Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
+vendingo, köszi, akkor nem aggódom. Átöblítettem 2 tartály vízzel.
@jolti, köszi neked is. Kicsit sokára készült el, mert nem úgy jöttek össze a dolgok, de most végre megvan.
Viszont a PID kicsit érdekesen működik.
Először is amikor hidegen bekapcsoltam 24 fokról is szakaszosan kezdett csak el felfűteni, ezért elég sokára érte el a beállított 99 fokot. Eddig 2 Gaggiat pideltem, ott ez nem így működött, hanem az elején kb. 70-80 fokig folyamatosan fűtött, majd ezután kapcsolt át a szakaszos működésbe.
Persze a két bojler űrtartalma között van egy 3x-es szorzó, amiból adódhat, hogy a kisbojleres gaggia jóval gyorsabban tud reagálni.De a dolog szerintem ennél össztettebb. Az sem mindegy, hogy a hőérzékelő hol van elhelyezve. Nálam a bojlerbe fentről belehelyezett zsákban van egy 5mm átmérőjü 50mm hosszú hengeres PT100. Gondolom más lenne, ha a fejhez közel helyezném el az érzékelőt.
A ma reggeli dupla készítésénél fél órát melegedett a gép, beállt 99 fokra, majd indítottam a csapolást és ezalatt a hőmérséklet egészen 87 (!) fokig ugrott le.
A kávé viszont nem lett hőhiányos, még tigrincs is volt és finomabb lett, mint a QM-el bármikor.Azon gondolkodtam, hogy a csapolás alatt a PID kijelzőjén látott hőmérséklet esést nem lehet objektív összehasonlítási alapnak venni, hiszen egy ilyen 3dl bojler aljában valószínűleg kevésbé változik a hő, mint a tetején, ahol a hideg vizet tölti utána. Ezért ha a hőmérsékletet itt, vagy ott mérem, akkor ugyanannál a jelenségnél (csapolok 50-60 ml duplát) más hőingadozást fogok látni a kijelzőn.
A gépen amúgy csináltam már 3x autotuningot, legutóbb a ma reggeli lassú felfűtés után. Viszont ezeket mind bemelegedett géppel végeztem el. Érdemes lenne hidegről indított géppel csinálni az AT-t?
Illetve várom az ilyen kaliberű bojleres PIDes topiktársak tapasztalatait, ill. hol helyezték el a hőérzékelőt, mennyi a hőesés csapolás alatt stb. Persze az összehasonlításhoz hozzátartozik, hogy valószínűleg nem sokan használtak [olyan PID controllert], mint amit én a helyspórolás miatt.
Az én jelenlegi P I D értékeim:
P: 4,1
I: 129
D: 32[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest