Hirdetés
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaktusz2
tag
válasz alphamooncam #156500 üzenetére
Mit nem lehet ezen érteni ?
-
blakey
titán
válasz alphamooncam #156500 üzenetére
A kérdés az ázsiai karakterek voltak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kaktusz2
tag
válasz BBéci #156504 üzenetére
ha te mondod az biztos úgy van!Bár újságíró létedre ,
gondolnám a szövegértés jobban megy.
Nos nem az ázsiai karakterek volt a lényeg,
hanem az előző kommentben patice reakciója,
garfikon olvasás neki 1xrű,gondoltam akkor
a korreai nyelven írt szöveget is megérti,
mit neki az a grafikon után.
Remélem így a hsz már érthető?[ Szerkesztve ]
-
kaktusz2
tag
válasz #98221312 #156507 üzenetére
ott a pont a végén a cinizmus,igen ez melett leírta szépen.
Persze értem én hogy ő is a földön jár,nem is vonom kétségbe a
szaktudását,így poénosan cinikus próbáltam lenni a hsz-ben.
Dorian nem kötöszködöm,pont annyi cinizmust használtam csak,
amennyit ő!DE engem már méregettek.
Véleményem akkor is az ,hogy a vége nyugodtan lemaradhatott volna,
mivel az már nem a magyarázat része volt,aki másként látja nyugodtan
lehet kövezni. -
Patice
nagyúr
válasz kaktusz2 #156508 üzenetére
Az utolsó mondatom végén a szmájlit elégséges jelzésnek gondoltam, hogy az csak poén/vicc/szarkazmus/cinizmus.
Amúgy az aláírásod is simán megérthető Gugli barátunk fordítójával...
+ többieknek is:
Ne veszekedjetek már folyton...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Most már térjünk vissza a témához.Köszönöm
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Quetz
őstag
Most második igen fontos akusztikai probléma, a visszaverődések megoldásához linkelnék egy képet. Rengeteg helyen írják, üljünk a hallgatói pozícióba, és kérjünk meg valakit, hogy mászkáljon a falak mellett egy tükörrel, hogy megállapíthassuk, hova kellene széles sávú elnyelőt rakni. Azt persze már nem említik, hogy nem árt, ha a barátunkat Peter Parkernek hívják, mert a mennyezetet is illene kezelni.
Sokkal egyszerűbb egy méretarányos rajzon kiszerkeszteni:Nem kell mást tenni, mint megrajzolni a szobát, egy körrel jelölni az visszaverődés mentes zónát (RFZ - reflection free zone), tükrözni a hangfalakat a szoba falára és végül összekötni a tükörképet az RFZ széleivel. Ahol az összekötő vonalak metszik a szoba falait, oda kell rakni a paneleket.
Ami nehezíti a szerkesztést, hogy a frontoldalon van 3 hangfal, és általában házimozira 3 ülő pozícióval is számolhatunk.
-
Ijk
nagyúr
12 méteres hdmi-t tudtok ajánlani 1080p-re?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Quetz
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Különálló épületeknél optikai kábelt használtunk, mert az elektromosan elcsatolta egymástól a hálózati eszközöket, így nem volt probléma abból, ha a két épület különböző földpotenciálon volt. A helyzet szerintem ugyanaz optikai HDMI esetén.
A problémát ebben az esetben a minimális hajlítási sugár okozhatja, amit ha nem tartunk be, akkor rossz lesz az átvitel. -
Dorian
félisten
Centersugárzónál ugye jól gondolom, hogy a fektetett verziós (mélyközép - magas - mélyközép) elrendezés csak kényszerpálya, "hogy elférjen a TV alatt"? Azért mindenképpen, mert így a fázisviszonyok (és több más jellemző is) oldalirányú mozgásnál folyamatosan változnak. Nem tudok rá magyarázatot, miért ne lenne jobb megoldás itt egy hagyományos állványos hangfal elhelyezése.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
-
Mankó
veterán
Onkyo NR 609 erősítőről milyen 4k-s erősítőre érdemes cserélni max 150 ezer Ft értékben? Felhasználás zene 10%, játék 20-30, Film 60-70%.
Most egy Boston 5.1 rendszerem van, polc hangszórókkal és az eredeti sub helyett egy 200/400-as JBL subbal. A média lejátszó egy Beelink Mx 2/16, filmek egy erősnek számító nas-on keresztül érkeznek.
Gondolkodtam rajta, hogy át kellene építeni az egész rendszert egy atmos kompatibilis rendszerre, de szerintem az még drága az én inger küszöbömnek, az atmos-t tudó hangprojektoroktól meg lehet, hogy a mostani rendszerem is jobb. Panel, 15-18 nm2-es szoba.Ajánlatokat, véleményeket kérek, Használt cucc is belefér, ha annyival többet tud. 4k tv még nincs, de mindent egyszerre úgysem nem tudok kiváltani.
-
robi-k
őstag
válasz Dorian #156529 üzenetére
Új hangfalakat akarsz építeni, vagy a meglévő frontokhoz kell új center? Utóbbi esetében nem lesz egyszerű összepárosítani.Amugy van megoldás arra, hogy hangzás technikailag a front és a center egységet alkosson, és a center esetében se legyen szükség kompromisszumra a hely miatt - szélessávú hangszórókon alapuló, teljesen egyforma hangdobozok a frontoknak és a centernek. Ahhoz, hogy a frontok alsó frekvencia tartománya megfelelő legyen, azok kiegészítésre kerülnek alacsonyfrekvencias résszel. Nekem bejött ez a megoldás.
-
BBéci
legenda
ELACielvtárs egy ideig állványos dobozt használt centernek, aztán megvette az igazit és hatalmas pozitív változásról számolt be.Szerintem akkor lenne jó, ha a frontsugárzókkal pontosan azonos magasságba, a vászon mögé tudnád helyezni. Mivel a tiéd nem hangáteresztő és ott van/lesz a tv, maradj a dedikált centersugárzónál!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balage25
senior tag
Szerintem jo lehet, csak azert jegyeztem meg, hogy galvanikusan nem lesz elvalasztva a ket berendezes egymastol, amit osszekot a kabel.
Az optikara valo atalakitas mindig jar minosegromlassal, termeszetesen ez nem jelenti azt, hogy muszeren kivul mas ezt eszre is veszi.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Jól gndolod a centersugárzó az egyik ,de inkább a legérdekesebb hangsugárzó a többi között,szinte nem léteezik tökéletes belőle.Az valóban sokat segÍt ha van egy áteresztő vászon,és pontosan középről jön a dialóg a másik a jó végfokolás,hiába bármilyen center ha nincs jól végfokolva,én valódi 200w-tal hajtom itthon,ez valamennyire segÍtett,és egy bazinagy centert kellett vennem,hogy élvezhető legyen.
-
-KP-
addikt
válasz balage25 #156536 üzenetére
hát pedig nekem pont olyan kellene, ami galvanikusan leválaszt. Bár nem tudom az segít-e. Ha az avr-re rca-val végfokot kötök, megjelenik egy idegesítő zaj, amit a pc-ről szed fel a hdmi kábel. ha kihúzom a kábelt, nincs ilyen zaj. ha laptopról kötök rá kábelt nincs ilyen zaj. Ja és ha lehúzom az rca kábelt, akkor se. Valahogy ezt kellene megszüntessem. ja és a zaj mértéke konstans, akkor is jelen van ha nem hallgatok semmit, és a hangerőtől is független.
-
Hohocali
aktív tag
Én USB DAC-os erősítővel jártam így, a PC-ről kapott zajt a földelésen (árnyékolás) keresztül. Nekem egy ilyen megoldotta a problémát. Nem tudom, HDMI-ben van-e ilyen.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
robi-k
őstag
Ha teljesen le akarod választani galvanikusan a HDMI-t, akkor nem elég a (részben) optikai HDMI kábel.
Ehhez pl. át kell térni UTP-s kábel (CAT7) alkalmazására pl. egy ilyen átalakító közbeiktatásával, ha kell a full 4K támogatás: OREI UltraHD 4K HDMI Extender Over Single CAT6A/CAT7 Cable Uncompressed 4K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fénynél gyorsabban
- Spórolós topik
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja