Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz SunMount3r #74151 üzenetére
Hát bolti darált kávéval nem igazán fog működni, annál durvább őrlemyényt kíván, különben “zaccos” lesz valóban.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
válasz SunMount3r #74151 üzenetére
Első körben el kell döntened, hogy mit is szeretnél igazán. Olyan töményebb italt, mint amit a kotyogós is ad, nem fogsz tudni előállítani egyszerre 1-1,5 litert. Itthon lehet kapni 9 csészés Bialetti Moka Express-t (500ml), illetve 18-ast is (900ml), szerintem ez a maximum, de tudtommal itt nem használ senki ilyen batár kotyogóst.
Ha filteres/áztatós eljárás mellett döntenél, akkor arra a válasz az, hogy nem, természetesen nem olyan, mint a kotyogós. De hogy neked ez megfelel-e, azt csak Te tudod eldönteni, erre pedig a legolcsóbb módszer, ha kipróbálsz egyet, 2e forintot talán megér.
Ez sajnos egy vagy-vagy szituáció.
[ Szerkesztve ]
-
djboris
csendes tag
válasz Petyuska111 #74126 üzenetére
Már bocsánat, de almát körtével nem hasonlítunk. French Press vs. eszpresszó? Ez nem túl bölcs összehasonlítás. Szenzorilag miben jobb ez a gép az FP-nél? Komplexebb íz, több test esetleg balansz? A test nyilvánvaló de a másik kettőben kételkednék.
Javasolnám italkategóriában maradni az ilyen összehasonlításokat illetően. -
prandris
tag
Készítettem a GC-hoz egy újragondolt fedlapot ami megoldja a túlmelegedés problémámat. A lemez rozsdamentes tükröződő acél, a méretei megegyeznek az eredeti fedéllel. Az acél lézervágóval készült, elég jó lett és be is vált, most már stabil a fejhő. Itt egy videó a működéséről. A hőmérő szenzorját a vízterítő egyik lyukába szorítottam. Körülbelül 15 percnél beáll a fej 92 fokra az új fedéllel. 35 percnél ráteszem az eredeti fedlapot és elkezd emelkedni a fejhő 99 fokig. 50 percnél leveszem az eredetit, hogy csak a szellőzős fedél legyen és szép lassan visszaáll 92-re. Három darabot csináltattam, ha valaki tapasztal ilyen problémát a másik kettőt eladom, darabja 9000Ft.
-
-
coppola
tag
válasz SunMount3r #74137 üzenetére
Elektromos kotyogós, fél litert tudja, kotyog is,meg minden:
Cloer CL 5928Én kb. másfél éve használom, amazonon vettem,de ott is 20k körül volt, full saválló acél, könnyű tisztítani.
[ Szerkesztve ]
-
zoknee
csendes tag
válasz prandris #74155 üzenetére
Bocsi, hogy lusta vagyok végigkeresni, de le tudnád írni, hogy mivel, és hogyan mér a PID, ami szabályoz?
Mikor fejlesztettem a saját PID-em, akkor nekem olyan volt, hogy a pőid szerint jó volt a hőmérséklet, de valójában sárkányos volt a gép, csapolás elején jött a gőz. A gond a hőmérő szenzor volt, aminek rossz volt a hővezetése, kontaktusa, és a reakcióideje is elég lomha volt így. Nem is látta a Pid, hogy kicsit túltolta, mert már a szenzor maga szűrte kicsit a jelet.
Miután kicseréltem egy jóféle Pt100-ra, a probléma megoldódott. Én az eredeti bimetál termosztát helyére, a bojler oldalába raktam be a szenzort, ez egy 3mm átmérőjű henger, amit betoltam, hővezető pasztával kitömtem, majd FBS-el fixáltam. -
Jókv
csendes újonc
Sziasztok! Most kezdem a Tisza-tavat kerülgetni bringával. Tud valaki útközben olyan helyet ahol érdemes megállni egy jó kávéra?
-
coppola
tag
válasz SunMount3r #74167 üzenetére
Vannak olcsó villanyos kotyogók a hipermarketekben is, ugyanazt az égett iszapot főzik, mint a tűzhelyes verzió, én az alu miatt nem lájkolom azokat.
-
prandris
tag
válasz zoknee #74166 üzenetére
Most, hogy ki tudjam zárni a hibákat a pid egy japán RKC cb100, az SSR egy Crydom d2425 és K hőelem a termosztát helyén. Eredetileg a gépet Fragola építette még valamikor régebben(2016 talán) ezért felmerült, hogy a K hőelem elmozdulhatott az idők alatt, ezért hogy ezt is kizárhassam átadtam Siminek, hogy gyors nézzen már rá. A régi jó helyen volt, de hogy ezt is ki tudjam zárni ez is cserélve lett. Kétlem, hogy két szaki is rosszul tenné be, szerintem egyet értünk. A helyzet változatlan volt, ezért maradt a fedél szabás.
Az érintés védelemmel kapcsolatban annyit írnék, hogy az eredeti fedél sem fog megvédeni senkit szerintem ha ráborítja a vizet. Nem tudom egyébként hogy kerülne bele víz, de mindegy rá lehet mondani, hogy az ördög nem alszik. Az új rácson ki van alakítva földelés csatlakozója is, a rács maga pedig La Marzocco gépekről lett kb mintázva, szerintem azok sem "ip44"-esek. -
mdav88
aktív tag
Eladnám frissen épült gépemet.
Alap: Faema Family, Gaggia bojler van rászabva.
Benne van mindne földi jó: rézcső, tágulási, nyomásszabályzás-nyomásmérő, szigetelés, XMT7100 pid, réz vízterítő, ipari gőzcsap és persze új pumpa és fot opv.
Szimpla szűrő, ipari kar, szimpla kifolyó.
Gőz funkció kiiktatva, de aki nagyon akar, a pidet felcsavarva tud gőzölni.Esztétikailag nem a legszebb gép, aki akar foglalkozik vele, a full alu öntvény ház kitart még egy darabig.
Ára 85e forint ami a full tunci gaggia ellenében szerintem kiváló. -
prandris
tag
válasz fragola.6035 #74173 üzenetére
A rézbojler oldotta meg elvileg neki, visszakerestem pár napja.
Idézem, ha nem gond:
Én mostanáig az alus, réztuningos, rézvízterítős, pides GCt használtam.
Ez a rézbojleres teljesen máshogy viselkedik!
A PID a réginél is ki volt szögelve csapolás közben, max 1fok esést mutatott a végére, de a valós kijövő víz kb 3 fokot is hült egy dupla 30mp 50ml alatt.
Ráadásul az alu-réz családegyesítés miatt a rézfej és a réz vízterítő sokszor sokkal jobban felmelegedett mint ahogy azt az aluban mérő pid mutatta. Sokszor égette szarrá a kávéimat miközben a pid kijelzője meg se mozdult.
70709,70711[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
igen, arra gondolok, hogy az anyagok nem arra vannak terveze, hogy napi 12 órát menjenek.
az őrlőknél is meg van adva, hogy napi hány adagra vannak kitalálva, ezért gondolom, hogy a kávézó üzem (=egész napos használat) nem rendeltetésszerű használata a kisgépeknek.
#Bazsee71, nem egy alkalomra gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
jó, de ez kb. a fej és a bojler lehet, mert a többi (opv, háromjáratú, csövek, pumpa) hasonló a nagyobb gépekbe rakottakhoz. illetve lehetne még az elhelyezés (túl zsúfolt itt-ott), de ilyet is látni nem egy nagy gépnél.
nem értek hozzá, de én nem félteném a fejet és a bojlert sem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
válasz fragola.6035 #74173 üzenetére
Nem titok! Aki eddig megkérdezte annak elmondtam, de akkor most közzé teszem:
Nálam az volt a gond, hogy annyira kezdett el lefele csalni a hőelem amennyire meleg volt a gép belül. Ez azt jelentette, hogy minél inkább emelkedett a gépház hőmérséklete, annál kevesebbet mutatott a hőelem a pidnek, ami így folyamatosan feljebb és feljebb melegítette a valóságban a bojlert, miközben a pid kijelzőjén a beállított és a pillanatnyi hőmérséklet meg se moccant, tehát úgy tűnt minden a legnagyobb rendben és atom biztos és állandó a hőmérséklet.
Amikor az eredeti OMRON E5CC T QX3A5M 001-est is megvettem és még így is ugyan ez volt a jelenség na akkor lett elegem és jártam a dolgok végére. A hibajelenséget az OMRON Magyarország fejlesztő mérnöke fejtette meg nálam, mert én egyáltalán nem értek sem a kávéfőzőgépek szereléséhez, sem az elektronikákhoz.A hibát az okozta hogy a hőelem egy csokin keresztül volt bekötve ami melegítés hatására ezt a csalást okozta.
Ezt mindenki lepróbálhatja ha leveszi a gépház tetejét és egy hajszárítóval elkezdi melegíteni a csokit, már akinek ezzel a megoldással lett bekötve a hőeleme.
Az is lehet hogy egyes rosszul hőszigetelt hőelem kábelek is ezt okozhatják, de ezt nem tudom, nem próbáltam. -
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #74179 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad!
Szerintem itt erről a témáról van szó, de majd nálam elektronikában pallérozottabb kollégák kijavítanak, ha tévednék:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hidegpont
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hidegpont-kompenz%C3%A1ci%C3%B3 -
-
SoundON
tag
válasz Elekellek #74181 üzenetére
Én hiszek a jó minőségű PID, jó minőségű, hőszigetelt vezetékű K hőelem párosításban.
Sokak szerint ez a leggyorsabb, legpontosabb hőmérséklet mérési eljárás.
Csak jól kell bekötni
Az Omronos szaki szerint ilyen E5CC k hőelem párosítással dolgoznak a KFKIben is részecskeméréseknél.
Vagy igaz vagy nem. Én tuti nem cserélem le ezt a párosítást. -
coppola
tag
válasz SunMount3r #74172 üzenetére
Papiron az instant az alja minőségileg a kávéknak, ha már rendes őrölt kávén vizet csepegtetsz át az is jobb. Főzetnél a presszó adag lenne ideális, mert egységnyi kávén minél több vizet engedsz át annál több méreganyag oldódik ki, és annál rosszabb minőségű a főzet.
-
SoundON
tag
válasz prandris #74175 üzenetére
A rövidtávú, csapolás közbeni hőstabilitást valóban a rézbojler oldotta meg, ahogy korábban is írtam.
Ennek ellenére azzal küzdöttem, hogy a bekapcsolást követő 30.percben még jó, de a bemelegedést követően már hibás volt a hőelem mérése így a pid működése, ami folyamatosan, szépen lassan emelkedő valós hőmérsékletet eredményezett. Tehát a hosszútávú hőstabilitást a csoki kiiktatása, a hőelem közvetlen bekötése hozta. -
prandris
tag
-
John3:16
csendes tag
válasz SoundON #74184 üzenetére
Köszönöm a tippet! Kikötöttem a csokit én is, mert nálam is okozott hőmérséklet-különbséget az, hogy fél órája vagy több órája volt bekapcsolva a masina.
Nekem speciel az Auber vevőszolgálata egyértelműen a Pt100 mellett tette le a voksát, azt mondták hogy sokkal pontosabb ebben az applikációban (mármint kávéfőzőgépben), mint a hőelem.
Én mindkettőt használtam és nem érzek különbséget. Jelenleg k hőelemet használok.
-
zoknee
csendes tag
A csoki/egyéb csatlakozó alapvetően nem hülyeség, mert ha mondjuk a gép külső oldalára van rakva a pid, akkor ha ki akarod venni a bojlert, nem kell kifűznöd a hőérzékelő vezetékeit. A K hőelemeket mondjuk nem tudom mennyire szokás megszakítani egy csatival, én nem nagyon láttam ilyet. A Pt100 az egy más tészta, más elven működik. Egyébként a Rex C100 is tudja a Pt100-at, ha jót vesz az ember
-
Fixmiki
tag
Sziasztok ha valakit érdekel egy Fiorenzato F64 evo szinte új fenn van az aprón.
https://hardverapro.hu/apro/fiorentina_f64_evo_kave_daralo_szinte_uj/hsz_1-25.html
-
senior tag
-
CB
senior tag
válasz fragola.6035 #74196 üzenetére
Hát ez nagyon király!
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
stereofan
tag
válasz fragola.6035 #74196 üzenetére
nagyon ötletes, figyelemfelkeltő, szinte megállítja az embert.
😃
ügyes volt aki kitalálta!
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
hogyaza
tag
válasz fragola.6035 #74196 üzenetére
Köszi az ötletet.Én nögyógyász vagyok,és ez alapján fogom megdizájnolni a rendelömet....
(jajjj el ne higgyétek.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Formula-1
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy óra, két rendszer
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest