Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#152929) Vicarious1 válasza Vicarious1 (#152925) üzenetére


Vicarious1
aktív tag

3. rész Pioneer LX801

(Az elején elfelejtettem tisztázni, hogy természetesen mind a 4 erősítőt leteszteltem ugyazon mozi és zenei részekkel, azonos hangerőn. Kb. -13- -15 dB)
Ezt az erősítőt akkori akciós beszerzési lehetősége miatt vettem, bár voltak előzetes fenntartásaim vele az RZ1100-ra alapozva.
Tesztelése után azonban két problémás dolog is előtérbe került.
Egyik a hangfalszettemmel (Focal Aria) való hangzásbeli passzolása a másik az általam elvárt hangkarakter-hangkép megjelenítése. Sajnos egyik sem volt biztató...
Ez az erősítő talán még precízebben, részletezőbben, tisztábban szól az Onkyonál, de a Focalokhoz valahogy nem illik. A mélyet az RZ1100-hoz hasonlóan kezeli.
Amellett, hogy az előző RZ1100-nál nálam fontos testesség hiánya itt is megvolt, a képbe jött még egy zavaró fülemet sértő hangkarakter.
Zenén nekem bántó volt egy egysíkú középhang, és a magasabb frekik bántó erős jelenléte, ami hosszabb hallgatásra nem túl jó...még filmnél sem.
Talán az ESS DAC hangja nem jön be nekem... :(
Természetesen több beállítást mind a bemérőszoftverével mind az audiobeállításoknál kipróbáltam.
Ezek után úgy gondoltam, hogy valamilyen Audyssey-es erősítő lesz az Aria-k és az én világom, már majdnem megvettem egy Marantz 7012-t, amikor hírtelen összejött egy régi vágyam:
egy Denon X7200W :)

folyt. köv.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.