Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89801) Kiskutya válasza Dr. Gonzο (#89800) üzenetére


Kiskutya
veterán

Ok köszi bár most nemtom a telekomnál van e normális tv ami tetszik. Mi van akkor ha nem tetszik ami náluk kapható?

hmm...

(#89802) cigam


cigam
félisten

32LK6100PLB-vel vannak személyes tapasztalatok? Nem lassú?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#89803) gulyasa válasza Partizan182 (#89795) üzenetére


gulyasa
őstag

Lehet, hogy igaz, amit írsz, de van benne némi logikátlanság.

Szerintem annak idején 3D TV-t az esetek többségében olyan vásárolt, aki pont a 3D miatt vette meg - mint én. Nem kétszeri alkalomra.
Miért vették volna meg a drágább (3D) tévét, ha pl. olcsóbban is vehettek volna egy kiváló, nem 3D-s tévét vagy ugyanazon az áron egy nagyobb képátlójút?

Az "érdektelenség", mint a gyártók indoka a technológia kinyírására elég átlátszó.
Egyszerűen arról van szó, hogy nem kaszáltak annyi bevételt egyszerre az elején, mint amennyire számítottak.
Mint ahogy az előbb az egyik kolléga írta, filléres technológiáról van szó - értsd: a gyártási plusz költséget tekintve a bevételhez képest.

Csak sajnos a gyáraknak és cégeknek rövid és hosszú távú gazdasági tervei vannak. Ha kicsit is eltér a valóság, akkor azonnal változtatni kell...
Találjunk ki "ÚJ"-at, nézzük, mi lesz az UHD-vel, hajlított nyomorék tévékkel, rakjunk beléjük szuper-intelligens képfeldolgozó processzort, ... stb. stb. stb.
Ugyan kibírnak-e majd kb. 6-7 évet, mint a "home 3D"?

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#89804) Kiskutya válasza Dr. Gonzο (#89800) üzenetére


Kiskutya
veterán

Voltam bent mm-ben megnézetem azokat a tv-ket amiket a telekom kínál. Nekem még mindig az lg jött be a legjobban pedig már elgondolkodtam a sony-n de mintha a színek nem lennének olyan szépek mint az lg tvken. A samsung valahogy nem fogott meg pedig valaki itt azt ajánlotta a va panel miatt. Ezek közül melyiket vennétek? samsung 55nu7102 lg 55uk6950 sony kd55xf7596

6307 hez képest úgy látom a 6950 is elöre lépés viszont nemtom mit változtat de a uj6307 direct ledes volt a uk6950 meg edge ledes.

hmm...

(#89805) blakey válasza Kiskutya (#89804) üzenetére


blakey
titán

Samsung nekem gyengének tűnik, láttam, nem volt jó, Sony nem annyira rossz, az Androidot meg kell szokni és egyes hibákkal együtt kell élni, mert nagyon nehezen oldják meg. Edge vagy Direct LED mindegy, a lényeg a homogénitás, bármelyik lehet homogén, nézd meg és ha homogén akkor nincs gond. Direct LED-es TV is brutálisan felhős tud lenni. Nem tudom ki (bár sejtem) és hol "vési a fejetekbe", hogy EDGE vs. Direct, mert mindegy ha jó az összeszerelés.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#89806) Kiskutya válasza blakey (#89805) üzenetére


Kiskutya
veterán

De te melyiket vennéd?

hmm...

(#89807) blakey válasza Kiskutya (#89806) üzenetére


blakey
titán

Csak ezek játszanak, semmi más?
Lehet, hogy bevállalnám az LG-t, Samsung valamiért gyenge, a színek nem voltak a helyükön és oldalról nem csak fakult hanem torzultak a színek.
A Sony képével nincs bajom, de a rendszerrel együtt éltem 2 évet, nem tökéletes de működik, azok az apró hibák pl. nincsenek az LG rendszerében, a másik ami kiverte a biztosítékot a Sonynál az az volt, hogy a tunerje egy sz@r volt, sajnos a meleget nem tolerálta, a jelszint lement 35-40%-ra és nem lehetett semmit sem nézni, ugyanott két másik TV meg 86-90%-ot mutatott, egyértelműen a Sonynál volt a gond, de mások is írták, hogy korábbi TV-jüknél a jelszint jóval magasabb volt, mint az újnál amit vettek. Nem azt írom, hogy az általad jelölt TV-n is ilyen, de az esély megvan rá.
1 szóval bevállanám az LG, ha az sem jó akkor valahogy kibuliznám a pénz visszafizetését és választanék valami mást, jobb Samsungot, Sonyt, Panasonicot vagy LG-t.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#89808) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Sziasztok!

Új nappali vásárlása miatt cserélnem kell a meglévő 4-5 éves LG 46LB731V tv-m. Akkor ezt ajánlottátok ár/érték arányban. Azóta is nagyon elégedett vagyok vele. Imádom!
Mivel a nappali jóval nagyobb lesz, így 60-65 collost kell vennem. A MM-ban a Super ultra HD 4K-t javasolták.
Melyik most a bestbuy ebben a kategóriában? köszi!

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#89809) Kiskutya válasza blakey (#89807) üzenetére


Kiskutya
veterán

Igen ezek vannak a telekomnál, remélem hogy én választhatok és nem rám akarnak sózni majd valamit. Szerencsére ami elromlott már nincs nekik, mert azt tuti nem vennék. Köszi akkor még egy pont az lg-nek!

hmm...

(#89810) Kiskutya


Kiskutya
veterán

LG 55uk6950-röl van valakinek véleménye?

hmm...

(#89811) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Üdv!

Van egy lg b7v-típusú tévém, smartshare-n keresztül szépen játszik minden 4k tartalmat, viszont m2ts fájlokat nem szereti, van erre megoldás? Csak kizárólag konvertálás? Illetve ha az, akkor tud valaki ajánlani egy jó konvertáló programot, amivel értelmes minőséget tudok beállítani. Persze a legjobb az lenne ha konvertálás nélkül megoldható lenne...

(#89812) Lacielvtárs válasza Sanyaaa26 (#89811) üzenetére


Lacielvtárs
nagyúr

Rakd át mkv formátumba, mkvmerge progival.
Akkor kapsz egy 'szokásos' remuxot

"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯

(#89813) Jumpalaja01


Jumpalaja01
tag

Sziasztok.
Adott egy LG LA660s tv, digi kábeltv előfizetéssel. A beállítások menübe a "Digitális kábeltelevízió beállítása" menüben lehetne beállítani az automatikus csatornafrissítést. De nekem ez a menüpont inaktív. Hogy lehetne ezt aktívvá tenni? Szervíz menübe be lehet kapcsolni? Mert nagyon rossz ha jön egy új csatorna akkor teljes keresést kell csinálni és törlődik minden. Van egy másik LG tv-m ugyanilyen menürendszerrel, ott aktív ez a menüpont és ha jön új csatorna, akkor figyelmeztet, lekeresem és hozzárakja az újat a régi csatornalistához.

(#89814) Partizan182 válasza gulyasa (#89803) üzenetére


Partizan182
senior tag

Pár éve még nem tudtál úgy normális tvt venni, hogy ne lett volna benne 3D ha kellett ha nem. Ha bárkit is érdekelne még mindig lenne ilyen tv, de a piac döntött. Nekem volt 3d oledem, istenfasza volt a 3d kép rajta, használtam tán 2x.

Van helyette HDR, fasza kijelzőn hasonló extra dimenziót ad a képnek.

(#89815) TFerenc07


TFerenc07
tag

Sziasztok csoporttagok!

Van egy LG 55UH664V típusú smart tv-m. Ami az utóbbi időben olyat produkál, hogy az online focis stream oldalakat nem akarja lejátszani. Elkezdi pufferelni, mintha töltené a videót, de nem indul el. Kiírja hogy próbáljam újra. Pár hónapja még működött normálisan. Mi lehet a baja? Az internet jó.

(#89816) Cyrusv10


Cyrusv10
tag

Üdv

Leírom mire jutottam hátha van akinek van jobb ötlete vagy olyan cipőben van mint én és akkor nem kell annyit keresgélnie.

A TV: UJ634V

DLNA (Plex és Win7) megoldással nézem rajta a filmeket UTP kábellel routerren át összekötve. A Plex-el semmi gond nem volt, amíg elő nem vettem pár 2160p MKV filmet és feliratot meg hangsávot akartam rajta állítani. Itt lehalt a cucc csak bufferel, kis film, megint buffer, nézhetetlen. A beépített médialejátszó simán viszi a filmet DE nem látja a belerakott (pl:sup tipusu) feliratot....

Próbáltam az X-plexet és az universal media server-t is, egyik sem volt jó. Plexnél ki be kapcsoltam minden streaminggel kapcsolatos beállítást, egyik sem segített.

A fórum olvasgatása és a többi netes keresés mellett úgy sikerült megoldanom a filmézést, hogy az .srt subot az mkv mellé másolva hordozható vinyóról a tv alap médialejátszója már viszi ahogy szeretném. Illetve az is működött, hogy a mkvtoolnix-el beletettem a filmbe. (legalább megtanultam, hogy ilyen is van)

Kérdésem az, hogy mi lehet a probléma? Valami itt a transzcode vagy mi lesz a ludas ha jól sejtem, de hogy lehet ezt javítani azt nem tudom.
Esetleg van-e valami eldugott über médialejátszó amit a tv-re rakva a plex médiaszerverén megosztott tartalmakat rendesen tudom nézni, vagy a plexel lehet-e valamit csinálni?

Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#89817) blakey válasza Cyrusv10 (#89816) üzenetére


blakey
titán

Szerintem hálózati probléma de tehetsz egy próbát az Emby-vel, szinte minden eszközre elérhető és szépen teszi a dolgát, a Plex-hez hasonló de valahogy mégis más.
Ha ezzel sem jó akkor egyszerűbb a Serviio, itt nincs semmi csicsa csak ikon a borítókról és működik a dolog.
Mindenek előtt ellenőrízd a hálózatot, hogy minden rendben van az UHD kiszolgálásához.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#89818) TFerenc07


TFerenc07
tag

Sziasztok.

Lenne egy olyan gondom is a tv-vel, hogy van a belső hálózaton egy pc is. Az a gondom hogy pl a gépen lévő egy fiimnél ha jobb egeret nyomok, akkor van egy olyan lehetőség hogy átvilel eszközre és abban a listában benne van a tv is. Sajnos hiába nyomok rá a tv elindítja a lejátszást, de pár másodperc múlva megáll és kilép. Miért van ez? A hálozatom jó, mert minden eszköz vezetékkel csatlakozik a routerhez, és a netem is gyors gigabites diginetem van.

(#89819) dussy


dussy
őstag

Sziasztok!

LG 32LJ610V tv-t néztem, amiről véleményben szerepel a gyenge hangminőség illetve a fülhallgató kimenet hiánya. A TV-t a 10 éves. közepesen nagyothalló kisfiam használná, ezért az ilyen jellegű hibákat szeretném elkerülni. Tudtok javasolni alternatívát?
Köszi

https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html

(#89820) nyikszi válasza dussy (#89819) üzenetére


nyikszi
őstag

Szia! Gyenge hangminőség? Az biztos nem HIFI, de én nem írnám le. MM.ben meg kell hallgatni. A fülhallgató meg mehet optikán keresztül, csak ahhoz kell átalakító is. Amikor én nézegettem a TV-ket, sajnos szembesültem vele, hogy lehagyják az olcsóbb TV-kről a fejhallgató kimenetet.

Ilyen vagy hasonló átalakító kell: [link]

Természetesen Kínából olcsóbb.

Vagy ez olcsóbb: [link]

Ajánlott online rendeléssel megvenni és akkor el tudsz állni a vásárlástól. Pl. megveszed, elmégy a MM-be, kipróbálja a Fiad és ha nem jó, akkor visszaviszed a konvertert, TV-t meg nézel mást.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#89821) dussy válasza nyikszi (#89820) üzenetére


dussy
őstag

Köszi, erre nem is gondoltam!
A személyes megtekintés / online vásárlás nekem is eszembe jutott, de az MM keresője szerint Budapesten 1db ilyen TV sincs jelenleg, de egy próbát mindenképp megér!

https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html

(#89822) pjen válasza dussy (#89819) üzenetére


pjen
félisten

Tudom,hogy ez Lg topik,de hasonló problémára a Philips Tv - k között találtam megoldást.

(#89823) Peace


Peace
nagyúr

Sziasztok!

LG LF652V-es TV-ről lenne szó. Olvasgatom a használati útmutatót meg már mindent, de nem találok választ. Nem lehet valahogy rávenni a TV-t, hogy automatikusan váltson a bemenetek között? Ha PC-n (HDMI1) volt hagyva és bekapcsolom PS4-et (HDMI2), akkor automatikusan átváltson HDMI2-re? Csak manuálisan távirányítóval?

(#89824) Rókabajusz


Rókabajusz
csendes tag

Sziasztok.
A napokban tervezek tv-t vásárolni.
5 közül választanám ki. LG mindegyik, mert ez a marka eddig nekunk bevalt. Csak hiaba olvasgatom, hogy melyiknek mi a paramétere, akkor sem jutok előrébb mert nekem ez kicsit kínai.
Ezek lennének a bővebben választottak.
LG UK7550 55"
LG UK6470 55"
LG UJ651V 55"
LG UJ630V 55"
LG UJ620V 55"

A segitseget elore is köszönöm 🙂

(#89825) gulyasa válasza Rókabajusz (#89824) üzenetére


gulyasa
őstag

Jó pár dologban eltérnek. Neked kellene előbb kialakítanod valamiféle "igényt", hogy mi is kellene neked.
Ami egyértelmű: az UJ-k régebbiek, a WebOS verzió is régebbi.
Aztán vannak hasznosabb - nem mellékes - dolgok is, amiből ki lehet indulni:

- Mennyi HDMI-s eszközt akarsz rácsatlakoztatni egyszerre?
- Mennyi USB-s eszközt akarsz rácsatlakoztatni egyszerre?
- Hova/mire rakod a tévét, melyik fajta talp jó? Jó-e a két(szer két) pontos talp vagy a félhold alakú a jobb?
- Kell-e magic remote távirányító? (valamelyik csak kompatibilis, van amelyiken meg van az "előkészítés" is, vagy a másikhoz eleve van is mellékelve ilyen távirányító)
- Kell-e a felvétel/timeshift funkció?
- Kell-e fejhallgató kimenet?
...stb.

És még lehetne sorolni a kérdéseket, csupán az LG oldalán végrehajtott összehasonlítás eredményében megjelölt eltérések alapján...

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#89826) frankstork


frankstork
aktív tag

Sziasztok. Szombaton vettem egy Samsung tv-t. Ne menjünk bele, miért, mikor LG-m volt eddig. Egyébként szép, jó, és pokoli gyors. De! Nincs fejhallgató kimenet!!!
Ezt néztem helyette, és bár tavalyi, de a vertikális szinkron 120hz, ami PS4 miatt nem hátrány.
Mennyire jó az LG?

(#89827) blakey válasza frankstork (#89826) üzenetére


blakey
titán

49"-ban nekem nagyon tetszik és az említett Samsung 50"-ban nem tewtszett, mellette állt és teszteltem.
%5"-ban vannak pozitív és negatív kritikák is.
Fejhallgató kimenet miatt cserélnél?
Létezik optikai kimenetre köthető DAC amivel lehet fejhallgató kimeneted.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#89828) frankstork válasza blakey (#89827) üzenetére


frankstork
aktív tag

Igaz. Viszont az egy fix kimenet. Tv távirányítóval nem lehet hangosítani, halkítani...
Kell az analóg audio. Aktív stúdió monitorjaim vannak.

(#89829) Dzsedáj válasza wolruf (#89798) üzenetére


Dzsedáj
tag

Na az érdekes...pedig feltételeztem hogy a menüje hasonló, ha nem ua. mint az enyém. Sikerült azóta?

''Az én akarásom nem bolondság,hanem tövig kalászos táblája a tibennetek még csak csirázó búzaszemeknek!''

(#89830) Rókabajusz válasza gulyasa (#89825) üzenetére


Rókabajusz
csendes tag

Szia. Na most aztán elhalmoztal kerdesekkel. Nem akarok sok dolgot, viszont az a smart remote kellene. Ha mas nem akkor veszek hozzá. Olaszországban élek, ahogy néztem erre olcsobban hozza lehet jutni ilyen tevekhez. Fejhallgató kimenet nem szükséges, viszont optikai kimenet kellene. Harom hdmi csatlakozonal több sem kell meg azert ha két usb aljzat van az is jó. Számítógépet is szeretnék csatlakoztatni hozzá, meg egy yamaha házimozi rendszert. Ennyi a kivansag csatlakozók terén. Nem egy csucsketegorias gépek ezek de szeretném ha jo képe lenne, bár ez egy tv-nel azt hiszem alap. Bar a gyártók nem mindig veszik figyelembe🙂 Köszönöm, hogy szánsz időt a tudatlanságomra.
Ja a talpat elfelejtettem... Az mindegy milyen mert a falra szeretném szerelni. Felvétel/timeshift fumkcio nem kell, proli felhasználó vagyok, kevés igennyel. De ha van akkor sem dobom ki az ablakon a készüléket.

[ Szerkesztve ]

(#89831) gulyasa válasza Rókabajusz (#89830) üzenetére


gulyasa
őstag

Én csak a laikusként bennem is felmerülő kérdések egy részét soroltam fel.
Vannak itt jobban hozzáértők is. ;)

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#89832) Rókabajusz válasza gulyasa (#89831) üzenetére


Rókabajusz
csendes tag

Ha ezek a kerdesek benned felmerultek akkor kevésbé vagy lalikus, mint én🙂 Soha nem vásároltam még tv-t újonnan, már pc téren is le vagyok maradva. Ezert is jó es hasznos dolog ez a PH

(#89833) Attic09


Attic09
tag

Sziasztok, van egy LG 43lH541V tv-m nincs rajta hang kimenet, csak egy komponens amit nem lehetne e valahogy erősítőre kötni hogy szóljon a tv adás, saját média lejátszó hangja is?

(#89834) wolruf válasza Dzsedáj (#89829) üzenetére


wolruf
őstag

Nem. Minden nap nekiesek, próbáltam már mindenféle bemeneteken, de ... nem :-/
Márpedig erősen felhős a dolog, nomeg ,,villog is'' picit, ahogy játszik ezzel a sötétítéssel (a régi LG-m után zavaró is). Lehet, hogy a specifikációk rosszak és mégsem tud local dimminget?

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#89835) pjen válasza Attic09 (#89833) üzenetére


pjen
félisten

Scart sincs? Azon is jön hang.

(#89836) tennis


tennis
tag

Sziasztok!
LG 55UK6470PLC
Erről a tv-ről valakinek személyes tapasztalata vagy információja? Normál használatra jó lehet a paraméterei alapján? Előre is köszönöm a segítséget!

(#89837) dussy válasza pjen (#89822) üzenetére


dussy
őstag

Megosztanád velem, hogy mi az?

Az LJ590 és az LJ610 között van érdemi különbség?

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html

(#89838) tran85


tran85
csendes tag

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy LG webOs smart tvm(LG42LB650V), az utóbbi időben a bekapcsolás után a kijelzőn az LG felirat után nem csinál semmit, vagyis nem bootol be, kb a 10-15 ki-be kapcsolás után töltődik be és használható a tv. Gyári beállítás visszaállítását már többször is elvégeztem, de maradt a probléma Itt az oldalon olvastam az összefoglalóban a Downgrade leírást, amit meg is csináltam hátha(05.05.55. verzióról probáltam vissza állni a 04.35.30ra mivel sikertelen volt utána 03.23.24re, de mindegyiknél azt írja, hogy a "szoftververzió alacsonyabb a tv szoftververziójánál" és nem engedi Tudnátok adni valami hasznos tanácsot ami itthon is elvégezhető, mert nem szívesen rohannék vele egyből a szervizbe?! Előre is köszönöm

(#89839) pjen válasza dussy (#89837) üzenetére


pjen
félisten

Menűben lehet állítani a füles hang erejét, ha fülest használsz nem kell dugdosni, egy gomb nyomás.. Nekem fontosak voltak.

(#89840) dussy válasza pjen (#89839) üzenetére


dussy
őstag

Ez tök jó, de itt alapból nincs füles csatlakozó... :(
Vagy esetleg a TV is Philips? (Mert abból is néztem egyet.)

Másik típus került képbe: LG 32LK6100PLB. A 610V-hez képest úgy látom ez idei modell, de azon kívül mi lehet az eltérés...

https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html

(#89841) pjen válasza dussy (#89840) üzenetére


pjen
félisten

Persze Philips tv.2 is van nekem.

[ Szerkesztve ]

(#89842) Attic09 válasza pjen (#89835) üzenetére


Attic09
tag

Így már szól a kábel tv köszi🤗 de ha át váltok pl chrome castra akkor ugyanúgy a tv szól, ez mitől lehet?

(#89843) Cyrusv10 válasza blakey (#89817) üzenetére


Cyrusv10
tag

Köszi a választ
Teszteltem a hálózatot, Youtube 8k perus felvétellel meg egyéb 4k-s anyagokkal, valamint az alap médialejátszó szépen viszi az összes filmet a plex mediaszerveréről elindítva, csak a felirat és a hangsáv kiválasztása nem megy benne minden igényt kielégítően. Nem tudom, hogy tudnám még tesztelni.

Erre lenne jó a plex(xplex, UMS) de azok meg bufferelnek. Megpróbálom még azt a 2-t is amit javasoltál.

(#89844) hakydakillah


hakydakillah
senior tag

Sziasztok,
nálam jelentkezett egy probléma, és segítségeteket kérném. Öregebb típus (47LW5500), és a távirányító működésével van gond. Jópár gombra nem reagál, némelyiknél meg teljesen mást csinál - hangerő fel gomb pl beállításokba lép, mute gomb kikapcsolja a tv-t stb.
Ilyenkor a távirányító a ludas, vagy a tv-vel is lehet valami? Gondolom ilyen távirányítóknál nincs reset, vagy hasonló lehetőség, amitől észhez térne...

(#89845) Rókabajusz


Rókabajusz
csendes tag

Sziasztok.
A napokban tervezek tv-t vásárolni.
5 közül választanám ki. LG mindegyik, mert ez a marka eddig nekunk bevalt. Csak hiaba olvasgatom, hogy melyiknek mi a paramétere, akkor sem jutok előrébb mert nekem ez kicsit kínai.
Ezek lennének a bővebben választottak.
LG UK7550 55"
LG UK6470 55"
LG UJ651V 55"
LG UJ630V 55"
LG UJ620V 55"

A segitseget elore is köszönöm 🙂

(#89846) pjen válasza hakydakillah (#89844) üzenetére


pjen
félisten

Én ilyenkor szétszedem,és alkohollal át törlöm a panelt.

(#89847) gulyasa válasza hakydakillah (#89844) üzenetére


gulyasa
őstag

Furcsa...
Nálam egy kisebb verzió van (42LW5500). Pár héttel ezelőtt nekem is előadta a távirányító a nagy halált, némelyik gombra nem reagált - persze az elemcsere ezt nem oldotta meg.

Mivel 6 éve vettem a tévét, a távirányítón is meglátszik az elhasználódás, pár gomb felirata jól megkopott, ezért kapva-kaptam az alkalmon, és rendeltem egy kompatibilis (utángyártott) távirányítót. A legolcsóbbat, amit találtam. (Előreutalásos szállítási díjjal együtt összesen 3190 Ft-ba került)

Az eredeti típusa AKB72914050 - ez a gomb világításos típus.

Az utángyártott típusa: AKB72914276J.
Utóbbin sajnos már nincs gomb világítás, az INFO és a RATIO gomb nem teljesen ugyanott van, valamint a lejátszás vezérlő gombok között van REC gomb is.

Tudom, eredetileg az LW5590 volt felvétel/timeshift képes, de az LW5500-asok gyakorlatilag csak "szoftveresen" voltak lebutítva. Mellicony Fully8-as szerviz távirányító segítségével meg lehetett buherálni a tévé "agyát" és felvétel/timeshift képes lett... ;)

Az a poén, hogy mikor megérkezett az utángyártott távirányító, valahogy megjavult az eredeti is... :D
Nem baj, jó lesz az még tartalékba.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#89848) Dzsedáj válasza wolruf (#89834) üzenetére


Dzsedáj
tag

Nem hiszem, itt is írja, hogy választható opció: Features
Neked is web OS 3.5 van, tehát ott kell valahol lennie, ahol korábban mondtam. Nagy eltérés nem lehet 2 készülék között, ha azonos az oprendszer. Én itt tudom beállítani (magyarul az LD-t helyi sötétítés címszóval illeti): KÉP

''Az én akarásom nem bolondság,hanem tövig kalászos táblája a tibennetek még csak csirázó búzaszemeknek!''

(#89849) Peace válasza Peace (#89823) üzenetére


Peace
nagyúr

Ezt akkor talán vehetem nemnek is. :)

(#89850) Rókabajusz


Rókabajusz
csendes tag

Megrendeltem az lg uk7550 típust, holnap erkezik. Kicsit zsakbamacska lesz mert sokmindent nem talaltam rola a neten, specifikációkon kívül.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.