Hirdetés
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koczó93
őstag
válasz fragola.6035 #74503 üzenetére
Ennyire jó az Evo kés?
-
tag
válasz bluesfan #74495 üzenetére
Nem szedtem szét még, mivel garanciális, de elvileg ez bojleres, 3,25dl-es.
A termoblokk egyébként szakmailag eléggé érdekel, szerintem egy elég jó megoldás a szükséges mennyiségű víz gyors fűtésére, de szerintem csak fejfűtéssel együtt tud igazán jó lenni.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74508 üzenetére
nem, jó eséllyel nem ugyanaz takkra. vagy egy előlapból látod, hogy melyik verzió?
egyébként értem, hogy most megfejtésben vagy ezzel kapcsolatban, de évekkel ezelőtt végigment a fórumon (sőt, még az index fórumon) a vario-kör, és hát nem csak pozitív tapasztalatok voltak.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mutyi
senior tag
Nekem még mindig fontos kérdés hogy mi van a pangó őrleménnyel, ami a garatban marad.
Ahogy már említettem, otthoni környezetben fogom használni, napi 2-3 kávé, sok esetben eleve 1 csészét húzok le, 10 gramm kávéból.
Na most hiába veszek egy ipari őrlőt pl. Mazzer SJ-t használtan, ha a pangó őrlemény miatt sosem lesz elég friss a kávé és amit nyernék a gép szuper felépítéséből, azt bukom is azon, hogy nem friss a kávé őrlemény egy része,ami megy a kosárba.
A másik megoldás az,hogy hiába 10 gramm kávét kell őrölnöm, minden alkalommal kiengedek belőle 2-3 grammot pluszban, hogy valóban friss legyen a kosárban.
Ezt figyelembe véve kérnék további tanácsokat, mert szívesen megveszem a használt SJ-t, ha ilyen gondom nem lesz vele. -
yazoo1
tag
Emelem a hőfokot,játszok a grammokkal...mégis savanyúk a kávéim...és mind persze világos pöris.
Eddig a lavazza kávé nem savanyú,hanem nagyon jó!Persze ez meg picit van ,hogy keserű,de nem zavaró-...forte gusto.Csak ezen meg a krém akkora ,hogy már zavaró...de tetszik az íze!
Eddig nekem minden világos pöri savanyú volt:most vettem awaken brazil-t,nem lehet meginni... -
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #74517 üzenetére
figyu, nem szeretnék udvariatlan, se türelmetlen lenni, de ez elsősorban téged érdekel, én egy ideje révbe értem a témában, nem is követem már a fejleményeket.
nekem rémlik valami sok évvel ezelőttről, főleg, mert én is szemeztem a darálóval, de mára csak annyi maradt meg, hogy végül eléggé berágtam rá. túlárazott terméknek tartottam, ami a felépítéséhez képest nem kevés forintba kerül.
-
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #74506 üzenetére
Majorhoz van sztar-kes?
Persze nem major arban...😂 -
bl4ze
veterán
válasz paljoc #74521 üzenetére
Igen, ez az "új" verzió.
Nekünk a régi van : és láss csodát jó.De Parci hajthatatlan : Neki a Vario egy kacat. Hagyd. Ez van. Van akinek nem kell egy 20+ kilós bazi nagy őrlő a konyhájába.
Nekem is volt K6, egy idő után eladtam, nem kellett, overkill volt arra amire használtam egy idő után.
(napi 1-3 kávé).:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
nem kell ám ferdíteni, anno és most is az volt a megfejtés, hogy a régi jó, az új nem jó.
ám mivel a boltban nem kapni régit, valamint 150e ft körüli összeg az új, nem jóért horror, ezért én valóban le szoktam beszélni róla mindenkit.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ez az "őrlemény tökéletes", meg a "a kávé olyan, mint a kávézóban vagy jobb" is megérne jópár kört. mondanám, hogy az általad kedvelt olasz kávék sokkal kevésbé háklisak a darálóra (így logikus, hogy nem szerzel egy nagyobb és kényelmetlenebb vasat helyette), de minek, ügyesen megpörgetnéd a szavaimat.
ahogy az sem hiszem, hogy qvik specialty kávézó-verő shotokat lő otthon casmóból a varióval.
de nekem egyébként igazából tökmindegy, csak azon kaptam fel a fejem, hogy valaki über megfejtésnek készül épp a variót kihozni, 2018-ban. kezeljük már a helyén. a régi verziója kiállta az idők próbáját és marha kényelmes cucc, így akinek az őrleménye is megfelel, jól jár vele. úgy amúgy meg nem ajánlott.
-
mutyi
senior tag
válasz fragola.6035 #74529 üzenetére
Amikor Super Jolly-t emlegettek evo késsel, az a Fiorenzato F64 Evo kése lenne?
Mennyit kóstál egy ilyen kés? -
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #74529 üzenetére
Ha jol tudom beturendben valtozik a kes eleinek dolesszoge, gyanitom egyre gyorsabb orles erdekeben. Az A tipus a normal major kese, a B tipus a drogeria modelle, a C pedig a haromfazisos kese.
De ha en az egy fazisosba beteszek egy agresszivabb C kest, vajon megbirkozik-e vele, vagy megakad inditasnal?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz paljoc #74534 üzenetére
azt 40-ért én is megvettem volna a helyedben. de utána sem írnám a fórumba, hogy a vario úgy frankó, ahogy van, majd csillag, apróbetű, miszerint 40-ért és régi szériás. mert ennyi erővel a kony is hibátlan választás a világon mindenkinek, hiszen luigi tíz éve 30 ezerért vette
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Tőlem ezeket nem hallottad, max fórumtárs írta le. Sem Őt , sem a kávéit nem ismerem.
Én nem szördvév kávézok, de amikor annó párszor olyat ittam avagy teszteltem nem volt gond a Vario-val.
Azonban ha minden nap azt innám lehet, hogy kevés lenne már egy 8.5 éves Vario az eredeti (kerámia) késsel.
Jelenleg azonban az általam fogyasztott kávékhoz tökéletes. Ennyi.:. bl4ze .:.
-
tag
...hát, azt nem tudtam, hogy őrlőről írttal az lett volna a szándékom.
Arról meg, hogy milyenek az itthoni "shot-ok", fölösleges itt vitázni. Nekem olyanok, amilyennek írtam, Neked meg ismeretlenek.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
(Nem) mellesleg: a műanyag nem jelent gagyit.
A megfelelő helyen a megfelelő műanyag használata előnyös is lehet. Pl. általában csekély a hőtágulásuk, ellentétben a fémekkel, stb.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
kk831228
addikt
válasz qvik27 #74539 üzenetére
Szerintem egy darálóban belsejében nem sok helye van a műanyagnak... Ettől függetlenül nekem nagyon tetszik a vario, mondtam is paljocnak amikor ott voltam, hogy kinézete, mérete stb nagyon tetszik... Nála működése is tökéletes pár éve, na meg amennyiért hozzájutott, simán megvenném másodiknak...
De megnéztem youtube - on, amikor ékszíjat cserélnek benne, és hááát a belseje nem igazán bizalomgerjesztő...
Pont tegnap szedtem szét, páromnak a kis proxxon "körömcsiszolóját" és ott is csodálkoztam, hogy ez a kis gagyi műanyag vacak, hogy műkszik viszonylag régóta... Persze hozzáteszem, nem ipari felhasználás...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
adp
őstag
asszem sikerult a Brikkat kicsit jobb belatasra birni, allitottam a daralon finomabb iranyba es sokkal sokkal jobb lett, enyhult a tipikus 'brikka iz' es testesebbek lennek a kofik, es a banto sok sav is csokkent vagyis elmult
nem ertem, idore kb ugyanott jon le, sot picit le is nyomom a pogit
[ Szerkesztve ]
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Leszögezem, hogy nem értek a kávékhoz, nem is kávézok (ez elképzelhető, hogy megváltozik ).
Szóval, egy Gaggia Classic-hoz, egyelőre tuning nélküli, milyen kávékat ajánlotok? Már egy ajánlást kaptam sz.szs.-től: La Piazza
A masina kapni fog idővel PID-et, rézcsövet, illetve IMS szűrőket. Utána kávéban is érdemes váltani?
A daráló egy Graef CM 702.
-
mutyi
senior tag
Nézegetem az Eureka Mignon őrlőket is, azon belül is a Perfetto és Specialita modelleket. A perfetto 50mm-es a Specialita 55 mm-es a kés.
Erről lehet tudni valamit,hogy jobb-e az 55mm-es és mitől lesz jobb egy nagyobb tárcsa,már ha jobb lesz? -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gyúrósok ide!
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Könyvajánló
- F-Secure termékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok