Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107105) zolnagy válasza Gery0505 (#107103) üzenetére


zolnagy
őstag

Kicsit túlgondolod a dolgot.
Nyilván vannak mindenféle kísérletek, mérések, szitálások, de volt már olyan, hogy a görbék szerint jobb őrleményből készült kávé nem volt finomabb, szóval a vége mégis az, amit Parci ír, amelyik jobban ízlik. Ezt pedig tapasztalattal lehet valamennyire megtudni. Ha ránézel egy késre, az látszik pl. hogy agresszívebb a késprofil, tehát gyorsabban is őröl, ami nem jelenti azt, hogy maga az őrlemény jobb is. Sz. zs-nek ez volt a tapasztalata a majornál, hogy a legagresszívebb/leggyorsabb kés őrleménye volt a legjobb. Meg igazából én is ezt tapasztalom a mini e-nél (F64 evo kés), de ebből nem következik semmi. A NZ pl ehhez képest lassabb, mégis jó az őrleménye.
Az SSP-t mindenkinek magának kell eldönteni, hogy megér-e többszörös árat a technológia.
Szóval a lényeg, hogy ha ránézel egy késre, nem fogod tudni, hogy az jobb lesz, de senki más se fogja neked megmondani egy ismeretlen késre, max azt, hogy agresszívabb, ill hogy a megmunkálása szép/elnagyolt, de ezt látod te is. Hogy a gyakorlatban jobb-e.. Ki kell próbálni, vagy utánaolvasni, hátha másnak volt vele tapasztalata.
Azért a népszerű őrlőknél (pl. mazzerek) elég sok tapasztalat összegyűlt erről, érdemes annak utánanézni.
De egyébként milyen őrlőhöz is keresel kést?

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.