Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Ijk
nagyúr
válasz BBéci #156694 üzenetére
Nincs jelenleg plazmán kívül olyan képmegjelenítő ami képes natív 1080 soros mozgóképfelbontásra, legfeljebb a felét próbálják közelítgetni mindenféle interpolációs bohóckodással. Ironikus módon a hátránya is ebből adódik a világos képrészek vibrálásával.
Nekem OLED-del már talán inkább az lenne a gond hogy sok év alatt megszokta a szemem a magasabb feketeszint miatt plasztikusabb képet, töksötétben az alacsonyabb fényerőt. 100 cd/m2-es fényerő is már fárasztja a szemem sötét szobában./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Van egy Denon AVR1612-es erősítőm Eltax Experience 5.0 szettel +egy aktív sub.
Filmezésre, tévére használjuk, a zenehallgatás másodlagos.
Alapvetően meg vagyok elégedve vele, bár én is hallom a hangsugárszók korlátait. Viszont a centerrel nagyon nem vagyok megelégedve. A párbeszédek alig érthetőek. Ha hangosabbra vesszük akkor meg egy-egy effekt kiveri az ablaküveget.
Az alapbeállítást az Audyssey rendszerre bíztam, bemérőmikrofonnal. Utána elkezdtem manuálisan állítgatni, de nem sikerült megfelelő eredményt elérnem.
A center a tévé feletti polcon van, elég magasan. Lehet, hogy ez is probléma. Bár annyit azért megtettem, hogy a hátsó lábai alá gumilapokat helyeztem, ezzel megdöntve lefelé az irányát.
Tudtok segíteni, hogy hogyan tudnék érthető párbeszédeket elérni ezzel a rendszerrel?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
törölt tag
" Nincs jelenleg plazmán kívül olyan képmegjelenítő ami képes natív 1080 soros mozgóképfelbontásra, legfeljebb a felét próbálják közelítgetni mindenféle interpolációs bohóckodással."
Való igaz, azonban a Sony W8 szériájának az Impulzus motionflow interpolációja rendkívül jól sikerült, jobb plazmákéval vetekszik a mozgásmegjelenítése.
Természetesen ez a fehér részek vibrálásával, illetve komoly fényerőcsökkenéssel jár.(#156703) Laca0
Annyit azért segítek, hogy a center nem igazán jó a tv fölött, illetve mérés után csak bizonyos dolgokat érdemes állítani.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
Joshi
titán
válasz BBéci #156729 üzenetére
A mozgókép felbontásban jó a plazma, de ez nem is lehet kérdés, hiszen ma már csak sample & hold kijelzők léteznek.
24p. Isten mentsen ettől, de sajnos ez még sokáig kísérteni fog. Ja hát a "lassú mozis" feeling meg van, aztán itt ki is merült. Mozgásmegjelenítéshez nagyon sok fps kellene, persze csak ha jó minőséget akarunk. A plazma is csak Full HD-nál jobb, 4K-nál ki tudja. De ezzel nem is érdemes foglalkozni mert ma már nincs plazma.
Az interpoláció a 24fps-ből generál valami sz@rt, ami szappanopera hatást kelt némi artifakttal. De ha lenne egy eleve 60-120fps, akkor egyből más lenne a leányzó fekvése. Nyilván ezt is jól megmagyarázod, de hisz ismerünk.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz Joshi #156730 üzenetére
120 frame is szappanopera hatású lenne, csak artifakt nélkül,
Nincs baj a 24p-vel, csak megfelelő megjelenito kell neki, oled-en is jó lenne megfelelő bfi-vel. Csak ugye a bfi zabalja a fenyerot, szegény felhasználó meg döntésbe kényszerül ha még hdr-t is akar mellé./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dorian
félisten
Nem véletlenül 24p-sek a filmek, és semmi közük a megjelenítőkhöz. Volt néhány elvetélt próbálkozás a 48p-re, de egyszerűen olyan mocskosan megdrágítja őket az, hogy a díszleteket és minden hátteret nagyságrenddel jobban, részletesebben ki kell dolgozni (hiszen ilyenkor sokkal többet látsz egységidő alatt), hogy abba is maradt.
Természetfilmeknél, koncertfilmeknél ilyen probléma nincs, azoknál jellemző is a több fps.Amúgy egy valós, nem-interpolált "sokfps" nem szappanoperás, az a valósághoz közelebb álló. Csak a filmes megszokás miatt érzik ezt egyesek.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
" Csak ugye a bfi zabalja a fenyerot, szegény felhasználó meg döntésbe kényszerül ha még hdr-t is akar mellé. "
Nálam a legagríszebb Impulzus motionflowra kalibrálta a szakember a tv-m. Ez nagyon durván visszaveszi a fényerőt, viszont engem egyáltalán nem zavar, megszoktam.
Számomra pont az ellenkezője, a vakító retinaégető IPS a zavaró.. -
BBéci
legenda
Ismétlem, az interpolációnak semmi köze a 24 fps megjelenítéshez. Mit nem lehet ezen megérteni?
Az interpoláció egy találgatásos számításon alapuló művelet, a processzor megpróbál olyan képkockákat kitalálni két meglévő közé, ami szerinte oda illik.
Ezzel szemben a 24 fps megjelenítésénél nincs kitalált képkocka, a meglévőket jeleníti meg többször, ami semmiféle artifaktot, semmiféle negatívumot nem okoz. A plazmák is pontosan ezt teszik, ebben nincs különbség.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #156737 üzenetére
Nem! Az interpoláció nem csökkenti a 24 p juddert, ez óriási tévedés. A pulldown csökkenti. Interpolációval a hertzeket (50 helyett 100, 200) és azáltal a mozgóképfelbontást lehet növelni, hogy az a szerencsétlen UHD tv ne 300 soros legyen, hanem 1000 körüli. Ami persze nevetségesen kevés a 2160-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Joshi #156737 üzenetére
Nem tudom többi tv-nél hogy van, de a Sony-nál tökéletesen be lehet állítani.
Nálam az "Impulzus" nem artifaktol, szappanopera hatás sincs, ellenben elveszi a "24p juddert", és remek mozgásmegjelenítés az eredmény.Érdekes egyébként, hogy szemmel láthatóan felismered, és zavarnak is a LED tv-k egyértelmű gyengeségei, de mégis a plazma technológia előnyeit meg nem vagy hajlandó elfogadni...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #156740 üzenetére
Ha jól emlékszem, Sony A1 OLED-je van, ami egy kiváló tévé. Rendkívül büszke rá, ezért fikázza a plazmákat és a full HD felbontást. Pedig vannak hiányosságai, éppen a mozgásmegjelenítés és a mozgóképfelbontás terén.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gaben360
senior tag
Milyen elosztót javasolnátok?
Jó lenne ha túlfeszültegvédős lenne.
Ez esetben apc? Vagy sima elosztó,akkor kontaset? Sokat nem költenék rá.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Quetz
őstag
válasz Gaben360 #156742 üzenetére
Én egy hasonlót használok: Philips P54250. Ezek az eszközök folyamatosan degradálódnak miközben megfogják a feszültség tüskéket, ezért olyat vegyél ami rendelkezik valamiféle visszajelzéssel. Nincs nagyobb probléma, amikor azt hiszed, hogy még védve vagy, miközben pedig...
-
Gaben360
senior tag
válasz python1 #156745 üzenetére
Igazából azért kellene tulfeszvédős,mert amennyi áramkimaradás mostanában van felénk, az nem emberi.
2 hete vasárnap,meg előtte pár nappal is,1 másodperces kimaradások fél óránként, napi 6-7 alakalommal.
Ez baromira nem tesz jót semminek, pláne az olednek nem, el is szállt a routerem emiatt, nem akarom,hogy valami más is így járjon.Szóval akkor apc? Típus mindegy?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #156748 üzenetére
Ezzel el tudnám képzelni a történetet... 2 évvel idősebb kisebb tesóját láttam, és már az remek képi élményt tud biztosítani. Hihetetlen milyen jó szintre felhúzták az IPS alapú képmegjelenítők minőségi szintjét. Ok, jössz azzal, hogy OLED, de kérdem én, hol van OLEDes 86"es elérhető árú TV, kb sehol és nem is lesz egy jó ideig.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Dodder
tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem felétek.
Egy Yamaha rx-v673 erősítő bekapcsolás után nem ad hangot csak kb 25-30 perc után ha már bemelegedett. (A kép hdmi kábelen tökéletes átmegy tv-re) Ha a menüben belemegyek a hangszóró teszt-be menübe ott sem ad ki semilyen hangot. Kb fél óra után meg rendesen működik. Hallott valaki ilyen hibáról már esetleg? Válaszotokat előre is köszönöm.Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest