Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#152958) Vicarious1 válasza Vicarious1 (#152929) üzenetére


Vicarious1
aktív tag

4. rész Denon X7200W+Auro3D
Ha az előző részeket olvastátok, talán megfogalmazódhat egyesekben, hogy itt igazából nem arról van szó, hogy egy-egy erősítő rosszabb-jobb a másiknál. Ahogy elértem ehhez a jelenlegi erősítőmhöz, egyre inkább prioritás lett az, hogy egyes erősítők a saját kalibrálószoftverükkel, azok lehetőségeivel, és a megalkotó cég azon elgondolásával ami mentén ő bekalibrálja és megalkotja az erősítője saját hangkarakterét együtt tudok-e élni hosszú távon vagy sem.
Nagyon fontos, hogy legyen mihez viszonyítani...hisz gondoljunk bele, ha valaki vált egy erősítőről egy másikra – jogosan azt várja el, hogy ami az előzőnél tetszett az alapból a következőnél is jó, vagy jobb legyen, ami tulajdonság nem tetszett az természetesen csak jobb lehet egy újnál. Hát a kutya itt van elásva... :) És itt visszautalnék a mostani Denon „fos” vagy nem – szópárbajokhoz. Előtte is volt már korábban egy 2106 és egy X4000-em, szóval nem a mostani X7200W-re alapozom. VoidXS -nek igazat adok abban, hogy aki a harsányságot helyezi előtérbe a testvérmodell Marantzoktól jobban megkapja mozin. A Denon kicsit leharapja vagy visszafogja a csúcsait a mozin meghatározó hangoknak, de ez hangsúlyozom csak mozin lehet hátrány akinek ez hiányzik. Ugyanakkor a Denonnak (jelen esetben X7200W) van egy profi zeneisége és egyedi karaktere, ami még a Marantznál sem érződött nálam 100%-ban és a Focalokat is fantasztikusan jól szólaltatja meg. Azokkal is egyetértek akik mozira teljesen jónak tartják a Denont, szerintem aki túlzásmentes, élethű, valósághű effektekre vágyik a Denontól megkapja. Az Auro3D valamit nagyon tud, bár nálam 5.1 lévén csak Auro2D processzálásként működik sokszor az 5.1 sávokat izgalmasabban mutatja a DD és DTS 5.l-nél. A 4 közül eddig az egyetlen erősítő, amin sztereo zenét hosszan, órákig el tudok hallgatni úgy hogy nem bántaná a fülem egy-egy hang, részlet.

Pusztán tényszerűen a saját rendszeremben és akusztikai környezetemben tesztelve a 4 erősítőt, megpróbálok egy egyedi összegzést kreálni összefoglalóként, ugyanakkor óva intek bárkit hogy ez alapján döntsön esetleg, ha vásárlási szándéka van, hisz lehet más hangfallal, és más egyéni preferenciákkal a mozira és zenére vonatkozóan ez mind nem igaz. :)

nagyon szubjektív Mozis sorrend:
1. Marantz 7011
2. Denon X7200W – Onkyo RZ1100
3. Pioneer LX801

nagyon szubjektív Zene 5.1 és sztereo sorrend:
1. DenonX7200W
2. Marantz 7011
3. Pioneer LX801 – Onkyo RZ1100

vége :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.