Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30033) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Kis gond van a navimhoz tartozó szivargyújtós töltővel: először csak nagyon darabosan vette fel a töltést, majd egy úton rendesen, utána következő alkalommal pedig sehogy. Ellenautóval és ellentöltővel kitesztelve kiderült, hogy sem a töltő nem tölt (már) sem a szivargyújtó nem ad áramot (már). (Előtte ugye adott, de bajosan).

A kocsiban már kicseréltem a vonatkozó 15A-es biztosítékot, így az már tökéletes, de a töltő még nem tölt. A töltő szivargyújtós végének kupakját lecsavarva ki tudtam venni egy üvegcsövet, benne tekercs/rugószerű szál.

A cső 15mm hosszú ~4mm széles, két végén fém kupak, a kupakon 2A 250V jelzés. A neten rákeresve (egyáltalán nem értek hozzá) ez üvegcsöves biztosíték és van belőle két fajta, lomha és gyors, azt nem tudom, ide melyik kell, nem is találtam rajta erre utaló jelet.

Az autós topicban volt kétely, hogy a 2A 250V helyes-e az első kérdésem az lenne, hogy egy szivargyújtónál ezek hihetőek-e vagy valamit félreolvashattam. Ha hihető, akkor pontosan mit kell vennem a cseréhez, milyen paramétereket kell elmondjak a boltban? Kaphatnék esetleg némi magyarázatot okítást is hozzá?

Kérem csak olyan írjon, aki teljesen biztos a dolgában, nem szeretném felgyújtani az autómat emiatt...

előre is köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.