- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
Ilyen szempontból meg a táblázatodnál érzem fogalmak keveredését, ugyanis a CEA 2010 nem úgy peak, hogy a hullám kilengésének végpontját (az a +3 dB) mérik, hanem az adott idő alatti maximális (peak) amplitúdót (RMS feszültség). Vagyis ha kifogy a kondi a mérés végére, már mindegy, mert bekerült a jó érték. Subnál ugye ez az általános eset, úgy szokás terhelni.
Matematikai értelemben vett peaket kész terméken nem merünk, az az áramköri elemek méretezésénél fontos. Tehát ez 6 dB, mert RMS mérést hasonlítasz RMS méréses szabványhoz. Minden pontosan ugyanúgy van, ahogy a CEA szerint kell, csak 2x olyan messze, azaz 2x olyan halkan, azaz 6 dB.
CEA doksiból közvetlenül: “The peak SPL of the fundamental ±3 Hz shall then be recorded. That is, the peak SPL is the highest SPL within the range bounded by 3 Hz below and 3 Hz above the fundamental.” Szóval nem úgy értik a peaket, ahogy máshol.
-
-
-
Gaming
csendes tag
Tök egyszerű a válasz.
Mert hülye vagyok... komolyan.
A kettő is bőven sok és soha nem futottak még a teljesítőképpességük közelében sem, de egyszerűen befészkelte magát a fejembe, hogy kell még 2 és kész.
Ha hülyeség, ha nem, akkor is... és akárhogy beszéltem le magamat róla, újra és újra és újra visszatért a gondolat. A kalibráció már kettőt is - 15Db-re tette /-15 és +15 a skála/. -
VoidXs
nagyúr
-
I'am Dony
őstag
Sajnos mindig ezt generálják, ha szóba kerül egy összehasonlítás. Ez egy jó móka. Értetlenkedni. Igen valóban a második példában volt köztük hangerő különbség ami nyilván nem ad 100 %-ig pontos képet, azonban az első példánál végig azonos szinten voltak és ugyanez volt a konklúzió. És ez nem is csak erre a helyiségre volt igaz, több hasonló mérettel volt ilyen negatív tapasztalat, amire a zártra váltás volt a megoldás, de nem általánosítanék. A korábbi írásodra nem is cáfolatként tettem ide, hiszen minden helyiség más és a 4 szubos rendszer rengeteg előnnyel jár, így nem is vethető össze objektíven egy két felálásossal. Mindössze egy szoba bemutatása volt cél és sok ember számára hasznos lehet/volt és köszönik is szépen, privátban és telefonon.
-
VoidXs
nagyúr
Ha megvan a jó framework, lehet konstruktív is, csak abban kell az egyetértés. Nem ok nélkül van egyetemi kutatásoknál is, hogy az első négy héten arról beszélünk, hogy hogyan is fogunk mérni, egymás ötleteit tépjük szét, míg meg nem lesz az összhang, addig nem csinálunk semmit.
Volt itt korábban, aki kivitte az udvarra a subját, és kitömte a reflexét, megmérte úgy is. Annál is kevés dolog lehet pontosabb, refivel jobb volt természetesen. Ez így egy fair teszt.
Szobában sajnos ez a minimális hullámzás a rezonancia része, nem tudsz vele mit tenni. Pont amiről beszéltem, hogy egy centit vagy egy fokot változik a subod állása, és teljesen más a görbe.
-
I'am Dony
őstag
Egész jól összefoglaltad és jórészt egyet is értek veled.
"A másik, hogy nagyrészt úgyis a szobát hallod..."
Amit viszont a szub gerjeszt és nem mindegy mennyire, ahogy a jellemzően használt hangerő sem mindegy a választásnál.Hoztam is egy pont ide illő jó példát, két eltérő felépítésű szub méréséből.
Az alanyok: 2 db. Arendal 1961 1V (aki nem ismeri - refi) és 2 db. REL HT/1205 (zárt).
Azonos hangerőn mérve jól látható a refi jóval nagyobb gerjesztése, a hosszabb zengés:
Ez alapján mindenki eldöntheti, hogy átlag nappaliban melyik okoz kisebb problémát, mindössze a 20-22 Hz alatti tartomány némi feláldozásával. Az ilyen helyiségben mozizók jellemzően -10 - 20 dB körül használják a rendszerüket, ahol két normálisabb zárt szub vígan elvan és amint látható egyáltalán nem esik be 40-50 Hz-től, amennyiben nem referencia hangerőn hallgatják. Cserébe sokkal kevésbé telepszik rá a mélytartomány a tartalomra, kevésbé zeng a szobája, rezonál minden benne, aminek a vége sajnos a hangerő visszább vétele úgyis, hiába bírnák a szubok. Személyes véleményem szerint a ha nincsen igény ref. hangerőre és átlag családi nappaliról van szó, sokkal jobban jár bárki a zárt felépítéssel.
-
-KP-
addikt
Ezt annyival egészíteném még ki, hogy refis mellé lehet tenni passzív membrános szubot is. Az méretben akkora lesz, mint a zárt, de hangnyomásban a refist fogja közelíteni. Portzaj ott sincs, és a fázismenetük is hasonló. Csak $$$$$, mert két passzív membrán kb. annyiba kerül mint a nem passzív.
-
Gaming
csendes tag
Ha együtt akarod futtatni a 4et,akkor lehetnek gondok, de nem fejtettem ki eléggé.
4 csatornás crossover/erősítő csatornánkénti váltóval megoldható, hogy lapold a 2 zártat a 2 reflexessel.
Hasamra ütök most a számokkal...
35 40Hz alatt a reflexek dolgoznak, fölötte a zártak.
Így a zártak sebessége, tisztaság, pontossága is meglehet és a reflexesek pedig mikor kell akkor mehetnek a pincébe bontani.
Elméletben működhet a dolog.
Az érdekelt, hogy próbálta-e már valaki. -
BIGi75
senior tag
Valóban érdekes. Az, hogy a nőket ez kevésbé érdekli köztudott. A fiatalokat meg sztem szokatni kell a minőségi zenehallgatásra, meg kell fertőzni őket. Nekem a fiamat sikerült, pár éve 13-14 éves korában még gyakran kihangosított telefonon hallgatott zenét. Rosszul voltam tőle. Hívogattam, ha valami komponenst cseréltem a rendszeremben, hogy jöjjön, hallgassa meg mi változik, neki jobb a füle, hallása. Olyan zenével teszteltünk amit ismer, szeret, hogy hallja a különbséget. Mára igényes lett arra, hogy min hallgat zenét.
-
I'am Dony
őstag
Na pontosan erre - az általánosításra reagáltam én is - miután python1 beidézte azt az általánosító szöveget. Sajnálom, hogy a tömeg akadt be neked belőle és végig ezen rúgozol. Az volt a baj vele, hogy az egyéb alkotókat kihagyta az egyenletből, pont amiket egyébként Te is megemlítettél. Denesdr gyönyörűen összefoglalta a lényeget, ehhez sokat nincs mit hozzátenni. Ez a két példának hozott hangsugárzód sem tesz hozzá érdemben, hiszen rengeteg ilyen összevetés ide rakható és igazából szerintem itt köztudott.
-
Turbo73
tag
Ez a kapcsoló üzemű táp figyel benne:
A mért értékek meg itt vannak:
7 csatornán tud 216W-ot, 6 Ohm/1kHz-en, ez kb. 140W 8Ohm/20Hz-20kHz-ig. Azért ettől már láttunk nagyobb teljesítményt is AVR-től. De még ez is kb. 1kW feletti tápot feltételez, még akkor is ha egy kapcsoló üzemű táp hatásfoka nagyon jó. Ennek viszont ellentmond a 4A-es biztosíték. 4Ax230V=920W -
python1
veterán
De a biztosíték értékét nem adhatják meg rosszul, különben ha valami gebasz lenne, akkor bajban lennének ( így meg adja magát a teljesítmény).
A teljesítmény értéke a fogyasztóra kapcsolt feszültség és az átfolyó áram erősségének szorzata.
P = V × I
Vagyis 220 voltos feszültség esetén a fogyasztón 4 amper erősségű áram folyik át, akkor így a felvett teljesítmény 220*4 tehát 880 watt lesz. -
Khaosz55
addikt
Anthem bemérőjét nem ismerem ARC hogy viszonyul a dirac-hoz képest? Gondolom nem holdra szállás.
Illetve akkor nem kell amiatt aggódni, hogyha nincs rca sub kimenet akkor xlr-en keresztül átalakítóval használhatóm a minidsp HD-t.Egy dolog még, mc10-en és arcam távirányítókon van dedikált gomb a sub csatorna hangerő állításhoz. Ez sokat használom állítgatni szoktam pár dB-t fel-le film vagy zene között. Nem tudom többi gyártónak van-e hasonló dedikált gomba, vagy legalábbis nem kell 10 almenübe bemenni hogy állítani tudjam a sub hangerőt.
Focal astral avr nekem proci kell. Végfokom an bőven. -
Gino20
őstag
"avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme."
Persze. Lehetne értelme, de te el tudod képzelni, hogy majd ezen (pre out - végfok) ezen fog szarakodni a Dirac? Ugye fikció az egész beszélgetés, de ezt én teljesen kizártnak tartom."Integrára elvileg már év vége felé lehet ART"
Összességében arról írnak a neten, hogy 25 végéig nem várható ART. Amint történik valami csoda, akkor szerintem előbb lesz pl 6-7e eurós Marantz AV10-en, mint bármilyen Integra AVR-en.
Szerintem lesz itt csalódás. Én csak abban bízok, hogy ha már most is létezik Monolith-ra, akkor megkapom, ha végre tényleg elérhető lesz Storm-on kívül egyéb gyártóknak is.
#189409powerup2: Jó buli lehet ott lenni. Ezek a procik engem egyenlőre nem fenyegetnek szóval pusztán csak kíváncsiságból érdeklődőm
. Az meg, hogy mit tapasztaltál, abszolút nem vitatom (hogy is tehetném), de pusztán csak az olvasottak alapján az a gyanúm, hogy ugyan azon rendszernél Trinnov vagy Storm esetén a különbség lehet csak fingreszelés. Az ART ugye másképpen működik, mint a WF. Én laikusként több potenciált látok az ART-ben, de a valóság azért úgy látom elég árnyalt a felhasználók terén.
-
Gino20
őstag
Így van. Értelmét én sem látom, de sajnos ez van.
"bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni"
Értelek, de valahogy én ezt elképzelhetetlennek tartom. Szerintem nem fog ezzel szarozni a Dirac. Ha lesz is ART (egyszer biztos), akkor is val korlátozott csatornaszámmal, fixen adott termékhez, de majd kiderül. Ahogy írtam, részemről ez természetesen csak fikció. -
Gino20
őstag
"A Dirac ART meg szerintem lassan le fog csorogni az alsóbb szintekre is."
Alsóbb szintekre egyszer biztos, de kérdés, hogy mikor, meg hogyan. 2023 3/4-ében szűnt meg a storm privilégium, de azóta kb semmi érdemi változás nem történt, pedig minden gyártó tudta, hogy utána elvileg "szabadrablás" lesz. Monolith-ra a márka képviselő Hobie lassan 1 éve írta AVS-en, hogy szinte kész, utolsó simítások és van is AVS-en user, aki megkapta tesztre, használja (elégedetten), de azóta semmi. Egyéb gyártó esetén meg talán csak pletyka szintű volt, aztán utoljára azt olvastam, hogy talán 2025 végéig nem lesz ART sehol. Ezen a szinten biztosan a Dirac nyúlt bele. Fikció, de val nem olyan egyszerű implementálni megfelelően és/vagy a Dirac mondjuk "felhasználóbarátabbá" akarja tenni....nem tudom.
Amúgy ha lejjebb is csorog, én arra tippelnék, hogy középkategóriás AVR-ek, akkor sem biztos, hogy megkapják, ha közben kéri a teljesítményt. Az üzletpolitika biztosan az egy cégnek, hogy minél többet eladni, de ha kéri az "erőművet", akkor alsóbb szinteken lehet sok negatív visszajelzést eredményezne, mert nem képes meghozni a kívánt hatást. Nem tudom....
Amúgy ha lejjebb is csorog, akkor val ott is csak megkötésekkel, vagyis csatornaszámokat tekintve korlátozásokkal. Pl a legolcsóbb "StormAudio ISP Core 16" 9db csatorna esetén támogatja az ART-t 14e euróért
, így nagy-nagy lecsorgásra én nem számítok pl AVR-ek terén...
#189382VoidXs: Igen, az ART volt eddig az egyetlen, ami tudott versenyezni a PC-s hanggal.
Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz. -
VoidXs
nagyúr
Igen, erre mondom, hogy az egyetlen opció a PC, és akkor nagyon sok feature-t úgy kell összekaparni. DV-t nem tud, ahhoz kell SVP, mert az MPC Renderer a MadVR helyére megy. Non-linear stretch-hez az én shadereimet kell bepakolni, normális FPS-konverzióhoz meg nVidia driverben kell nyúlkálni, hacsak nem használsz ismét SVP-t. Igen, minden megoldható, de nem egy kényelmes dobozban. Én is PC párti vagyok, de azért jött ki például a QuickEQ Home, mert sokaknak az eddigi is félelmetes volt, több egyéb probléma mellett, például ha a user olyan beállítást lát, amit nem ismer, hát azt nyomkodni kell...
-
VoidXs
nagyúr
-
-
Rp526
aktív tag
Még gondolkodás alatt. Amennyiben akarok játszani, akk sajnos nem engedhetem el a 12 gigát minimum. Ez nagyon behatárol. Agyf@sz, hogy pl a 3060 Ti 8 gigás vs a simából volt 12 gigás. 3070-nél meg nincs is 12 giga. 40-es szériára hatalmas nagy ugrást nem olvastam, csak az új kódolást meg polírozták a RT-et. Illetve az zsebbenyúlósabb. Szóval szerintem az ár érték bajnok nekem most egyelőre egy 3060 12 gb. Ezzel FHD gaming még kb oks. Használtan 75-85e körül mennek. Van egy Strix 1660 Ti-m, ami kb semmit nem ment, első tulajos vagyok. A minap jegeltek egyet 60e-ért.
-
spiky03
veterán
Jelenleg csak érdeklődöm
Szimpatikus volt, hogy kisebb, mint a t.amp és árban sem vészes, erőben meg kb hasonló. Nah meg főleg, ha csendesebb is
Azért egy olyan XLS, ami elbir két 15" szubot azért szerintem jóval többe van...
Én meg nem szeretnék sokat költeni a cserére, hanem inkább okosan és költséghatékonyan cserélni, ha lehet ilyetDe amúgy elvagyok a t.ampal is, pl tegnap is néztem normál hangerőn végre filmet és élvezhető volt.
@mandju
Igen ott van, de az gyengébb ha jól láttam.... Én meg szubhoz gondoltam.@devil-k
Dehogy szivatom -
skippper
senior tag
Többek között pont azért gondolkodtam el, mert van opcióm a nappaliba jobban illő készülékházzal megoldani, illetve ha jól tudom a HxR-es modulok ügyesebbek, mint ami a Stagelineban van (olyasmit olvastam, hogy az nCore fejlesztései közül kapott visszafelé is az ucd egy frissítésben). Az is rendszeresen feljön, hogy a modul tervezője explicit kérte, hogy csak csavart kábelezést használjanak a moduljaihoz, míg a Stagelineban ezt figyelmen kívül hagyják - hogy mennyit számít ez (interferencia talán), azt nem tudom.
-
Gaming
csendes tag
-
python1
veterán
Nem hát, de sokan még amcsiban is, ezekre röppentek rá először, és bizony itt is komoly fegyvertényt jelentenek. De van fönt a youtubon rengeteg mérés, és tesztelgetés, miről cserélgettek, a mostani fosik pl 100+- os sinaddal rendelkeznek, egy Topping DAC- al, csak nagyon komoly vasak hozzák ezt a minőséget.
Az én kis wondom boardjaim papíron 113 dB - es sinad- ra képesek, mérve 103dB, hozzá próbára beszereztem egy Topping E30ll- es DAC- ot, ami 116dB mérve, itt már semmi zajosodás nincs, ilyen tiszta, torzításmentes hangot ritkán hallani, az OB- akkora basszussal szolnak, hogy nem kell szub hozzájuk, meg ugye eddig a driverekből jött sziszegés, pici zaj, most teljesen zajtalan, egyszerűen tényleg más szint na.
Nem írnám le, ha nem így lenne, ez már tényleg lehet végállomás a hangban, legalábbis nálam biztos. -
-
spiky03
veterán
Igen korábban én is.
De megnézem majd másik filmekkel is.
A PCn a hang 100%ra fel húzva, jobban már nem tudomaz angol hang pedig elbírta volna még a plusz hangerőt, hogy élvezhető legyen.
De igen tapasztaltam olyat is, hogy a magyar hangból sok minden hiányzott, igaz az csak 2.0 volt, az angol 5.1.
-
a347
aktív tag
Szerintem nem véletlenül vonhatták össze egy licens alá a single és a multi bass controlt sem. Mivel egyre jobban kezd terjedni a consumer kategóriában is a Dirac, hiába nincs konkurens, attól még rohadt drága. Ilyenkor jelentősen megnőhet az eladások száma a hozzám hasonló userek miatt.
-
BBéci
legenda
Azt, hogy pontosan mekkora különbség van a két végfok felépítésében, alkatrészeiben, azt nem tudom. A jelentős hasonlóság nem kétséges. Viszont a kinézete nem passzol a processzoromhoz, ami bármennyire furcsa, számomra szempont. Valamint 1100 euróért kínálnak MM8077-et, amit nekem ingyen hazahoznának Németorszégból.
-
spiky03
veterán
Köszönöm szépen az infókat
Akkor jól gondolom, hogy egyikkel sem fognék mellé, ha úgy döntök?Vagy mint korábban lett linkelve egy proci összehasonlító teszt, hogy akár valami olcsóbb AVR-s jó lehet, ha csak procinak használnám?
Jelenleg 60 ezer a különbség van a kettő között
-
Quetz
őstag
Az a baj, hogy nem bírnám ki, hogy ne még két BMS kerüljön be a rendszerbe
Ott már nem biztos, hogy olcsóbb, mint a Dirac licensz.
188664VoidXs:
Erről jut eszembe, hogy a Dirac all-pass filtereket használ a crossover környékén, hogy kikerülje a fazis problémákból adódó beszakadásokat. Tudtommal ezt az Audyssey nem tudja, ezért nem is tökéletesek a crossoverjei. Ez is lehet oka a problémáimnak. -
python1
veterán
+1
Én is pont ezzel a problémával küzdöttem, és nálam is ez volt a legolcsóbb és egyszerűbb megoldás.
A kanapé mögött 50Hz-től indulnak 120Hz-ig, elől 30Hz-tól 120-ig a hátsókat fordított polaritással kötöttem be, egyből kisímult a beszakadás.Más
Lassan készen lesz a D-osztály végfokom-ok (12csatorna) egyelőre. -
Turbo73
tag
Ok. A PD F32 kivételével én is mindegyiket láttam. Az Epson LS12000 nem natív 4k, a képe talán kicsit jobb mint egy Epson 9400-asé. A Runco LS5 képe elképesztően éles, de borzalmasan szivárványos, feketéje egyáltalán nincs és bazi hangos.
Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a 4k felbontás leginkább a nagy képen ütős és nem egy 55"-os tévén.
De azt hiszen ez már nagyon Projektor topic. -
lenox
veterán
Ezért mondom, hogy én ezt az olcsó avr-t processzornak dolgot annyira nem erőltetném
De van meg mas tipus/gyarto is. Amugy en meg pont azt lattam, hogy olcso avr-ek processzorkent jobb sinad-ot produkalnak, mint erositokent, tehat pont azt mondanam, hogy olcso avr belepo rendszerben studio monitorokkal nem rossz processzornak. -
ctrlaltdel13
őstag
A helyiségek atmoszféráját,mennyire lehet kivenni a képletből?
Minden környezet más, mind méretileg,elhelyezkedésileg,gondolok itt a hallgató és a hangforrás távolságra.
Sőt még ide venném,magát a vizuális élményt is.
(Mert ugye nem csukott szemmel mész be sehová,onnantól meg az agyad összerakja a képet.Köszi a részletes írást.
-
Quetz
őstag
Denon 4300 vs Anthem AVM60... Ezt a denont még nem lehet processzorként használni, mert csak két csatornát lehet leválasztani benne. Ezen felül különböző szoba korrekciót hallgattál különböző szobákban, különböző hangfalakkal. Ráadásul tudtad, hogy mi szól ami jelentősen befolyásolja az értékelésed.
Az egyetlen jó megoldás az lenne, ha összeraknánk különböző eszközöket valakinél, így ki tudnánk zárni az akusztikát és a hangfalakat a változók köréből. Én ezért ajánlom mindenkinek ennek a vaktesztnek az elolvasását, mert pont ezt csinálták: Archaea's Auto room EQ/AVR comparison G2G
A következő eszközöket/szobakorrekciót tesztelték vakon:
- AccuEQ (and Atmos) - Onkyo TX-NR636
- ARC - Anthem 510
- Audyssey MultiEQ XT32 - Denon 4520CI
- Dirac - miniDSP nanoAVR DL w/ Dirac functionality
- MCACC - Pioneer Elite SC-67
- Trinnov - Sherwood Newcastle R972
- YPAO - Yamaha CX-A5000 pre/pro
- Control setup/no EQ - Onkyo PR-SC5508Egz kitétel volt, minden eszközt a saját bemérésével kalibráltak és utána nem változtattak rajta. Akkor futottak bele az első meglepetésbe, amikor megmérték a kalibrált frekvencia választ:
A második megleptés pedig a végeredmény, a legkedveltebb processzor a kicsi onkyo AVR volt:
Az ok, ha jól emlékszem a púpozott basszus volt, nem véletlen mondja Toole is, hogy az adja a hanganyag testességét és 30%-ban beleszámít a kialakult véleményünkbe.
-
gabo01
őstag
Egy hasonló véleményt már hallottam a Denon-al kapcsolatban!
Mivel szükségem van az eARC-ra és a Dirac-ra annyi pénzem viszont egyszerre nincs, hogy procit+végfokot vegyek ezért döntöttem a lépcsőzetes fejlesztés mellett.
Ha meg lesz a végfok és összegyűlik annyi pénz akkor ki kellene majd próbálni, hogy mekkora javulást hoz egy AV40/41 vagy egy HTP-1!? -
Khaosz55
addikt
Pontosan jól mondod. PC nem való mindenkinek. 30 éve pc-zek. Persze ez a Dos-ban az autoexec.bat szerkesztése és a kislemezről havonta Win95 install-al kezdődött...
Azóta is szeretem a pc-t de max a MPC+madVR + (ncore) kombót használom csak a mozihoz köszönöm ennyi elég. Külső processzor tökéletesen végzi a dolgát, a tökéletesség kergetését meg már feladtam. Legyen jó nekem aztán ennyi.Múltkor pl 1 évig volt hogy csak kizárólag régi nvidia driverrel tudtam átküldeni a pc-vel procin RGB 4K 24Hz 12bit képet. Új driverrel meg csak 8 bit ment át viszont a külső proci nélkül meg jó volt, tehát valami bug volt.... Mire rájöttem addigra ilyen pez cukor adagolóval toltam magamba a xanaxot...
Szerencsére javították azóta nincs ilyen gond, de már egyre rosszabbul viselem a bugokat... -
I'am Dony
őstag
Azért tartom nagyon igaznak - és nem is az itteni kollégák példája miatt, hanem - mert ebben a hobby körben bárkivel beszélek, mindig feljön, hogy milyen a rendszer és mivel lehetne picit/nagyot fejlődni. Mit cseréljenek, milyen irányba lépjenek. Ez-az mit hozna a konyhára, ér-annyit stb. Szóval igen. Maximalisan egyyetértek devil-k irásával. Ez egy ilyen hobby. Elindul a bogár, változik valami, egy ideig hú de jó, aztán megint bogár... Valóban kevesen vannak szerintem is, akik megelégszenek az elején egy adott szettel hosszabb időre és magamat is beleértem ebbe. A pc-vel szivjon aki akar, aki mazochista és expert a témában. Én nem szopatom vele magam és lebeszélek róla akit csak tudok, ahogy a media playert sem bűvölöm, ha a rajta lévő firmware okés. Ezek miatt nem értek egyet a pc-s kijelentéseddel, hogy kevesebbet szívtál. Mitől kevesebbet? Amióta megvan a lejátszó és feltettem az akkori stabil firmware-t csak kikapcs-bekapcs. Ettől nincs problémamentesebb out of the box. Akik meg fingot reszelnek, bétákat rakosgatnak aztán megszívják, ne csodálkozzanak szerintem. Ugyanez igaz a filléres, full gagyi kínai sz@rokra is, amire mókolnak utána ezt-azt. A videos streaminget nem igazán értem. A TV-n keresztül fut a legtöbb ami -nekem- számít és arra a minőségre bőven elég is a TV - eARCszerintem. Ezért nem áldoznék plusz eszközre, amit frissítgetek, cserélgetek.
-
devil-k
nagyúr
Igazából a HTPC is működik teljes mértékben és nem lesz semmi gubanc, ha
- belső hálózaton van a géped vagy/és nem frissítesz semmilyen drivert, szoftvert
- nem cserélsz megjelenítőt a láncban
- csak használod és kész
- de ha madvr van a képben, akkor 6 havonta muszáj hozzányúlni
Engem inkább az döbbent meg, hogy 2024-ben még mindig nincs egy korrekt, 100%-ig használható, (Bluetooth) fizikai távirányító PC-hez, médialejátszásra.
Streamre (Netflix és társai) kell egy másik céleszköz, nincs mese.
-
attiss66
senior tag
Igen, az érdekes vóna, de errefelé csak én vagyok ilyen hangbolond
, és ehhez valakit fel kéne kérni, hogy kösse át, hogy eccer ez, eccer az szóljon.
Nem akarok fárasztani senkit a rokonságban ezzel a témával.
Pedig úgy lenne a tutti.
De amúgy így is hallom, meglepően jobban szól a tuningos.
-
python1
veterán
Nálam zenére is van 1 PC, annál sistergett annál is csak akkoe, ha a Marantz processzoron ment át a jel.
Az első ami lefelezte a zajt a hálózati dugó fordítás, második a végfoknál a föld leválasztása, harmadik a védfok bemenet érzékenység beállítása.
Érdekes PC- hangkártya- végfok kombinációban teljesen ok, most ott tartok, hogy zenére használt PC meg egy CA streamagic usb bemenetére, onnan meg a végfokba, így a Marantz kimarad, viszont a Marantz magában nem sistereg össze a végfokkal. -
Gino20
őstag
Második tulaj vagyok. Német ürgétől vettem, de ugye úgy kell számolni, hogy (vételár + posta) x 1.27 + 4e Ft vámkezelési díj. Ez mondjuk 4000 + 100-150 posta esetén (150-enel számolva) 5270 dollár (~4590 euró). Monolith korábban ebay-on is hirdette. Mikor arra rákattintottam párszor, utána kaptam egy automatikus ajánlatot (gondolom valami algoritmus nézi a megtekintéseket) -5%-ról vagyis 3800 dodoról. Ha ír nekik az ember, akkor gyanítom ezt továbbra is megadják szóval így mondjuk ~5000 dollár.
Aztán ha van jó ismerős mondjuk Németeknél, Osztrákoknál, akkor a 3800 + posta megállhat 4700-ba isa 19%-os áfával, aztán max ~40 euróért tovább jön ide.
Ha szeretnéd kipróbálhatod a HTP-1-et -
Formaster
addikt
Van itthon vagy 4 laptop és egyikkel sem tudtam sztereótól több csatornát kifacsarni belőle HDMI-n. Gondolom a fantasztikus Realtek hangkártya áldása, mindegyikben az van. A céges laptopban Nvidia dedikált VGA van, azzal egyből lehetett akár 7.1-et választani, de azt a gépet nem használtam semmilyen privát célra.
Maradt, hogy vettem egy USB-C hangkártya/dac, tudjatököm mit, de ez is csak SPDIF-en tud és maximum 5.1-et. Bár akkor nem tudom minek van ráírva 7.1
-
Meg nézem azt a programot. De hidd el ha valaki sokat pakol az én vagyok. Csak a szoba egy részét látod. Minden kivan centizve hogy elférjek. Ha más bútort vennék talál elférne. Na meg ha valami más szett lenne ,amit tudom hogy veszek tudnék gondolkodni a szobán is. Viszont mivel nem kaptam ajánlatot a szoba miatt így nem is tudom mennyi helyre lenne szükségem. De azt a progit megnézem. Köszönöm a válaszod. Ha közel lennél hozzám nagyon szívesen látnálak, megértenéd mire értettem hogy nincs helyem
-
python1
veterán
-
spiky03
veterán
Gondolom azért mert azért hoz egy normális minőséget és nem aranyáron.
De ugye én nem értek hozzá meg én nem vagyok olyan vájt fülű, mint itt páran.
Úgyhogy nekem megfelel. Igaz gondolkodom, hogy lecserélem őket ZA3-ra.Van t.amp E-1200am is
az hajtja az Ultit meg a micro martyt. Abban valóban van anyag az tuti. A 3 Fosinak együtt nincs akkora súlya, mint annak egyedül.
Nah meg hangosabb is azoktól a 2 ventivel, ami benne van.
Szép konont nyom az F22vel, amikor az is megy. -
BBéci
legenda
4 TB-on vannak régi filmjeim, sorozataim archiválva, 7 TB-ot osztok, jövő héten veszek 6 TB-ot, azzal megduplázódik a sorozatok helye. Itt a Tulsa King és a Slow Horses, jön a Yellowstone, Lincoln Lawyer, The Diplomat, Special Ops: Lioness és még sok más. Időnként böngészek a filmek között, egy rakatról nem tudom a címe alapján, hogy micsoda. Rákeresek és kedvem támad újra megnézni azokat. Sajnos nincs időm a felére sem. Szuperhősök kizárva, engem büntetni lehet velük.
-
ada19
senior tag
Köszi! A számolásom nem kifejezetten a 1528-ra vonatkozott.
Visszatérve a konkrét számolásodra, ami nem jó. A Crown kalkulátora 1w/1m értéket kér, és oda a 87dB/4 Ohm/2.83V értéket nem írhatod be
Ez világos, pont ezért írtam is hogy 4 Ohmos 87dB / 2.83v / 1m esetén 84-et írok be a Crown kalkulátorba, és úgy 113 W jön ki. Nekem személy szerint, nappalis körülmények között bőven elég a 75+20 is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest