Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Megnézve a Transformers 4, érdekes, itt nem vettem észre sehol se a gagyi CGI-t, még az Imax részeknél se.
Jöhet az 5, szerencse hogy jövőre jön, megyek is rá mozira, annyira nem volt jó rész ez mint a többi, de voltak benne látványelemek, meglehet nézni könnyedén.
-
emiki6
veterán
válasz emiki6 #64548 üzenetére
Nagyon jár az agyam ilyenkor, szóval folytatom eszmefuttatásomat:
Az Építész azt mondta, hogy vagy elbukik Zion, a többi ember meg túléli vagy mindenki meghal és Zion minden bizonnyal elpusztul. Felvetődik a kérdés, hogy az előző Mátrixokban is elszabadult Smith? Nem hinném, mivel az túl nagy fenyegetést jelentene a gépekre nézve, ha bent hagytak volna egy ilyen hibát. Aztán csak az aktuális szakaszban lesz szerelmes Trinitibe és ha nem lett volna, akkor ő meghal és nem tud visszatérni a forráshoz és megbomlik a rend, ez pedig nevezhető hibának. Szóval nem hibátlan a sztori. Inkább áttérek másra. Smith célja, hogy elpusztítsa Neo-t, éppen ezért ha elpusztítja, akkor magát pusztítja el (nocsak, nocsak, a Harry Potterben is ez volt, azt hiszem a Mátrix volt előbb.), mondhatjuk úgy, célja, hogy saját magát elpusztítsa és mindent megtesz ennek érdekében, valószínűleg belátta, hogy így is, úgy is meg fog halni, ezért úgydönt sírba viszi Neot. "De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
pohár
félisten
nem tudom, hogy látta-e valaki már innen a Kiképzőtábort (Basic), de ha egy jó kis nyomozós krimit akartok látni, akkor mindenképp lessétek meg
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
válasz cyberkind #64551 üzenetére
Oooh, miket mulasztottál el...
A kocsis résznél nem jó a mélység/magasságérzékelés, az űrhajónak le kellett volna fejeznie a csúnya robotbácsit, nem pedig megállni felette, hogy felvegye.
Vagy a 2/3 részénél, amikor a városban zuhannak le, nem találják el a lámpaoszlopot, pedig pedig össze kellett volna zúzniuk.
És még azt hiszem van pár ilyen dolog. Ejnye, nézd meg még párszor
Bár tényleg baromi jól sikerült a CGI, azt el kell ismerni. -
PuMbA
titán
válasz Tibiajax #64504 üzenetére
Valószínű Mivel nem vagyok képregényes, illetve semmilyen Superman, Batman, Iron Man stb. rajongó, így generikus filmként tekintek rá, aminek hátast kéne gyakorolnia rám, de nem igazán megy és ezért fürkésztem az iMDb 8.2-es értékelését, hogy ki mit lát benne. Batman rajongó, mint említettem nem vagyok, de a TDK tetszett, TDKR kevésbé, de ok. Avengersbe meg nem tudok semmiféle kiemelkedőt magamnak megtartani: zene felejthető, akció langyos (Terminátor 1 4 perces rendőrörs jelenete izgalmasabb az egész filmnél), karakterek nem hagytak bennem semmit, poénos csak kicsit volt, látvány meg önmagában semmit se ér, ha nincs mögötte stílus. Még a 2-re elmegyek, mert esélyt adunk, de ha ez se tetszik, akkor a 3 illetve a 3,5-re már nem
noxwill: TDK még nálam nem volt annyira darkos, TDKR már túlzottan az volt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
devil-k
nagyúr
Ragyogás (1980)
The Shining8/10
Egyértelműen mestermű. Nagyon sajnálom, hogy Kubrick nem rendezett olyan sok filmet, de ez nagyon betalált. Talán a vége nem volt számomra az igazi, illetve 1-2 részlet homályos volt... Szerintem egy kicsivel többet figyelmet kellett volna a "múltra" összpontosítani. A Ragyogás minisorozat ilyen szempontból többet nyújt, mivel ott a játékidő is 4,5 óra és több dolog kerül reflektorfénybe. Bár ott a színészi játékok nem ennyire kiforrottak és "durvák", mint itt, de nagyon durván el lehet merülni Mr. Stephen King világában. A Kubrick féle mű csak ízelítő, köze nem sok van a könyvhöz.
Shelley Duvall pedig annyira nem volt a legjobb, de...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
spammer
veterán
válasz devil-k #64562 üzenetére
Ha esetleg nem ismered, érdemes utánanézni a filmmel kapcsolatos "összeesküvés-elméleteknek" illetve értelmezéseknek is, többek között a Holdra szállással kapcsolatban is.
Az ezekről szóló dokumentumfilm: Room 237
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Kérdések, elmélkedések a Ragyogás c. film kapcsán:
Most, hogy így elolvastam pár dolgot erről a témáról, nagyon sok minden nekem is feltűnt aminek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de mégis piszkálta a gondolataimat.
1. Jack Nicholson jól játszotta a szerepét, de
valóban látszik rajta már a film legelején, hogy nem százas, van valami baja. Még ha nem is egyértelműen, de érezni lehet rajta, hogy valami nem okés. 2. Kissé visszatetsző volt az is, amikor labdával dobálja a falat Torrance. Egy gondnok aki nem foglalkozik az épület állagának megóvásával?
3. Iszonyatosan hiányzott, hogy
nem volt kifejtve ez az indián temetős téma jobban. Bár állítólag a liftből ömlő vér a legyilkolt indiánokat szimbolizálta, erre azért nem tenném le a nagy esküt, de elképzelhető. 4. A
furcsasága. Elgondolkoztam rajta, hogy miért ilyet választottak, mi a jelentősége? Vagy egyszerűen ez volt a divat azokban az időkben?padlószőnyegek 5. Shelley Duvall szerepe szerintem is tévedés volt. Ez a nő abszolút nem illett ebbe a filmbe. Egyszerűen nem tudtam hinni neki. A másik, hogy annyira védte, óvta a fiát mindentől, de azért
simán a képébe bagózott amikor a srác evett (vagy bejezte az evést). 6. Egyetértek, hogy a filmben volt egy jó erős
utalás.szexuális 7. Hallorann
halála valóban túl rövid és "gyenge" volt. 8. A befejezés
Amikor megláttam a fali fotón Torrance-t, akkor felmerült bennem az, hogy ő talán ott sem volt a szállodában, mint Wendy Torrance férje (lehet nem is ő volt), hanem a nő képzelgése volt az egész. Az alkoholista múlt és a gyerek bántalmazása miatt elválhatott és elvállalta ezt a munkát és a magánytól becsavarodott és "megelevenedett" a fali képen látható gondnok, akit a férjének "hitt". Érdekes téma... Kubrick egy állat volt...
- mozi bolondéria -
-
spammer
veterán
válasz devil-k #64566 üzenetére
2.
Be volt kattanva teljesen, miért foglalkozott volna vele, hogy rongálódik-e a fal? 5. Az nem spoileres szerintem. Abban az időben másképp tekintettek a cigarettázásra, közel sem figyeltek oda rá annyira, mint ma (már aki, persze, sokan ma sem). Az 50-60-as években még az orvosi rendelőben is rágyújtottak simán, még az orvos is. Amúgy a nő nekem sem volt szimpi. Az egy dolog, hogy rusnya, mint a bűn, de színészileg sem volt a csúcson. Mondjuk Kubrick megkínozta, kihozta belőle, amit tudott.
8.
De de mindenképpen érdekes értelmezés.Nem, mert ott volt a gyereke is ugye, meg a többi szereplő, mind látták, beszéltek vele. [ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
james001
veterán
Deadpool fotó Negasonic Teenage Warhead-ről Olvastam/olvasom a képregényt de fogalmam nincs ki ez a hosszú nevű csaj
https://psnprofiles.com/kazama001
-
törölt tag
Deadpool poén kétharmadnál kb.
-
diablo1984
veterán
Birdman: oscar díj ide vagy oda, színészi játék jó, a zenék szarok, attól a rohadt dobtól kiakadtam, kameramozgások nekem nem jöttek be, a történet meg amolyan semmi, borzasztó hosszan szól a szinte semmiről! nem köt le, nem izgalmas, nem is értem, amolyan művész jellegű film.....ha valaki szórakozni akar, akkor ne ezt nézze meg, ez egy fos!2/10 ez alatt azt értem, hogy meg lehet nézni, de felesleges......
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
pohár
félisten
válasz cyberkind #64579 üzenetére
mit lehet azon utálni? egy jó látványfilm, se több, se kevesebb
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
diablo1984
veterán
mint írtam a színészi játék jó volt benne, a többi értékelhetetlen számomra. egyszerűen nem értem, hogy mire osztják a szobrocskákat, de ha bekattant celebek történetére(akkor már inkább Lohan kisasszony történetét nézném meg ) vagy háborús valamikre, de akkor már inkább a Titanic, csöpögős cucc, de legalább történik is benne valami!
-
devil-k
nagyúr
válasz diablo1984 #64582 üzenetére
A zenék szerintem abszolút jók voltak, főleg a dobolás ami az idegekig hatolt. Pont ez volt a lényege.
- mozi bolondéria -
-
diablo1984
veterán
válasz devil-k #64583 üzenetére
nekem nem jött be az sem, mert nem volt benne olyan cselekmény, amitől kettéstresszeltem volna magam, lényegében semmi sem volt! de amit ebből ki tudtak hozni, a színészek játéka parádés volt, de a többi számomra "nem az én stílusom" , sem a kameramozgás, sem a zene, sem a műfaj.
-
devil-k
nagyúr
válasz diablo1984 #64584 üzenetére
Furcsa ez, olyan mint a Chokito szlogenje annak idején: "Ronda és finom". Maga a műfaj és a stílus tőlem is távol áll, de mégis azért adtam rá magas pontszámot mert a kategóriájában és a mondanivalójában rendben van. Lehet, hogy egyszer majd újranézem mondjuk 10 év múlva és akkor máshogy fogom értékelni.
A Magnólia c. filmet sem nézd meg, számomra az is "toplistás".
- mozi bolondéria -
-
marilllyo
veterán
válasz diablo1984 #64584 üzenetére
Nekem sem jött be a Birman....vagyis Számomra ilyen..."aham...jó...ezt is láttam." A színészi játék zseniális...a kamera mégjobb...a többi meg ilyen.."ok".
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
spammer
veterán
válasz diablo1984 #64576 üzenetére
"hosszan szól a szinte semmiről!"
Vagy csak nem értetted. Ja tudom, ezt inkább ne is mondjuk itt. Pedig a végén a CGI-s jelenetnél is eléggé egyértelmű volt, hogy többek között miről szól. Azon kívül is szól úgy magáról a művészetről, a tökéletességre törekvésről, az életről, életműről stb. Nagyon sok jó gondolat (és metafora) van a filmben, csak nincs mind szájba rágva. A kameramozgás meg zseniális volt, eszméletlen nagy meló lehetett összerakni az egész filmet így.
-
atike
nagyúr
válasz diablo1984 #64576 üzenetére
...már azt hittem én vagyok az egyetlen, aki képtelen volt megnézni...
-
Froclee
őstag
válasz spammer #64588 üzenetére
Engem az egészben az zavart a leginkább (a doboláson kívül ), hogy a vége teljesen értelmetlenné azt is, aminek még volt értelme.
Ugye végig tök nyilvánvaló volt, hogy az ember skizo, a második énjéhez dumálgatott, képzelgett (pl a repülés vs taxis utazás) stb, aztán a végén meg felrepül? wtf. mintha a harcosok klubja végén brad pitt életre kelne [ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
-
spammer
veterán
válasz Froclee #64590 üzenetére
Azért sikerült egy Harcosok Klubja spoilert elrejtened a Birdman spoilerben.
(#64591) eeaa : Persze, hogy van vágás, meg vannak "rejtett" vágások is, amikor úgy tűnik, mintha nem lenne. Nyilván nem az egész vágatlan. De attól még nem kis meló összehangolni azokat a hosszú jeleneteket. Nem sok filmben vagy sorozatban látsz ilyesmit.
-
oriic
HÁZIGAZDA
90 másodpercnyi Age of Ultorn.Az Ironman vs. Hulk bunyó részlete. Ejj de jól néz ki...( főleg Stark lebegő izéi)
Live-Die-Respawn
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest