Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#34401) föccer válasza mobal (#34399) üzenetére


föccer
nagyúr

Illetve most már hujikolp is végzett villanyszerelő.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#34402) zoltan6 válasza mobal (#34399) üzenetére


zoltan6
őstag

magamat is ajánlanám,de én csak mellékesként szoktam csinálni,és Dunaújvárosban. :K

(#34403) biker válasza mobal (#34399) üzenetére


biker
nagyúr

kollégám villanyász és maszekol is, de nem fórumtag, az kizáró ok?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#34404) mobal válasza biker (#34403) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ha jól dolgozik, becsületes nem!

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#34405) biker válasza mobal (#34404) üzenetére


biker
nagyúr

akor ment pm

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#34406) föccer


föccer
nagyúr

Mennyiért lehet most külső hőszigetelést csinálni? Lábazati és falra is, vékony vakolattal, rendesen megcsinálva, legalább 8-10cm vastagságban.

Köszi :R

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#34407) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Újabb hét, újabb kérdés: nem kifejezetten az orosz balhé miatt, de keresek valami elektromos kiegészítő fűtési lehetőséget, ha valamiért a gázkonvektor nem állna rendelkezésre. Eseti használatra kell tehát, nem kell csúcsmodell, sőt, a lehető legolcsóbb, de ésszerű megoldást keresem.

Olajradiátorra gondoltunk laikus fejjel elsősorban. Baumaxban nincs még, csak a tavalyi készlet, ott 16-ért láttunk ugyanabból a fajtából (sajnos nem jegyeztem meg a nevét) nagyobbat, 2400W teljesítményűt, és 11-ért kisebbet, 1500W teljesítményűt.

Mi kell nekem? Olajradiátor vagy valami más? Ha szükséges, akkor egész éjszaka menni kell neki értelemszerűen, gondolom ezek a ventillátoros, fűtőszálas megoldások erre alkalmatlanok. Mire figyeljek, mit kerüljek, és mit keressek. Milyen márkákban ne gondolkodjak semmiképp? Elég ha egy, maximum 20m2-es szobát be tud fűteni. Milyen teljesítmény kell ehhez, mi az ami kicsi, és mi az ami overkill?

Elsősorban eseti, "vész esetére" megoldás jöhet szóba, nyilván minimális anyagi befektetéssel szeretném megoldani a dolgot, az ésszerűség keretei között, de mivel jön a pici, biztosítani kell legalább az ő helyiségében a meleget, akármi van. Nyilván ha villany nincs ez sem megoldás, de tegyük fel, van.

szerk: az árakkal sem vagyok tisztában, tehát azt sem tudom, hogy a fenti 16-11 sok vagy kevés.

[ Szerkesztve ]

(#34408) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Nem nézek rémhíradót, stb, van vmi tényszerű leírás erről az orosz gázos témáról? Ez csak a szokásos vagy vmi új?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34409) neduddki válasza DeFranco (#34407) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI

nekunk volt vmi eleg randan kinezo kompakt ventisunk ami igen so orat kepes lt gond nelkul menni, de igen csunya hatasa volat a delejszmlara
tom hogy ne mfilers megoldas de tovabbr isa asozndom kongyi+h tarifa

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#34410) DeFranco válasza neduddki (#34409) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kizárt dolog, ne is menjünk el ebbe az irányba. sem beruházni sem szerelni nem akarok, szekrénybe elrakható, szükség esetén elővehető kompakt megoldás kell, a villanyszámla most annyira nem érdekes, mert ha elő kell venni, akkor nem fog érdekelni.

értsd: 'szem két éve elzárták a gázt a drága gázt a házban tömítetlenségre hivatkozva, kócos móka, volt már itt szó róla, kb. 4-5 napig nem volt fűtés a legnagyobb januári mínusz húszban. a gázos cég rendes volt (jó hogy azok voltak, már a sarkon álltak amikor zárta el a gázművek a gázt, narancs sasos cég, látta szerintem már mindenki) estére kerítettek minden lakásnak egy-egy hősugárzót, platóról osztották. szerinted hol érdekelt bárkit is hogy mennyit fogyaszt? örültünk hogy van.

[ Szerkesztve ]

(#34411) neduddki válasza DeFranco (#34410) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

en ebbe az iornayba nem is akrok menni meg erdeklodes szinten sem, tehat err fel tolem ne varj:- )

udv

neduddki

mod: napi 1-2ora okt15-apr15 168kW /vagy vmiijjesmi/ en vigyorgok es ez egy vacal lg

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#34412) DeFranco válasza neduddki (#34411) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tőled nem várok :)

(#34413) föccer válasza fi:zi'k (#34408) üzenetére


föccer
nagyúr

Tényszerű adat egy háborús helyzetben? :)

Oroszok háborúznak az Ukránokkal. Az Orosz gáz Ukrajnán keresztül érkezik Európába. Kézenfekvő a feltételezés, hogy Ukrajna így akar majd nyomást gyakorolni Európára, hogy lépjenek fel az Oroszok ellen (nem feltétlen katonailag), hogy egyszerűen elzárják a gázvezetékeket.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#34414) DeFranco válasza föccer (#34413) üzenetére


DeFranco
nagyúr

erre gyak semmi esély, arra még tán valamennyi, hogy az oroszok zárnak csapot, de abba belerokkannának ők is, szvsz. ez sem valószínű a jelenlegi állás szerint.

de szerintem ezt ne itt tárgyaljuk ki, nagyon off.

szerk: és ha gáz nincs, vellany se lesz, ne legyenek kétségek. meg enni se lesz nagyon mit meg menni se lesz nagyon hova. szóval az utolsó fél tank benzinből grósztatához le falura, ott még be lehet röffenteni a szenest, aztán hegyezni a kaszát, nem hősugárzót dugdosni.

[ Szerkesztve ]

(#34415) kisninja válasza DeFranco (#34412) üzenetére


kisninja
őstag

Ha gyorsan kell a meleg akkor jó az a ventilátoros hősugárzó is. (kicsi kompakt stb álltalában 2 fokozat van 1000/2000w) Olajradi nagy nehéz és lassabban melegíti fel a szobát viszont tárolja a hőt.
Tehát vész esetre valami ventiset javaslok.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#34416) DeFranco válasza kisninja (#34415) üzenetére


DeFranco
nagyúr

a levegőt felmelegíti de nem tartja meg a szoba, meg azt nem is merném bedugva hagyni éjszakára. meg hangos. annak nincs szerintem értelme, hogy megy egy órát, aztán két óra után kapcsolhatom be megint. éjszaka. alvó gyerek mellett.

(egy fürdőszobai fali ventis van, de az se ér sokat még ott sem)

(#34417) kisninja válasza DeFranco (#34416) üzenetére


kisninja
őstag

Akkor marad az olajradi.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#34418) Mate válasza DeFranco (#34416) üzenetére


Mate
nagyúr

Nekünk volt, hogy ventilátorost kellet használni. Meglepően jó. Nagyon gyorsan felfűt, de amint kikapcsolod, hamar le is hűl a szoba.

Olajradiátor. Elég sok márkához szerencsém volt. Gond nélkül ment mind, bár sokáig azok se tartották a hőt. Van itthon egy olajradiátorunk régről. A különbség, a most kaphatóhoz képest, hogy 2 ember alig bírja megemelni. Na ez tartja a hőt. Egyszer felfűt, utána órákig meleg van.

(#34419) Met válasza Mate (#34418) üzenetére


Met
Topikgazda

Van még a Nobo is, igaz az sem tartja a hőt de nincs hangja.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#34420) CSorBA


CSorBA
őstag

Sziasztok!

Egy kis fürdőszobai kérdésem lenne. Van egy ilyesmi [link]) WC-nk, amin kis ezüst dupla nyomógomb van. Sose zavart igazán, de csak az egyik gomb működik, ma szétszedtem és láttam, hogy kicsit ferdén van, az egyik pöcök pedig a nagy semmibe megy bele. Az lenne a kérdésem, hogy ennek a 2 gombnak pontosan hogy kellene működnie? Az egyik addig folyatja a vizet, amíg nyomom, a másik meg kiüríti a tartályt egy nyomásra? Jól sejtem?

Köszi a válaszokat.

(#34421) fi:zi'k válasza föccer (#34413) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nem adat, hanem leírás. Amit konkrétan arra értettem, hogy nem index/hvg/stb által írt.

Akkor "csak a szokásos".

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34422) DonThomasino


DonThomasino
veterán

DUNAFERR radiátorról mik a vélemények? (magyar)
Én eddig csak jót hallottam.
:R

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#34423) bexxter


bexxter
tag

Üdv!

Láttam itt ügyes szakikat írogatni. Egy garázslejáró "tervezéséhez" kéne segítség. Elég meredek a történet minden szempontból. Utcafrontról nézve baloldalt ház, mellett jobb oldalt kb 3-3,5m széles kocsibejáró. Ez már eleve lejtős az utcaszinttől (kb 10 méteren 1m). Ennek a végéről kellene induljon merőlegesen egy lejáró a garázsba, kb 2,5m mélységig.8- 10m hosszra van esély, ha nem teljesen merőlegesen indul, akkor nagyon max 12m. Ezt vajon, hogyan kellene kialakítani, hogy ne érjen le az autó alja vagy lökös stb. Semmi extra ültetett autóról nincs szó, csak simán hosszú (4,5-5m között tipusfüggő). Ennek a garázsnak a másik oldalon már van lejárója ami vizszintesből indul, 2,5m mélyre megy 7méteren. Csak épp leér a tetején is meg az alján is az autó :( ) Igaz, van 3m szélesség az alján, 5méter a tetején, így igazából csak fent van gond a vizszintes résszel. Ezt kéne kiküszöbölni az új oldalon. Itt szintén elfér fent 5m szélesség, alul 3 (ez lesz a garázsajtó szélessége is).

(#34424) DonThomasino válasza DonThomasino (#34422) üzenetére


DonThomasino
veterán

és a DUNATERM ről ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#34425) fi:zi'k válasza DonThomasino (#34422) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nekem a vizes ember a Vogel-t mondta, de du úgy is jön, aztán megkérdezem.

---
Más:
Voltunk a Mirage fürdőszobaszalonban múlt héten. Megnéztük, amit akartunk, beszéltünk az eladóval is, többek között azt, hogy majd mailben kérek árajánlatot, merthogy milyen jó árakat fognak adni.
Pénteken elküldtem a listát, ma megkaptam a választ. Igaz, hogy nem milliókat akarok ott hagyni, de szerintem már egy tisztes összegről van szó. Ennek ellenére az eddig látott legmagasabb árakat kaptam. :(
Csak egy kiragadott példa:
Hansgrohe Focus Monotrou (31930000) kádcsaptelepre jött 35990-es ajánlat, míg egy másik nagy üzletből (nem webshop) 23425 Ft.
Ja és így már egy Ravak kád is befér kompletten 100e alá. :))

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34426) Morris válasza fi:zi'k (#34425) üzenetére


Morris
veterán

Vehetsz kolpa san-t is. Egy picit a ravak alatt van minőségben és árban, de amúgy nagyon jó választás! :K
(tapasztalatból mondom)

(#34427) fi:zi'k válasza Morris (#34426) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Elég jó árat kaptunk a Ravakra, de majd megnézem. Köszi a tippet. :R

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34428) DonThomasino válasza fi:zi'k (#34427) üzenetére


DonThomasino
veterán

Alapból -10% al indítanak a RAVAK ból minden komolyabb helyen. :)

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#34429) fi:zi'k válasza DonThomasino (#34428) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Hát ez vagy -30%. :DDD

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34430) DonThomasino válasza fi:zi'k (#34429) üzenetére


DonThomasino
veterán

Az már gyanúsan sok nekem. :B

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#34431) fi:zi'k válasza DonThomasino (#34430) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nem tudom pontosan mekkora a kedvezmény, csak mondtam vmi nagyot. :B
Árgépen 60500 a legalacsonyabb ajánlat, ettől a boltól 54e lenne.
De nyugodtan kérhetsz árajánlatot te is: vsfurdoszoba.hu

(#34432) DonThomasino
Ok, akkor a Mirage 83400-as ajánlatához képest? :P

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34432) DonThomasino válasza fi:zi'k (#34431) üzenetére


DonThomasino
veterán

az 10%

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#34433) neduddki válasza fi:zi'k (#34425) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hat hijjab nem lehet mndeki ojjan megnyero mint en ugye?:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#34434) fi:zi'k válasza neduddki (#34433) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

A hijjab kicsit megizzasztott, de végül dekódoltam. :))
Nemtom miért ilyen szar árakat adtak. Az eladó még külön mondta is, hogyha komplett szettet veszünk, akkor eleve jobb árat is tud adni. Ennek ellenére kb listaárakat adtak. Sőt a kád esetén a Ravak honlapján is jobb ár szerepel. :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34435) DonMenyet válasza fi:zi'k (#34434) üzenetére


DonMenyet
tag

Jók ezek az árak, csak inkább nekik. :DDD

(#34436) neduddki válasza fi:zi'k (#34434) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

ravcak ugye nem toluk van, de tavajj jobbatnem tanatam sehun toluk /max5%/ es nekm az hogy szinte a szomszedban vanna es nem kelelt sehova utannuk menni ez kulon jo volt

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#34437) fi:zi'k válasza neduddki (#34436) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Na én hasonlóan vagyok a VS-sel. Igaz, nem a szomszéd, de sokkal közelebb van mint a Mirage és még jóval olcsóbbak is. :))
Azért köszi, egy próbát megért.

(#34435) DonMenyet

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34438) konci79


konci79
őstag

Sziasztok!
Csak érdekességképp kérdezném meg ha van itt festő: 56 m2 lakás, sok faljavítással , ablakosok utáni faljavítással, 2 szoba +előszoba tapétázás+festése,radiátorok+csövek festése ,ajtók+tokok mázolása ,spájz-fürdő persze még mellé (magyarul nagygenerál a lakásra :Y ), . munkadíj 260+100 anyag az reális?
Elvileg baráti áron dolgozott,csak érdekelne valóban az-e.

[ Szerkesztve ]

(#34439) fi:zi'k válasza konci79 (#34438) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Az anyagár rendben lehet.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#34440) Morris válasza konci79 (#34438) üzenetére


Morris
veterán

igen, reális!

(#34441) batagy


batagy
őstag

Háromrétegű üvegezéses ablakon a kétszeres Low-E bevonat mennyire látszódik?
( 4-16Ag-4Lowe-16Ag-4Lowe )

Tehát sötétít-e láthatóan?

(#34442) genndy válasza konci79 (#34438) üzenetére


genndy
addikt

Piszok olcsón megúsztad.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#34443) neduddki válasza batagy (#34441) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

nem aszem az meg 90% folotti

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#34444) flegga92 válasza batagy (#34441) üzenetére


flegga92
senior tag

kicsit zöldesebb lesz a színe az tuti. ha szabad kérdeznem milyen szárnyba megy ez a vastag ablak?

(#34445) Nkboy válasza batagy (#34441) üzenetére


Nkboy
senior tag

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#34446) batagy válasza flegga92 (#34444) üzenetére


batagy
őstag

Egy ilyen kinézetű panelbe lesz az ablak. A szárnyméretek:

120 x 120 bukónyíló ablak egyszárnyas
90 x 214 bukónyíló erkélyajtó sorolva

120 x 150 bukónyíló ablak egyszárnyas
90 x 150 bukónyíló ablak egyszárnyas, 2 db.

Marshall M-9000 ablakról van szó, de még nem rendeltem meg. Miért szerinted ez túl vastag?

[ Szerkesztve ]

(#34447) flegga92 válasza batagy (#34446) üzenetére


flegga92
senior tag

Annál jobb minél vastagabb, de nem tudtam hogy ilyen vastag szárnyprofil is létezik. Eddig mindenhol vékonyabb légréteggel láttam csak.

(#34448) Nkboy válasza flegga92 (#34447) üzenetére


Nkboy
senior tag

A szárnyprofil vastagsága, nem minden esetben változik. Ha vastagabb üveg kerül bele, akkor az üvegbefogó lécek lesznek szűkebbek.

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#34449) batagy válasza Nkboy (#34448) üzenetére


batagy
őstag

A Marshall M-9000-as (Gealan S-9000-re épül) 83 mm-es beépítési mélységű. Ez elegendő vastag profil az üveghez?

(#34450) DonMenyet válasza batagy (#34449) üzenetére


DonMenyet
tag

Nekünk Fenstherm van, 3 réteg üveg, 76 mm a tok vastagsága.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.