Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42401) Ábi válasza bajnokpityu (#42400) üzenetére


Ábi
tag

Igaz, de nagyon érzékennyé váltunk néhány kifejezésre, és lassan a jóakaróban is kémet látunk.

(#42402) paljoc válasza soldier2 (#42399) üzenetére


paljoc
tag

"így újból visszaolvasva..."

Mazochizmus jeleit vélem észrevételezni!:))

Irgalmatlan jó hekket ettem az előbb a Kompházban a budafoki Duna parton, mikor visszavittem a tálcát Eduscho-s csészék sorakoztak ott. Egyszer megkóstolom, aztán ha nagyon tré, ajánlok nekik valami jót...mondjuk Hausbrandt-ot vagy vmi ilyen klasszikabb, jóféle cremás olaszt!:)

[ Szerkesztve ]

(#42403) adp válasza paljoc (#42402) üzenetére


adp
őstag

miért nem a sajátod? :P :N

[ Szerkesztve ]

(#42404) fragola.6035 válasza Ábi (#42398) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Melyik az a 2 általad használt gép, amiről rosszat írtam. Én csak egyről tudok.

https://caffe35.webnode.hu/

(#42405) Ábi válasza fragola.6035 (#42404) üzenetére


Ábi
tag

Használati tárgy, és KIA Ceed SW 1.6 crdi . :))

(#42406) Parci válasza Ábi (#42401) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az biztos, hogy amikor a "gaggia helyett a lelit a jó" felcsendül, akkor ugrom, ezt aláírom. nem szoktam fikázni a lelkó gépeket magukban, sosenem. még akkor sem szólok hozzá, ha valaki azt írja, hogy ezért vagy azért nem jön be neki a gaggia. bizonyos használati okokból nekem sem jött be. egyedül a fentire ugrom. de tény, hogy jobb lenne, ha egyáltalán nem ugrálnék :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42407) paljoc válasza adp (#42403) üzenetére


paljoc
tag

Magamat nem nagyon szoktam ajanlgatni sehol, bar lehet hogy ez hiba, kezdek elbizonytalanodni hogy tenyleg igy kell-e ezt csinalni?!?!:-)))

(#42408) soldier2 válasza bajnokpityu (#42400) üzenetére


soldier2
őstag

Viszont ilyen érzelmeket csak azóta vált ki.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#42409) levytee


levytee
csendes tag

Amúgy szerintem az alfák borzasztó rossz kocsik, csak jól néznek ki, ennyi. A kia nyolcszor körbefutja kilométerben,sőt a renaultok is. Ez is egy vélemény.

[ Szerkesztve ]

levytee

(#42410) fragola.6035 válasza Ábi (#42405) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Érzelmi alapon szoktam kocsit venni, kivéve a Corolla, annak nincs lelke, nem is az enyém, Feleségé. Nekem van kettő autóm is, összesen 43 évesek, azokat szeretem. De Kia-t tényleg soha nem vennék. Két ismerősöm vett régebben Kiát, egyik rio volt, a másik ceed, az első generációs. Mindkettő nagyon szar volt, a rio tényleg egy szarkupac, szerintem már be is van olvasztva.

https://caffe35.webnode.hu/

(#42411) looser válasza paljoc (#42355) üzenetére


looser
addikt

Hát ezen besírtam, ne haragudj, nem rajtad, veled, annyira képszerű :-))
Egyébként mit mond a csendőr?

Más. Nyilván erre is kitaláltak már valamit, de fragola ezen hozzászólása indította el bennem a hangyát. Szóval hogy kinyitsz egy kilós kávét, ez sokunknál azért 1-2 hónapig is kitarthat, de nyilván az íz, illat, aroma idővel eltűnik. Szóval hogy kanállal veszed ki, az azért praktikus, mert nem kerül friss levegő a szemek közé, amikor öntöd a zacsiból. De... Valószínűleg nyitott kapukat döngetek, de esetleg lehetne egy elszorítót alkalmazni, amivel a körülbelüli kiöntendő mennyiség alatt elzárod a maradék kávétól a levegőt, amíg még zárva van felül is a zacsi. Utána nyitsz felül és öntöd.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42412) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Elnézést kérek, én kezdtem a bélázást, de ha felüti a fejét az alu kazános riogatás, már dobja is le az agyam a gépszíjat. És nem azért, mert alu kazános gépet használok, már ennek tudatában vettem. Az indukciós típusokat kivéve a Bialetti is alumíniumból készíti a kotyogókat, amit nagyszüleim és szüleim is eddig sikeresen túléltek. A másik fórumot pedig a hifis vonalról indulva hamarabb pörgettem, mint ezt, így nem érhet szó, hogy nem voltam nyitott emberünkre. A többit itt most nem részletezném, egyszerű a forgatókönyv, nem szeretnék off-lavinát indítani, sem több karaktert rá pazarolni. Megígérem, hogy többet nem emlegetem a nevét, nekem is jobb lesz. :)

A Lelit gépekről ha jól emlékszem én sem írtam rosszat, csak az érdeklődő részére reagáltam, hogy 100k alatt nincs jobb vétel a GC-nál. Azt pedig - ne haragudjon meg senki - de még a tapasztaltabb fórumosoknak sem hinném el, hogy két hasonló kategóriájú gép között egyértelmű különbséget vél felfedezni a kávé ízében, miközben ezer más sokkal fontosabb tényező befolyásolja a végeredményt. Az, hogy mennyire kezes, milyen szinten képes a végeredményt reprodukálni, milyen könnyen szervizelhető, mekkora a választék az elérhető kiegészítők között, na az már egy sokkal életképesebb összehasonlítási alap.

[ Szerkesztve ]

(#42413) paljoc válasza looser (#42411) üzenetére


paljoc
tag

Hogy mit mond? Nézd meg azonnal az Indul a bakterház című alapművet és kb. a háromnegyedénél megtudod! ;-)

(#42414) looser válasza paljoc (#42413) üzenetére


looser
addikt

Hú, ne hari, de kivagyok tőle. Egyszer végignéztem, mert hogy látni kell, de inkább beültem volna még egyszer az "István a király"-ra*, amitől egyszer már szintén levert a víz. Nem vagyok magyar film-ellenes, az Argo, Csinibaba és a Tündér Lala is tetszett :-)
Max. majd odapörgetek :-)

*=régen hetente ragasztották ki az új műsort a mozikban, apám elvitt a Bombajó bokszoló-ra. A plakátot nem cserélték, még az előző heti volt. Már az gyanús volt, amikor ásatásokat mutattak, de azután elindult a FILM. Soha többet, rettenetes :-(

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42415) tariattila


tariattila
veterán

ejjha... micsoda pezsgés van... :DDD

Paljoc! milyen dákót vettél?
sajna az eddig svájcióraként üzemelő kisdízel puntónk 10 év s 200ekm után félmillás motorfelújítással örvendeztetett meg (igaz ebben már hátsó fék, kerékcsapágy, önindító karbantartás is benne vannak de azért ha tudom, hogy a dízel 200-ig megy akkor benzinest veszek...)
nekem kóreai van igaz csak egy dévu nubi de az megy....
dákón agyaltam én is de sok kigyulladt példányról hallani
meg újautó helyett az a hülye aki nem valami öreg szart vesz és a fennmaradó pénzt elveri kávés gépszörnyekre :))

a k..va ..tenit! meggyalázták a csendőrséget! :D

[ Szerkesztve ]

(#42416) Kávé Kálmán válasza Gravity1234 (#42313) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Monsoon Malabar: egy egeszen rendhagyoan feldolgozott kave

https://youtube.com/watch?v=vnn76qE6rP4

Emiatt nyersen, nem zold, hanem feher, a szemek pedig sokkal porozusabbak/nagyobbak a szokasosnal. Gondolom, ezert is kerul mindossze 50kg egy normal meretu juta zsakba. Porkolni is total mas, mint barmilyen masik feldolgozasu kavet. Azonos profil mellett porkolve pl tobb arnyalattal vilagosabb marad a tobbi kavenal (ertelemszeruen a kioldodas is mas/vilagosabb arnyalatu). Nekem nem kedvencem, de meglincselnenek a torzsvasarloi, ha levennem a shoprol. Az egyikojuk evek ota CSAK ezzel "etet" egy lamarci-t odahaza. Nekem a porkolt szemek sem tetszenek. De amikor ezzel jottem az elobbi freak-nek, lehulyezett, hogy mi a ragyanak nezegetem. O issza ugyanis.

Porkoles utan kozvetlen keszitve irdatlan sok, laza, nem tul tetszetos habja (ez nem is kréma) lesz. A nemet forumon olvastam valakitol, hogy 3 hetes pihentetesre eskuszik a Malabarnal. Teny, h nalam egy kave sem eri meg ezt a kort.

Hogy a pid 90 Nalad mit jelent a kavenal csak a joisten vagy egy meres tudna eldonteni. Az alapjan, amit irsz en felfele mennek a homerseklettel es ha a mult vagy az ehetibol vetted, akkor varnek meg. Ez tenyleg kezelhetetlen tok frissen eszpresszokent.

[ Módosította: radi8tor ]

(#42417) soldier2 válasza Kávé Kálmán (#42416) üzenetére


soldier2
őstag

Ha kicsit korábban ráérsz, némi strssztől lehet megmented a társaságot :) mint írtam a nyaralásról hazahozottal ez volt nálm is a helyzet, de mire darálót beállítottam elfogyott, a hőfokra meg rosszul emlékeztem vsz.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#42418) paljoc válasza tariattila (#42415) üzenetére


paljoc
tag

Dustert. /jobb...ill. penz hijan :-)/
Eddig még nem gyulladt ki.
Fel milla eleg meredek motor felujitasra, nekem 150 volt a csere a bontott motorral egyutt, aztan meg adodtak utorengesek, de csak a szerelo hulyesege miatt, amugy ott meg is allhatott volna/

(#42419) adp válasza paljoc (#42407) üzenetére


adp
őstag

Sztem siman Korrekt marketing :)
Otthagysz egy ingyé zacsi get upot vagy valami csoko mednesszt ha olaszosabb kell aztan max nem jön be. Amit ketlek :P

Apropo remelem minnel elobb feljutok pestre mert el is felejtettem, hogy miota van pid a GB-n nem kostoltam a get upod :D pedig kb mar minden hazai robis blendre raprobaltam, toled piddel csak a chocot meg sidamokat vettem :D

[ Szerkesztve ]

(#42420) tariattila válasza paljoc (#42418) üzenetére


tariattila
veterán

esküdtem volna, hogy loddzsit vettél :D
jahh.. meredek de ez van... négy hengerfej,porlasztó felújítása, szelepek, ezek sok bizbasz, olaj, miegymás....
ha eladom a hiba előtt akkor is bukok rajta, tökmind1

(#42421) Illesvik


Illesvik
csendes tag

Macdobar Venezia örlőt ismeri valaki?

(#42422) Wolfy999 válasza Kávé Kálmán (#42416) üzenetére


Wolfy999
tag

En sajat porkolessel probaltam eloszor a Malabart. Ugyanezeket a tuneteket tapasztaltam, mar azt hittem valamit nagyon elrontok, pedig a tobbi kave egesz jol sikerult. Vegul kezdtem rajonni, hogy ez ilyen. Nekem az ize is tul keseru volt, de apam meg mondta, hogy vegre egy kave ami nem savanyu. Azert megnyugtato, hogy a profik keze alatt is ugy porkolodik mint nalam.
Bocs az ekezetek miatt.

(#42423) bl4ze válasza bl4ze (#41802) üzenetére


bl4ze
veterán

Továbbra is ajánlom a Manuel "Decaroma" kávét.
Most fogyott el, végig tökéletes lefolyás, szerethető kávé.
És nem háklis !
250 gr. kiszerelés pedig nagyon ideális, a Manuel bemutatótermében megvásárolható, én is ott vettem.

[ Szerkesztve ]

.:. bl4ze .:.

(#42424) Parci válasza Bazsee71 (#42412) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

na, ezt írtam én is, csak kevésbé összeszedetten :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42425) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

na, oldom a feszültséget egy kicsit: a <2,5 éves vince így főz kávét:
- mérőkanállal adagol és megkér, hogy mérjem meg
- berakjuk a darálóba
- darál
- garatból kapirgál, majd ecsettel tisztít
- tűvel wdt-zik
- megkér, hogy fejezzem be
- tamperel, de megkér, hogy segítsek
- felrakom a kart, ő meg csapol
ennyi. 3 évesen gondolom, hogy ezek fényében már mintát is fog önteni :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42426) vendingo válasza Parci (#42425) üzenetére


vendingo
veterán

Barátomék 11 hónapos gyereke csak mintát önt bármiből bármire :)

Grat a gyerkőchöz, jó neveltetést kap! :)

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#42427) soldier2 válasza Parci (#42425) üzenetére


soldier2
őstag

A darálással nálam is próbálkozik, de nem megy a sötétebb darálású kávékkal sem. :)

Vendingo: :))

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#42428) pacuha69 válasza Parci (#42425) üzenetére


pacuha69
csendes tag

Tök jó. Gratulálok. Neveljük csak az új kávés nemzedéket. :C

(#42429) levytee válasza Parci (#42425) üzenetére


levytee
csendes tag

Aztán holnap nehogy ossza már itt az észt a kis újonc! :-)
Sok örömet a kis baristához!

levytee

(#42430) jveres válasza Parci (#42425) üzenetére


jveres
csendes tag

Gyerekmunka? :DD

(#42431) bajnokpityu válasza Parci (#42425) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Még járni nem tudott, de emeljem fel, ő nyomja meg a gombot, húzza a dózert..

És adjak neki kiskanállal a végeredményből.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#42432) Parci válasza bajnokpityu (#42431) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

dettó :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42433) Parci válasza levytee (#42429) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

á, a szegedi fórumra jár flame-elni, harcos gaggia-védő :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42434) Ábi válasza Parci (#42425) üzenetére


Ábi
tag

Milyennek értékelte az eredményt?
Jöttek a savak a csokis vonal gerincén? :D

(#42435) Parci válasza Ábi (#42434) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát szeretné értékelni a végeredményt, úgy kell visszafogni a kóstolástól :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42436) Ábi válasza Parci (#42435) üzenetére


Ábi
tag

Nálunk a kávét nem, de a bort mindig meg akarják kóstolni a srácok (4/5).

(#42437) adp


adp
őstag

Azon agyaltam, hogy lassan kene egy uj vizterito, mert a regi mar nem nez ki tul jol. De inkabb lemarattam rola hipoval a szutykot, szepen le is hozta...
Aztan utana azon agyaltam, hogy mi lenne ha furnek ra meg plussz 4 lyukat?? Pont ott ahol meg is van jelolve a kepen kis kor alaku melyitesek:
VALAKI PROBALKOZOTT ILYENNEL??

(#42438) Surda- válasza Parci (#42435) üzenetére


Surda-
őstag

Akkor ennek biztosan örülne,hátha még vizet is lehet bele rakni,lehet pacsálni.. :D

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#42439) zolnagy válasza adp (#42437) üzenetére


zolnagy
őstag

Ha jó a vízterítése, akkor ne csináld. Lehet, hogy épp ezzel rontod el!

(#42440) emvy válasza Parci (#42425) üzenetére


emvy
nagyúr

Hat, nálunk csak a macikave megy :)

while (!sleep) sheep++;

(#42441) Parci válasza adp (#42437) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Ne csináld, gaggianal csak rontani tudsz rajta..

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42442) Parci válasza Surda- (#42438) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Van jatekkonyha a bölcsiben, meg nagyszuloknel is. Egyébként csinál is kávét egyenként mindenkinek <3

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42443) adp


adp
őstag

Oksa. Koszi. Akkor nem rontom el :) amugy nincs vele gond, csak egy otlet volt.
Egyebkent ilyen ipari felsoszurom van hozzza: nevet nem tudok igy vettem a gepet, elvileg ipari

(#42444) Parci válasza adp (#42443) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez a jó páros. kezdj el gépet csereberélni és meglátod, hogy szinte csak rosszabb van :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#42445) adp válasza Parci (#42444) üzenetére


adp
őstag

Működés közben Ez jónak számít?

[ Szerkesztve ]

(#42446) dzsolt7


dzsolt7
csendes tag

Hú, nem gondoltam volna, hogy ekkora vitába tenyerelek bele a Lelit említésével. :) De nem baj, így legalább elég sok pro és kontra érvet olvashattam mindkét márkáról. Viszont most már valaki adjon el nekem egy pid-elt Gaggiát, mert nagyon irigyellek titeket, amikor a az otthon készített eszpresszóitok ízéről meséltek. :D

Na jó, azért persze én is kutakodtam közben. Erről mi a véleményetek: http://www.ebay.com/itm/Gaggia-Classic-Espresso-Machine-and-Vario-Mahlkonig-Grinder-plus-more-/162164677364?hash=item25c1c49af4:g:qiYAAOSw6n5XqjI5

Ennyiért nekem elég jó vételnek tűnik, de van egy erős gyanúm, hogy ennél jóval feljebb fog menni az ára... szóval jó lenne valami nem aukciós oldalról származó gép.

(#42447) adp válasza dzsolt7 (#42446) üzenetére


adp
őstag

ezt én is beraktam licit figyelőbe :D :D :D igen ez sokkal több lesz. 140-150e-re tippelem

[ Szerkesztve ]

(#42448) Surda- válasza dzsolt7 (#42446) üzenetére


Surda-
őstag

Hát igen,ez egy szép ki szett,csak a daráló 150 ezer forint itthon.
Kíváncsi leszek mennyiért megy el,gyanítom nagyon fel fog még menni az ára.
Ami érdekes,hogy kinti hobbi baristák gépein (feltételezem az eladó is az, vett mindenfélét) kevesebb a tuning.
Se PID,se réz vízterítő, se OPV beállítás, se rézscső tuning nem szokott szerepelni az Ebayes gépek nagy részénél.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#42449) looser válasza dzsolt7 (#42446) üzenetére


looser
addikt

Én most ráajánlanék 250-300 fontot, hadd szóljon, jöjjenek vissza gyorsan az automatikus licitet beállítók :-) Szuper szett egyébként, még egy kis tuning rá és örök darab lesz. Viszont az alumíniumbojler szép lassan meg fog ölni, erre érdemes figyelni és ha biztosítást kötsz, nem szabad elmondani hogy régi Gaggia-t használsz.
;]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#42450) mester6 válasza adp (#42445) üzenetére


mester6
tag

Igen , ez szerintem ok!

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.