Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#113561) konzumpro válasza #72961024 (#113559) üzenetére


konzumpro
senior tag

Tippelgetni lehet az okát, hogy rögök miatt csatornásodik vagy hogy idővel változik a kávé, ahogy levegőt kap, eleinte túl sok a kioldódó széndioxid, később meg túl kevés, a finom porszerű szemcsék eltömítik a kávé útját, zaccos a kosár, változott a hőfok, stb.
Az egyenletesen kioldódó finomabb lehet mint egy csatornásodó, befulladó, általában az ismételhetőségre törekszünk és hogy minden paraméter állandó legyen, különösen a hőfok, a nyomásprofil, a kávénál pedig a frissességre törekszünk és hogy jól begyakorolt rutinos folyamatban készüljön a csapolás, mert az őrlés után is rögtön öregszik az őrlemény, változnak a tulajdonságai.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.