Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
animal1987
csendes tag
Sziasztok!
Sajnálattal látom és bánom hogy nem előbb olvastam el az itt leírtakat!
04.03 -at írunk. Messze volt 02.14..... egész pontosan 48 napja... 48 nap aktív szitkozódás és idegeskedés ja és persze hitegetés... több levél váltás, és több telefonon egyeztetés Zsuzsannával... aki közölte velem hogy az ÁSZF az csak tájokoztató jellegű még mindig ott tartok, hogy nincs telefonom.... bár a mai beszélgetésünk során azt mondta a héten megkapom... remélem ez nem olyan lesz mint az előző ahova a múlt hétre ígérték!
-
Fiastyúk
csendes tag
válasz
Unikorniss #48 üzenetére
Lehet kettő is, az egyiket én küldöm...
Ma telt le a két hét az utolsó lemondó levelem óta, itt fogyott el a türelmem. Egyik nap késő este ugyan jött a Zsuzsanna nevű "hölgytől" egy email, hogy a pénzt a héten mindenképp utalják, de nem tartom valószínűnek, hogy ez így lesz.
Szerintem vagyunk annyian, akik pénzre/telefonra várnak, hogy érdemes egy szerelmeslevelet küldeni a rendőrségnek is, mert úgy tűnik, ezek nem kicsiben űzik az ipart. -
Unikorniss
újonc
Ez az oldal egy SZAR!! Az ismerősöm sírva mesélte, hogy 1 hónapja rendelt egy telefont de még nem érkezett neg neki. Komolyan ilyen vikagban elunk? Ennyire at kell cseszni az embert? Szegeny ismerosom egy anyuka aki a kislanyanak akart venni egy telefont... Elkepeszto ami itt megy HOGY ENGEDHETIK EZT MEG? Elore elutalta a penzt es hiaba szol nekik mindig halogatjak az elkuldest.Nyomorek csicska banda az ilyen HOGY SZAKADNA RAJUK EGY MAZSA UNIKORNISSZAR
-
Fiastyúk
csendes tag
Azóta se jött meg a pénz, viszont tegnap volt egy nem fogadott hívásom a Xiaomishoptól. Visszahívtam őket, és közölték, hogy az egy automata visszahívás volt, biztos kerestem őket. Mondtam, hogy aham, kb. három hete. De hogy most biztos nem? Biztos, most csak a pénzemre várok, sajnos még van pár napjuk utalni. Ezt már meg se hallotta, csapta le a telefont.
Még van egy fél hetük, addig megnézem, mit lehet rájuk szabadítani.
Xiaomi telefonom viszont nem lesz, elment tőle a kedvem egy életre (ja ezt még megírom az eu supportnak, azt írták a globalosok, hogy oda is írjak, micsoda szuper hírét keltik a cégnek). Vettem akksit a Sonymba, tegnap megjött, ma bemosakszom műtéthez -
Kizoky
csendes tag
Igen, velem se fordult elő ilyen egyszer sem magyar céggel, megdöbbentő hogy még itthon is vigyázni kell hogy honnét kelljen rendelni hogy nehogy át..síp.
Én is simán visszamondhattam volna ahogy te tetted, de akkor meg megint heteket várhatok mire megkapom a pénzem, ezért leszek egy kicsit türelmes, viszont csak a hónap végéig.
Most ahogy megkérdeztem őket annyit mondtak hogy jövő héten várható a szállítás, ha megjött, vagy nem jött meg akkor írok majd fejleményeket. Oldaluknál most az van kiírva hogy 5-14 nap, folyamatosan frissítették azt a lapot ahol a telefon van, szóval fifty-fifty esélye van annak hogy végre egyszer betartják a szavaikat.
Kemény dió hogy egy nyamvadt telefonért kell várni hónapokat
-
Fiastyúk
csendes tag
Február 6-án rendeltem, én ostoba, előre kifizettem (teszem hozzá eddig soha, semmilyen bolttal, eladóval nem volt még problémám, mondom ezt sok év vaterázás után). Megjött a számla is, aztán hosszú hallgatás. Emailben két hét múlva rákérdeztem, hogy mégis, mikor telik le a 3-10 / 5-14 nap, persze semmi válasz. Telefont nem veszik fel, messengeren nagy nehezen jött annyi válasz, hogy kínai holdújév miatt késnek a szállítások, de türelmet kérnek. Közben az ebay-ről rendelt kínai cuccok azért érkeztek, biztos másik naptárat néztek. Közben a honlapon némileg emelkedett a megrendelt telefon ára, messengeren némi fenyegetőzés után annyi válasz érkezett, hogy "kissé túltolták magukat", de folyamatosan érkeznek be a telefonok. Ismét hosszas hallgatás, telefont nem veszik fel, vagyis felveszik, de elfoglaltak épp, messengeren nem jön válasz, csak annyi, hogy elfoglaltak... Közben itt láttam, hogy a fogyasztóvédelem se igazán hatja meg őket, ezért egy fél napig még próbálkoztam telefonon, nem értek rá, úgyhogy hagytam nekik egy üzit, hogy látom én, hogy nem győzik csomagolni a telefonokat, megkeresem inkább a Xiaomi global support-t, hátha ők tudnak segíteni. Még meg se írtam a levelet a Xiaominak, máris válaszoltak a három héttel korábbi emailemre,
"Elnézést kérünk a kellemetlenségért, sajnos az Ön által rendelt Redmi 3S készülék gyártását és forgalmazását a Xiaomi megszűntette. Ez a mai nappal vált számunkra 100%-ig bizonyossá. Megoldásként az újabb, jobb Redmi 4 telefont tudnánk ajánlani, mely hasonló paraméterekkel rendelkezik mint a Redmi 3S, ezt honlapunkon meg is tekintheti.
Az újabb készülék is Kínából érkezik, ezért minimum 2 hetes kiszállítás ez esetben is várható. A telefon magyar szoftverrel , a már megrendelt színben és áron kerülne Önhöz."
Rém boldog lettem, hogy végre megvilágosodtak, március 12-én írtam egy mailt, hogy töröltetem a megrendelést, kérem vissza a pénzt. Aztán 13-án is írtam. Aztán még jött két mail, hogy de húha de jó lenne nekem az 2S, de komolyan, csak két hét... Szép türelmesen válaszoltam még kétszer, hogy nem kell a telefon, a pénz kell. 14-ére sikerült valamennyire feldolgozni az óhajomat, bár kicsit nehezményezték, miért mondom, hogy nincs újabb másfél hónapom várni egy telefonra, pedig hát nem is... De.
Ugye mondanom sem kell, hogy az utalás azóta sem érkezett meg, nyilván jót röhögnek a markukba, merthogy igazából semmi nem védi a balga fogyasztót.
Még kivárom azt az egy hetet, ami idejük van feladni, aztán fogyasztóvédelem, rendőrség, behajtócég - mittudomén, csak nehogy jól érezzék magukat.
Túl azon, hogy hülye voltam, hogy előre utaltam nekik, akkor is ilyen tróger, mocsok bandával ritkán találkozik az ember. A többi kisípolva. -
Kizoky
csendes tag
Én Február 9.-én rendeltem, Február 13.-án kaptam egy ilyen elektronikus kivonatot hogy ki is fizettem mivel előreutaltam, nem kellett volna.
Nehéz kitalálni, de segítek, még most is várok arra hogy megjöjjön végre a megrendelt telefonom.
Folyamatosan rájuk kérdeztem hogy mikor jön a rendelt cucc, de mindig csak annyit mondtak
14-21 nap múlva várható vagy 10 nap múlva várható
Persze azon a napon amikor "várható" volt rájuk kérdeztem, de mintha valami láncreakcióban találtam volna magam mert mindig ezzel jöttek, unom.Később persze megbántam hogy onnan rendeltem, mert nézegetve más oldalakat sokkal olcsóbban kitudtam volna jönni, sőt, erős hardveres telót is akár (aliexpress, eustock, stb..)
Valaki Note 4-et rendelt Január 21.-én és csak Március 14.-én hozták ki neki, eléggé durva hogy csak 52 nap múlva tudták ezt teljesíteni.
-
mandi.b
újonc
Én is hasonlóan jártam.
Január 30-án rendeltem a fent említett webáruházból egy Redmi Note 4 okostelefon - 3+64GB, szürke típusú mobiltelefont. A honlapon az volt feltüntetve, hogy a készülék külső raktárban elérhető, szállítási idő 5-14 nap. Még aznap átutalással kifizettem a rendelés összegét, 70,713Ft-ot. Az előre utalásos fizetésre kb. 3000 Ft kedvezményt kaptam.
14 nap után, február 14-én érdeklődtem, hogy mikorra várható a rendelt telefon szállítása. Azt válaszolták, hogy előreláthatólag 14 nap múlva. Ez nagyon meglepett, hiszen az eredeti szállítási időt 14 napon belülre ígérték. Először érdeklődtem, hogy másik készülék elérhető lenne-e előbb, erre nemleges választ kaptam, ezért úgy döntöttem, hogy ezt nem tudom megvárni, így elállási jogommal élve lemondtam a rendelést. Azt írták, hogy az ide vonatkozó törvény értelmében 14 napon belül visszautalják a pénzem. Ez a határidő március 3-án, pénteken lejárt, a pénzemet azonban még mindig nem kaptam vissza. Péntek este írtam nekik egy újabb emailt, fogyasztóvédelemhez fordulással fenyegetődve, hogy a pénzemet még mindig nem kaptam vissza. Erre ma délelőtt azt válaszolták, hogy a türelmemet kérik és a héten utalják. A türelmem már rég elfogyott, úgyhogy valóban a fogyasztóvédelemhez és a békéltető testülethez fordultam. Kíváncsi vagyok a fejleményekre, hogy mikor fogom visszakapni a pénzem.Mindig előre fizetem a netes vásárlásokat, eddig soha nem volt problémám. Most volt egy elég erős megérzésem, hogy ezt nem kéne, de a kedvezmény miatt mégis megtettem. Nagy hiba volt, hallgatni kellett volna a megérzésemre.
-
wape69
újonc
Az én esetem is hasonló. December 7.-én rendeltem és előre fizettem. Mivel nem küldtek semmi, és csak hitegettek, így visszamondtam a rendelést Január 17.-én. Azóta várom a visszautalást.
-
saril
senior tag
nekem volt hozzájuk személyesen is "szerencsém" leszarom banda! egyik rám is csukta az ő külön irodája ajtaját azzal hogy ez webshop nincs készlet meg nem árusítanak csak neten és ezt idióta stílussal mondta lekezelően, a másik kettő az még tudott is normálisan beszélni de ezekután nem fogom sehol a jóhírüket kelteni mert nincs nekik... 0
-
nemlehet
őstag
Szerintem nem sokat ér el vele. Aki ilyet megenged magának, hogy az ÁSZF-be beírja, hogy nem veti alá magát semmilyen etikai kódexnek az valószínűleg pont megfelelő energiát fordít arra, hogy adózásilag ne legyen megfogható. Mondjuk az is tény, hogy a NAV megbüntet ha nagyon akar, de egy bejelentés alapján nem fogják akarni.
-
kemotox
addikt
válasz
Klaus Duran #33 üzenetére
+1, had legyen jó hírnevük. Bár a NAV-os levél volt még mindig a legjobb ötlet. Ilyen mocskos féreg bandának hullania kell.
-
-
gilfoyle
őstag
Frissítettem a blogot, a végeredmény, h megjött a pénz.
De ehhez miért kellett a PH! vagy a logout, meg úgy általában az internetes nyilvánosság? (Mert azt nem hiszem, hogy hirtelen karácsonyi melegség és szeretet öntötte el a szívüket, bár...)
-
nemlehet
őstag
A visszaigazolás még nem minősül szerződésnek tudtommal. Ez a jobb webshopok automatikus emailjeiben benne is van. Ezért lehetséges az, hogy ha elírják a webshopos árat akkor nem kell odaadniuk a terméket.
Emlékeim szerint akkor jön létre a szerződés amikor te átveszed és kifizeted a terméket. -
sanzi89
addikt
Én már 3 Xiaomi telefont vettem az Eustock-ból, 110%-os elégedettséggel, csak őket ajánlom.
-
Én is próbáltam rendelni tőlük.
Röviden: nem kellett volna. -
nemlehet
őstag
Tipikus ügyeskedő webshop. Jobb kerülni. Főleg ilyenkor év végén, mert ők is külföldről rendelnek, szóval ugyan úgy állnak a csomagjaik a postán mint bárki másnak. Alig van készletük, meg is látszik.
-
Kasya
nagyúr
1.6. A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.
ÁSZF -
alkatraz3000
senior tag
Én szeptemberben rendeltem, nekem semmit nem jeleztek máig sem. Hiába írogattam nekik e-mailt, semmi nem történt.
-
Ha valamit karácsonyra szeretnél, akkor érdemes legkésőbb, hangsúlyozom legkésőbb szeptember végén megrendelni.
Nekem Október 12-i rendeléseim sem jöttek meg, mert az eladók vártak a feladással november 14-ig, a csomagok el is indultak november végén Kínából, de a magyar posta rohadtul nem foglalkozik vele, majd januárban kihozzák, addig a tracking sem fog változni.
-
Viktor77
titán
Be kell lengetni egy NAV-nak küldött levelet.
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
Klaus Duran #12 üzenetére
Ott nem gyari garit adnak?
-
Remélem én járok majd így ha garanciára kerül sor. (Mobilcorner)
-
gilfoyle
őstag
Tudom, az Eustocktól már én is rendeltem, de tabletet nem árulnak.
Szerintetek mi legyen a következő lépés? Hívogassam a céget? Csoda lenne ha felvennék -
petipetya
nagyúr
Sajnálom, hogy így alakult a xiaomiahop.hu-val.
Én is az eustock-ot ajánlom, habár még nem vásároltam tőlük. Ám két mobilarénás rendezvényen már találkoztam velük, jó fejek és rendesek. Éppen ezért ajánlottan őket egyik kolléganőmnek, aki Xiaomi telót akart venni, hogy a szoftverrel, magyar nyelvvel, frissítésekkel kapcsolatosan kérdezze őket, mivel a Xiaomi-ban nem vagyok otthon. Minden kérdésére válaszoltak e-mailben, hamar megkapta a telót tőlük, így nem sokra rá a párjának is onnan rendeltek egy Xiaomi-t.
Ezt a 30 napos visszafizetést kellene gatyába rázni itthon, mert felháborító, hogy nagyobb műszaki áruházláncok is élnek ezzel a határidővel. Oké, egy Extreme Digital esetén ez csak másfél volt esetemben, míg egy Media Markt 3 hétig is elhúzza a visszafizetést. Ám a gearbest oldalán lévő rendelések esetén ez 24-48 órán belül kaptam vissza az előre kifizetett pénzemet, mivel nem volt raktáron a cucc. Lehet hogy ebben a PayPal keze is bennevan, de akkor is szégyen, hogy egy kínai webshop hamarabb visszaadja a pénzt.
Egyszóval:
- Xiaomi telók: eustock.hu
- Xiaomi kiegészítők: bangood és gearbest, az "original Xiaomi..." kereséssel. Nem egy cuccot rendeltem tőlük: 2 Xiaomi power bank, Xiaomi usb lámpa, Xiaomi Mijia Pen (amely a legjobb az eddig használt tollaim közül) -
Kisgépkezelő
senior tag
Én is nagyjából rendeltem tőlük telefont, de volt annyi eszem, hogy utánvéttel kértem, mert nekem is kicsúsztak a határidőből. Mivel nekem pénzem nem volt benne ezért vártam tovább, de 1 hónap után azért szóltam nekik, hogy hagyják, mert már rég megjött máshonnét. Különben lehet, hogy még most se jött volna meg.
-
Petyyyyy
addikt
Olvasva a cikket és a hozzászólásokat enyéh szólva is iszonyat tróger bandának tűnnek.
-
Kasya
nagyúr
Előlegre is vonatkozik a 30 napos visszafizetés?
Utalom az ilyet én is. Remélem mielőbb rendeződik a dolog.(#3) tDr1v3r: az kemény...
-
Wesder
titán
Màr a honlapot nézegetve is elment a kedvem az ottani rendeléstől.
-
tDr1v3r
veterán
Jajj...
Volt egy elég keményen elárazott lámpájuk, berendeltem előreutalásos fizetéssel, megjött a visszaigazoló levél is amely után el is utaltam az árát. Pár napra rá rejtett (!) számról hívtak, bemutatkozás nélkül (!!) hogy el lett árazva és nem tudják ennyiért odaadni, teljes áron elvinném-e? Nyilván mondtam az ügyintéző hölgynek hogy ez a tény annyira nem érdekel engemet, mert... nos, ezután simán lebaszta a telefont. Oké, két perc múlva hívnám vissza hogy közöljem neki hogy már elutaltam az árát, erre mit ad az ég fél perc után kinyomta (!!!) a hívásomat. Újrahívás? Ugyanez...
Itt enyhén felment bennem a pumpa és írtam nekik egy olyan e-mailt hogy másnap már a számlámon volt a pénz. De megjegyzem, arra se válaszoltak...
Gondolom nem kell ecseteltem, taknyos banda, mintapéldája hogy miért inkább külföldről rendelek.
-
kemotox
addikt
Nagyon sok a rossz tapasztalat azzal a "bolttal", egyik haverom is most szopta be egy karácsonyi ajándéknak szánt telefonnal. Talán pont itt PH fórumon olvastam, hogy valakinek harmadikra sikerült azt küldeni, amit rendelt.
Eustock fasza, korrektek, nagyon gyorsan megjött onnan a Xiaomi telefonom, rendelés előtt pedig a kérdéseimre is válaszoltak.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Csak röviden dátumokban a történet:2016. november 11.Rendeltem egy Xiaomi Mi Pad 2-t, előreutalással, mert akkor van...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest