Új hozzászólás Aktív témák

• fragola.6035

aktív tag

válasz soldier2 #41202 üzenetére

Én tényleg értékelem, ha valaki wdt-zik, én is szoktam egyes kávéknál, de ezt a képeken látható kávét némi kevergetés nem fogja megoldani. Itt valami nagyon alapvető hiba van. Hő problémára nem gondolnék, mert van a gépben pid.
    Én még mindig az őrlőre/őrleményre gyanakszom, Ez a képeken látható kávé olyan, mintha szar lenne az őrlemény, vagy erősen döglött, bár ezt ki lehet zárni, mert ennyiféle kávéból lehetetlen, hogy mind döglött legyen. .
    Vagy a kávé szar, vagy az őrlővel van valami beállítási probléma.
    Mintha nem frissen őrölt kávé lenne. Amikor a vendéglátósok dózerében pang a kávé, akkor szookott ilyen világos lenni.

A kávé szétcsomagolásáról: az olasz kávék (és pl. a Paljoc kávék is) bontatlan csomagolásában általában nincs levegő, mert a szén-dioxid kiszorítja. Ez elég jól megóvja a kávét az oxidációtól, öregedéstől. Ha felbontod, és nem öntöd, hanem valami kanállal veszel ki adagonként őrölni kávét, akkor még mindig benne marad a szén-dioxid, mert nehezebb a levegőnél és a zacskó alján marad.
    Ha a kávét szétöntöd, akkor már el is veszítetted a szén-dioxidot, körbevetted a kávészemeket levegővel, újra el fog indulni az öregedés. Főleg ha sima símítózáras nejlonzacskóba kerül.
    Az én véleményem szerint a közepes, vagy sötét pörkölésnél jobb, ha az eredi zacskóban marad.

Új hozzászólás Aktív témák