Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #70502 üzenetére
Nem ők gyártják?
-
HÁZIGAZDA
köszi. nekem is pont ehhez kéne. lehet, hogy akkor egy 15 grammos vst-t lövök, ha meg nagyobb kell, az lesz ims olcsóbban. ebbe mennyi megy bele, használ valaki ilyet?
sőt, van egy nekem új név is, a pesado, ims alapon, de tuningolt szűrőt csinálnak. tudtok erről valamit?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
aktív tag
válasz fragola.6035 #70510 üzenetére
5vs7lyuk, értem.
Eddig az volt a közvélemény, hogy oda tartozik, az lm gyári leírása is azt tükrözi, hogy a gyártást a vst végzi.
-
mdav88
aktív tag
válasz Bazsee71 #70512 üzenetére
Én nem állítottam, hogy ugyanaz a kettő, csak hogy közel lehet egy máshoz.
LM honlap ezt írja a saját kosaráról:
La Marzocco’s 14g stainless steel filter basket. Advanced precision for consistent extraction. Superior material & finish with zero defects. Proprietary digital scanning and quality control coded basket for authenticity. Fits all La Marzocco portafilters.Ez a szöveg a vst-nél is, sőt sok helyen összemossák őket:
[link] -
Bazsee71
őstag
válasz fragola.6035 #70517 üzenetére
Akkor még nem tudta, hogy mibe keveredik.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #70517 üzenetére
de az is peremes, nem? amúgy bazsee-nak igaza van, nem lehet ezt előre eldönteni fejben, sajnos, ki kell tapasztalni. ha folytatjuk, hogy mindenkinek külön duplát csinálunk, jobb egy kisebb kosár (ha ugyanolyan jó a kávé vele). de lehet azt is, hogy legyen 20-as kosár és felezzük. ez utóbbi biztosan jóval durvább őrleményt kér, ami viszont mindenképpen más kávét ad.
az biztos, hogy végül egyet fogok csak használni, a többi polcon lesz. na de melyik lesz az?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Bazsee71
őstag
+1 a CM702-re. 30e az edigitalnál.
A Delonghi presszóra nem alkalmas, a Graef igen. Tudom, nyomásfokozós a Dedica, de úgy gondolom, hogy azért ott sem mindegy az őrlemény minősége.
-
And06
aktív tag
válasz Deadzone41 #70507 üzenetére
a VSTből nekem perem nélküli van.
tudtommal 2 fajta LM van:
- a "mezei" LM, ez semmi extra, kb expolygon szűrőknél 1el jobb
- Strada, állitólag ugyanott gyártják mint a VSTt, de valami nincs lemérve rajta ami a VSTn van, nekem van ilyen is, szabad szemmel nem megállapitható a különbség ez és a VST között, (lásd kép). ki találja ki melyik melyik? amúgy én kaptam a Stradahoz is jegyzőkönyvet. ebből viszont csak peremes létezik.és van még a
- VST, fullos jegyzőkönyvvel, peremmel vagy annékül.
annó keringett a neten egy PDF amiben le volt irva a különbség részletesen.Bazsee71:
a képen a másik a 17es Strada, amiről azt mondták amikor vettem, hogy ez a 18as VSTvel megegyező, csak az LM mindegyik névértékből levon 1 grammot.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Miért baj az ha szeretné tudni, hogy miért jobb az egyik mint a másik daráló? Megmondjuk a tutit, de ha valaki tudni szeretné a mögöttes információt akkor ne érezzük már sértve magunkat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
CB
senior tag
Egyik topiktárs ígért nekem egy 2015 előtti GC kávéfőzőt.
Amíg realizálódik, miket érdemes beszerezni hozzá hogy szupi kávét ihassak reggelente?
Az ajánlott Graef daráló nekem megfelelő, egyéb "apróságok"?Csak én kávézok a családban.
[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
gubabela
senior tag
válasz horvath85g #70493 üzenetére
Sajnos nincs nekem sem jobb ötletem. Ha használni szeretnéd, akkor mindenképpen költened kell rá. Azt neked kell tudnod, hogy mi éri meg jobban. Ha szeretnél tovább lépni és jobb kávékat inni, mint amit ez tud nyújtani, akkor az mindenképpen költségesebb, mint ha ezt feluítanád, vagy vennél egy hasonló nyomásfokozós csodát. Én ha hasonló cipőben járnék és rendelkeznék a szükséges tapasztalattal, akkor biztosan keresnék egy használt gaggiát olcsón. (twin, baby, classic, az ajánlottak közül ). Akár azt is lehet etetni bolti kávéval, de megvan a lehetőség legalább a továbblépésre és a karral biztosan nem lesz többé gond.
(#70534) CB
Friss kávé mindenképpen, tamper (58mm vagy ennek kicsit nagyobb változatai pénztárcától függően), tisztító (pully caff, citromsav), vízlágyító, vagy megfelelő víz. (hústű, tejfülös pohár ízlés szerint )[ Szerkesztve ]
-
peti925
újonc
Új expobar office LEVER E61 olcsón, ár alatt, 265.900.-
[link] -
M3aN
senior tag
Tovább gondolva a Graef őrlő esetét, lassan akkor ott vagyok ha eladom a féléves Dedica-t, hogy inkább veszek egy belépő teljesen automata darálós főzőt. Vannak ebből ajánlott típusok, 100e környékén?
-
CB
senior tag
válasz gubabela #70535 üzenetére
Mihez kell a hústű és a tejfölös pár?
Az 58-as tamper gondolom az átmérőt takarja.
A GC szűrőbe nem pont ekkora kell, hanem nagyobb?
Ha egy főre főzök kávét, melyik szűrőt kell beszerezni?
Leginkább tejhabbal fogom inni, de néha sima presszókávé lesz reggel.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
M3aN
senior tag
válasz Bazsee71 #70538 üzenetére
Átgondolva lehet nem lenne jó amúgy, valóban. De mégis hogy informálódjak, ezek a gépek nem igazán ajánlottak? Sokkal minőségibb kávét lehet elérni külön?
Egyébként tudtok ajánlani webshopot, ahonnan be tudnék szerezni elérhető áron minőségibb kávét? Vidéki vagyok, aztán a boltok kimerülnek legtöbb esetben a Segafredo termékekben, vagy néha Dallmayr.
Hallgatva rátok, megrendelem a Graef őrlőt
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Bocs, de mostanában el vagyok havazva, nincs időm nagyon fórumozni, csak néha gyorsan átolvasom.
Szóval, ha még nem kaptál akkor én adok kölcsön egy eredeti Vst 20g-s szűrőt. Fikációja certi! 😀
Csak kicsit messze vagyok a fővárostól, de ha van ismerősöd, aki járkál a 4 sz. főúton errefelé, akkor szívesen oda adom neki.
De így ennyi használat után, (kb 1,5-2 éve vettük itt.) tuti, hogy Ims-t vennék.
De ez csak az én véleményem. Az a jó, ha mindenki maga győződik meg róla, hogy neki mi ízlik jobban.[ Szerkesztve ]
-
gubabela
senior tag
Hústű a wdt-hez (átkavargatni az őrleményt) tejfölös vagy joghurtos pohár pedig azért fog kelleni, hogy kevergetés közben ne hulljon ki (levágva belőle egyfajta szűrőmagasítóként is szolgál, persze van elegánsabb megoldás is, de ez a legegyszerűbb és a legolcsóbb) Az 58mm a szabvány, de a kosár maga nagyobb. Típustól függően lehet akár 58,7 mm is. Én azt javaslom, hogy a szimpla kosarat hanyagold amíg bele nem jössz (utána meg azért nem fog kelleni mert kevesled majd, persze nem mindenkire igaz ez). Kosár témában nehéz tanácsot adni, rengeteg féle van, a keresőbe beírva a vst, ims vagy reneka szavakat tudsz olvasgatni kicsit. Nekem nincs kedvencem, talán kicsit a reneka, de van mellette vst-m is, de a gyárival is lehet jókat húzni. Izlés, kisérletező kedv és pénztárca kérdése. Ki kell tapasztalni.
[ Szerkesztve ]
-
yazoo1
tag
válasz gubabela #70544 üzenetére
Éppen most néztem a Renekát és a Vst kosarakat.
Árban drága a Reneka-de csak addig drágáltam,amíg meg nem láttam a 12.500 forintos Vst-szűrőt...
A Renekát kipróbálnám,a kövi oldalon nagyon hihető a dolog:http://olaszpresszo.hu/reneka/Hozzáértéktől kérdem:jelenleg van egy gyári és egy IMs szűrőm-duplák.
Mekkora lesz a csapolás eltérése-minőségbeli-,ha Renekára beruházok?!Köszi előre is a válaszokat!
-
CB
senior tag
válasz gubabela #70544 üzenetére
Világos.
Ha dupla kosarat használok, attól függetlenül egy személynek megfelelő kávé mennyiséget kell bele tenni, ugye? Bocs, de ennyire kezdő vagyok.Miért lesz jobb a dupla szűrőkosárban az egy adag kávé, mint a szimplában?
Az ajánlott kosarak miben különböznek? A lyukak méretében, számában? Anyagukban?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
gubabela
senior tag
válasz yazoo1 #70545 üzenetére
Nem tartom magam szakértőnek, de tapasztalataim szerint erősen kávéfajta függő a dolog. So-hoz jobbnak tartom a renekát, de nem minden fajtánál igaz ez. Vst-t a keverékekhez szeretem használni, de persze mindkettővel lehet jókat húzni. Ez ízlés függő is. De találkoztam olyan robustával (tudom beteg vagyok), ami a gyárival volt a legjobb. Szóval nem egyszerű.
(#70546) CB
Nem, ez nem teljesen így van. Duplába mindig több megy, de nem 2szer több. A szimplát ráadásul nehezebb előkészíteni (más tamper is kell hozzá). Szabvány szerint 7g a szimpla, 14 a dupla. A kosarak az említetteken kívül még alakjukban is eltérnek. Az előbb kimaradt a szükséges dolgok közül még a pontos mérleg (minimum 0,1g pontos)[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Nem vagyok nagy szakértő de ismerősömnek van automatája.
Nagyon igényli a rendszeres karbantartást és tisztítást (értsd időnként teljesen szét kell kapni a gépet)
Esetlegesen eléggé zsebbenyúlós javítás.
Végeredmény tekintetében elég messze van a jó presszótól.Cserébe kényelmes a használata.
Kávét pedig esetleg pacificaffe vagy pallyotz érdemes kipróbálni.
-
-
M3aN
senior tag
válasz Rush77 #70548 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit mélyebbre nézve is érdekelne a téma egyébként, mindig is szerettem a finom kávékat, meg kellene tanulni itthon is elkészíteni. Lehet jobban utána olvasok a tömörítésnek, egyebeknek, aztán az itthoni dolgokból kihozni a legtöbbet. Erre az általatok említett összegeket (szűrőre 10e, stb) nem kívánom költeni, valamint méregetni sem akarom grammra pontosan az adagot, de mindenképp igényesebb kávéra vágyok az átlag fogyasztótól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI FPV Drone - bontatlan - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest