Hirdetés

2024. szeptember 11., szerda

Gyorskeresés

(#1) Plazmacucci

Plazmacucci
félisten

Sajnálom a veszteséged, sok erőt kívánok.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#2) xtremist

xtremist
senior tag

Nagyon sajnálom, éltem át sajnos sok hasonlót 30 év kisállat tartás/nevelés/tenyésztés során. Az embert hosszú élete arra kárhoztatja, hogy a nála eredendően rövidebb életű társaiból soknak az elvesztését kell átélnie, végignéznie. Legyen vigasz számodra, hogy bár te elvesztetted őt, neki te voltál az univerzuma középpontja, ő nem vesztett el téged soha, az ő élete teljes és boldog volt így akkor is, ha a te szemszögedből rövidre lett szabva.

(#3) wapee válasza xtremist (#2) üzenetére

wapee
tag
LOGOUT blog

Nagyon köszönöm

(#4) wapee válasza Plazmacucci (#1) üzenetére

wapee
tag
LOGOUT blog

Köszönöm

(#5) Narxis

Narxis
nagyúr

Sajnálom. :(

Thanos was right.

(#6) Graphics

Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Átérzem a helyzeted, 3 éve vesztettük el a legfrankóbb fenevadat, amelyik még a legdurvább Covid idején is kitartott velem.

Rövid, de bohókás élete volt... Egyik reggel vagy elütötték, vagy belső vérzés, de inkább előbbi... :(
Füge Frankie már 3 éve máshol "rohangál"

[ Szerkesztve ]

Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.

(#7) angyalpc2

angyalpc2
aktív tag

de sok elütött macsek van

láttam olyat, hogy befutott a furgon alá. mondom biztos a kerék alá kerül
Nyomott nagyon durva tripla pörgőt a kocsi alatt..és ki rohant alóla abba az irányba ahonnét jött, szürreális volt
Nem tudom túlélte e

[ Szerkesztve ]

(#8) cskamacska válasza angyalpc2 (#7) üzenetére

cskamacska
addikt

Szerintem nem lettek ütődöttebbek a macskák régebb óta.

Ellenben az autóvezetők egyre feszültebbek, ingerültebbek, dilisebbek, esetleg egyre inkább nettó pszichopaták, mely szomorú trendnek a macsekok (is) isszák meg a levét. :(

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#9) Narxis

Narxis
nagyúr

Vigyázzunk az állatokra! :(

Thanos was right.

(#10) Csorbi

Csorbi
addikt

Sajnálom :(

A kijárós cicák mindent összevetve, nem kifejezetten boldog cicák. :(
(Lehet hogy egy rövid ideig talán azok, de akkor meg azok nem boldogok, akik találkoznak vele, pld. énekesmadarak)
Egy 2013-as tanulmány szerint a szabadon mászkáló házimacskák jelentik az egyik legnagyobb veszélyforrást az Egyesült Államok fajaira nézve: a kutatók becslése szerint a cicák évente 1,4-3,7 milliárd madarat és 6,9-20,7 milliárd emlőst pusztítanak el. [link]

(#12) Bird válasza Csorbi (#10) üzenetére

Bird
addikt

Igazi hatásvadász blogbejegyzés ami saját maga dicsőségéért született. :O

wapee: Sok erőt és kitartást kívánok!

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#14) alcsa

alcsa
senior tag

:O :O :(

(#15) Bird válasza galaxy55 (#13) üzenetére

Bird
addikt

A tartalom fogyasztás hátulütője, hogy nem tudhatod milyen sz@r jön szembe. Na ez tipikus.... Én meg voltam olyan hülye, hogy rákattintottam. Az ilyen blogot elkaszálnám élből az üzemeltető, tulajdonos helyében. Like vadászat és nem valódi prevenciós céllal írták meg....

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#16) xtremist válasza Csorbi (#10) üzenetére

xtremist
senior tag

A tüdőrákban meghalt emberek gyászjelentései alá is be szoktál linkelni pár színvonalas blogbejegyzést a dohányzás ártalmairól? Abból a fajtából ahol a kioperált dohányos tüdőt levegővel felfújják hogy látsszon milyen fekete volt mire a jobbágy belehalt?

(#17) ncc1701

ncc1701
veterán

Sajnálom. :(

Mi ezért is költöztünk abszolút nyugis, kis forgalmú helyre. Nálunk a macsek 18 múlt, nagyon vigyázunk rá.

(#18) ncc1701 válasza Csorbi (#10) üzenetére

ncc1701
veterán

Az a madár, amelyik nem repül el a macsek elöl, az darwin díjas eleve. Figyelni kéne tán.

(#20) xtremist válasza ncc1701 (#18) üzenetére

xtremist
senior tag

A tanulmány amiből ezek a számok származnak, világszintű felmérés eredménye, és amiatt nem adaptálható a magyar körülményekre, hogy benne van erőteljesen a naív ökoszisztémákba (ausztrália, kis szigetek) betelepített és elvadult macskák kártétele. Egy madár nem biztos hogy elrepül ha a faj történetében először találkozik macskával. Illetve az amerikai részt erőteljesen torzítja, hogy a kóbor macskák becsült számának két szélső értéke között több mint kétszeres különbség van. (30-80 millió)

(#21) Csorbi válasza xtremist (#16) üzenetére

Csorbi
addikt

Minek, amikor már a dobozon is rajta van? :U
Gyászjelentésbe mikor írják bele a halál pontos okát? :F

[ Szerkesztve ]

(#22) xtremist válasza Csorbi (#21) üzenetére

xtremist
senior tag

Nem azt mondtam hogy beleírják, hanem hogy akiről esetleg tudod hogy abba halt meg. Akkor belinkeled a cigisdobozt a képpel? Mert amit itt művelsz az kb ugyan az. Látom nem sikerült a lényeget megragadni, vagy inkább nem akarod.

[ Szerkesztve ]

(#23) Soderes válasza Bird (#12) üzenetére

Soderes
aktív tag

Igazi tapló vagy!

A cicát nagyon sajnálom. :(

(#24) Bird válasza Soderes (#23) üzenetére

Bird
addikt

Ember! Te láttad mire válaszoltam?! A blogbejegyzésre amit linkeltek NEM ERRE a szomorú, megható posztra..... Remélem most már átment.
Ha nem akkor szólj és linkelem privátban. Ha így is tapló vagyok akkor ott az ignore. Szép napot!

[ Szerkesztve ]

(#25) Soderes válasza Bird (#24) üzenetére

Soderes
aktív tag

Bocs, elnéztem, benéztem. :R

(#26) totron válasza xtremist (#2) üzenetére

totron
addikt

+1

(#27) wapee

wapee
tag
LOGOUT blog

Köszönöm mindenkinek az együttérzést.
Láttam hallottam sajnos más is járt így van aki sajnos többször is. Eddig nem tudtam milyen rossz érzés, nem is gondoltam.

(#28) Egon válasza Bird (#12) üzenetére

Egon
nagyúr

Igazi hatásvadász blogbejegyzés ami saját maga dicsőségéért született. :O

Aha, persze... :U

A teljesség igénye nélkül:
Ezért ne engedd ki a szabadba a macskád (rtl.hu)
A dorombolós oldalukat ismerjük inkább, de a házimacskák hatalmas pusztítást végeznek a természetben (444.hu)

Túl azon, hogy részvétem az elhunyt macsek vonatkozásában, a felelős állattartás teljes és totális hiánya szépen megjelenik a topicban... :C

Btw nekem nincs macskám, és elegem van abból, hogy a kertből napi szinten takaríthatom az idejáró macskák sz*rát. A következő az lesz, hogy élveelfogó csapdát állítok, és megy a macska a menhelyre (és még mindig humánusabb vagyok, mint aki hasonló esetben szimplán agyonveri az állatot; lehet ilyenről is olvasni a neten). Aztán majd lehet sírni... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#29) philoxenia válasza Egon (#28) üzenetére

philoxenia
MODERÁTOR

Törvény?
Nekem napi szinten járják a kocsikat a szomszéd macskái, (volt mikor húsz körül volt a számuk...) a drasztikus lépésektől mindig visszatartott az állatok sajnálata. Mondjuk jelenleg, ha a szomszédot ...ném ...gyon, lehet, hogy olcsóbban úsznám meg. [link] vs. [link]
Mondjuk a "humánus" kifejezés macskákra érdekesen vonatkozik... :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30) totron válasza Egon (#28) üzenetére

totron
addikt

a felelős állattartás teljes és totális hiánya szépen megjelenik a topicban... :C
Miből látod? Hogyan festene egy felelős verzió? A macska tipikusan fogyóeszköz és többségükben tényleg olyan segg hülyék, hogy képesek pont az autó elé ugrani. Máskor soha nem derül ki az eltűnésük oka, mint ahogy az az enyémmel is történt, hiába volt ritka jó macska (az életben 1x alakul ilyen kapcsolat).

A madárpusztítás tény, az a vetülete zavar engem is, ahogy birkaként átveszik és hangoztatják a nők, mintegy ezzel is megélve anyai ösztönüket az sem lenne baj, ha tudnának vele bánni és mederben tartani, felkarolva a madarak ügyét, egyenmód. Mintha ettől változna valami; nem, ez a divatja előtt is ugyanúgy tény volt, mert elterjedtek a macskák, egyik hozadéka ez annak, hogy túl sok ember van.

Egy egzakt pont az ivartalanítás, azon kívül szubjektív-szentimentális oldalai vannak a történetnek és soha nem lesz igazság, mindig lesz fájdalom, mindig akad idegesítő eset. A másik egzakt elem az állatkínzás esete, az vitán felül áll, hogy soha, semmilyen körülmények között.

(#31) philoxenia válasza totron (#30) üzenetére

philoxenia
MODERÁTOR

?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#33) Graphics válasza Egon (#28) üzenetére

Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

B.szogatjuk a macskákat, a legártalmasabb fáj az ember... Álszentség másra kenni a balhét, és hárítani a felelősséget.

Te a macskák szarát takarítod, a szennyvíztisztító meg a tiédet..

Kicsit elkanyarodunk, nem?

[ Szerkesztve ]

(#34) ncc1701 válasza Egon (#28) üzenetére

ncc1701
veterán

Nem a macsekok vannak sokan, hanem az emberek. El kell menni tanyára, ha nem bírod a környzetet. De akkor meg lehet jönnek az őzek, azok még szépen lerágják a kis fákat is.
Amúgy ha lenne saját kinti macsekod/kutyád, akkor nem szarnának a kertedbe.

(#35) philoxenia válasza ncc1701 (#34) üzenetére

philoxenia
MODERÁTOR

[link] ;)

(#36) philoxenia válasza Graphics (#33) üzenetére

philoxenia
MODERÁTOR

Mi van, ha mindig egy bokorba sz*rok? ;]

(#38) ncc1701 válasza galaxy55 (#37) üzenetére

ncc1701
veterán

Ha spanok, akkor az ellen nem véd. :)

[ Szerkesztve ]

(#40) Graphics válasza philoxenia (#36) üzenetére

Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Akkor macska vagy ;]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.