hogy a kövi 15e kilométeren öl meg anyagilag (3 évre veszek autót max).
Nem szeretnék három ajtóst. Feleségem, gyerekem nincs, barátnők és barátok vannak. Viszont a kombi autók tetszenek.
Alapból benzines adná magát, de kombiból az kb nincs. Benzinesek főleg az ilyen városi rohangászók, azok nem érdekelnek. Főleg, hogy azon a ritka időn kivül, amikor munkábajárásra lenne az autó nem menne annyira rövid távokat.
Amit egyelőre konkrétan kinéztem azaz Alfa 159 SW 2.4 dizel. Nem a megbizhatóságáról hires a konstrukció, de mint mondtam, nálam annyira nem szempont. A 200 ló viszont megmozgatta a fantáziám.
Amit keresek az egy "szexis" autó (mint a 159-es alfa) amit azért fenn tudok tartani (tehát nem 15 éves Volvo xc90) és lehet bele azért rakni ezt-azt. (Pedig egy jó mx5 se lenne rossz).
Van ötletetek?
-
molnarpeter
nagyúr
-
t.imi
addikt
Reggelt!
Urak, 2014-2015 Renault 1.5 dci Megane grandtour, Fluence, 2013 Peugeot 3008 1.6hdi. Mindegyik ~130e km-el.
Ezek már az újabb Renault dCi motorok, amik erősebb csapágyakkal szerelek, szervizperiódus figyelő rendszerrel, de még a Delphi űber befecskendezővel?
Illetve a Peugeot, Renaultban egy erőforrás van? Tehát esetleges hibák megközelítően azonosak lehetnek? -
sgery
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy opel combo c-m van már lassan 8 éve. Utóbbi időben számolgattam, csináltam magamnak kalkulátort mi mennyibe kerül és elég magas havidíj jött ki rá üzemeletetésre (alapvetően mindent megadok neki, bármi hiba van máris megy javításra és mindenből a jobb minőség kerül bele). Annyira, hogy nem sokkal drágábban újat is vehetnék és nem kéne folyton szervízbe járnom (vagy ha kell is, legalább garanciába történik a kopáson felül..)
Nem sok kocsi jöhet szóba nálam cserekor, annyira szeretem ezt a kategóriát - a hatalmas tér, órási szélvédő, stb.. mind fontos számomra, ki is használom a cégemben a nagy teret szinte minden nap. Tehát kombi / egyterű már kicsi. Szívem szerint feljebb is lépnék egy transporter méretre ha nem lenne az ára akkora. Nagy szállításra van több transitom is, így arra már nincs szükség.
VW caddy tetszene leginkább, de az árával nem vagyok kibékülve, több éves használt példány kerül annyiba mint a többi újonnan.
Végül a Citroen berlingoig jutottam. Az új opel combo / renault kango egy platform, csak az orruk más minden más egyezik. Ebből talán a Citroen tetszik a legjobban, árban is ez jön ki a legolcsóbban.
Két dologban nem jutok dűlőre: 1. motor. 1.2-es 110 lovas benzines vagy az 1.5-ös 130-lovas diesel a jobb választás? Menetben és fogyasztásban biztos a diesel, viszont a későbbi hibák miatt a benzin lehet jobb választás véleményem szerint (a cdti-ben sok a hibalehetőség). Úgy számolok, hogy ~10évig gond nélkül eljárok vele, addigra talán már villanyautóban is elérhető áron lesz ez a kategória. Ez alatt 200-250e km megy bele, jó esettel addig kibírja a cdti is, nagyobb hiba nélkül (tervezek bele állófűtést is venni, hogy télen meleg várjon és a motornak is jót tegyek..).
A második a méret, de ezt önmagamban kell átgondolni.Sosem vettem még újonnan autót. Mire kell figyelni? Mennyire lehet kedvezményeket kicsikarni? Jelenleg fent van egy árlista citroen oldalán, itt van egy listaár és egy kedvezményes ár is plusz az extrák ára.
Ha itt számolok a kedvezményes árrak ~7,5m jön ki arra (sok, de még mindig jobb mint a vw 10-11m, ford connect is 10 körülre jön ki), ami kell nekem. Innen meddig lehet leküzdeni? -
gzbotii
nagyúr
Szerintem már nagyon nehéz épkézláb modellt kifogni, bár nem is kerestem én személyesen ilyen autót. Csak tudván, hogy a váltó igényel egy minimális karbantartást, amit még a legtöbb szerelő sem tud, így ha a tulaj el is vitte, hogy tessék, van benne 130.000, most vettem, rakd rendben amit kell sem biztos, hogy karban lett tartva rendesen.
Másik, hogy aki ilyet vett szándékosan, lehet, hogy épp azt nézte, hogy nem eszik és minnél olcsóbban autózzon.Szerintem ennyi idősen és potenciális km állással már egy spéci igényekkel rendelkező autó rejthet komoly buktatókat.
-
-
válasz
Ace Ventura #170615 üzenetére
Ennyiből kényelmesen kijön egy Lupo 3L még teljes váltó felújítással együtt is sőt kevesebből is. 80-90 között 2.8 - 3.0 literrel elgurul /nem vicc/, klímázva + fél liter. Szög egyszerű az egész kocsi egyáltalán nem kell tőle félni. Motor 1.2 pdtdi. Konstrukciós hibáktól mentes + se részecskeszűrő se kettőstömegű lendkerék se semmi. Kényelmes terpeszkedős ülései vannak és hatalmas a hely benne elöl (Polo, Fabia, Corsa méret vagy nagyobb) automata nem kell pedálozni. Melóba ingázni ez a legjobb választás durván olcsón fenntartható autó. Váltója miatt kialakult rossz hírét is a pöcsorrú tulajoknak köszönheti aki addig hajtották míg teljesen tönkre nem tették, mert minek azt szervizelni... Hibátlan kis 1-2 személyes ingázós.
(#170622) Ace Ventura: számold újra mondjuk 3.2 literrel is.
-
426os
őstag
válasz
Thunderzolee #170755 üzenetére
A sok tulaj sosem jó jel. Az is gyanakvásra adhat okot, ha valaki rövid birtoklás után ad el egy autót, bár itt lehet olyanról is szó, hogy tényleg ideiglenes autónak vette. Viszont akkor lehet nem is úgy bánt vele, mint ha hosszú távra tervezne.
-
Hát..
Az egyetlen ami az autó mellett szól, az az, h friss műszakija van, 2020/11-ig nem kellene vele foglalkozni. (Induljunk ki abból, hogy más nem romlik el rajta talán..)
És ha ott lenne, hogy akár több, mint 300ezer Km van benne, az nem is zavarna. Reális lenne.De így, hogy tekergetve van az órája, meg 12 tulajdonosa volt... (mondjuk a háromnegyede gondolom kereskedőház volt)
Mi az ott a bal első fényszóró oldalsó lámpájánál? Az a barna "keret" a fényszóró körül?
-
máyköl
veterán
-
426os
őstag
válasz
BigBlackDog #170751 üzenetére
De legalább azt az 5e km-t még kiélvezhetné az új tulaj
-
BigBlackDog
veterán
válasz
426os #170750 üzenetére
Nálam a Volvóban 195e kilométer körül jár a számláló. Erősen gondolkozok, hogy el kéne adni, mert ahogy átlépi a 200e kilométert, úgy szerintem bármelyik pillanatban széteshet, megállhat alattam. És meglátásom szerint mivel ezt más is így gondolja, így megvenni sem fogja már senki tőlem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Mobil flották
- Motoros topic
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest