Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#124801) Ezekiell válasza macilaci78 (#124798) üzenetére


Ezekiell
veterán

Tyhű, ez nekem is nagyon jól jött, köszi! :R

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#124802) Eagl3 válasza kiir (#124799) üzenetére


Eagl3
veterán

Nehéz látatlanba bármit mondani. A helyedben kihívnék egy szellőztetéssel foglalkozó szakit, hogy nézze meg, használhatóak-e ezek a csövek a későbbiekben. Ha igen, én biztosan meghagynám a lehetőséget, hogy bármikor rá lehessen kötni egy gépet.
Valahogy el kellene távolítani a vizet a csövekből és utána gyapottal lefedni a teljes födémet. Elvileg ezután nem nagyon szabadna párának lecsapódnia a csőben.
Miből vannak amúgy ezek a csövek, fémből? Manapság szellőztetésre műanyag csöveket szoktak letenni.

[ Szerkesztve ]

(#124803) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy reggelente, a mosdó első használatakor büdös (gondolom csatornaszag) csapja meg az orromat? És nem közvetlenül a mosdóból jön fel, hanem alatta érezni igazán a csöveknél. Nem csöpög semmi, hetente megy bele Mr. Muscle is.
És csak reggel, első használatkor érzem. :F Van hogy egy darabig semmi, aztán újra előjön ez a probléma. Lehet, hogy mégis lerakódik benne valami? Asszony elég sok smink cuccot belemos.

[ Szerkesztve ]

(#124804) mezis válasza tepenzed (#124803) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Nagyon kevés víz lehet egy bűzelzáróban. Talán azért mert tele van sűrű trutyival

mezis

(#124805) tepenzed válasza mezis (#124804) üzenetére


tepenzed
őstag

Szét kell akkor szedni? Vagy van valami házi praktika rá?

(#124806) pjen válasza tepenzed (#124805) üzenetére


pjen
félisten

Igen, szét kell szedni és kitakarítani, nem tart semmiből.

(#124807) mezis válasza tepenzed (#124805) üzenetére


mezis
nagyúr

igen, de van amikor az összerakás helyett csere lesz.

Összefolyó bűzelzáró nincs?

mezis

(#124808) cOxeR


cOxeR
Ármester

Sziasztok!
Garázs mennyezet szigetelést szeretném megcsinálni, télen 6-8 fok alá most se megy fűtés nélkül (kívülről körbe szigetelt) viszont nyáron nagyon felmelegszik 30++, mert a tetőtér felette egy légtér beton födémes. Lakórész külön körbe van szigetelve a tetőtér padlószinten (10cm eps), meg a garázs oldalfal találkozásánál is. 10-15 fok közötti temperált/fűtött teret szeretnék elérni téli időszakra, ami nyáron sem melegszik át nagyon.
A tetőtér beépítése még kérdéses, csak a garázs fölött tudok beépíteni, így nem tudom mi lenne az ideális, a mennyezetet szigetelni, vagy a betonfödémet felülről.
Előbbi ugye nem lesz teljesen hőhíd mentes, mert pl garázsmotor is fel van szerelve, a szerkezet ami a motorhoz megy, csak körbe tudom szigetelni. 4-5 cm vastagságban gondolkozom, az elfér a kapu szerkezet alatt, a sín 4 cm magas.
Hálózni/vakolni így is kell a mennyezetet, a kérdés mivel járok jobban, fentre veszek lépésálló szigetelést, könnyebben lerakom hőhidaktól mentesebb is lesz, mert üres egyenes felület, vagy alulról tegyek és azt hálózzam, vakoljam, meg ugye ott kell ragasztani/dűbelezni is. Kell-e egyáltalán dűbelezni a mennyezeti oldalon, vagy elég a ragasztás?
Sima EPS vagy grafitos alulról esetleg fent lépésálló?
Köszi! :)

[ Szerkesztve ]

(#124809) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Konnektorból, villanykapcsolóból melyik márka az ami viszonylag olcsó és jó is? Schneider? Legrand sima fehér kapcsolói nem váltak be. Lehet azóta már jobbak, 4 éve nagyon selejtek voltak.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#124810) tothjozsi96 válasza Victoryus (#124809) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Schneider Asfora olcsó. Nekem a Legrand Valena tetszik a legjobban, csak kétszer annyiba kerül.

(#124811) Eagl3 válasza Victoryus (#124809) üzenetére


Eagl3
veterán

Én Schneider Asfora-t vettem mindenhova, szerintem nem rosszak. A szögletes formája miatt ha nagyon nem sík a fal, kicsit elállhatnak a sarkai.

(#124812) macilaci78 válasza Victoryus (#124809) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Legrand Valena (a sima, nem a Life) volt nálunk használva 5,5 éve, meg most az új lakásba is ilyet vettem, beváltak.
Kapcsolók (sima, váltó, csillár), konnektorok (beltéri, kültéri) és most UTP aljzat is. Meg persze pár vakfedél szerelt csatlakozóknak (RCA, F-toldó, HDMI).
Nem tudom, neked mi nem vált be.

Sógoromék pár éve Philips szerelvényeket vettek, teszik a dolgukat, nincs rájuk panasz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124813) st6969 válasza Victoryus (#124809) üzenetére


st6969
őstag

Legrandnak is sokféle van (4-5 féle biztos), különböző minőségi kategóriákban, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele. Én bátran ajánlom. Melyik típus volt selejtes? Minden típusból van sima fehér. Reklamáltad? Mert a cég tudtommal eléggé készséges és nyitott reklamációs ügyekben.

(#124814) gzbotii válasza gzbotii (#124794) üzenetére


gzbotii
veterán

Padló burkolása mellett, ami a következő sarkalatos pont, és nem tudok dönteni, mert túl sok a meredeken eltérő vélemény, így hátha tudok ti is tanácsot adni:

Új építésű házba (70 + 55 m² tetőbeépítéssel, 2.7 m belmagasság, pórusbeton tégla + 10cm hungarocell szigetelés, padlócsempe alá vizes padlófűtés, mindenhol máshol lemezradiátor) szeretnék kazánt. Sajnos a gáz nem játszik, még nincs kiépítve a hálózat, legjobb esetben is 5 év múlva lesz belőle valami a leendő lakhelyünkön (meg a mostani árak, és a továbbra is várható drágulás miatt, az sem lenne épp olcsó).

Első körben, a kényelem miatt, egy automatizált pellett (fenyőfa főleg, de agrópellet is szóba jöhet) kazánon gondolkodom. Ennek a hátránya, ahogy itt is olvastam, és mások is elmondták, hogy a beszerzési ár valamint a fűtőanyag is relatív magasabb (gáz, vagy fatüzelésű megoldáshoz képest). A beállítás, egyébb karbantartást nem biztos, hogy a feleségem is el tudná végezni, ha épp nem vagyok otthon, például. Cserébe viszont, kényelmes, a tartályt ha feltölti az ember, akkor relatív sokáig (napokig) elvan ráfordított figyelem nélkül és egy állandó hőmérsékletet tart. Ami a pellett ellen szól még, hogy az idei gázár növekedés miatt a brikett/pellet iránti kereslet is megnőtt, egy barátom apja ezek forgalmazásával foglalkozik, és elmondása szerint, nagyon nehéz hozzájutni, amint van egy kicsi, elkapkodják - brikett esetén ezt meg tudom erősíteni, jelenleg mi is főleg azzal fűtünk a mostani házunkban (feleségem tulajdona), és legutóbbi beszerzés harmadik nekifutásra jött össze.

A másik opció a sima, fatüzelésű kazán lenne - ennek egyértelműen a legnagyobb hátránya, hogy "állandó" jelenlétet igényel, 3-4-5 óránként mindenkép rakni kellene a tűzre. Este megrakom, kora éjjel leég, reggelre már veszít a lakás a hőből, reggel újra tüzet kell gyújtani, amikor munkából hazaérek úgyszintén, etc. Ha épp ég a tűz, lehet, hogy 25° van a lakásban, reggel vagy délután amikor hazaérünk akkor meg 19. Na meg, ha télen elutazunk 3-10 napra, akkor valakit meg kell kérni, hogy bár napi egyszer fűtsön be.

Az faelgázosító kazán első perctől kiesett, mivel úgyszintén nem olcsó, és a fa minőségére (szárazság) is fokozottan kell figyelni.

Más fűtési megoldásra ötlet, vagy ezek közül mit, mit ne - szívesen fogadom a véleményeket, észrevételeket :R

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124815) pjen válasza gzbotii (#124814) üzenetére


pjen
félisten

Napelem+hőszipka+padlófűtés.
Napelem+split klíma
split klíma+"H" tarifa,ezzel fűtök a nyolcadik télen.

(#124816) gzbotii válasza pjen (#124815) üzenetére


gzbotii
veterán

Nyeregtetős ház, észak-dél tájolással, hegyvidéken. Nem biztos, hogy termelne annyit a napelem. Na meg télen van azért -15°, azt szerintem nem fedné le a klíma.

Hőszivattyú pontenciálísan drágább lenne, mint a pelletes kazán+automatizálás, nem?

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124817) pjen válasza gzbotii (#124816) üzenetére


pjen
félisten

A klíma simán megoldja -15 fokot, azzal nincs gond.Nem tudom egy pelletes kazán és az üzemeltetése mennyibe kerül, csak 5let volt.

(#124818) stickermajom válasza gzbotii (#124816) üzenetére


stickermajom
addikt

Hőszivattyúnál számolj olyan 3,5-4 millióval. Ez kompletten az eszköz, HMV tartály, gépészet és a munkadíj.

(#124819) OPiiPO válasza pjen (#124815) üzenetére


OPiiPO
addikt

Ez a split klíma + H tarifa hogy vált be? Komfortérzet + költségek érdekelnének légyszi :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#124820) gzbotii válasza pjen (#124817) üzenetére


gzbotii
veterán

Ahogy érdeklődtem (hasonló méretű és adottságú házaknál) télen havi 30-60.00Ft terjednek a költségek. Maga a pelletes kazán, minden sallanggal, beszerelés nélkül még olyan 5-600.000Ft.

Ötletnek nem rossz, azt a részt megoldhatja/áthidalhatja, amikor még nincs annyira hideg, hogy megérje tüzelni a kazánba (tavasz, ősz), de egy kis meleg kellene.

stickermajom: gondoltam, hogy nem olcsó. Ennek az árából simán kijön egy fatüzlésű + egy szomszéd bácsikát felbérelek, hogy 4 óránként rakjon a tűzre - és ez mehet addig, amíg nem épül ki a gázhálózat. :B

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124821) Victoryus válasza st6969 (#124813) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Legrand cariva, legalábbis arra hasonlít legjobban a mostaniak közül.
Nem reklamáltam meg.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#124822) Donki Hóte válasza Victoryus (#124809) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Mi az OBI sajátmárkás kapcsoló és konnektor családját használtuk (OBI Trend a neve). A minősége megfelelő, jól szerelhető (a vezetékeket nem rugós-pattintós, hanem csavaros rögzítésű aljzat fogadja), van hozzá különálló, illetve kettes, hármas, négyes sorolókeret (vízszintes és függőleges is). Lehet kapni fehér, ezüst és arany színben is, esztétikusak a színek és a forma is.

A lényeg pedig az, hogy az ára nagyon jó, egy dugalj ebből a szériából 400 Ft, ezzel szemben a legolcsóbb lögran, snájder 1000 Ft-nál kezdődik. De a többi OBI Trend szerelvény (kapcsolók, stb.) is hasonlóan kedvező árban kapható.

Egyébként német gyártmány, a Mentavillhez képest egy kategóriával jobb minőség. Szerintem az Asforával egyforma a minősége, egy Legrand Valenától, vagy egy Schneider Sednától azért kicsit elmarad.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#124823) pjen válasza OPiiPO (#124819) üzenetére


pjen
félisten

A komfort érzet relatív, nálam 5 klíma fűt tehát nincs huzat. Durván 130 nm szigetelt,műanyag nyílászáros házat fűtök. Mult hónap 20K.

(#124824) gzbotii válasza pjen (#124823) üzenetére


gzbotii
veterán

De nálad van napelem, vagy bármi más, ami pótolja a költségeket?
A zaj nem jelentős? Jártam több helyen, főleg BP-n, ahol klímával volt megoldva a fűtés, de azért elég zajosak tudnak lenni ezek. :F

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124825) pjen válasza gzbotii (#124820) üzenetére


pjen
félisten

12.hó 22- 1hó 22,.870 KWh. Durván 24 ft/kwh. 20880Ft. Ehhez hozzá jön évi 30K karbantartási költség.

[ Szerkesztve ]

(#124826) st6969 válasza Victoryus (#124821) üzenetére


st6969
őstag

Kár, 4 év alatt már kifutottál a garanciából. Cariva az egy elég régi típus, egyszerű, mint a faék, bár "hobbi villanyszerelő mekkmesterként" sok tapasztalatom nincs vele :)) Mi volt a hibajelenség (csak kíváncsiságból kérdezem)?

(#124827) zoli03 válasza Donki Hóte (#124822) üzenetére


zoli03
őstag

Az Asfora dugalj 650 Ft, az igen messze van az 1000 Ft-tól.

(#124828) Victoryus válasza st6969 (#124826) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Hiba: a kapcsoló billen, csak nem kapcsol, meg recseg. Ha párszor megnyomom a jobb felső sarkát akkor általában sikerül felkapcsolni. Amíg sima égő volt a lámpában elég hamar kinyírta, a led még bírja ezt a fel-felvillanást. De le fogom cserélni, csak soha nincs elég idő semmire.
Egy dupla kapcsolós, meg egy szimpla, ugyanez a tünet. Konyha, fürdő kapcsolók, kb. ezeket használjuk leginkább. A szobai még bírja. Az előszobai váltókapcsolóból az egyik szintén elkezdte a tüneteket produkálni. Nem túl jó arány, 5-ből 3 hibás.
A konnektorok viszont rendben vannak.

Most indul a kockában a villanyszerelés. Ott 15 villanykapcsolónk lesz, azért ne kelljen őket 4 év múlva cserélni...

[ Szerkesztve ]

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#124829) st6969 válasza Victoryus (#124828) üzenetére


st6969
őstag

Erre tippeltem volna egyébként. Gyakori szokott lenni, hogy felújításkor a glettpor belehullik a kapcsolókba, és az érintkezőkre rakódik. Nem elégséges a kontakt. Ez pontosan ilyen tüneteket tud okozni.
Előfordulhat, hogy ilyen por jellegű szennyeződés érte őket? Ha igen, akkor próbáld meg szétszedni, és kitisztítani. Nem mindegyik kapcsolót lehet szétszedni (nem tudom, a Carivát szét lehet-e), de ha igen, akkor egy próbát megér szerintem :K

(#124830) Donki Hóte válasza zoli03 (#124827) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Egyedi akciókban bármi lehetséges, ha valaki rá tud ezekre mozdulni, előre megveszi a szükséges dolgokat, akkor az akciókkal jól jár.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#124831) LOTR válasza Victoryus (#124809) üzenetére


LOTR
addikt

adok még egy ajánlást
ha nem kell, hogy sorolható legyen, akkor obiban is kapható: mentavill ecomax
a nem gyakorlott kéznek szerintem könnyebben szerelhető, mint a "mindenhol" pattintós legrand és schneider típusok

One Ring to rule them all

(#124832) macilaci78 válasza gzbotii (#124814) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Azt döntsd el először, hogy állandó, tartós megoldást keresel, vagy ideiglenest, amíg meg nem jön a gáz.

Szüleimnél vegyes tüzelésű kazán van 135 kW teljesítménnyel egy 1600 literes hőtároló tartállyal, elég egyszer egy nap megrakni és az 1600 liter bőven kiszolgálja az egy napot az indokolatlanul nagy házban.
Apám gazdálkodik, de ő is sorban áll az agripelletért, gyakorlatilag a gép alól egyből elfogy. Korábban volt még szalmabála és fa is, de a pellet a legkényelmesebb, főelg mióta csinált hozzá adagolót. :D
Cégnél a két csarnok kifűtésére is pellet kazánt használunk. Jó minőségű pellettel alig van hamu.

A másik ötlet, amit erre-arra látok: gáz, kültéri pár köbméteres tartály. Lehet, olcsóbb most megcsinálni a gázos rendszert és mellé tenni egy tartályt, amiről átállsz vezetékes szolgáltatásra, ha elkészül.

Finnországi ismerősök olajkályháról álltak át föld hőszondára, második telet csinálják, bevált. Persze ez már nem egy ideiglenes megoldás.

Sógoromék levegő-víz hőszivattyúval dolgoznak hidegburkolat alatt padlófűtéssel, többi helyiségben fan coil fali egységekkel. Emellett a nappaliban van egy kandalló, mert kötelező. Két ünnep között nem gyújtottak be, nem volt olyan hideg.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124833) pjen válasza gzbotii (#124824) üzenetére


pjen
félisten

Nincsen napelemem, viszont a klímák darabja nyolc éve 308K + szerelés. Nem hangosak. Sajnos akármilyen fűtést csinállsz klíma mindenképp kell.

(#124834) macilaci78 válasza Donki Hóte (#124830) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Jaja. Szerencsére volt helyünk tárolni, szóval akciósan lett véve hidegburkolat, zsákos beton, radiátor, kazán, főzőlap, sütő, szerelvények, ledek, lámpák.
Tavasszal, ősszel Glamour napok a Praktikerben is van minden nem akciós termékre. Lumeneten is gyakran vannak akciók. Black Friday-re ráfejelt a Cyber November.

A dolog hátulütője, hogy a főzőlap, sütő gariidejéből eltelt 1 éve, mire beüzemeltük. :D De ugyanazt a típust vettük, amit az előző lakásba is 6 év garival, csak a sütő fűtőszálja purcant ki 4-6 hónapos korában, szóval nagy meglepetésre nem számítunk.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124835) LOTR válasza macilaci78 (#124832) üzenetére


LOTR
addikt

mármint nem a kandalló a kötelező, hanem az, hogy az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni, de ez pl napelem is lehetne
csak gyakran a kandalló a legolcsóbb választás és legalább van egy biztos opció plusz fűtési lehetőségre is

One Ring to rule them all

(#124836) st6969 válasza macilaci78 (#124834) üzenetére


st6969
őstag

"Tavasszal, ősszel Glamour napok a Praktikerben is van minden nem akciós termékre."

Egy csomó cuccot akartam a legutóbbi alkalommal ezen akció keretén belül megvásárolni a Praktikerben. Megdöbbenésemre, érdekes módon mindegyik "akciós" volt. De csak úgy, hogy a 20ezer Ft-os cucc 19800Ft volt, csak hogy elmondhassák, sajnos ebből nem jár a 10-15% kedvezmény, mert már akciós. Kíváncsiságból körülnéztem, és hihetetlenül sok terméknél ott figyelt az "akciós" címke, nevetséges, pár száz Ft-os kedvezménnyel. Akkor kicsit utánanéztem neten, és többen panaszkodtak erre. Direkt megvártam az akciót, bár kb. 2 hónappal előtte kellettek volna a cuccok. Felesleges volt.
Ennyit róluk.

(#124837) zoli03 válasza Donki Hóte (#124830) üzenetére


zoli03
őstag

Ez nem akciós ár, ennyiért bármikor megkapod az Elektrikstore-on.

(#124838) gzbotii válasza macilaci78 (#124832) üzenetére


gzbotii
veterán

"A másik ötlet, amit erre-arra látok: gáz, kültéri pár köbméteres tartály."
Igen, ezen én is gondolkodtam, utánanéztem. A kezdeti befektetés itt sem csekély + elég komoly és szigorú szabályozásnak kell megfelelni. Valószínű, hogy egy közepes minőségű fáskazán, 4-6 év múlva, 50% áron értékesítve majd új gázkazán és hálózatra csatlakozás ára is kevesebb lenne annál..

De, hogy ne vessem el teljesen ezt az ötlet is: hány liter lehet/nap egy gázas kazán fogyasztása, egy tippetek van?

Pellettel akkor szerintetek is fennáll az a "veszély", hogy hiánytermék lett, a beszerzést alaposan meg kell szervezni, hogy ne maradjon az ember hoppon.

Hőtároló nálunk is felmerült, mint egy jó köztes opció, csak sajnos a ház tervezésénél nem volt ezzel számolva, és most nem lenne hely neki a házban, 1000+ literes tartály azért nem kevés helyet foglal. Pedig sok problémát megoldana :(

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124839) gzbotii válasza pjen (#124833) üzenetére


gzbotii
veterán

Uh, azoknak is van ára azért :D

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#124840) person


person
senior tag

Sziasztok,

Adott egy 60-as években épült kétszintes ikerház emeleti tehát köztes födémje.
Ez egy vasbeton gerendás téglatálcás (tégla körbe vasalva majd betonnal kiöntve) tehát Horcsik födém, gerendaköz kb. 80cm.
Gerendaköz természetesen kohósalakkal feltöltve a gerenda szintjéig (közel 20cm) majd ezeken 5-6cm gyenge beton.
A salaktól szeretnénk megszabadulni és a helységek aljzatát közel azonos szintre hozni.(jelenleg 5-7 cm-es eltérések vannak, még a gerendákon mérve is)
Persze ez elég sok munka de az jobban nyomaszt, hogy akár 5 tonna esztrich-et feldolgozzunk az emeletre 6cm-ben, nem egy jólsikerült födém. (Polisztirollal kitöltve a gerendaközt.)
Nem lehet ezt vegyíteni a könnyűszerkezetnél használt megoldásokkal?
Mondjuk a téglatálcára 15 cm polisztirol +fólia majd erre thermobetont, 5cm a gerenda szintjéig majd még 5-6cm a gerenda fölött persze egyszerre öntve és a gerenda fölött pár centivel vasat a közepébe vagy szálerősítővel keverve, körbe dilatációval. Erre aljzatkiegyenlítő ha kell majd lépésálló hangszigetelésnek és mehetne a laminált. Vagy nem ártana OSB is? Nem értek hozzá, ez mennyire baromság, esetleg egyéb javaslat? :R

[ Szerkesztve ]

(#124841) macilaci78 válasza st6969 (#124836) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nálam is az egyik lap 10% akcióban volt. Amúgy meg kell keresni valakit, akinek van törzsvásárlói kártyája.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124842) macilaci78 válasza gzbotii (#124838) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem liter/napban mérik, hanem m3-ben, ami W, vagy J mértékegységre van átváltva a számlán. Ezt már össze lehet hasonlítani a kültéri tartályban tárolt gáz energiájával. Pippre megegyezik a hagyományos PB gázpalackban kaphatóval, azzal tudod összehasonlítani.

Pellethez tárolási hely kell, BIG zsákkal rendeled (1×1×1 méter) és elteszed fedél alá.

Szüleimnél is a padláson van a hőtároló. Persze azért 1,6 tonna a töltet, plusz a göngyöleg, szóval nem épp könnyű, de ha belegondolsz, egy 15 férfi szorosan egymás mellett.
És nem muszáj a házon belül lennie, megfelelő szigeteléssel kimehet a sufniba is.
Apám most azon agyal, hogyan tudja a hőtárolótól 30 méterre lévő fürdőszobában is megoldani erről a használati melegvizet.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124843) macilaci78 válasza person (#124840) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ha a súly a lényeg, akkor fa alépítmény, vagy a teraszburkolatoknál használt műanyag szintezőtalpak a gerendákra, merőlegesen pallók, rá OSB és mehet az alátét, laminált. A gerendák közét pedig mikrocellulózzal kitölteni, kb 40 kg/m3 a sűrűsége, hőszigetel, sós kémhatása miatt a rovarok, állatok elkerülik.
A mikrocellulóz előnye, hogy apró szemcsés, igazodik a formához. Nem kell faragni, mint a táblás szigeteléseket. Cserébe nem lépésálló, ezért kell egy vakpadló.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#124844) Donki Hóte válasza zoli03 (#124837) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Hát én nem úgy látom. Tegnapelőtt még 1025 Ft az ára :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#124845) zoli03 válasza Donki Hóte (#124844) üzenetére


zoli03
őstag

Több, mint 1 éve vettem, azóta mindig hasonló áron van náluk (én még 578 Ft-ért vettem).

Ebből nem az következik, hogy tegnap előtt 1025 Ft volt, hanem azóta van új akció. Ahogy írtam, előtte is ennyi volt.

De Onlinevill-en is sokkal olcsóbb, mint 1000 Ft, és ott nincs kiírva, hogy akcióban van.

(#124846) jahatpersze


jahatpersze
aktív tag

Ezt a rést a csempe és ajtótok között mivel érdemes kitölteni a fürdőben?

(#124847) justmemory válasza jahatpersze (#124846) üzenetére


justmemory
senior tag

Fehér szilóval, szerintem

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#124848) lemmy71 válasza cOxeR (#124808) üzenetére


lemmy71
őstag

Stroprock G igaz ez alulról hűlő betonfödémekre való. Nem kell dűbelezni könnyedén ragasztható és a garázsban még búrokoni sem kell. Én is ilyet teszek a garázsom belső mennyezetére, nekem is felette van egy szoba ami könnyedén kihűl alulról, kevés lett annak idején a 10 centis szigetelés.
Tavaly vettem meg ezt a stroprock -ot, akkor bruttó 4200ft /m² jött ki ragasztóval együtt.

(#124849) A Zéé válasza lemmy71 (#124848) üzenetére


A Zéé
addikt

Az alján az a szövet mennyire marad ott a helyén?
Ceilingrock-al szigeteltük a garázsokat, de az nekem nem volt túl szimpatikus, az a ráragasztott geotextil szerű cucc nagyon könnyen leválik, meg amúgy is szerintem a kőzetgyapot egy idő után elkezd kiporzani belőle. Szerintem a Heraklith lemez jobb ebből a szempontból, bár nem tudom mennyivel kellene vastagabb anyag belőle.

Just a simple Lineman...

(#124850) AxBattler válasza Donki Hóte (#124844) üzenetére


AxBattler
félisten

ID-1 webáruház él még?
Itt mintha olcsóbban kijönne az ember, legyen akár Schneider, akár Legrand párti... ;)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.