Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#90451) SECTORnooB


SECTORnooB
addikt

Sziasztok!

Mi a véleményetek az LG 43UK6400PLF-ről?

(#90452) LackoMester válasza #46372352 (#90450) üzenetére


LackoMester
addikt

A 49- es 8100 PLA 50 Hz, a 49- es 8100LLA 100 Hz. Na megint okosabb lettem. ;)

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#90453) nightshadow válasza LackoMester (#90452) üzenetére


nightshadow
veterán

A 49SK8100 50Hz-es betűktől függetlenül.

(#90454) PioDVD válasza HdRew (#90444) üzenetére


PioDVD
senior tag

Mikor múlt héten nálam volt a 32lk6100, 3x keresettem csatornákat és alig talált. Kínomban elindítottam a régi 42lf652v-n is, hogy kizárjam a tv-hibát és dettó, eltűnt vagy 100 csatorna. Újrakerestettem, akkor meglett mind. Megint az új tv-n, megint kevés. Újra, akkor meglett mind azon is.

Upc hálózat, sokfelé osztva, de a jelszint jó. Szóval érdemes többször nekifutni.

(#90455) antatom


antatom
csendes tag

Sziasztok!
Mi egy 55sk8100 ast néztünk, eléggé tetszetős volt . Van ennek a kisebb tesója ,49sk8100 . A 2 között több mint 70eFT a különbség. A kissé nagyobb méretet , meg a 120Hz et kell ennyire megfizetni?A többi tulajdonság megegyezik. A képminőségük ugyanaz lehet? Ebben a 300 ezres tartományban van e esetleg más LG tipus ,amit érdemes megvenni?
A 2 tv adatai:
[link]
Köszi

(#90456) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

LG 55UK6950PLB - Első benyomások

Bevezetés:

Laikusként meg sem próbálok részletekbe menően írni a készülékről. Megpróbálom inkább átlagfelhasználóként kicsit leírni, hogy milyen.

Mint mindenki én is többfajta készüléket néztem. És bár én nem tartom azért annyira olcsónak, kicsit csalódott voltam, mikor szembesültem vele, hogy ez még mindig az a kategória aminél így vagy úgy, de kompromisszumokat kell kötni. Minden típusnál írnak valami rosszat, és a "szakirodalom" és a "szakértők" szerint ez még mindig low-budget kategória.

Barátomnak van LG 55B7 OLED tv-je. Mikor azt megláttam, rögtön akartam egy olyat. Viszont az nekem drága. És sokáig úgy voltam vele, hogy majd akkor veszek tévét ha az OLED elérhető árban lesz. Ezt nagyon komolyan gondoltam. Mi se bizonyítja jobban, hogy egy közel 7 éves FHD tv-t váltottam most le.
Szóval láttam a B7-et, imádtam. És nagyon féltem tőle, hogy ez a 6950 majd sokkal rosszabb lesz és megbánom.
Aztán az egyik cimborámmal lefolytatott beszélgetés során, mikor meséltem neki, hogy mindegyikre írnak valami rosszat, akkor ő azt mondta nekem. Vegyem meg azt ami nekem tetszik. A szobában úgy is csak az az egy tv lesz, nem fogom egymás mellett látni a tévéket. És ez győzött meg.

Maga a készülék:

Én azért választottam a 55UK6950PLB-t, mert friss model, Magic Remote-os a távirányító, tetszik a külseje, és DTS Virtual:X hangzású. Volt egy pont mikor már az Edge LED, Direct LED közötti különbséget figyelembe se vettem. Amennyit olvastam róluk, annál inkább nem tudtam dönteni, hogy melyik lenne nekem a jobb. (Ja igen, csak LG-ben gondolkodtam. Semmi másban. Eddig is azom volt, nagyon sok ismerősömnek az van, és a webOS miatt.)

Tegnap megjött a készülék. Összeszerelés, és beüzemelés után rögtön Demo videókkal kezdtem. Sokat töltöttem le, jó előre felkészültem. Az első amit elindítottam az a LG: Night Vision volt. Azért ezt, mert legjobban a fekete szín(ek) megjelenítésétől féltem . Azt még laikusként is megértettem, hogy ez a panel (főleg egy OLED tv-vel szemben) ezen bukhat el a legjobban. Sőt egy review-ban nemes egyszerűséggel nagyon rosszra értékelték a fekete színt. De miután megnéztem ezt a demo-t, megnyugodtam. Gyönyörű ezen a tv-n. Persze biztos rosszak a feketék. Nem akarom én megcáfolni a szakértőket. De számunkra, átlagemberek számára ez szerintem alig észrevehető. A tv hozza azt a bizonyos "azta k***a" érzést. Szóval az a baj, hogy a sok utánajárásnak inkább rossz hatása volt. Mert inkább féltem a tv-től előzetesen, mintsem izgatottan vártam volna. Pár videó megnézése után szépen elöntött a boldogság. Úgy érzem ezzel a tv-vel boldogan elleszek hosszú évekig.

Jobban elmerülve a tv rejtelmeiben (menü, beállítások stb.) is, egyre jobban megtetszett. A Magic Remote nagyon jó cucc. A menü jól felépített, elég egyértelmű benne minden. Viszont a webOS van mikor gondolkodik egy kicsit (1-3mp között). Nem zavaró, csak meglepett. Mondjuk az is igaz, hogy erre akkor lettem figyelmes, mikor 4k HDR filmnézés közben állítgattam a beállításokat. Lehet az ilyen komolyabb minőségű tartalom miatt volt már kicsit lefoglalva a rendszer. Ami nem tetszik, az a Local Dimming (Helyi fényerő szabályozás). A fekete színeknél lejjebb veszi a fényerőt. Ez papíron szép és jó. De a panel gyengesége miatt, mindezt sávosan teszi. Jóó vastag sávokban. Ez zavaró. Állítgattam a szintjeit először, aztán inkább kikapcsoltam az egészet a francba. A betekintési szög minőségét nem tudom megítélni, nem tudom mi a standard. De az tény, hogy nem 100%-os ennél a tv-nél. Oldalról, felülről már "más a kép". Egyáltalán nem szörnyű a helyzet, de látható. Igaz én teljesen oldalról néztem meg, szóval aki onnan akar tv-t venni, az ne ezt vegye. :)
A TV hangja számomra elég. Sőt nekem tetszik is. A DTS Virtual:X is rendesen hallható különbséget ad. Egy tv-től nekem bőven elég ez a hangminőség.
A file-okat, én DLNA-val oldottam meg. A Serviio programmal. Minden nagyon egyszerűen ment. Eddig hibátlanul működik az egész.
Kipróbáltam PS4 Slim-mel is. Nincs Pro-m, ezért maradt a 1080p. Látszik is, hogy 1080 és nem 4k. Viszont játékra alkalmasnak tituláltam a tv-t. :D Annál inkább, mivel utána PC-ről nyomtam kicsit a Forza Horizon 4-et. Na az 4k-ban 60fps-sel nagyon disznó volt! Inputlag ha van is, ilyen autós, single player játékoknál ez szerintem senkit nem fog zavarni. Multizni meg nem TV-n kell. Én egyébként nem vettem észre semmi különöset. Este megnéztem a kedvenc filmemet, az Interstellar-t. Hiába láttam már rengetegszer. Ez most igazán különleges volt így. Elképesztő ez a minőség, ekkora méretben. Ráadásul nekem nagyon bejön ez a TrueMotion. Tudom, tudom mindenki aki kicsit is jobban ért hozzá, az utálja, nekem még új, és szerencsére nem is volt vele gond. Mert olvastam, hogy el tudja az rontani rendesen a dolgokat.

Végszó:

Nagyjából ennyi lenne. Próbáltam úgy írni, hogy egyértelmű legyen az is, hogy régi készülékről váltottam, így iszonyat nagy az előrelépés. De ha nem is használtam a mindennapokban ilyen tv-t, azért volt szerencsém már hozzájuk, jobbakhoz is. Én most így nem látom azt, hogy ez a tévé az árának arányosan gyengébb lenne egy OLED B7-nél. Lehet ha egymás mellett lenne a készülék akkor megérteném. Így nem. Hiába írnak rosszat (is) erről a készülékről, átlag embernek szerintem leesik ettől is az álla ha először van hozzá szerencséje. Tudásban is jól meg van pakolva. Hirtelen nem jut eszembe funkció ami hiányozna belőle.

Szóval, ha átlag laikus vagy és ezen sorokat elolvastad, akkor ne hallgass feltétlenül rám, mert én is az vagyok. De gondolkozz el azon, hogy vannak akik anyagilag és szakmailag is magasabb szinten mozognak. Azok megengedhetik maguknak a jobb, drágább tv-ket. Nekik ez a készülék nem az igazi. De mi boldogan fogjuk használni. ;) Bocsi ha túl "elbeszélő költemény" lett.

Rengeteg sportot nézek alapból, NFL, NHL, MLB, motorsportok. Tegnap azt még nem néztem meg, hogy milyen. És a TV adást sem mert épp szolgáltatót váltok, és még nincs bekötve az új.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#90457) blakey válasza .LnB (#90456) üzenetére


blakey
titán

Használd egészséggel.

(#90455) antatom
Hiába egy széria, nem törvényszerű, hogy 2 különböző méretű TV ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír és most nem a papírra gondolok. Tavalyi 49SJ8XX jobb volt, mint a nagyobb testvéreik. Meg kell nézned élőben, hogy teszik-e neked vagy sem.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90458) Throme válasza .LnB (#90456) üzenetére


Throme
veterán

A "Local Dimming (Helyi fényerő szabályozás)" problémárol olvastam valahol a 6950 típus esetében. Úgy látszik ez nem egyedi hiba, hanem "fícsőr". Azt nem értem, hogy tesztelésnél mit néznek a gyárban, vagy a dizájnerek?! Nekik ez nem tűnik fel, hogy nem stimmel vele valami, és inkább kivennék ezt a dolgot?

(#90459) blakey válasza Throme (#90458) üzenetére


blakey
titán

A Local Dimming ilyen, zónától függetlenül, én még nem láttam jót semelyik LCD-n, értelmetlen dolognak tartom, a pixelenkénti vezérlés a jó megoldás, ha zónák vannak akkor mindig lesz valamilyen aurája a jelenségnek, elkerülhetetlen. Csak amiatt teszik bele, hogy ha valakit nem zavar akkor büszkélkedhet a jó feketével pedig rengeteg részletet fog veszíteni egy sötétben készült jelenetnél.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90460) shteer válasza HdRew (#90444) üzenetére


shteer
titán

DIGI?

manuálisan kel hozzáadni. én is egy youtube videó alapján csináltam meg gyorsan vasárnap az F1 előtt :)

..szerintem jónak tűnik

(#90461) h1mpi válasza .LnB (#90456) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Jó a leírásod pont most gyötrődök amiben Te. Néztem OLED-et kiesett drága, néztem QLED-et és SUHD-t.
LG-m volt megelégedéssel, ha nem sokkal jobb a Samsung nem váltanék. A QLED és az SUHD is már sokkal drágább, mint egy 65UK6950-es ezért jó hogy leírtad, hogy a FHD után ez is nagy előrelépés. Én kb. ugyanilyen felhasználó vagyok mint Te.

A Galmour napok árazása fogja eldönteni véglegesen, hogy mi lesz :)

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#90462) antatom válasza blakey (#90457) üzenetére


antatom
csendes tag

Köszi, akkor megnézzük élőben mindkettőt.

(#90463) csab2


csab2
veterán

Elég jó akció van most az edigitalban. Bocs, ha már volt!

Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim

(#90464) Grawens válasza csab2 (#90463) üzenetére


Grawens
senior tag

Hol van itt akció? :Y

(#90465) Geza26 válasza Grawens (#90464) üzenetére


Geza26
senior tag

Irtak egy magasabb áthúzott árat az eredeti fölé! :)

Géza

(#90466) Grawens válasza Geza26 (#90465) üzenetére


Grawens
senior tag

Azt néztem én is. :U :D

(#90467) HdRew válasza shteer (#90460) üzenetére


HdRew
őstag

Igen, digi. :)

Manuálisan? No fene, mindjárt megnézem. Talán beadta, mikor nem csak a digitális csatornákat kerestem, de az SD volt tuti.

(#90454) PioDVD

Köszi, akkor többször fogok próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

(#90468) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! 43"-as méretben, milyen TV-t ajánlotok? Főleg TV nézésre kell (illetve sok SD, FHD családi felvételem is van), lehet elég lesz az FHD is. 43LK5900PLA illetve 43LK5000PLA? Média lejátszóm van, okos funkció nem kell.

[ Szerkesztve ]

(#90469) HdRew


HdRew
őstag

Nos, elég furcsa.

Az egyik tévénél az adott frekvencián az m4 sport HD minőségben van, és megkerestem én a másik tévén is, beállítottam azt a frekvenciát, és csak az SD verziót hozza be.

Mi lehet a gond?

De 122000-ről nem lehet 135500-ra váltani csak úgy, végig kellett nyomnom egy ... gombot ahhoz, hogy eljussak oda, hihetetlen, hogy az egyes számjegyeket nem lehet megváltoztatni. Szerintem volt vagy 20 perc minimum.

(#90470) Lazarus911 válasza .LnB (#90456) üzenetére


Lazarus911
aktív tag

Szia!
Elolvastam a hsz-ed és tudok vele azonosulni.
Ráadásul a tv a t-comnál 190 ezer.
Szerintem megveszem :-D

(#90471) PioDVD


PioDVD
senior tag

A 32lk6100 az emag-nál tényleg akciós, 90e. Kár, hogy nekem nem jó a netes vétel.

(#90472) pinnacle válasza pinnacle (#90468) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Nincs ajánlott FHD-s TV? Tulajdonképpen a legjobb képminőségű 43"-as, FHD-s TV-t keresem. TV-s fórumban mondták, hogy nincs már ajánlott FHD-s TV, mert már csak gyengébb panellel, elektronikával árulják. 4K-ra terelik az embereket. Ez az LG-nél is így van? Én azért keresnék FHD-s TV-t mert főleg TV nézésre kell, és azért 43"-st, mert most van egy 49"-es FHD TV-m, demó felvételek tökéletesek, akár 1,5 méterről is, de egyes TV adások még 3 méterről is homályosak. Diginél vagyok, ATV HD a legjobb, de azt meg nem nézem. :) Ezért gondoltam, hogy amíg főleg TV adásra kell, és általában ilyen gyenge a TV adás minősége, addig elég lesz a 43"-as FHD TV.

[ Szerkesztve ]

(#90473) Throme válasza pinnacle (#90472) üzenetére


Throme
veterán

Nem vagyok szakértő, de miért baj, ha veszel egy új tévét és az többet tud a korábbinál? Max nem használod ki az extra többletet, ami a felbontást illeti...

Én mondjuk ugyanabba a helyiségbe kisebb tévét nem vennék, az előzőnél :N

szvsz persze

(#90474) pinnacle válasza Throme (#90473) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Sonynál mondták, hogy csak a drágább, X1-es procis, 4K-s készülékek tudják, úgy felskálázni az FHD-s jelet, hogy úgy nézzen ki, mint az FHD-s TV-n. SD meg mindenképpen rosszabb lesz. Mivel nekem elég sok SD családi felvételem van, ezért jobb lenne az FHD, illetve lehet, hogy azért natív FHD-s kijelzőn jobb az FHD-s anyag. Persze ez csak akkor igaz, ha az LG-nél már nem direkt gyengébb paneles, elektronikájú FHD-s TV-ket árulnak.

[ Szerkesztve ]

(#90476) Flowtation


Flowtation
őstag

Sziasztok!
Van egy lg 49lf632V tévém. Minden oké, de azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom, pár másodperc után auto átvált a hdmi1 bemenetre, amin egy raspberry pi1 lejátszó van. Az mindegy, hogy előtte másik hdmi port volt aktív és úgy kapcsoltam ki, sőt ha az 1-es porton hagytam, akkor feléleszti a málnát a képernyővédőből. Ez azért van mert be van kapcsolva a simplink, illetve a málnában a cec támogatás vagy esetleg azért mert a 1-es tv port arc-s?

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#90477) blakey válasza Flowtation (#90476) üzenetére


blakey
titán

CEC miatt van, z ébreszti fel.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90478) blakey válasza Flowtation (#90476) üzenetére


blakey
titán

-

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90479) Redlight2


Redlight2
tag

Hali!

Nézegettem mindenféle low-budget kategòriàt, de csak az lg felé húz a szívem. Viszont elég laikus vagyok hozzà és lenne pàr szàmomra nem vilàgos dolog (ne kövezzetek meg érte :DDD ).

Kettő versenyzővel szemezek: 55uk6300mlb és uk6950plb.

Az első kérdésem az lenne, hogy ezeknek a tv-knek a médialejàtszòja mennyire bírkozik meg a 4k tartalommal ? Pl. Ha egy HEVC vagy x265 kòdolàsú 4k mkv-t akarnék lejàtszani.

A màsik, a dràgàbbik model a dts:x miatt került képbe. Az olcsòbb modelnél ugye ez nincs és itt jönne a következő kérdésem.
Gondoltam arra, hogy uk6300mlb + sk5 hangprojektor kombòra teszem a voksom. Viszont ehhez tényleg nem értek, hogy megoldhatò-e. Példànak okàért le akarok jàtszani egy 4k filmet (pendriveròl a tv lejàtszòjàval) aminek az eredeti hangsàvja dts:x, attòl a tv a képet lejàtsza és a hangot kiküldi az sk5-re ? Vagy alapbòl nem is küldi àt a hangot ? Összelehet úgy kötni a tv-vel hogy ez megoldhatò legyen ?

(#90480) .LnB válasza Redlight2 (#90479) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Nekem a 6950 lejátszott eddig mindent, többek közt a HEVC-t is. x265-öt nem tudom próbáltam e, de délután megnézem és írok. Viszont 99%-hogy azt is lejátssza.

A másik kérdésre nem tudok válaszolni.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#90481) Throme válasza Redlight2 (#90479) üzenetére


Throme
veterán

Szerintem, ha a tv-n van optikai kimenet, a hangprojektoron ugyanilyen bemenet, akkor igen.
Legalább is nálam - régebbi lg tv típuson - így van megoldva a hang, csak nem projektorra megy, hanem erősítőbe.

(#90482) pinnacle válasza pinnacle (#90474) üzenetére


pinnacle
nagyúr

LG-nél azt mondták, hogy nincs fényérzékelős FHD-s modell, nekem az is kellene, így az FHD kilőve. Úgy látszik az LG is a 4K-ra irányítja az ügyfeleket. LG 43UK6500-t ajánlották, állítólag annak a felskálázása jó.
Ilyen TV-je van valakinek? TV adások, SD, FHD felvételek minősége megfelelő? Illetve akkor már az a kérdésem, hogy melyik a legjobb képminőségű 43" 4K TV? :) Mi a különbség az 6500 és a 6950 között?

(#90483) blakey válasza pinnacle (#90482) üzenetére


blakey
titán

UK6950 egy picit jobb, ha belefér akkor azt válaszd.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90484) pinnacle válasza blakey (#90483) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi! Ehhez a Magic távirányítót adják? Nekem jobban tettszik a hagyományos, az alul lévő gombokkal tudom irányítani a média látszót. Ezt lehet a Magic-kel is?

[ Szerkesztve ]

(#90485) blakey válasza pinnacle (#90484) üzenetére


blakey
titán

Szerintem Magic, de azzal is tudod irányítani a lejátszót.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90486) .LnB válasza pinnacle (#90484) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

A 6950 annyival jobb, hogy (szerk.: papíron) jobb a hangzása (DTS Virtual X), és Magic Remote kontrolleres. [link]

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#90487) blakey válasza .LnB (#90486) üzenetére


blakey
titán

A 6950 annyival jobb, hogy jobb a hangzása (DTS Virtual X), - :) addig állj fél lábon amig ennek van érdemi előnye egy TV-be épített "csipogóban". Mondjuk a H/K hangszórókon érzem, hogy egy picit jobbak, nem vágom a falhoz ha sorozatot nézek de sima sztereó a jó egy TV esetében, minden máshoz erősítő, ha kell a jó hang

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#90488) .LnB válasza blakey (#90487) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

papíron jobbnak számít. :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#90489) h1mpi


h1mpi
nagyúr

65UK6950 vagy SK7900 2018-as? Ez a kettő maradt, ebből kell vennem az egyiket.

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#90490) .LnB válasza h1mpi (#90489) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Mindkettő.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#90491) junior19 válasza Redlight2 (#90479) üzenetére


junior19
senior tag

A médilejátszó képessége jó, 4k hdr-es filmeket viszi simán, viszont a menü ilyenkor belassul, de ezt egyébként is csak egyszer, a beállításkor babrálja a felhasználó. A tekerés, léptetés, váltások gyorsak, stabilak.
A hang viszont más kérdés. Dolby Atmost vagy DTS x-et, de még truhd illetve dts master hangot sem ad ki, a core dolby digital vagy dts-ben adja ki a hangot. Vannak olyan soundbarok, amivel összekötve hdmi-in állítólag kezeli a dolby atmost, de az olyan is.
Leegyszerűsítve dolby digital vagy dts hang lesz mindenképpen, ha lehetőség és igény van, akkor vagy soundbar, vagy hangrendszer.

[ Szerkesztve ]

codec project

(#90492) Redlight2 válasza .LnB (#90480) üzenetére


Redlight2
tag

Rendben, köszönöm :) Ez megnyugtató :)

(#90481) Throme: Biztató amit írsz :) a hangprojektor le tudja jászani a dts:x-et csak a tv nem kezeli,ezért lenne érdekes a dolog nekem :) Így kb árban ott lennék mint a 6950,csak jobb hangzással.

(#90491) junior19 Akkor röviden, az elképzelésem nem megvalósítható? Hiába tudja a hangprojektor a dts:x-et, ha a tv nem kezeli akkor is küldi ki rá a hangot.
A 6950 kezeli,illetve a hangprojektor is,akkor gondolom csak úgy működik. :O

[ Szerkesztve ]

(#90493) Redlight2


Redlight2
tag

"Akkor röviden, az elképzelésem nem megvalósítható? Hiába tudja a hangprojektor a dts:x-et, ha a tv nem kezeli akkor nem is küldi ki rá a hangot."

Bocsi a dupláért de kifutottam a szerk. időből :DD

[ Szerkesztve ]

(#90494) h1mpi válasza .LnB (#90490) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Akkor lehet az SK lesz. 330-ért nagyon jó vétel.

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#90495) junior19 válasza Redlight2 (#90492) üzenetére


junior19
senior tag

Ha mindkettő tudja a dts x-et, akkor az fog szólni, de egy hangprojektoron semmi köze a valódi dts x-nek vagy Atmosnak.
Még arra is azt mondják, hogy nem az igazi, ha a felső hangszórókat a frontra helyezik. Ajánlás szerint meg van a plafonon a helyük, még a szögekre is pontos ajánlás van. Na most a hangprojektor meg szemből fog neked szólni. Erre írtam, hogy ez ne legyen szempont. Ha jobban tetszik alapból a hangja, az egy érv lehet, de az igazi dts x-hez semmi köze. Annak idején szokás volt virtuális sorrund hangképet is berakni a tévékbe, a sorrund hangzáshoz annak sem volt sok köze. Csak erre akartam utalni.

codec project

(#90497) pjen válasza #01819392 (#90496) üzenetére


pjen
félisten

Meg se nézted, és ha törött?

(#90498) Geza26 válasza pjen (#90497) üzenetére


Geza26
senior tag

Ha törött akkor vissza lehet küldeni! Fel kell venni a kibontást.

Géza

(#90500) PioDVD válasza .LnB (#90456) üzenetére


PioDVD
senior tag

Én vagy 2 éve, mielőtt a 42lf652v-t megvettem, marha sokat olvastam, agyaltam.
Aztán megvettem, hazahoztam, beállítottam a sarokba és kész. Előtte paráztam, nehogy pixel hiba, nehogy túlzott bevilágítás, de eszembe sem jutott megnézni. A család sem reklamált, hogy rossz.

Szóval ha valaki úgy tekint rá, mint tv, elfogadja, hogy ennyi pénzért nem egy tökéletes valamit kap, nem direkt keresi, hogy milyen hibája van (és nem tök sötétben, direkt a képre koncentrálva néz filmeket), akkor túl van aggódva a történet.

Mivel a 32lk6100 nem tetszett, annál utolsó pillanatban megnéztem a pixel-eit és volt is egy hibás, így vissza tudtam vinni.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.