Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Páramentesítők minősége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Persze küldök két képet, ahol be van pirossal karikázva ott mindkét esetben három db kapcsoló lenne egymás alatt, de szerintem szebb lenne egymás mellett.
A terasz ajtó melletti 3 kapcsoló mind a kültéri fényeket kapcsolná. A másik esetben pedig a nappali fényeit, ill vissza a folyósót lehetne váltókapcsolóval lekapcsolni.És igen, mind lámpakapcsoló, nem dugalj.
Köszi a véleményeket!
-
6030D
addikt
válasz
dabgergo #124292 üzenetére
Attól függ mi van mellette, alatta. Nekünk a konyhapult végénél van, a pult alatt, függőlegesen. Így amit oda bedugunk, annak a zsinórja a pult mellett jön fel, de ha vízszintesen lenne az 5 dugalj, akkor az 5. már ~40 cm-t kiállna. Nem szép. Viszont ha a konyhapult fölé, a felső szekrény alá kellene, akkor meg vízszintesen, hiszen a bedugott cuccok is egymás mellett lesznek. Nappali bútornál ugyanígy gondolkodnék.
(#124297) pjen: ohh...
Én ott is valaminek a síkjához mennék. Pozitív sarok, bútor vége, asztal/bútorlap....
-
dabgergo
őstag
Hülye kérdés de hármas egybesorolt kapcsolók szerintetek vízszintesen vagy függőlegesen néz ki jobban illetve praktikusabb?
-
Ezekiell
veterán
válasz
csababarca #124286 üzenetére
Szeged, Dél-Klíma, 150nm családi ház.
Levegő-víz hőszivattyús fűtés padlófűtéssel mindenhol, fancoilos hűtés, hővisszanyerős szellőztető rendszer. Aereco Mural, Midea cuccokkal.Ez így kivitelezéssel együtt 6-7M körül van, mindennel együtt.
-
csababarca
őstag
válasz
Ezekiell #124285 üzenetére
Ha nem túl indiszkrét a kérdés, kik csinálják, mi van benne és mennyiért?
én kaptam munkadíjjal együtt 11,5 milliós ajánlatot.
Hőszívattyú, hővisszanyerő, padlófűtés, mennyezethűtés, központi porszívócsövezés, stb.Most ebből nekünk hővisszanyerő nem lesz, meg a központi porszívó sem, szóval 1-2 millióval lejjebb megy ez a pénz.
Kíváncsi vagyok máshol hogy mérik ezeket, ez Pest megye ahol én vagyok.
-
pjen
félisten
válasz
stickermajom #124283 üzenetére
Nekem nincsen, csak multkor valaki beírta, hogy egészen horror lett miatta a számla. De tőlem lehet.
-
-
Ezekiell
veterán
Automata küszöb + hővisszanyerős szellőztető rendszer - hogy?
Most épül a házunk, szép is lesz jó is lesz, de itt kicsit megakadtam. Minden helyiségben lesz szellőztető rendszer (egy nagy központi Aereco Mural becsövezve mindenhova), ablakok emiatt nem nagyon lesznek nyitva nyilván (ettől még nyitható ablak lesz mindenhol). Most rendelném majd a beltéri ajtókat, a Full Doorstól néztem ki CPL ajtókat furatolt forgácsbetéttel. A probléma az, hogy szeretnék automata küszöböket mindenhova (mert amúgy az a ~1 centis légrés alul tönkreveri hanggátlást), de az automata szellőztetésnek ez nem egy nagy barátja, elvileg nem ajánlott (nem is szabad talán).
Valakinek van ezzel tapasztalata? Mennyire öli meg a szellőztető rendszert az automata küszöb? Elvileg van légcserét biztosító automata küszöb is, de az egyetlen típus amit találtam, az 60ezer, az nem kicsit túlzás.
Bármi ötlet? Köszi! -
lemmy71
őstag
-
szotyika77
aktív tag
válasz
A Zéé #124271 üzenetére
Félreértés ne essék, én nem akarom hogy a 40 éve elvett területet fizesse ki. Azzal igy jártunk, ezvan. Megvehettem volna énis a mellettem lévő házat, de jelenleg nincs 20 milliónk egy bontásra ítélt házra. Viszont ha az új tulaj ujabb területet szeretne a telkembőlakkor azért már fizessen, szerintem. Ha felnakar sobni egy 20cm szigetelést, akkor fizesse ki a 20cm x 15 m hosszú szakaszt ami leesik az én telkemből + papírmunkát és kész.
Eddig ez csak érdeklődés volt amügy is, amig nem találkozok az új tulajjal és nem mondja el a szándékait. Csak szerettem volna felkészült lenni a témában, ha oda kerül a sor.
A legjobb lenne am ha lebontaná a mostani épületet, és ujat húzna fel. Lehet jobban is járna, mert ezer sebből vérzik a mostani ház. Omladozó vakolat, 1 méterig felázott falak, roskadozó tető stb..Amúgy tényleg úgy volt, hogy a telkünk régi tulaját megkérdezték, hogy baj lenne ha ezt a 40cmt x 15 métert elvennénk és beépítenénk?
- dehogy baj nyugodtan.
És hopp, beépítették. Lehet anno fizettek érte valamit, de hivatalos útra nem terelték az ügyet, ez van. -
válasz
A Zéé #124271 üzenetére
A mi házunk szerencsére olyan telken fekszik, amely szerepel ezen a kataszteri felmérésen
A mi falunkban az utcák, telkek-telekhatárok a mai napig halálpontosan azon a helyen vannak, ahová az osztrák térképészek által a kiegyezés után készített kataszteri felmérés berajzolta őket. Megdöbbentő, de ez van
A telek ügyre visszatérve, te azt mondod, hogy jogilag rendezett a helyzet, a háztulajdonos teljesen jogosan mondhatja azt, hogy nem ad semmilyen kárpótlást az elvett területért (mert akárhogy csűröd-csavarod, az egy elvett terület).
Viszont akkor a megkisebbített telek tulajdonosa is ugyanilyen joggal mondhatja, hogy kárpótlás nélkül nem ad (újabb) területet a telkéből.
Nem látom be, hogy ebben a szituációban miért a telektulajdonos a negatív szereplő a háztulajdonoshoz képest, hiszen mindketten ragaszkodnak a tulajdonukhoz.
-
A Zéé
addikt
válasz
Atomgeszi #124268 üzenetére
pedig a helyi erőnek kellene tudnia, ha nincs nyilvános HÉSZ
#124270 Donki Hóte
Viszont amikor jön a szomszéd, hogy "Kedves uram, a múltbanlenyúlásraelbirtoklásra került 10 nm az ön telkéből, ami ingyen az enyém lett, persze eszem ágában sincs önt kárpótolni, ezzel szemben kérem, hogy ugyan adjon már még 2 négyzetmétert nekem, mert én azt szeretném", akkor szerinted mi a helyes válaszÍrtam már, ez sajnos az így járás tipikus esete. 10 évnél régebb óta van ott az az épület, jogilag már a szomszédhoz tartozik, utólagos reklamációnak helye nincs. Lehet, hogy lehetne pereskedni, de kicsi a siker esélye. Nem az új tulaj a felelős ezért. De még az se biztos, hogy az, akitől ő vette. Lehet, hogy valamikor annó elhangzott ez a beszélgetés:
- Te figyelj már Lacikám, ez a ház ide sikerült, most mi legyen?
- Szarjál rá Feri, kit érdekel, majd iszunk rá egyet az idei borból!
De lehet, hogy nem. De az is lehet, hogy egyszer régen az 2 telek egy volt, és az épület felépítése után került felosztásra 2-re, amikor is nem nézték az épületet, csak behúztak egy vonalat. Láttunk már ilyent is.
És ez innentől kezdve már filozófiai, és teológiai kérdés (és emiatt ez lesz az utolsó hsz-em a témában), hogy kinek kell, vagy kell-e egyáltalán valakinek vezekelni az elődei által elkövetett hibákért, bűnökért.Leírtam már, hogy szerintem mi a helyes válasz. Nekem egyáltalán nem érne meg nagyon maximum 100k-t egy ilyen veszekedés. Hogy miért ennyi? Valami külterületi, régebben szőlőültetvénynek használt telekről beszélünk, jó eséllyel valahol vidéken. Itt Zalaegerszegen a közművesített, belterületi építési telek m2 ára valahol 10-12k/m2 körül van. Ha ez a telek kinn van Ózd külsőn, akkor ez az ár kb. a tizede lehet. De ha valahol nagyon Bp. mellett, akkor se lehet több ez a m2 ár mint 20-30k... Mi meg beszélgetünk igazából nagyonmax 3 m2-ről. Nagyobb területet tesz használhatatlanná a kertben egy aktív kutya.
Csak egy kérdés:
Te kiméretted a házadat és a telkedet mielőtt megvetted, tudtad előre, hogy minden centire pontosan ott van, ahol lennie kell, és ezért megveheted, vagy elfogadtad azt természetes állapotnak, ahogy éppen ott állt a helyén?
És akkor innentől megint a filozófia: ha abban lenne valami eltérés, te is fizetnél a mostani szomszédodnak kárpótlást érte? Ha új szomszédod lesz, neki is fizetnél valaki hibájáért? Vagy ha a gyerekeid öröklik majd egyszer a házatokat, akkor tőlük is elvárnád, hogy fizessenek az akkori szomszédoknak? -
válasz
A Zéé #124266 üzenetére
Veszel idén egy házat, ami ott áll 40 éve, ahol. Nem igazán tudsz te arról, hogy az mennyire lóg át a szomszédba, tetszett, megvetted úgy, ahogy van, ott, ahol van. Kezdenél valamit a friss szerzeményel, erre a szomszédod falhoz állít, vagy fizess, vagy betartok neked amennyire csak tudok, mert valaki annó egy fax volt.
A valóság ezzel szemben az, hogy az idén vett ház egy olyan telken áll, ami a telekkönyvi adatok szerint mondjuk 800 négyzetméter, a valóságban pedig 810 nm. Tehát ő anyagilag jól járt.
A szomszéd telke pedig a telekkönyvi 800 nm helyett csak 790 nm, szóval ő meg ráfázott a dologra.
Tehát valaki a múltban beépített 10 nm-t a szomszéd telkéből. OK, ez eddig rendben van, az már a törvény szerint valószínűleg elbirtoklásra kerülhetett (de elfelejtésre sosem!!!).
Viszont amikor jön a szomszéd, hogy "Kedves uram, a múltban
lenyúlásraelbirtoklásra került 10 nm az ön telkéből, ami ingyen az enyém lett, persze eszem ágában sincs önt kárpótolni, ezzel szemben kérem, hogy ugyan adjon már még 2 négyzetmétert nekem, mert én azt szeretném", akkor szerinted mi a helyes válasz -
-
A Zéé
addikt
válasz
Atomgeszi #124264 üzenetére
Ott kell oldalhatáros beépítést alkalmazni, ahol ezt határozza meg a helyi építési szabályzat.
Ez övezetenként, utcánként eltérő lehet.
Karbantartással meg az van, amit fentebb is tárgyalunk. Karbantartást nem akadályozhatod meg a te területedről, és nem ültethetsz, építhetsz oda semmit, ami akadályozza a karbantartás elvégzését, vagy veszélyezteti a szomszéd épületének állagát. Ezen belül meg minden azon múlik, hogy hogy vagy a szomszéddal. Mi beengedtük mindig a mi telkünkre a szomszédot, és amikor a másik szomszéd bokra túl nagy lett, és elérte a mi házunkat, akkor szóltunk neki, hogy igazítson rajta picit, amit kb. azonnal meg is csinált. -
A Zéé
addikt
válasz
Donki Hóte #124261 üzenetére
Le kell ülni a szomszéddal, elmondani neki, hogy vagy nem szigeteltet, vagy 300 eFt-ért kap egy papírt, hogy a szigetelés felrakásához hozzájárul a szomszéd telek tulajdonosa.
Ezt így konkrétan zsarolásnak hívják...Persze, hogy kell a tulajdonos hozzájárulása, sosem volt kérdés. Itt az a kérdés, leírom még egyszer, hogy mi ér többet? 100-k, 300-k, vagy az, hogy van egy jó pontod a szomszédnál? Jogilag esélyes, hogy a kérdezőnek van igaza, és kérhet pénzt ezért az egészért. Erkölcsileg és emberileg nem biztos.
Gondold magad a kérdező szomszédjának a helyébe... Veszel idén egy házat, ami ott áll 40 éve, ahol. Nem igazán tudsz te arról, hogy az mennyire lóg át a szomszédba, tetszett, megvetted úgy, ahogy van, ott, ahol van. Kezdenél valamit a friss szerzeményel, erre a szomszédod falhoz állít, vagy fizess, vagy betartok neked amennyire csak tudok, mert valaki annó egy fax volt. Ezek után te is keresnéd a lehetőséget, hogy hol tarts be a kérdezőnek. Aztán annyira nem vicces ám, amikor a szomszédod köcsög veled.
Megtörtént eset közeli ismerőssel: nem vicces ám, amikor arra érsz haza délután, hogy ott vár a rendőr, meg a jegyző a ház előtt, mert már akkorára nőtt a fád törzse, hogy nincs még az 1 méter védőtávolság a fa és a szomszéd háza között, és neked emiatt kötelességed kivágni azt, meg még jól meg is büntetnek, mert meg kell, mert hivatalos feljelentés született jogosan, mivel valóban csak 92 centi van... Vagy kihívja a nem is tudom melyik hatóságot, hogy illegális állattenyésztést folytatsz, te meg magyarázkodhatsz, hogy nem, csak befészkeltek a galambok a melléképület padlására, csak nem hajtottad el őket onnan. És még lehetne sorolni...
Persze, lehet, hogy alapból köcsög lesz az új szomszéd, de az más helyzet. Ha te élből köcsög vagy bele (még ha jogilag jogosan is), akkor nem igazán várhatsz más elbírálást te sem. -
tothjozsi96
addikt
válasz
macilaci78 #124263 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást!
Tehát akkor ennek igazából akkor van lényege hogyha minél előbb akarja valaki burkolni az új aljzatát és okozhat problémát a betonban maradt nedvesség. Én is szeretnék majd egy új rétegrendet, szintén padlófűtéssel. Nálam 1 telet minimum úgy fog működni a fűtés hogy az aljzat nem lesz burkolva, talán így nem érint ez az aljzat nedvesség tartalom, mert kiszárad rendesen mire rákerül a burkolat. Eddig még nem hallottam erről, de jó tudni, köszönöm!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #124262 üzenetére
A legtöbb gyártó kiköti, hogy padlófűtés és cementesztrich esetén max 1,8% CM (térfogatszázalék) lehet az aljzat nedvességtartalma. Tehát 1 m3 betonban max 18 liter víz lehet. És az úgynevevezett karbidos nedvességmérés a mérvadó, nem a beütős játék.
A melegburkolatok érzékenyek a nedvességre, a fűtött betonból pedig elkezd kijönni a benne lévő nedvesség:
- fapadló: egyértelműen felszívja a vizet, párát
- laminált padló: ez is felszívja, mert a HDF hordozóanyag nagyrészt faőrlemény
- klikkes vinyl padló: ez ugyan vízálló, így alatta lecsapódik a pára és penészedik, dohosodik
- ragasztott vinyl padló: vízbázisú ragasztóba rakják...
- szőnyegpadló: szintén vízbázisú ragasztó, ráadásul sok szőnyeg hátfala nedvességzáró réteggel van kezelve, ami alatt ugyancsak összegyűlhet a nedvességAz 1,8% CM nedvességtartalommal az a baj, hogy még egy páramentesített helyiség főtött betonja is hónapokig szárad, mire ezt eléri. Persze ehhez legyenek bent az ablakok, bejárati ajtó, de ne legyen bent friss vakolás, festés, ami ugyanabba a légtérbe szárad.
Mondjuk, az 1,8% CM nedvességtartalom kissé túlzó a gyártók részéről, de ha baj esetén nem tudsz egy megfelelő nedvességtartalmat tanusító mérési jegyzőkönyvet virítani, akkor sem a kivitelező, sem a gyártó, sem a biztosító nem fog kisegíteni.
Ez az információ része a garanciális útmutatónak, még csak nem is apró betűkkel van szedve, csak a kereskedésekben ezt nem teszik a katalógusok mellé, ahogyan azt sem, hogy elektromos padlófűtésre nincs garancia.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
macilaci78 #124260 üzenetére
Mit jelent ez, "Majdnem minden melegburkolatnak max 1,8% CM nedvességtartalom kell padlófűtés esetén" ?
Köszönöm.
-
válasz
A Zéé #124259 üzenetére
Ha a ház tulaja olyan szigetelést akar rakatni a házára, ami átnyúlik a szomszéd telkére, akkor ezt a szomszéd beleegyezése nélkül nem teheti meg. Gondolom, hogy eddig egyetértünk
A szomszéd beleegyezését sokféleképpen szerezheti meg, ennek hivatalos módja az, amit írtál, földmérő, telekmegosztás, ügyvéd, földhivatal, (ennek az eljrárásnak van hivatalos neve, ezt úgy hívják, hogy a telekhatár újradefinálása), ennek a költsége szerintem alsó hangom fél millió Ft, ehhez képest a 100 eFt vételár bagatell összeg.
Le kell ülni a szomszéddal, elmondani neki, hogy vagy nem szigeteltet, vagy 300 eFt-ért kap egy papírt, hogy a szigetelés felrakásához hozzájárul a szomszéd telek tulajdonosa.
És biza, a közhidelemmel ellentétben a szigetelés felrakása nem jár automatikus szolgalmi joggal, tehát a szomszéd telek tulajdonosa nem köteles hozzájárulni ahhoz, hogy a szigetelés felrakása miatt a szomszéd telkén járjanak keresztül.. Az állagmegóváshoz igen, vagyis a háztulajdonos a leesett vakolatot pótolhatja a szomszéd beleegyezése nélkül, de hőszigetelést nem rakathat fel.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
skristof #124248 üzenetére
Kazáncsere kéménybéleléssel, gáztervvel, stb kb 1 mFt, amiből a kazán 400k.
Aljzatbetont feltörni nem vicces. Majdnem minden melegburkolatnak max 1,8% CM nedvességtartalom kell padlófűtés esetén, ami piszkosul alacsony érték. Szalagparketta, laminált padló, vinyl, linóleum. Nem tudom, milyen burkolatban gondolkodtok.
-
A Zéé
addikt
válasz
Donki Hóte #124258 üzenetére
kérdés ekkor az, hogy ki fizeti annak a 10 centinek a minden költségét?
Mert ide nem elég a szalvéta, rendesen ügyvéd kell, ki kell méretni földmérővel, a változást a földhivatalnál is le kell játszani, ha nem kivett terület, akkor ki kell függeszteni 60 napra az adásvételi szándékot, és amúgy nem is biztos, hogy lehet ilyent törvényesen csinálni, hogy valahonnan valameddig csak úgy ugratunk egy szakaszt a telekhatárban.Egyáltalan nem biztos, hogy az a 100k, amit azért a 10m2-ért nagyon maximum kaphatna megér-e egy esetleges örökös ellenséget...
Meg igazából nem az új tulaj szerzett ingyen területet most, hanem az, aki régebben oda építette a házat, ahova. Az meg ha 40 éve volt, akkor az meg sajnos az így járás tipikus esete. -
válasz
szotyika77 #124254 üzenetére
Mindenképpen beszélj a jegyzővel, meg egy ügyvéddel, ha már a ház helyét elbirtokolták, legalább a kerítés teljes hosszában szerezd vissza a telkedet.
A te (maradék
) telkedre átnyúló szigetelés helyéért pedig szemrebbenés nélkül kérj pénzt, ha már ingyen szerzett jópár négyzetmétert, akkor ne adj neki további területet ingyen.
-
A Zéé
addikt
válasz
Atomgeszi #124253 üzenetére
csak 50 cm, nem 60.
OTÉK: [link] 253/1997. kormányrendelet, 37. § 3. bekezdés:
(3) Az oldalhatáron álló beépítési módú telken az oldalhatáron álló épület esetén, annak eresze a terepcsatlakozás felett legalább 2 m magasságban és legfeljebb 0,5 m-re a szomszédos ingatlanra átnyúlhat a csapadékvíz saját telekre való visszavezetésével. -
A Zéé
addikt
válasz
skristof #124248 üzenetére
Hőszigetelés munkadíj színezéssel 7500-8000/m2
Kémény bélelés 70-80k/m
Padlófűtés anyaggal 18-20k/m2
Aljzatbetonozás anyaggal 6-6,5k/m2
Hidegburkolás segédanyagokkal burkolólap nélkül 6,5-7k/m2
Festés fehérre, anyagosan 3,8-4k/m2Burkolat, kazán, hőszigetelés anyagára nagyon széles sáv is lehet.
Ezen felül kérdés, hogy mennyire kell belenyúlni a többi gépész-elektromos rendszerbe, de egy teljeskörű, átfogó felújítás szerintem nem áll meg 150k/alapterületm2 ár alatt, ha úgy csináltatsz mindent.
Ezek az árak mind nettók. -
szotyika77
aktív tag
válasz
A Zéé #124252 üzenetére
A kerítés 2020-ban épült, viszont azt nem a telekhatárra tettük, mert elég sz@rul nézett volna ki az eredeti helyén a kerítés, mert akkor belelógott volna az ablakába. Igy a ház előtt és mögött a kerítést 40cm-vel a telkermre tettük, de a hát után 5 méterrel ahogy lehetett tartottuk az eredeti felállást, és 40cm-t ,,visszavettünk" a telekből.
Nem ültetek én oda semmi, kocsibeállot se tervezek oda. A cserepes leanderek szoktak ott lenni, hogy eltakarják a ,,szép" falát.
Még nem tudjuk, hogy mi az új tulaj terve a házzal, csak fel szeretnék készülni minden eshetőségre. -
A Zéé
addikt
válasz
szotyika77 #124244 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ha 10 évnél régebbi a kerítés és a ház is, akkor sok mindent nem lehet csinálni már vele, mert ez a kialakult telekhatár. Ha bizonyíthatóan fiatalabb, mint 10 éves akár a kerítés, akár a ráépítés, akkor lehet kérni az eredeti állapot helyreállítását, vagy lehet kérni fennmaradási engedélyt, amikor téged kárpótolhatnak.
Oldalhatárra épített telekkel is az épület eresze 60 cm-t átlóghat hozzád. Az épület falazata az, aminek a telekhatáron kellene lennie. Ilyen utólagos hőszigetelés esetén bajos a dolog valóban, mert hát a falazat túllógna. Viszont ugyanekkora szélességben te sem ültethetsz, építhetsz semmit sem közvetlenül az ő fala mellé, szóval jobb a békesség alapon én tuti hagynám, hogy rászigeteljen.
-
justmemory
senior tag
válasz
tepenzed #124237 üzenetére
Szia,
+1 Donki Hóte javaslatára; nekünk nádszövet van 35 m hosszan, de 8m-en leszaggatta azt is. Most ideiglenesen visszatettem, de le akarjuk cserélni; mi itt nézelődtünk hasonlókat.
Illetve mivel nekem ponthegesztett táblás van, esetleg ilyen is lehetne, de itthon már úgy láttam nem forgalmazzák...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Opel topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest