Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Eladó egy 2018.04. hóban vásárolt Graef CM720, kizárólag Pacificaffe kávékkal használt őrlő, kb 10kg ment le rajta, egyedül használtam a háztartásban.
Doboza és minden tartozéka megvan sértetlenül és hiánytalanul.
Személyes átvétel vagy futárszolgálat is megoldható. Ára 22e Ft. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Eladó egy 2018.04. hóban vásárolt Graef CM720, kizárólag Pacificaffe kávékkal használt őrlő, kb 10kg ment le rajta, egyedül használtam a háztartásban.
Doboza és minden tartozéka megvan sértetlenül és hiánytalanul.
Személyes átvétel vagy futárszolgálat is megoldható. Ára 25e Ft. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
DeLonghi EC 685 Dedica kávéfőző és Graef CM 702 őrlő milyen áron adható el? Kb 10kg kávé ment át rajtuk, még garanciálisak. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Delonghi EC680 kávéfőzőn az utóbbi időben az a "hiba" tapasztalható, hogy a kar mellett is kifolyik a kávé főzés alatt (nem sok, általában pár csepp csak). Szétszedtem és kitisztítottam a felső szűrőt, illetve a mellette lévő tömítést is, de utána is folyik. A karban a gyári szűrő van, és kevesebb kávét teszek bele mint régebben (egzakt számot ne kérdezzetek, hogy hány gr, mert nem mérem, csak a szűrő teteje és a tömörített pogácsa közti hézagot nézem), de ekkor is folyik.
Mi lehet a megoldás, tömítéscsere?
Előfordulhat, hogy a kávé sem engedi át úgy a vizet, és ezért? Talán azóta fordul elő a jelenség, mióta az újabb tasak kávét felbontottam. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyen nem tudok rendes kávét fogyasztani, ezért vásárolnék a Pacificaffe-nál valami instantot, de ez számomra eddig idegen volt. Mi a különbség az agglomerált, a fagyasztva és a porlasztva szárított között a fogyasztó számára? Melyiket lenne érdemes a három közül?Kérlek mellőzzük az "egyiket sem érdemes, hozzak be főzőt" dolgot
-
M3aN
senior tag
Csak kíváncsiságból kérdezve, alap otthoni használatra mi lehet ajánlott gép, ha az új GC nem túl jó az elmondásotok szerint, illetve használtan nem is akarnék venni? Lelit? :-)
-
M3aN
senior tag
Graef CM 202 ajánlható lehet ajándékként olyan személynek, aki a bolti tégla helyett jobbra vágyik, de kávéfőzőből sem fog GC-t venni, csak valami alapot? :-)
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Most bontottam egy új csomagot (Pacificaffe - Pin Up Espresso), és 1-2 kávé után nekem erősen savanyú. Mit tudnék vele tenni, esetleg őrlési finomságot állítani valamerre?
-
M3aN
senior tag
Bocsi az off miatt, de az érintett fórum halott:
Szokott valaki teázni a kávé mellett?
Ahhoz ismertek minőségi beszerzési forrást? Szálas teára gondolok, amit french press-ben elkészíthetek. -
M3aN
senior tag
válasz
szuszinho
üzenetére
Biztos nem leszek ezzel népszerű, de:
Azért azt se feledd, hogy van egy rakás nem ízesített kávéjuk is, ezt eddig mindenki kihagyta.
Egyébként ha teheted, kóstold meg és kiderül ízlik-e. Hiába mondja bárki, hogy melyik milyen, vettem már drága frissen pörkölt kávét, ami nekem nem volt finom, míg a legolcsóbb fajta ízlett. -
M3aN
senior tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Röviden: A kávé van értem, vagy én a kávéért? :-)
A cukros, tejszínes történetnél picit nálam kitört a röhögés. Cukorral és tejszínnel iszom, ennek prózai oka van: így szeretem (bár néha nélküle is).
Nem akarok olyan világban élni, ahol a másnak való megfelelés miatt választanak adott életvitelt az emberek.
Az a legnagyobb baj, hogy nagyon sok komment alapján az a kép jön le, hogy minden kávéban a hibát találja meg a kedves hozzáértő fogyasztó. Így nehéz elégedett és boldog életet élni, legalábbis szerintem. A fórumot olvasó és gyarapító egyének 99%-a nap mint nap olyan italt fogyaszt, ami minőségi. Innentől nem értem az elégedetlen felhangot, de ez maradjon az én bajom :-)
Von toth: legyél pontos, maximum melléktermék, de nem hulladék 😀
-
M3aN
senior tag
Amatőr kérdések lesznek, de ha tudtok, szívesen veszem az építő segítséget.
Mivel jobb egy pl. Tadaam tamper egy műanyag gyárinál? (azon kívül, hogy szebb 😁)
Hogyan jellemeznétek, hogy lehet megtalálni a megfelelő erőt a tömörítéshez? Van egzakt dolog, amivel meghatározható, mikor megfelelő a tömörítés?
-
-
M3aN
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Én ezt megértem, jogos is. Csak azt nem értem, miért kell sz***ozni másnak, ha neki mást jelent. Ebből van a probléma.
A karok mennyire univerzálisak? DeLonghi gépre tudok akasztani más, sima kart, amit pl. a Pacificaffé árul?
Keresztapper: és attól rögtön sz**ozni kell, igaz? A gép azt jelzi, hogy meleg, a kávé meg kevergetés után is forró ami kijön.
-
M3aN
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ugyanilyen géppel főzök, mellé egy daráló (pardon: őrlő), és szerintem sokkal minőségibb kávét iszok mint az egyéb esetek 99%-ban. Eddig én sem figyeltem magára a kávéra, de ugyanazért a pénzért is már tudsz frissen pörkölt kávét venni például a Pacificoffé oldalán, mint a boltban egy normális árú termék esetében.
Ha jó áron tudod beszerezni, szerintem nem fogsz csalódni. Egyébként nálam is Nespresso gépet váltott, szintén környezetvédelmi okokból :-D
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Kávépogácsa állapota miatt kérdés: Graef őrlővel ugyanazon a fokozaton a pogácsa korábban órák után is nedves volt a karban, könnyen kiszedhető, most viszont beton keménységű, alig lehet kivakarni ugyanannyi idő elteltével.
Optimálisabb az őrlési fokozat, ha nem köt így bele? Ez mitől lehet amúgy, ha ugyanazon a fokozaton van ilyen változás?
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Kapucíner üzem ízesített kávéival van tapasztalat? :-)
-
M3aN
senior tag
Megvan a válasz, töröltem a kérdést, bocsi :-D
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Apránként állítgatom a Graef őrlőm darálási finomságát, és a következő merült fel bennem. Ha olyan finomságra állítom, amin a 7g kávé közepesen tömörítve pont lejön, nem tilt vissza a gép (Dedica főzőm van), az hosszú távon károsítja a főző szivattyúját, pumpáját?
Érdemesebb a határtól 1 fokkal visszább venni akár? -
M3aN
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszönöm nektek!

Fagyasztáson kívül (hely hiányában) egyéb kíméletes tárolási módszer? Például oxigéntől lehető legjobban zárva hűvös sötét helyen, stb?Mennyit lehet javasolt megvenni esetemben egyszerre? A 2-3kg mehet szerintetek?
Esetemet könnyíti, hogy alap nagynyomású főzőm van, és nem ez a hobbim, csak a finom kávét szeretem. -
M3aN
senior tag
Sziasztok! Szeretnék kávét rendelni egy hazai pörkölőtől, és arra gondoltam, hogy több kg-ot rendelek, legalább 2-t. Egyedül fogyasztom, szerintem az 1kg 2 hónapra elég. Hogyan kellene tárolni megfelelően a nem felbontott kávét? :-)
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Megjött a Graef őrlőm, milyen fokozaton javasoljátok az őrlést nyomásfokozós géphez?
Tudom, ki kell magamnak is tapasztalni, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Holnap jön a Graef szerzemény, előzetesen kíváncsi vagyok mit javasoltok, milyen finom őrleménnyel érdemes majd dolgozni egy nyomásfokozós DeLonghi főzővel?

Vannak tapasztalatok esetleg, korábbi Dedicát használó kollégák részéről? -
-
M3aN
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Nógrád megye ☺️
@Kk: ez megint olyan, hogy milyen mérték szerint nézzük. A munkahelyi mosogatóléhez képest vagy ahhoz képest ami a macskából kijön és lefőzzük?
A lényeg, hogy van már hobbim, nem akarok ezen görcsölni csak szimplán minőségi dolgot akarok fogyasztani a kommersz kávé helyett. Szerintem van egy szint, ami ésszerű befektetéssel és tanulással elérhető, utána már egységnyi erőfeszítés nem tesz annyit hozzá, mint ezen szint előtt. Mondhatni nem exponenciális görbe jellemzi a befektetett energiát és a lefőtt kávét. Én ha eljutok erre a kritikus pontra, ahol racionális módon élvezetes kávét iszok itthon, boldog leszek. ☺️ És nem baj, ha nem reprodukálható nap mint nap a tizedgrammos eltérések miatt.
Elhiszem, ha a fentiek nem mindenkinek elfogadottak, nekem is van olyan dolog a szakmámon belül aminek a léce magasabban van mint mások gondolják, de na. Ezt mindenki magának ossza be. -
M3aN
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
Köszönöm!

Kicsit mélyebbre nézve is érdekelne a téma egyébként, mindig is szerettem a finom kávékat, meg kellene tanulni itthon is elkészíteni. Lehet jobban utána olvasok a tömörítésnek, egyebeknek, aztán az itthoni dolgokból kihozni a legtöbbet. Erre az általatok említett összegeket (szűrőre 10e, stb) nem kívánom költeni, valamint méregetni sem akarom grammra pontosan az adagot, de mindenképp igényesebb kávéra vágyok az átlag fogyasztótól.
-
M3aN
senior tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Átgondolva lehet nem lenne jó amúgy, valóban. De mégis hogy informálódjak, ezek a gépek nem igazán ajánlottak? Sokkal minőségibb kávét lehet elérni külön?
Egyébként tudtok ajánlani webshopot, ahonnan be tudnék szerezni elérhető áron minőségibb kávét? Vidéki vagyok, aztán a boltok kimerülnek legtöbb esetben a Segafredo termékekben, vagy néha Dallmayr.
Hallgatva rátok, megrendelem a Graef őrlőt

-
M3aN
senior tag
Tovább gondolva a Graef őrlő esetét, lassan akkor ott vagyok ha eladom a féléves Dedica-t, hogy inkább veszek egy belépő teljesen automata darálós főzőt. Vannak ebből ajánlott típusok, 100e környékén?
-
-
M3aN
senior tag
Sziasztok! Milyen őrlőt tudnátok javasolni otthonra? DeLonghi KG89 van kinézve. Vannak tapasztalatok vele? A főzőm DeLonghi Dedica.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gumi és felni topik
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Google Chrome
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Arc Raiders
- További aktív témák...
Állásajánlatok