Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [Mr. Y:] Vajon mit keresek? Segítsetek!
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- [Re:] [obga:] Esetem a xiaomishop.hu-val
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [wapee:] Eltávozott a kis angyalom
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
mutyi
őstag
A következő folyamatot vettem észre az elmúlt bő egy hónapban.
Bármelyik kávéból készítek shotot, az utóbbi hetekben folyamatosan vettem kisebbre a cm800 finomságát.
3 hónapja mikor megvettem kb. a főzőmet és a darálót,akkor úgy 9-es körüli álláson daráltam, ami az utóbbi hetekben hónapban szépen-szépen már 4-5-ös környékén mozog és minden kávéval.
Tegnapelőtt takarítottam ki a darálót is és a főzőt is szoktam minden nap visszaöblíteni, hetente tersonetezni, a felső szűrőt még nem szedtem le,mert nem tudtam kicsavarozni,de azt veszem észre, hogy egyre kevésbé tudok olyan szép egérfarok meg csepegős lefolyást produkálni,mint az első 1-2 hónapban.
Nem nagyon jövök rá az okára,mennyiséget nem csökkentettem, szimplánál 11g, duplánál meg 18g-ból szoktam, ami eddig teljesen jó volt.
A fő gond, hogy gyorsabban folyik le szinte mindig a kávé mint kellene és semmit sem csinálok másképp,mint előtte.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.