Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#149301) Met válasza setup (#149295) üzenetére


Met
Topikgazda

Olyat érdemes venni amelyik méretben legjobban passzol :)

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#149302) Met válasza Begi (#149298) üzenetére


Met
Topikgazda

GK-nál vedd figyelembe hogy nem nagyon lesz hőtartása.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#149303) Audience válasza A Zéé (#149300) üzenetére


Audience
aktív tag

En 12,5-as ytongbol valaszfalaztam. Pontosan raktam, nem kellett vakolni, ment ra a glett. Nekem bevált.

(#149304) macilaci78 válasza A Zéé (#149300) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A jól átgondolt bútorozás bármilyen falazatnál segít, de gipszkartonnál nagyon előre kell gondolkodni, ha valami nehezet szeretnél a falra rögzíteni.
Nálam ytong válaszfalak vannak, hang szempontjából semmivel sem érzem rosszabbnak, mint a 6 centis válaszfaltéglát, a tömör kistéglát akár duplán rakva, a panel vasbeton falat.

Igazából ha egyrétegű üveg van az ajtóban, akkor az ajtólap anyaga már kb mindegy. ;)

Met: GK-nál vedd figyelembe hogy nem nagyon lesz hőtartása. - belső válaszfalnál ez szempont? Mennyi a lakótérben a legnagyobb hőmérsékletkülönbség két helyiség között?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#149305) A Zéé válasza macilaci78 (#149304) üzenetére


A Zéé
addikt

konyhabútornak kell erősítés, ha nagy vitrint raksz valahova a családi porcelánokkal, annak kell erősítés, ez evidens. De ezeknek általában eleggé előre ki szokták találni a helyét.
2 rtg kartonra megfelelő dübellel simán fel lehet rögzíteni 30-40 kilós dolgokat.
Az utolsó társasházamnál építettünk mindenféle válaszfalat. Sima GK, hanggátlós GK, tégla, Ytong...
Berendezés nélküli helyiségeknél én nem éreztem akkora akusztikai pluszt a téglánál, mint amekkora felára volt, viszont a 10-es Ytong érezhetően rosszabb volt.

Just a simple Lineman...

(#149306) Met válasza macilaci78 (#149304) üzenetére


Met
Topikgazda

Van akinek számít.
Magamnak biztosan GK válaszfalakat csinálnék.
A hangszigetelés kérdést kicsit nem értem, mi az a hang amit családon belül nem hallhat meg egy kőzetgyapotos GK válaszfal szigetelésen keresztül?
A szadomazo szoba úgy is a pinyóban van. ;]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#149307) tothjozsi96 válasza tyielow (#149297) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Csak ne pár centis szerelőbetonra, igaz?

(#149308) macilaci78 válasza A Zéé (#149305) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Előre kitalálni, aha... :N
Megfékezni az asszonyt, hogy akár évtizedekig ne rendezze át a szobákat, ne cseréljen bútorzatot és ne akkor hozzon vitrint az idő közben felgyűlt csentesnek, unokás képek keretének... :N
Eladáskor az új vevőnek kisilabizálni, hova mit szabad tenni, miután az eladó az eladhatóság jegyében eszközölt egy tisztasági festést... :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#149309) macilaci78 válasza Met (#149306) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha az ember kamaszlánya hazahozza az első fiúját, az vízválasztó lehet. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#149310) A Zéé válasza macilaci78 (#149308) üzenetére


A Zéé
addikt

A konyhák általában elég fixek, pláne a mostanság divatos egybe konyha-nappali-étkezők. Ott úgy csináltunk minden falat, ami gk, hogy végig raktunk a profilvázba belülre egy félbe vágott 18-as OSB-t 180 cm-től felfelé. Így lehet variálni a konyhabútorokkal, de nagyon sok lehetőség azért nincs.

Nappalikban, háztartási helyiségben lehet nagy varia, ott tényleg kellhet gondolkozni idővel. De hálókban azért kevés olyan bútor van, ami nem a földről indul és nehéz dolgok vannak benne.
Ha 5 éve kérdezel, én is azt mondom, hogy gk-t csak irodaházakba, lakóházba szó sem lehet... De azóta építettünk 3 házat, túlnyomórészt gk belső falakkal. Van hátránya ez tény, de kb. ugyanannyi előnye is. Normálisan megcsinálva működik.

Just a simple Lineman...

(#149311) MM


MM
őstag

Korábban volt itt többször is téma a nyílászáró.

Új ház építésnél szóba jött a Kömmerling 76 AD profil. Normál 3 rétegű üveggel az elvárt 1,0 alatti U értéket a referencia méretű ablakra tudja (0,96 W/m2 Kelvin), egy nem túl nagy, nem passzív házba kerülne.

A Kömmerlinget a korábbi hozzászólások szerint már sokan gyártják, "egzotikus" országokban is. Jelen forgalmazó/beépítő cégnél elvileg német gyártásból jön a profil, és a vasalat is (GU), az üveg osztrák (X), ebből a nyílászárókat Nyregyházán, meg nem nevezett üzemben készítik.

Erről esetleg van infó, vállalható? Ezt a verziót így több ablakos cég is forgalmazza / építi be, elég jó, de mindnél hasonló áron.

[ Szerkesztve ]

(#149312) tothjozsi96 válasza MM (#149311) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szerintem itt mindegy hogy ki gyártja mert van egy profil és az minden gyártásnál egyformának kell lennie. Szóval szerintem vedd nyugodtan. Lehet rosszul gondolom, de igazából itt a profil az amit megvesznek más-más gyárak és érted, nem csak egy helyen gyárthatnak Kömmerling-et. Nekem Horvátország-i gyárból vannak a 76-os Kömmerling-ek. Szintén 3 réteg üveggel, gyárilag ehhez a profilhoz 2 réteg üvegezés lenne, de én is három réteggel kértem. Bírja, nincs vele semmi gond. Szerintem rendesen jó minőségű ablakok, amik nálam vannak. Korábban Salamander-t vettünk, ott nagyon mondták többen hogy huhh a Salamander az nagyon komoly. Hát ez a Kömmerling lényegesen jobb, már csak maga a szerkezet is sokkal szebben jár valahogy. Persze a Salamander is abszolút jó, de na. :)

(#149313) MM válasza tothjozsi96 (#149312) üzenetére


MM
őstag

Köszönöm az infót, és vasalat nálad milyen, amivel "szebben jár"?

(#149314) tothjozsi96 válasza MM (#149313) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Winkhaus vasalat van benne, de egyébként a Salamander-ben is. Valahogy komfortosabb a Kömmerling. Meg azért a Kömmerling-ben már 3 tömítő gumi van, a Salamander-ben még csak kettő volt.

(#149315) cOxeR


cOxeR
Ármester

Sziasztok, térkövezés előtt állunk, sajnos a kapun belüli meg a kinti terület egymás irányába lejt (nem szélsőséges, de nem lehet elkerülni hogy kintről befelé lejtsen), így vagy betonfolyóka vagy rácsos folyóka jöhet szóba illetve szikkasztó.
Mennyire kell ezt túlfeszülni?
A felület 120m2, amerre lejt ott egyenes terület van, geo+kavics körbe minden irányba, homokos talajjal.
Az olcsóbb megoldás ha simán betonfolyóka van illetve leások 10 db műanyag rekeszt becsomagolva geotextilbe, oda ahova a folyója vezet, költség kb 50e Ft.
Másik macerásabb, meg drágább sokkal, ott ugye kell egy tisztító nyílás, ahol tudok időnként takarítani, maga a rácsos folyóka kb 50e, szikkasztó meg tisztító cuccok, 80-90k legalább.
Mit javasoltok? Esetleg első verzió de tegyek le inkább kerítésen kívül és belül is raklapokat?
Kulé kavicsos szikkasztot nem akarok.
Köszi! :)
Kép: [kép] - a falazo blokk jelzi az uj kapu/ajtó helyét, a képen jobbra kívülre kerülne a szikkasztó.

(#149316) 6030D válasza cOxeR (#149315) üzenetére


6030D
Ármester

Előkertbe raktál fenyőt, meg van más is, nem? Beton folyóka+ draincső kígyó, hogy hasznosuljon?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#149317) Inhouse válasza Inhouse (#145670) üzenetére


Inhouse
őstag

Ha jól látom kimaradt az üvegpolc tartó megoldása. Maga a polctartó Kínából jött, fémnek írták és tényleg az. Meglepően jó minőségű, semmi gond vele. Jól is tart és még szép fényes. Ellenben maga a polc fém leesés gátló részével, az már nagyon nem szép...így kicsit kár érte, kellett volna egy új...de az se biztos, hogy sokáig bírná.
Valaki lehúzta az értékelésben, hogy ő akasztani akarta, de eltört az idom belső része. Mert arra nem jó. Ez csak így alkalmas, rá kell feszülnie egy függőleges felületre. De így stabil.

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#149318) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok!

Van egy régi "házi készítésű" fa ajtókeretünk a fürdőszoba és a WC közt.
Sajnos a küszöb a folyamatos nedvességtől elkorhadt, és az ajtókeret alja is egy szakaszon 2 oldalt.
A küszöböt már kiszedtem, kitisztítottam és öntöttem be betont.
A terv az lenne, hogy az ajtókeretet tokrögzítő csavarral rögzítem (tudtommal egyáltalán nincs), majd teljesen kiszedem az összes korhadt részt, megszüntetem az alátámasztást alulról (ezért akarom először rögzíteni), hogy alá tudjak járólapozni.

Vettem tokrögzítő csavart, csupán az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell előfúrni neki? A fal anyaga Ytong. A fát gondolom teljesen át kell fúrni, az Ytongban nem vagyok biztos. Hallottam olyat is, hogy nem kell előfútni vagy hogy kisebbel, nem 6,5-el mint tömörebb falazatnál. De azért nem szeretném hogy a fal megrepedjen, vagy lenyomja a csempét magáról.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#149319) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

A fugát mivel lehet tisztítani? Ez már fel volt mosva 3x sósavas vízzel, gőztisztító+kefe kombóval is végigmentem rajta, de olyan mintha koszos lenne. A fuga világosbarna elvileg, Mapei. Ez anyagában ilyan fos, vagy még mindig koszos? Ha vizes, akkor szép barna, de száradás után sok helyen fehér árnyalatú.
A szürke fuga ugyanígy koszosnak néz ki, pedig azt is már sokadjára takarítottam.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#149320) pjen válasza Victoryus (#149319) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem add fel. Felmosod és passz.

(#149321) cOxeR válasza 6030D (#149316) üzenetére


cOxeR
Ármester

Igen, ott vannak, de igazából a szikkasztótól pár méterre, tehát ha abba engedem a vizet, igazából az a terület is kap belőle. Draincső-vel egy a félszem (azon kívül, hogy fel kell szednem a fóliát és betennem alá), hogy ha nagy eső van, akkor az nem tud annyi vizet elnyelni, mint egy szikkasztó könnyen feltelik és onnantól kérdés mennyi víz marad meg a felületen. Bár ha a jelenlegi szint tőle teszem csak akár 3-4 cm-el is a felületet, tuti nem marad semmi rajta, mert van hova kifutni a víznek és mindenhol kvázi felszíni szikkasztó a terület.

(#149322) KD6-3.7 válasza Victoryus (#149319) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Én írtam már erről, nálunk a vízkő okozza. Egyszer "unatkoztam" és végig spricceltem a fugát mindenhol majd nedves szivaccsal letörölgettem. Az 1. felmosásig barna volt, de utána kifehéredett... :DDD Gondolkozom, hogy megcsinálom még egyszer és Brita kancsós vízzel fogok felmosni, abban elvileg nincs vízkő.

(#149323) Zola007 válasza macilaci78 (#149308) üzenetére


Zola007
veterán

Két oldalra 1 réteg 12-es OSB + 1 réteg hang/tűzgátló karton.
Ez a 2x2 réteg kb 6 réteg gipszkarton ára, fe vastagságban 75-ös profillal 12.5 (nem vastag, de erős), hanggátlásban egész jó és molly dubellel úgy 50 kilóig bármit tehet 2 pontos felfüggesztéssel a későbbiekben és szinte bárhova a falon a teli OSB miatt.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#149324) KD6-3.7 válasza KD6-3.7 (#149322) üzenetére


KD6-3.7
őstag

Kihagytam, hogy ecetet spricceltem*

(#149325) rasotamas válasza Victoryus (#149319) üzenetére


rasotamas
veterán

Fugakaparóval vagy drótkefével nem próbáltad picit lekaparni a fedőréteget? Nekem bejött.
Ha meg vízkő ahogy mondták, arra a DM-es sajátmárkás kék lötyi a legjobb.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#149326) 6030D válasza cOxeR (#149321) üzenetére


6030D
Ármester

Nem szeretem én se a nekem 20 éve működik, akkor jó hsz-kat, de a szüleimnél a ~ 100 nm tetőfelület anno a szőlő, most a sövény alá draincsőben van elvezetve. '85-ben gondolom csak 10-es volt, a telek max 30 m hosszú, szóval 40 m-nél kevesebb draincső van (300 l). Direktbe van kötve, sose buggyant ki sehol, pedig közel 40 év alatt biztos tömődött már a lyukakon. Én is simán a belső térfogattal számolnék, de úgy tűnik, bőven alulméretethető (ráadásul nálad homok van, ha jól rémlik, náluk meg gyümölcsösből maradt termőföld).

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#149327) 7Sony7 válasza cOxeR (#149315) üzenetére


7Sony7
addikt

Üdv. Én tennék keresztbe egy rácsos folyókát, és elvezetném a vizet oda az árokba.

-

(#149328) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Rozsda eltávolításra keresek valamilyen anyagot, amit vékony csövön el tudok juttatni a helyére.

Semmilyen mechanikus eszközzel nem lehet kaparni a felületet, mert nem fér be semmi, így a kérdéses anyagnak kell megoldania a rozsda kérdést.

Létezik ilyen?

Előre köszi!

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#149329) razorbenke92 válasza Bici (#149328) üzenetére

Mennyire baj, ha mérgező? RO-55 ?

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#149330) Bici válasza razorbenke92 (#149329) üzenetére


Bici
félisten

Köszi, utánaolvasok! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#149331) rasotamas válasza rasotamas (#149318) üzenetére


rasotamas
veterán

Erre valaki tudna tanácsot adni?

Tokrögzítő csavar előfúrás

https://tinyurl.com/rasoapro

(#149332) pjen válasza razorbenke92 (#149329) üzenetére


pjen
félisten

Az is inkább átalakító, passziváló. :) Utána drótkefézni szoktak. :)

(#149333) forceberg


forceberg
veterán

Sziasztok!

A lemez kerítéslécekről mi a vélemény? Tartósság, vagy ha nekidőlnek, stb. mennyire könnyen deformálódik?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#149334) Chris0321 válasza forceberg (#149333) üzenetére


Chris0321
addikt

Hello.
Nekünk trapézlemez kerítés van már évek óta, az anyaga ugyanaz. Annyi látszódik rajta, hogy elkapta a jég egy kicsit és egy helyen valaki nekiesett.

(#149335) cOxeR válasza 6030D (#149326) üzenetére


cOxeR
Ármester

Vannak dolgok amik ugyanúgy működnek mint 20-30-40 éve… ha akkor megfelelt most is van benne ráció. :) Giga mennyiségű esőre így se úgyse lehet igazán méretezni, mert akkor kb 400e Ft-os tétel lenne a szikkasztó. (találtam erre kalkulációt 4200l…a javasolt)
No meg körbe a tervezett térkő mellett nagy felületem van, kvázi sík is, szóval van hova elterülnie.
7Sony7
Az az árok a térkő alapnak kiásott gödör. :))az megszűnik teljesen.

(#149336) 7Sony7 válasza cOxeR (#149335) üzenetére


7Sony7
addikt

Ja, akkor nemtom. :)

[ Szerkesztve ]

-

(#149337) tyielow válasza tothjozsi96 (#149307) üzenetére


tyielow
aktív tag

Hát igen nálunk 4-6 centis háló nélküli szerelőbeton volt... arra nem mehetett a tégla. :((

Apropó, fyi a héra mészfesték 1 rakás szar! Higítás nélkül semmi fedése, kell vagy 3 réteg egy falra. Persze az összes blokk közül azt hagytam el, amelyiken 4 vödörrel volt rajta :D

YouTube: toty1ka

(#149338) tothjozsi96 válasza tyielow (#149337) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Mészfesték amúgy se szokott takarni egy rétegben. Én még nem találkoztam olyannal.
Mészfestékkel lesz festve a házad, vagy egyéb célra lett véve?

(#149339) MM válasza tyielow (#149337) üzenetére


MM
őstag

Eltaláltad, mert a mészfestékekből pontosan 3 réteg kell! :K

(#149340) lemmy71 válasza MM (#149339) üzenetére


lemmy71
őstag

Csak a leges legelső festésnél kell három réteg ;)
Amúgy meg, a bolti mészfesték, olyan mint a "kínai koton és a moszkvai selyemsál" :DDD

(#149341) S-eye


S-eye
senior tag

Kétcsöves fan-coil telepítési munkadíja mennyi reálisan? 40 000 Ft/db az reális? Kis faljavítás is jár hozzá, meg kondenzvíz cső bekötés. Ha erre nincs infótok, radiátor felrakás munkadíja az jó kiindulópont lenne. Köszi :R

(#149342) 6030D válasza tyielow (#149337) üzenetére


6030D
Ármester

Polifarbeval festettem a garázst, az uniputzra elég volt 2 réteg. Az sem mindegy, hogy mennyire spórolós hengerrel csinálod. ;)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#149343) Sakab


Sakab
senior tag

Sziasztok, tanácsra lenne szükégem. Egy családiház nyilászárói kilettek cserélve, a régi beépített redönydoboz pedig megszüntetésre került. Ilyen csodálatos módon lett megcsinálva annó:

Kisméretü téglák állitva. A téglák lyukait szeretném lezárni, a nedvesség, levegő, pára elől majd ha ez lezártam akkor egy bithumenes kenhető szigeteléssel kikenném majd közetgyapot es gipszkarton.

Kivülröl lelesz szigetelve.

Kérdésem az lenne, hogy szerintetek mivel tudnám kölcséghatékonyan kitömni ezeket a lyulakat?


Néztem ezt a mapei bitumenes cuccot, de 5e/ db és rohadt sok kellene belölle szerintem így más megoldást keresnék.

(#149344) Vision válasza Sakab (#149343) üzenetére


Vision
veterán

Miért akarod betömni a lyukakat? Kívül gondolom be van vakolva, belül esetleg húzd el habarccsal, hogy légtömör legyen, aztán csoki.

(#149345) tothjozsi96 válasza Sakab (#149343) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ide nem kell semmi vízszigetelés meg semmi, én magamnak biztos nem raknék ilyen helyre. Szerintem is, vakolattal kitöltöd és ennyi. Én egyébként jobban favorizálom az EPS-el való visszajavítást. Nekem ez a karton meg gyapot kombó annyira nem adja be... Felraksz valami vastagabb szigetelést, és úgy rakod hogy maradjon 2-3 centi hézag a falsíkhoz, és azt meg szépen kirakod 2cm-es EPS-el falsíkba tudod ragasztani, körbe le van hálózva az egész aztán ennyi. Szerintem ez jobb, mint a gyapot meg karton.

(#149346) lemmy71 válasza Sakab (#149343) üzenetére


lemmy71
őstag

Totál rosszul állsz neki. Azt a téglát be kell gúzolni (cement tejjel becsapkodni) utánna 5x5 rigliből vagy bramac cseréplécből megcsinálod a GK lap tartó konzolt (keretet). Az egészet kitömöd kőzet vagy üveggyapottal és fakaretre szépen rátűzöd a párazaró fóliát. Ezután jöhet a gipszkarton ;)
Pont most csinálunk egy ilyen házat, ahol hasonló barbár módon cserélték ablakot a szakembörök :W

(#149347) Begi válasza Zola007 (#149323) üzenetére


Begi
senior tag

Köszönöm mindenkinek a választ! :R
Hálószobák és fürdőszoba lesz. A falra egyedül a fürdőben lesz feltéve egy mosdószekrény meg felé tükör. Illetve PAX szekrények teteje lesz rögzítve, hogy ne essen a gyerekre.
Megpróbálkozunk a GK-val. Árban, még a hanggátló verzióval is, talán jobban jövünk ki, és ha mégsem válik be, akkor majd téglázunk egyet :).

(#149348) f4lcon válasza lemmy71 (#149346) üzenetére


f4lcon
őstag

ha nagyon akarja, akkor a kisméretű tégla lyukait kifújhatja ragasztóhabbal, nem?
nem tudom mit okoz hőszigetelésben a falra keresztben menő levegő

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#149349) Sakab válasza f4lcon (#149348) üzenetére


Sakab
senior tag

Igen, nekem is a légtömörség a gondom....szeretném légmentesen lezárni. A keret építés az jó ötlet de attól még valamit kezdenem kellene szerintem az átmenő lyukakkal, hiába van levakolva ill lesz le szigetelve a jövőben.

Ha a keretet készítem, akkor jól gondolom, hogy csak a keret aljára ill. a szoba felöli oldalára teszek gipszkartont?

(#149350) tyielow válasza tothjozsi96 (#149338) üzenetére


tyielow
aktív tag

A vályogfalakra az lett véve. Igazából adtunk a szarnak egy pofont mert 99% hogy csemperagasztóval hálózták az elérakott ytongot (előző tulaj így adta el). A glett se volt lélegzős... úgyhogy beköltözést követően majd leshetjük, hogy hol vizesedik vagy penészedik a fal. Remélem a hővisszanyerős szellőztető azért segíteni fog kordában tartani legalább a légpárát.

YouTube: toty1ka

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.