- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #190151 üzenetére
Jaja, a DD+ olyannyira nem új kódolás, hogy a teljes specifikációja csak egy függelék a régi szabvány végén.
-
alphamooncam
őstag
válasz
MasterMark #190148 üzenetére
"Ezt kár volt bemásolni annyi hülyeség van benne.
"
Lenox generálta...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #190146 üzenetére
Persze. A hasznos adat, a mindenféle extra subframe-ek, auxdata, javítások nélkül nem tudja meghaladni a 640 kbps-t sehogy. Minden esetben elmondható, hogy ezt kódolás nélkül elő tudjuk állítani. Még a 7.1 DD+-ban is ott van, ugyanis az úgy működik, hogy van egy 5.1 subframe, és egy 4.0, ami felülírja a surroundokat (teljesen, nem úgy, mint Atmosnál), és behozza a hátsókat. A Cavern például így rak 5.1.2-t DD-be, az is működik ilyen módon, egészen amúgy 9.1.6-ig.
#190147 alphamooncam: Ez lehetett volna 3 mondat is. Kivételesen nem hallucináció a túlnyomó többsége, de feleslegesen sok betű és kertelés.
-
-KP-
addikt
válasz
MasterMark #190143 üzenetére
El tudom képzelni, hogy a tv szoftvere fel van erre készítve. Ami még érdekes lenne, hogy vajon van-e olyan streaming szolgáltató ahol van sima dd hangsáv is, amit küldeni tud, ha lejátszó nem dd+ kompatibiis eszközzel van összekötve.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #190143 üzenetére
Van az a konténer definíció, hogy igen a válasz. Jól gondolod, csak a DD-t nem hívjuk konténernek, mivel egyetlen sáv már magában. De kb igen, mintha konténert cserélnénk körülötte.
Optikain tud menni, ha a headert újraírod. Nem nagy meló.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #190141 üzenetére
A DD+ nem "tartalmaz" semmi korábbit, a header teljesen máshogy van benne elrendezve, ez az új név oka. Az adat viszont pontosan ugyanaz, a DD és DD+ közt semmi kódolásbeli különbség nincs, még ha az AHT/SPX-et is vesszük, hiszen ugyanaz a 256/512-es DCT az alapja, ugyanazok a mantisszák és exponensek, és pontosan ugyanaz a bit allokáció mindegyikhez, változatlan algoritmussal. Ha egyszer beolvastál bármilyen DD fájlt, akkor a létező 3 formátum bármelyikében kiköpheted (igen, 3, van DD, alternatív DD, és DD+).
-
alphamooncam
őstag
válasz
MasterMark #190136 üzenetére
akár lehet úgy is...
-
válasz
MasterMark #190133 üzenetére
Ezt írja róla.
Volume kontroll nincs nálam.The Denon AVR-3805 uses both a Relative and an Absolute volume scale. The Relative scale ranges from -79.5 dB to +18 dB, while the Absolute scale ranges from 0 to 98. The 0 dB (or 80 in Absolute) is considered the reference level in a perfectly calibrated environment. Volume adjustments above 0 dB are used to fine-tune individual speaker levels and equalize the sound field. You can access the Absolute volume settings in the AVR's GUI under System Setup - Option Setup - Volume Control - Volume Display
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #190123 üzenetére
Ha ész nélkül hajtogatod, nyilván meg fog sérülni, ha ez nem elkerülhető, vegyél koaxot. Minden más baj meg garanciális, bár olyat még nem láttam. Az optikai olyan bitang stabil kapcsolat, hogy én a Jack verzióját is beszigszalagoztam egy rendes kimenetbe, és működött.
-
lenox
veterán
válasz
MasterMark #190123 üzenetére
Es akkor veszel egy masikat 1-2k-ert. Nyilvan itt arra gondolt, hogy nem kell 10+k-ert venni, ha mukodik, akkor a hang ugyanaz.
-
-KP-
addikt
válasz
MasterMark #190113 üzenetére
Jaj de vicces vagy. Egy 50-60 ezerbe kerülő 18-20 éves használt avr-t felesleges egy zsír újhoz hasonlítani. Nem mellesleg senki nem mondta, hogy vegyen újonnan. De ha maradunk a használt vasaknál egy Anthem vagy Arcam kb. kettép!*@lja. Ráadásul egy MRX500-ba pl. van egy egész jó szobakorrekció is. Egy Arcam AVR400 is teljesen más liga, főleg erőben, dinamikában. 1500wattos tápegység van bennük, és nem csak teljesítménybe ver köröket egy ilyen denonra, de hangminőségben is jobb. Ja és mindegyik már hdmi-vel szerelt, minden formátumot visz szépen. Egyedül Dolby atmost nem tudnak. Ezeket ilyen 120-130 ezer környékén be lehet szerezni. De tőlem bohóckodjatok tovább ilyen ősrégi elavult vasakkal meg s/pdif csatlakozással (tök mindegy hogy koax, vagy optikai) ami még egy egyszerű hd hangsávot se tud átvinni.
-
válasz
MasterMark #190116 üzenetére
Tudsz ajánlani valami jó minőségű optikai kábelt?
-
válasz
MasterMark #190113 üzenetére
Szerintem meg nem feltétlen, vannak a használt piacon emberi áron elérhető hasonló kategóriájú és minőségű AVR-ek, pl. én ezen elgondolkoznék, jó kis AVR-3312 (nem saját hírdetés). Még nem tartok én sem ott, ezért nekem is számít a pénz, emiatt vásárlás előtt mindig alaposan körbenézek a használt piacon, hogy van e használható alternatíva vagy sem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
MasterMark #190082 üzenetére
-
alphamooncam
őstag
válasz
MasterMark #190077 üzenetére
Ilyen alapon akármibe átkonvertálhatja, amibe akarja, akár PCM-be is.
Pont azért akartam, hogy a TV ( a lejátszó* ) ne nyúljon bele a hangfolyamba, hogy a konvertálást a HM erősítő DAC-ja végezze.
Ha igaz amit írsz, akkor két konvertálás is történik, egy a Tv-ben, egy meg a HM erősítőben, szóval nekem ezzel kapcsolatban maradtak még kétségeim.
-
lenox
veterán
válasz
MasterMark #190073 üzenetére
Igen, en is azt mondom, hogy netflixnel nincs. Igen, en is azt mondom, hogy nem kihagyja a metadatat valami, hanem decode-ol es utana encode-ol.
-
válasz
MasterMark #190068 üzenetére
Hol lehet ilyet vásárolni?
Pl ez?[link] -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #190060 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy jellemzően optikain 5.1 a maximum, nagyon nagyon ritkán 6.1.
-
válasz
MasterMark #190055 üzenetére
Pedig volt különbség a sima dtshez képest.
-
imi4199
tag
válasz
MasterMark #190044 üzenetére
Mint volt AVR-3806 tulaj röviden szeretnék hozzászólni. A 3806-on valóban 1.1-es HDMI volt, de az a 7.1 PCM jelet átvitte, nem csak a képet. A BD-lejátszó (PC is a megfelelő lejátszóprogival - akkoriban talán PowerDVD) "kibontotta" a TrueHD/DTS-HD csomagot PCM-be, azt kezelte az erősítő. Szerintem a kolléga erre gondolhatott.
-
válasz
MasterMark #190049 üzenetére
Értem.
-
válasz
MasterMark #190044 üzenetére
lehet a 4308-al kevertem... igazad lehet ebben de hdmi-ről az is müködött...
[link] az elosztó
-
válasz
MasterMark #190041 üzenetére
Akkor csak optika kábel kell ha jól értem?
-
válasz
MasterMark #190031 üzenetére
Érdekes nekem tudta anno a denon 3806. HDMI-ről ment a hang és D trueHD is volt rajta, LG BD játszó volt akkor .
Valamint ha HDMI switc lenne honnan vennné a trueHD-t?
Tiger: Max fullhd lesz a kép, egy aktiv -azaz amelyiknek tápfeszkója van- hdmi osztóüval meg kell oldanod. -
válasz
MasterMark #190033 üzenetére
Akkor jobban járok a 3805-el?
Ezzel tudok filmezni fullhdba pl dtsben?
Ehhez nem értek bocsi.
Nekem az a lényeg, hogy a tv fhd-t tud és ezzel az erősítővel tudjam élvezni 5.1-es filmeket amik dtsben szólnak. -
válasz
MasterMark #190031 üzenetére
Szemezek ezzel a Denon avr x1100w-vel csak pl a 3805ben van manual equalizer ami sztem nagyon jó. Én sztem az x-ben nincs.
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #189070 üzenetére
Igen, pontosan így gondolom én is.
Hetente rendelek, Aliról, van némi tapasztalatom. -
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #189070 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy sok helyen már rég meghaladták a kínai gyártástechnológiában azt a szintet, ami elvárható. Nyilván továbbra is vannak ipari hulladékok, de azt mondani, hogy kínai, szóval 100% ótvar már idejétmúltnak tűnik. Egyrészt a konkrét témában említett dugók is kifejezetten jó minőségűek, de pl. kijelzővédőből is van néhány gyártó, akik konzisztensen jobb minőséget nyújtanak, mint a "márkás, nem kínai" társaik (csak hogy egyet említsek).
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #189066 üzenetére
Azért, mert alis.
Enyémek KáCsáéktól származnak 20+ éve semmi gond velük, pedig sokszor kellett dugdosni őket, amikor AVR-eket, végfokokat csereberéltem.
Amiket az imént említettem, (fiókban pihennek) azok Z végűek, kedvelem azt a változatot. -
Borisz76
nagyúr
válasz
MasterMark #188742 üzenetére
Szerintem 4 éve oda letettem....azóta is úgy van
Az erősítőm sem csúcs....a forrás anyag sem csúcs....a fülem meg 14.000 Hz felett már semmire sem jó.... -
Formaster
addikt
válasz
MasterMark #188399 üzenetére
Na valahogy sikerült összekalapálnom, többszöri driver install/uninstall, reboot után. Kíváncsi leszek a mérési eredményekre, majd beszámolok róla
-
Formaster
addikt
válasz
MasterMark #188397 üzenetére
Próbáltam Dolbyval is, de valamit itt a windows kavar be. Az SPDIF kimenetnél nem is elérhető a hangszóró számok beállítása. Agyrém ...
Megelégednék az 5.1-el is, akkor csak a két Atmost kellene átdugdossam.
-
Cseneles
őstag
válasz
MasterMark #188264 üzenetére
Nyilván nem a kinai gagyit h újra kitörjön akartam ajánlani.
-
a347
aktív tag
válasz
MasterMark #188264 üzenetére
Ilyen csatit lehet kapni vagy ez valami egyedi megoldás?
ismertek valakit, aki megbízhatóan be tudja forrasztani? -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #187443 üzenetére
A LAV a háttérben AC3Filtert használ (igazából annak egy forkja), de nem transzkódol, csak átcsomagol. Ha kipipálod a kimeneti formátumok közt, hogy DD, simán megy optikain a DD+ film.
Sok dolog lehetne nagyon könnyen jó (kapcsolási sebességek, kalibrálók, mobilappok, annak a PC-s mozikban mindenhol látott Logitech billentyűzetes szarnak a késleltetése, stb), mégse foglalkoznak vele.
-
mettek
addikt
válasz
MasterMark #185987 üzenetére
Szerintem meg nem igy van, bàr én csak egy átlag ember vagyok így nyilván nem sokat jelent hogy mit gondolok.
Ott van pl a Sinad érték amivel számos eszköz le van húzva, a sor végén kullog pl az arcam avr is. Ehhez képest én nem hallottam jobbat házimozi erősítőből pedig volt Anthemem, Marantzom, Yamahám (proci) plusz emotiva végfok, Emotiva xmc2 plusz emotiva végfok.
A másik hogy van amikor pont a torzítás ad “ízt” a hangnak mert a túl tiszta jel fülsértővé válik.
Dorian: mondtam hogy én hagyom a kábel témát, csak egy sort fűztem hozzá. A felvetésem a hangszínpadra, részletező képességre irányult. Hogy ugyanazon a hangfalon egyik elektronikával, dac-kal hallom hogy a zenész alatt recseg a szék, a másikkal meg nem. Vagy hallom hogy térben hol helyezkedik el Pl.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #185899 üzenetére
Az meg már csak részletkérdés, hogy a rozsdás kerítésdróttal sem a vezető anyaga a gond, hanem a kapcsolat ereje és minősége - ez a másik rendszeresen elmondott dolog, hogy a jó csatlakozás számíthat még sokat kábel és kábel között.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #185899 üzenetére
Hangszórókábelekről volt szó, ez már leszűkíti a beszélgetést óyan tárgyakra, amiknek marha kicsi metszete van rozsdás kerítésdrótokkal (remélem)
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #185817 üzenetére
Nem igazán működőképes.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #184426 üzenetére
Most elbizonytalanodtam, mert nézem a T kínálatát és nincs a csatornák közt Mezzo?
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #184424 üzenetére
Miért? Nem éri meg nem-egybevont csomagot választani.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #183594 üzenetére
"Gumilövedéket kilőni is illegális, nem?" Nem.
Nyilván viselési engedélyt nem adnak rá, szóval nem grasszálhatok vele csőre töltve az utcán (csak töltetlenül, elcsomagolva szállítható), de magánterületen tartható.
De javaslom, h ezekkel inkább menjünk át a fegyver-topikba. -
€uro
őstag
válasz
MasterMark #182773 üzenetére
Köszönöm!
-
hardverhaver
tag
válasz
MasterMark #182567 üzenetére
Tök jó, hogy jött négy válasz is, de egy sem a kérdésemre.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #182569 üzenetére
Azóta a használt árak is felfelé mentek, annyira elhúztak az új árak. 10 éve egymilliós autókat is kapni most kettőért...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #182567 üzenetére
Elkel az 60-ért is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #182442 üzenetére
Nem tudom mit csinál, de így tetszett a legjobban.
-
Khaosz55
addikt
válasz
MasterMark #182440 üzenetére
Nem találom a manualban.
A Hans Zimmer koncertnél tudom ezt a módot választani. [kép] -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #182355 üzenetére
Még nem is aktív, két perce igényeltem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #181037 üzenetére
Köszönöm
-
Satyricon
addikt
válasz
MasterMark #180751 üzenetére
Kicsit mintha ellent mondtatok volna egymásnak az előző kollégával... Mindegy, abban egyet értünk teljes mértékben, hogy azokat a végfokokat, amiket nem használok, azokat ki kell/ki kellene kapcsolnom.
Mivel kevésbé tudok angolul, ráadásul az erősítőt nemrég használom, (arról nem is beszélve, hogy sose volt hasonló erősítőm), jól jönne egy magyar nyelvű használati útmutató, mert így csak elnyomkodom... 38 éves vagyok, de ahogy öregszem, egyre jobban azt érzem, hogy nincs érzékem az ilyen kütyük használatához, túl bonyolultnak tűnnek a használati utasítás nélkül...szóval megkérdezném...
Nincs valakinek elfekvőben a harman/kardon AVR 130 erősítőhöz magyar nyelvű használati útmutatója? Nem feltétlenül papír formában keresem, jól jönne a digitális verzió is.
Próbáltam volna lefordítani a google segítségével az angol nyelvűt, de elég nagy katyvasz jött ki belőle, sok mondatot nem is lehet értelmezni... -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #180759 üzenetére
Nem kap jelet az a végfok, de kikapcsolni csak a legújabbak némelyikén
lehet. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #180751 üzenetére
A fölötte lévő OUT felirat zavart meg, telefon kijelzőn csak azt láttam.
Kikapcsolhatók a végfokai? Ezer éves HK.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #180597 üzenetére
Elvileg az működött. Mondjuk valóban lehet, hogy már kiégett egy kicsit, de 50 forint egy új.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #180558 üzenetére
Igen, a TV kódolja át.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #180553 üzenetére
Ez egy ingyenes pilot, nem kell hozzá Premium. Az aktív formátumokat itt találod. 384-es AAC 5.1 és kvázi-lossless Opus 4.0 van.
-
lenox
veterán
válasz
MasterMark #180550 üzenetére
Nekem sem vilagos, csak feltunt, hogy nemelyik videonal nem allitja a shield taviranyitoja a hangerot, es ott lattam, hogy van 5.1 opcio. Ez valami uj dolog. Penzt nem adtam meg a youtube-nak.
-
lenox
veterán
válasz
MasterMark #180540 üzenetére
Nem tudom, hogy erted, mi szamit hetkoznapinak. Csak annak van 5.1, aminek van, de annak van. Altalanosan irtad, hogy nincs youtube-on, nem azt, hogy pc-n nincs.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #180547 üzenetére
Ez most épp egy virtualizáló, Atmost is tud. Ha teljesen érezhető a hatása, az Atmos miatt akár jobb is lehet, mint az igazi 5.1, de valóban nem ez a végső megoldás.
-
Pokskill
tag
válasz
MasterMark #180545 üzenetére
Köszönöööm!!!!
Ahogy írtad, rámentem a tesztre, de nem működött csak az első kettő.
A megoldást végül is az jelentette , hogy a képen is látható: Térbeli hang típus ki volt kapcsolva, átraktam erre: Windows Sonic for Headphones.
Most így minden alkalmazás illetve lejátszóval megy az 5.1, TÖKÉLETES
Érdekes egyébként, hogy ahogy átraktam erre a windows beállítást, a Realtek programba csak sztereót lehet beállítani így, 5.1-et nem, de ennek ellenére működik.
Köszönöm a segítséget!
-
Pokskill
tag
válasz
MasterMark #180543 üzenetére
Valami ötlet esetleg, lehet hibás a házimozi? Elvileg még garanciállis.
-
Pokskill
tag
válasz
MasterMark #180539 üzenetére
Leírom részletesen a hibát, hátha tud segíteni valaki.
Számítógépre kötve:
Ha átállítom a Realtek programban 5.1-re nem szól abszolút a teszten a hátsó két hangfal illetve a filmek alatt nincs beszéd hang.
Ha visszarakom sztereó beállításokra, szól mindegyik csak a hátsó kettő jóval halkabban, és ugye nem térhangzással.Ha rákötöm a tv-re optikai kábellel, csak akkor van tér hangzás ha a tv-n a beállításokba a Digitállis hangkimenetet átállítom automatikusról PCM-re, de (jóval halkabb lesz utána). Automatikus beállításon ott is csak az első kettő szól.Illetve érdekes hiba, hogy optikai kábel esetén néha valami megbolondúl és elkezd az aktuállis hangerő beállításokkal teljes gőzzel sercegni,(de gondolom ez lehet betudható az ajándékba kapott optikai kábelnek hozzá), csak akkor szűnik meg, ha kikapcsolom és újra be.
Az összes bekötést ellenőriztem már több alkalommal, próbáltam felcserélgetni is őket hátha.
Kérlek valaki ha tud segítsen mert már kezdi kedvemet venni
(Logitech Z906) -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #180540 üzenetére
Weben valóban nem lesz 5.1, de le tudod tölteni az 5.1 sávot.
-
lenox
veterán
válasz
MasterMark #180508 üzenetére
-
Pokskill
tag
válasz
MasterMark #180529 üzenetére
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
MasterMark #180511 üzenetére
Lejátszás közben felfelé nyil a távirányítón. Jobbról az utolsó beállítás ikon, ott van valami 5.1 hangsáv engedélyezés nevű. Utána az Arcam AVR10 Dolby Digital 5.1.0.-t ír a kijelzőjén. (de erről már korábban volt szó itt valakitől)
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
MasterMark #180508 üzenetére
Akkor ez pl. mi? https://www.youtube.com/watch?v=k-TO2nFRIzQ&ab_channel=4KClipsAndTrailers Ha a video infosávjában a beállításoknál bekapcsolom az 5.1 hang módot, akkor az erősítő is átvált és DD 5.1-et ír ki forrás hangként. (Mondjuk elég vérszegény vékonyka lesz az 5.1 hang...) (LG TV beépített Youtube lejátszója)
-
Pokskill
tag
válasz
MasterMark #180396 üzenetére
Tudsz mondani programot amivel letudnám?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #179231 üzenetére
Igen, a szonda hiányzik vagy van túl messze. Szonda nélkül nem igazi nulla, hiszen az egész áramkör a levegőben lebeg (a trafó egy galvanikus elválasztás), sehol nincs neki megmutatva, hogy mi a nullpotenciál.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #179228 üzenetére
Nem a védőföldelés hiányzik, hanem a nullpont összekötése a fizikai földdel. Ez két külön dolog, angolul ground és earth a nevük, csak hát lost in translation.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #179202 üzenetére
Nem régi, latest verziós Kodi. Gondolom a Confluence skin miatt hiszed, hogy régi.
XBMC kora óta használom, ezt szoktam meg, ezen az asszony is eligazodik.A WASAPI volt a megoldás, köszönöm az ötletet. Azt kiválasztva megjelennek Win-en is a DD+, TrueHD, DTS-HD lehetőségek.
Annyira ritkán használok Win-t, hogy eszembe sem jutott a WASAPI, mint lehetőség. Ez bizony user-error volt.Van viszont egy kényelmetlen probléma. Amikor bekapcsolom az AVR-en a HDMI kimenetet (mondjuk a menüben kavarok valamit) akkor a kijelző nevével lesz elérhető a HDMI hangeszköz. Ez azt is jelenti, hogy a Kodi elhallgat, az eredeti (Yamaha) hangeszköz eltűnik.
A hangeszköznél valami másik DirectSound hangeszközre ugrik át, manuálisan kell újra kijelölnöm a display nevével a WASAPI eszközt.
A kijelzőt lekapcsolva ugyanez visszafelé.Próbáltam az AVR-ben a HDMI résznél állítani valamit ezzel kapcsolatban, de nem találtam erre vonatkozó lehetőséget. Gondolom átveszi a kijelző EDID paramétereit ilyenkor.
Mi a tapasztalatod? Ezzel lehet kezdeni valamit vagy ez ilyen és fogadjam el így?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #179196 üzenetére
Valami szoftveres dolog lesz szerintem. Windows-on a Kodi-val csak DD/DTS Passthrough lehetőség van és azokat is ereszti át.
Viszont linux-on ALSA-val (PulseAudio-t tiltani kell) a Kodi-ban már megjelent a TrueHD is többek között és működött is. Megfelelő paramétereket jelzett az AVR is.
Szóval valami win-en belüli dolog lesz a ludas nálam.
[Kodi-win] [kodi-linux]VoidXs:
"Bitstream-et kapcsold ki."
Hol kellene kikapcsolni? Sajnos nem tudom. -
törölt tag
válasz
MasterMark #179194 üzenetére
Köszönöm. Sikerült is összehozni, látja az AVR-t a PC és Kodi-val átmegy az DD/DTS hang.
Viszont a TrueHD helyett csak PCM 2.0-t ír az AVR a menüben. Gondolom azért, mert túl régi talán vagy fene tudja. Azt hittem ismeri... (RX-A1030) -
törölt tag
válasz
MasterMark #179192 üzenetére
Vajon az megoldható lehet PC esetében, hogy a VGA-ból egy HDMI kábel menjen az AVR-be, amin csak hangot hallgatok, de a kép továbbra is DisplayPort-on működjön?
Nagy ritkán hallgatok többsávos zenét is és gondolom olyankor jól jönne, ha lossless lehetne.lenox: Rendben.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #179146 üzenetére
Ez egy mindenféle biztonsági megoldástól mentes csatlakozóra kivezetett erősáram. Túl nagy esélye van, hogy valaki hozzányúl. Nem lepődnék meg, ha emiatt nem is lett engedélyeztetve.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #179150 üzenetére
Az mondjuk nem tartana sokáig, amilyen marhaságokat állítanak
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #179146 üzenetére
Garantáltan az!
Ha nem az áram b@.. agyon, akkor az asszony ha megtudja, hogy egy ilyere vered a pénzt. -
-KP-
addikt
válasz
MasterMark #178866 üzenetére
Mármint milyet? Kb. 6éves a windows a gépemen, a Kodi beállításokhoz telepítés óta nem nyúltam, egyszer beálítottam és kész. Az mpc-t is egyszer kellett beállítani. 4-5 havonta egyszer letöltöm a legfrissebb madvr bétát,mikor már kiírja, hogy build up to date és ennyi. Ehhez képest a médiajátszókra ugyanúgy jönnek a firmware frissítések, amik vagy tönkretesznek valamit egy korábban működő dolgot, vagy nem, és időnként azzal is foglalkozni kell.
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #178597 üzenetére
Sajnos ez nem igaz.
Ami alapból sz@r, azzal csinálhatsz te bármit, vagy élsz a gyengeségeivel. -
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178374 üzenetére
Nekem úgy esett le, hogy a két kijelző útja végső soron PC -> TV és PC -> AVR -> ugyanaz a TV, így a közös beállítás nem gond, mert ugyanazok a korlátok mutatkoznak be mindkét úton.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178372 üzenetére
Akkor marad a duplikálás és akkor működik.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178369 üzenetére
Tényleg, lecsatlakoztatottnak írja. Amint szerzek második monitort, kipróbálom, hogy működik-e a kép letiltása után.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178305 üzenetére
Tudom, hogy mit jelentenek a magyar fogalmak, de az angoloknál nem ez van. Ott nincs olyan káosz, mint nálunk, hogy akkor a hangszóró az driver vagy speaker-e, vagy hogy mélyláda, mélynyomó, mélysugárzó közül melyik a pontos, mert összesen annyi lehetőséget ad a szótár, hogy subwoofer. A PA szótári definíciója a központosított hírszolgáltató berendezés, és úgy is használják a gyakorlatban. A zene nem hír, bár Beleznán 3 másodpercnyi erősen bandpasses zene megszólalt az eladó krumpli ára előtt. Ahol a felszerelésnek sokkal sokoldalúbbnak kell lennie, mint egy otthoni dísztárgynak, az a pro audio. Ugyanezek a modellek mennek gyakran stúdióba is, ahol mindjárt meg is dől, hogy több embernek kell hallania.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178303 üzenetére
A hangosítás angol szótári megfelelője az amplification. Hangerő nálad is van otthon, nem?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178301 üzenetére
Igen, csak más feloldásban. Nagyritkán hallom a stage-esektől a portable megnevezést, de hogy public address, azt soha, hiszen az az, ahol csak az számít, hogy minél többen hallják, semmi más, az a tölcsért tölcsérrel kb, esetleg Duran. Na a színpad nem ez. Igénytelen diszkókban lehet, de általában jó hangosításokat hallok.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #178296 üzenetére
A Public Address más, az a végtelen sok hangszórós, központilag tájékoztatáshoz használt rendszer, például a BKK megállók hangszórói vagy pályaudvarok hangrendszere, illetve az ezekhez tartozó vezérlőhelyiség, lásd Wikipedia. Hülyeség azt mondani, hogy ezzel szemben a pro audio nem a minőségről szól, mert ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a kommersz moziban nem lenne fontos a hang, amikor ott sokkal fontosabb, mint otthon. Az, hogy ezek a hangszórók brutálisan hangosak tudnak lenni, csak másodlagos, a beletolt anyagmennyiségből következik. A legtöbb nagy mozi az 1000 Wattot sem éri el, pedig simán lehetne velük gyilkolni.
-
skippper
senior tag
válasz
MasterMark #178296 üzenetére
Én is így tudtam [link]. Olyan hangrendszerek, amik arra vannak méretezve hogy NAGYON hangosak legyenek, hogy a "public"-ot lehessen velük "address"-elni, akkor is ha a publikom dumál meg röhög
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #178173 üzenetére
Nálam szerintem fèl milla a difi kb, 3m szèles vetített kèpnèl.
-
achilleuss
tag
válasz
MasterMark #178173 üzenetére
Már megvan a saját készítésű fakeret, 280x158, ami a napvitorlához/8500 Ft/ készült. Jó is lett volna, ha nincs két darabból varrva, ami csak a posta kiérkezése után derült ki. Jól feszíthető/mint a dob/ , 2x9 acélkarika a hosszú oldalon, 2x5 karika rövid oldalon rávarrva a vászon szélére. Sátorfeszítő madzaghoz hasonlító madzaggal feszítés, közte rugó, ami rugalmasan feszít. Szerintem olcsóbb, mint egy ilyen minőségű dedikált vászon. Na meg én szeretem keresni a saját ötletelésű/egyedi/, jó minőségű vászonanyagot, ami megfelelő projektorvászonnak.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #177611 üzenetére
Az csak azt jelenti, hogy olcsón meg lehet venni, amivel él is valaki.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #177600 üzenetére
Az egy objektív elhelyezése a játékos hallási képességének.
-
Thuglife
senior tag
válasz
MasterMark #177595 üzenetére
Igen, az androidra telepítettem a KODI-t. Azon is passthrough-t állítottam be, de anélkül is megnéztem és mindig 2.0.
-
Thuglife
senior tag
válasz
MasterMark #177593 üzenetére
KODI-t tettem rá, arról jókat írtak.
-
Thuglife
senior tag
válasz
MasterMark #177591 üzenetére
[link] Ennyi a lehetőség.... HDMI-n ezek szerint menne egy újabb erősítővel?
-
Thuglife
senior tag
válasz
MasterMark #177589 üzenetére
Nagyon más beállítási lehetőség nincs sajnos az androidos felületen, vagy passthrough enable vagy disable, plusz a hangbeállítások Automata / Manuális / PCM. Itt a manuálisban kiválasztottam a DD, DTS-t, de automatával is hasonló a helyzet.
-
denesdr
addikt
válasz
MasterMark #177289 üzenetére
High-end hifi és top kategóriás pro hangszórókban is rézzel bevont alumíniumból készül lengőtekercs huzalja (ami esetenként jónéhány méter is lehet).
De az olcsóbb, de jobbfajta hangszóróknál is ezt használják. -
skippper
senior tag
válasz
Kifejtenéd, hogy melyik elektronikai tulajdonságára gondolsz a 2.5-es réz sodronynak, ami jobb, mint a 4-es alu?
-
BIGi75
senior tag
válasz
Nekem rezezett alu van 1 helyen, "véletlenül" vettem, igaz csak egy logitech z906hoz. Mikor megjött megnéztem rézkábellel is. Nem hallottam semmi eltérést, behúztam az alut. Ezért is várom nagyon a Kácsa válaszát a Triangle témájában
-
Dagidög
senior tag
válasz
Ezt én sem értem. Nem vagyok a drága kábelek híve, de az alumínium meg a ló túlsó oldala.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Ha kiszámolod, minimálisan kijön, hogy a 4-es alu jobb a 2.5-es réznél. A réz kb. másfélszer jobb minőségű anyag, de ha elég keresztmetszettel kárpótolod, működhet. Hogy ez mennyire éri meg, az más kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- One mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged