- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
-
sith7
félisten
-
mephi666
nagyúr
érdekes film volt ez
a hackeres dolog oké: lenyomták a műholdakat, ezzel megborították pl a navigációt, kommunikációt, teslákat... az állatokat nem teljesen értettem én sem: lehet, hogy a mikrohullámú akármivel zavarták össze őket, amiről beszéltek
a film végén meg atomot is robbantgattak? beszélt a fószer a 3. fázisról, ami a polgárháborút takarja... átlag civilek is atombombát tartanak otthon és abból lőttek el?
hangulatra nekem tetszett és Ethan Hawke a kedvenc színészeim közé tartozik, így nem bánom hogy megnéztem, de szerintem gyorsan el is fogom felejteni -
Major Lion
senior tag
-
AD4MINATOR
nagyúr
Knock Knock
Először is majdnem elküldeném a k***a anyjába Eli Roth-ot...
De most komolyan, a pasi az b*zi, vagy mitől ilyen pasigyűlölő??? Elkövettem azt a hibát, hogy a párommal néztem meg a filmet. Na aztán meg kaptam, hogy milyen igaz film és minden pasi ilyen tényleg... Félig poénkodva. Mondom félig.
Huh.A film... Hát nem is tudom. Az eleje kicsit lassú, de 20 perc után... Kemény.
A közepe jó, a vége... Nagyon nem. Nem épp erre számítottam.Hiányzott az indíték - csak simán kattantak voltak a csajok? Vagy a dzöszit tényleg elkapta az apja és emiatt...? Aids-es volt aztán valamelyik? Keanu miért nem "vágott vissza"? Elvileg már több hasonló ksnyart megejtettek a lyányok - erről is lehetett volna még infó... Ahol a filmnek vége lett nekem még hiányzik egy 10-15 perc. De legjobban az hogy Keanu csak szív és semmi vissza... Érdekes film volt. Nem épp egy feleséggel / párral nézős. Kattant.
5/10
Kopp-kopp
Knock Knock (2015)Valóban meglepően gyenge itt még Keanu Reeves - de lehet a karakter volt így megírva? A 2 csaj a szokásost hozza ami ilyenkor "elvárható" (az akkoriban még feltörekvő Ana de Armas és Lorenza Izzo).
Amit hiányoltam az ugyanaz, mint amit te is, nincs eléggé kifejtve mégis miért történik minden és a lezárás is csalódás. Persze jó ha vannak
filmek is, de egy bosszú vagy valami még hiányzott, így keserédes a vég - lehet ez volt a cél.bad ending -
Pitterix
őstag
Kellett ahhoz a sok kapott pofon, hogy felkupculja magát.
-
törölt tag
The Tomorrow War
Ha logikát akarok keresni benne, vagy épp értelmet, akkor jajj.... Lehetne ragozni a butaságokat benne, tény - sok elhangzott már itt is kommentekben, videókban.
De.
Minden ökörség ellenére élvezni tudtam a filmet, A látvány, az akciók is (többnyire) és a hangulat rendben volt.
Agyat kikapcsolni, szórakozni nagyon is jó volt. Kb a Függetlenség napjához tudnám hasonlítani, még ha nem is volt korszakalkotó, mint az...

5/10
#értékelés
De akkor miért csak 5 pont? Ez nálam már 6/10. De lehet rosszul értékelek, ritkán megyek 6 alá.
-
Met
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Nekem pozitív csalódás volt. Nem sok reménnyel ültünk le elé (az első rész király volt, a második so-so, na akkor a harmadik tuti nem lesz jó
), de felülmúlta a várakozásomat. Sokkal jobb, mint a kettő, nagyon bejött. Tetszik a "csavar", az ... Ahogyan Tibijax is írta színészileg elég jó a film, a hangulat, sztori számomra ütős..."új alap"
Javaslom megnézésre!8/10
#értékelés
Ha jobb a második résznél, akkor van remény, máskülönben "de le fogom én ezt húzni"...

-
shotika
őstag
Kihagyhatatlan? Fene tudja. Azért a technika, amit anno összehoztak (főleg Cameron ugye) ha nem is kihagyhatatlanná de megkerülhetetlenné tette. Új szintre emelte a 3D-t, sőt elvileg ez volt az első valóban 3D-s film.... Ergo a Halálos Iramban sorozat nem épp egy lapon említendő vele...

A látvány fasza, mas teren viszont kozepszer a film. A Halálos iramban peldam azert van, mert attol h valamit sokan szeretnek, még nem biztos h maradando, vagy mindenkinek bejon.
A technikai resze valoban paratlan, de a Terminator 2 is ujito volt, es paratlan a maga koraban, de mindezek mellett egy izgalmas, jo film. Az Avatar sajnos nem tul izgalmas film, raadasul tobbet varok James Camerontol. -
brownus
veterán
Kihagyhatatlan? Fene tudja. Azért a technika, amit anno összehoztak (főleg Cameron ugye) ha nem is kihagyhatatlanná de megkerülhetetlenné tette. Új szintre emelte a 3D-t, sőt elvileg ez volt az első valóban 3D-s film.... Ergo a Halálos Iramban sorozat nem épp egy lapon említendő vele...

yep, + a filmhez felhasználták az általa is tervezett és megépített kis tengeralattjárót, búvárhajót. cameron egy zseni, pl. nem kevés pénzt fektetett be növényi alapú, eredetű fehérjét kifejlesztő és előállító cégekbe. nagyon rajta van a mentsük meg a bolygót a kölykeinknek témán
és nem mellesleg vegán is 
és a fektetett szó mellé, nem csak fektet hanem adott egy zsáknyi pénzt, hogy hajrá srácok, remélem sikerül :d szóval áldoz is a számára (mindenki számára) fontos dolgokra
-
RetepNyaraB
nagyúr
Port.hu-s írás (spoileres) a Halottak hadseregéről...
Szokatlanul jól sikerült, elég jól rávilágít pár dologra.

Ez mekkora már:
"Sikerül is végül megmenteni, de miatta kockáztatja az életét nem csak Kate, hanem az apja is, még a helikopterbe is sikerül betuszkolni, onnantól viszont már soha többet nem látjuk. Nem látjuk, amikor a többiek a helikopterbe ugró Zeusszal harcolnak, akkor sem, amikor lezuhannak, és akkor sem, amikor apa és lánya érzelmes búcsút vesznek egymástól – ha meghalt, mutassák meg, hogyan, ha él, akkor lássuk őt magát." És tényleg, ez csak így elolvasva esett le, ezen nem is gondolkodtam a film után...

Szerintem csupa olyan dolgot ecsetel, ami nem számít a film "jósága" szempontjából, vagy konkrétan érdektelen. Komolyan, húz-e csíkot a bomba, becsukták-e az ajtót, miért nem lövik halomra a büdöseket, miért nem jönnek ki a gyorsak; #haggyámá...
Ilyen alapon (vagyis masszív hülyeséggyár, logikátlan és inkoherens történetekkel) a halivúdi blokkbászter termelés 95%-át kidobhatjuk (mondjuk ki is dobom
). Mindig az a kérdés elkezd-e zavarni a butaságözön, vagy elfogadod és jól szórakozol, miközben tudod valahol hátul, hogy nonszensz amit nézel.Jah, Kojot jó csaj, arról beszéljünk végre
-
paatrick
őstag
Na ezt sose értettem
gyakorlatilag a profi sportolók közül egyedül a sprinter bringásoknak meg a 60-100 méteres síkfutóknak van bazi nagy lába. Ez nekem azt bizonyítja hogy testfelépítés szempontból teljesen felesleges az ember számára a túl izmos láb. Mármint egy félmaratonista lefut 20 kilométert és akkora a lába mint nekem
szóval baromi kevés köze van az erőnek a nagy lábhoz.
Meg szerintem a láb izmai még jobban kötődnek a genetikához mint a felsőtesté. Tehát gyúrhatsz bármennyit, onnan fog a szervezet először elvonni energiát. De itt a képnél is rámentem az egyikre amelyik írta hogy "thor skips leg day". Azt az egész ember 170 centi ha van, de arányaiból inkább 160 felé közelít, úgy persze hogy zömöknek látszik a lába is. Chris Hemsworth meg 190 centi. -
paatrick
őstag
Amúgy az anyuka karaktere nekem fel se tűnt
annyira nem érdekelt mi lesz vele. De lehet ott siklott félre hogy valaki írta hogy a pilótanővel lévő jelenetek teljesen újraforgatták utólag. -
paatrick
őstag
Port.hu-s írás (spoileres) a Halottak hadseregéről...
Szokatlanul jól sikerült, elég jól rávilágít pár dologra.

Ez mekkora már:
"Sikerül is végül megmenteni, de miatta kockáztatja az életét nem csak Kate, hanem az apja is, még a helikopterbe is sikerül betuszkolni, onnantól viszont már soha többet nem látjuk. Nem látjuk, amikor a többiek a helikopterbe ugró Zeusszal harcolnak, akkor sem, amikor lezuhannak, és akkor sem, amikor apa és lánya érzelmes búcsút vesznek egymástól – ha meghalt, mutassák meg, hogyan, ha él, akkor lássuk őt magát." És tényleg, ez csak így elolvasva esett le, ezen nem is gondolkodtam a film után...

Szokatlanul jól sikerült???
Kukacoskodó és mintha a szerző nem lenne tisztában a világ dolgaival

"Az sem teljesen világos, végül miért a sivatagban, és nem Las Vegason belül robban a rakéta." Az úgy eléggé Las Vegason belül van. Vagy az író nem tudja hogy Las Vegas a semmi közepén egy sivatagban van?

Majd elkezdi ecsetelni a rakéta működését:
"A Las Vegas felé tartó atomtöltet végig jól látható kondenzcsíkot húz, ami az elégetett üzemanyagból keletkezik. Csakhogy a ballisztikus rakéták nem így működnek: a rakéta csak addig hajtja meg a töltetet, amíg az felfelé ível, a lefelé való utón már a gravitáció és a kezdősebesség működik... ...Így viszont a lefelé tartó úton nincs kondenzcsík." És ezután bekérdez egy ilyet:
"A másik kérdés persze az, ha csak fejlövés végez a zombikkal, akkor miért garantált, hogy az atombomba jó módszer? És ha még erősebbek lesznek tőle, és mutálódni kezdenek?"
Atombomba 1x1, robbanás több millió fokos hőség, csontvázszaggató lökéshullám. Ha más nem is legalább a Terminátor 2 beugorhatott volna neki hogy ne kérdezzen hülyeséget:
-
ben11
őstag
...na még egy pár...

Halottak hadserege
Snyder ide vagy oda ez számomra is gyenge volt.
Szóval ez már megalapozott mindent. A látvány nekem is tetszett, bár a az életlenítés tényleg baromi sok volt. A sztori csak a megnevezésében volt az, a szereplők meg kb semmilyenek. Tényleg, az "alvó zombik között lépkedünk egymás után és utat jelölünk" jelenet valahonnan annyira ismerős volt, de nincs meg, hogy honnan....A legeljén golyóálló a főalfa, a végén meg egy golyótól szétrobban a feje...
Ó jaj.
A zombi tigris még csak-csak, de a zombi ló már sok volt. A menekülünk de azért megállunk lelkizni az maga volt a tökély. Nem tudom, hogy lehetett egy ilyen gagyi momentumot benne hagyni... Szórakozni, kikapcsolni jó volt amúgy, de többet vártam.
5/10
---
Relic (2020)
Valahol írták róla, hogy mekkora királyság.... Nagyon nem az. Horrornak nem horror, thrillernek nem thriller, drámának nem dráma. Ellenben idegesítő...
2/10
---
A Mitchellék a gépek ellen
Nem volt rossz, de ez nem a gyereknek szólt, hanem a szülőknek...
Kb ennyi az egész lényege. Sem az én, sem az öcsém gyerekei nem igazán élvezték - szemben a szüleikkel...
Görbe tükör a Facebook / Instagram vonalnak és úgy általában a digitális világnak... 6/10
#értékelés
....Tényleg, az "alvó zombik között lépkedünk egymás után és utat jelölünk" jelenet valahonnan annyira ismerős volt, de nincs meg, hogy honnan Pl volt ilyen jelenet a Kiéhezettekben is.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
...na még egy pár...

Halottak hadserege
Snyder ide vagy oda ez számomra is gyenge volt.
Szóval ez már megalapozott mindent. A látvány nekem is tetszett, bár a az életlenítés tényleg baromi sok volt. A sztori csak a megnevezésében volt az, a szereplők meg kb semmilyenek. Tényleg, az "alvó zombik között lépkedünk egymás után és utat jelölünk" jelenet valahonnan annyira ismerős volt, de nincs meg, hogy honnan....A legeljén golyóálló a főalfa, a végén meg egy golyótól szétrobban a feje...
Ó jaj.
A zombi tigris még csak-csak, de a zombi ló már sok volt. A menekülünk de azért megállunk lelkizni az maga volt a tökély. Nem tudom, hogy lehetett egy ilyen gagyi momentumot benne hagyni... Szórakozni, kikapcsolni jó volt amúgy, de többet vártam.
5/10
---
Relic (2020)
Valahol írták róla, hogy mekkora királyság.... Nagyon nem az. Horrornak nem horror, thrillernek nem thriller, drámának nem dráma. Ellenben idegesítő...
2/10
---
A Mitchellék a gépek ellen
Nem volt rossz, de ez nem a gyereknek szólt, hanem a szülőknek...
Kb ennyi az egész lényege. Sem az én, sem az öcsém gyerekei nem igazán élvezték - szemben a szüleikkel...
Görbe tükör a Facebook / Instagram vonalnak és úgy általában a digitális világnak... 6/10
#értékelés
Az én gyerekeim élvezték a Micselék a gépek ellent, kifejezetten vicces volt, azt a pillanatot pedig egyértelműen átérezték, amikor
.elment a wifi
-
cyberkind
félisten
Ez még csak a kezdet, ennél csak ostobább remekművekkel fogják visszacsalogatni a népet a terembe.
-
paatrick
őstag
De én ezt meg egyszerűen képtelen vagyok felfogni. A netflix pl. ontja a szarabbnál szarabb filmeket magából tehát pénz van. Csak van valami bizottság ami engedélyezi hogy mehet vagy nem? Ott vannak akkor ilyen agyhalottak.

#142872 KISDUCK
"Irigyellek hogy képes vagy nézni a lost in spacet, az a sorozat meszebb van a scifitől mint a LOTR filmek."Nincs miből válogatni. Csillagkapukat megölték, Battlestar Galactica is már 15 éves. Nyomulnak a Star Trekes vonallal ami sose tetszett a filmeken kívül, ráadásul mindenhol azt írják hogy ultrafeminista.
Lost in Space se nagy eresztés de ilyen családi űrös bambaságnak elmegy. -
Tibiajax
nagyúr
úgy néz ki, alakulgat szépen a várós filmek listája
godzilla, mortál, lesz majd a snájder-cut..azért azt is megnézzük
jó hát egyik sem egy Értelem és érzelem, de kit érdekel.... mozizni akarok, kikapcsolni, faltól falig entertainment-et -
Cs1csó
titán
4Kásították, HDResítették és talán valamit variáltak is egy-két dologgal de erről beszélt Peter Jackson a lényeg, hogy nem volt sétagalapp.
Régen olvastam erről, hogy a szalag amin a film van engedi a 4K-t a baj ott van, hogy rengeteg benne a CGI és azok minősége nem érte el a 4K szintet és azon is sokat kellett gépészkedni.
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
FoxiestFox
félisten
-
Vikthor
nagyúr
-
spiky03
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
-
KISDUCK
addikt
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
Yodamest
veterán
Spoilerbe teszem, hátha valaki még nem látta.
Ebben a filmben ami szerintem (NAGYON) rossz volt: - bármit is csinált Crowe a rendőrök mintha nem is léteznének - nem létezik, hogy a csaj ennyire együgyű és ostoba legyen - a csaj rettenetesen unszimpatikus - nem létezik, hogy Crowe-on kívül mindenki ennyire együgyű és ostoba legyen Ami tetszett: - Crowe nagyon jól hozta a szerepet Erős túlzás, de volt olyan pont, hogy Crowenak "szurkoltam" nem a csajnak... 
Ezek ellenére amúgy tetszett a film, kikapcsolódni jó volt.
Érdekes egyébként, amiket felsoroltál számomra nem tűntek fel ennyire erősen, vagy nem zavarta a filmélményt. Most ez a főhős ostoba, vagy rosszul dönt bizonyos helyzetekben dolog is olyan, hogy kb minden ilyen vagy hasonló film erre épül, szerintem tök természetes, hogy ez jelen van. Nyilván ha az első perctől tökéletes döntéseket hozott volna, nem is lenne film. Van akit ez idegesíthet, de akkor az ne nézzen meg semmilyen akciófilmet, scifit, mert azok televannak ilyenekkel.
Csak egy tipik példa ami szerintem mindenkinek megvan: amikor a legutóbbi alien filmben, kint vannak korom sötétben egy idegen bolygón a vadonban a katonák és az alienek körülöttük futkosnak, le is vadásszák az osztag kb kétharmadát. A nagy vérfürdő után kb pár perccel megszólal az egyik csaj aki velük volt, hogy "most megyek megmosakszom" és elmegy a tábortól jó messzire, mert ott van valami kintibudi vagy nemtudom. Persze hogy már ott várja egy alien csurgó nyállal.... ilyet ép eszű ember nem csinál, ott a sok hulla, szabadon kószálnak a dögök, de ő elmegy tampont cserélni WHAT?
Na csak még egy beugrott: prometheusban, amikor az idegen űrhajót felfedezik és bemennek néhány tudóssal. Egyik tojásból kikel egy kígyószerű kis lény és a hülye barom tudóscsávó elkezdi cirógatni a buksiját, mintha valami macska lenne, EGY AKKOR ELŐSZÖR MEGTAPASZTALT IDEGEN FAJNAK? Ilyet ép eszű ember nem csinál. Persze, hogy a pofájába ugrik és kikeleszti belőle a későbbi alient.
-
bul07
nagyúr
Ó, ott volt a piacon a srác a videókazettás dobozával ahonnan be lehetett szerezni az új filmeket és méghozzá hangalámondással.
Na az volt aztán az igazi élmény...
Az egyik havernak az apja németbe járt már akkor is ki, és nekik volt a tévé mellé videómagnójuk is ám. És mindenki előtt már 51 cm-es ITT Nokia tévéjük is volt. Csodás mozidélutánok voltak abban az időben...
Na meg amikor mindenki előtt megvették a C64-est is... Na de az már másik topic témája lenne.Régi szép idők. Basszus mi király dolgok voltak anno...

Ha erre az élményre vágysz akkor a Neon City filmet keresd
Én csak virágboltban találtam meg, és méghozzá német hangsáv magyar női hangos alámondással

-
Pitterix
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
MLM lesz. Mármint nem a Multi Level Marketing, hanem Monster Lives Matter.
De viccet félretéve tényleg el tudom képzelni, hogy ilyen lesz. Ha már a Jurassic World egy állatvédős baromság lett, egy nem kicsit ízléstelen holokausztos áthallással, így miért ne lehetne a Godzilla vs Kong is ilyen.
-
Bad Pritt
félisten
A 2014-esben nagyon fikázták, hogy vastagok a lábai és kicsi a feje. A másodikat részben kicsit alakítottak rajta, meg a nagyobb tüskék kicsit arányosabbá tették, de elég chonky maradt szegény.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Dehogy lesz kicsinálva. A végén majd rájönnek, hogy a rasszizmus szívás, és össze kell fogni; ebből következően a 2. rész már egy romantikus film lesz, a 3. részben pedig megszületik KingZilla és GodKong, stb.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Azért én erre mérget nem vennék, Snyder csak odaböffentett egy egyszavas választ egy random kérdésre, az HBO-nak is van ebbe beleszólása és tekintve, hogy a minisorozatok korát éljük, nem lennék meglepődve, ha ők másképp döntenének. Gyakorlatilag minden szempontból jobb lenne nekik szétkapni.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
A Netflix filmek amúgy sem túl magas átlagminősége olyan meredeken zuhan, mint egy darab kő. Hihetetlen, hogy ilyen filmekre van igény, mint a legújabb Anthony Mackie-s szarkupac, meg ez is...

-
Miklós315
senior tag
Azt asszem, láttam egyszer, de nem maradt meg belőle semmi

Szerk.: In Time, ja egynek jó volt. Abból többre emlékszek 😀
-
BabMester
senior tag
Az Egyesült Államok mint globális nagyhatalom nem csak a kultúráját, hanem a problémáit is exportálja, nem véletlen, hogy évről évre egyre hangosabbak Európában a leválást/távolodást szorgalmazó hangok (csak ezek meg hajlamosak túlzásba esni és függetlenség helyett új “nagybácsit” keresni az oroszok vagy kinaiak személyében).
-
btf
aktív tag
Offba teszem, mert sorozat, de érdekel a fórumtársak véleménye...
Szóval más is úgy gondolta, mint én, hogy de jó lesz és megnézte a WandaVision-t....?
Én csodálom, hogy erre mertek pénzt adni és kiadni...
Aztán lehet, hogy a többi rész majd módosít a véleményemen, de konkrétan magamon csodálkoztam, hogy végignéztem... Mondjuk csak huszonpárperc.Szóval szerintem rettenet volt (csak az első részt néztem még meg)
Más valaki? Vélemény...? Csak én voltam nagyon nem ráhangolódva...?

Bár korábban már valaki írta, szerintem Wanda a S.W.O.R.D bázison van fogságban, és ebbe az álomvilágba menekül el. A hangya és a Thor filmből jövő mellékszereplők is szerintem itt, a valóságban fognak majd feltűnni. (Darcy Lewis & Jimmy Woo) Engem egyenlőre csak az dob fel egy kicsit, hogy a következő rész már valószínűleg színes lesz. 
-
bagyulajuve
addikt
Offba teszem, mert sorozat, de érdekel a fórumtársak véleménye...
Szóval más is úgy gondolta, mint én, hogy de jó lesz és megnézte a WandaVision-t....?
Én csodálom, hogy erre mertek pénzt adni és kiadni...
Aztán lehet, hogy a többi rész majd módosít a véleményemen, de konkrétan magamon csodálkoztam, hogy végignéztem... Mondjuk csak huszonpárperc.Szóval szerintem rettenet volt (csak az első részt néztem még meg)
Más valaki? Vélemény...? Csak én voltam nagyon nem ráhangolódva...?

érdekes koncepció, majd kiderül mi lesz - én kicsit mosolyogtam egyes jeleneteken, rossznak semmiképp sem mondanám
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
ben11
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
Tibiajax
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
eeXaa
addikt
Nem tudom, hogy volt-e olyan film kapcsán, hogy egyetértsünk, de számomra is ez a film nagyon nagy csalódás... Gőzöm sincs mit vártam, de ezt a filmet nem tudtam sehova tenni. Lassú, vontatott, (miről is szól? ), a szenvedő Clooneyt nézni szenvedés volt (akkor lehet mégis átjött amit akart a film?
)...Nagyon nem szoktam, de nekem is muszáj volt tekerni a filmet időnként. Túléltem én is, de arra kíváncsi leszek, hogy esetleg lesz-e (és mi alapján) pozitív értékelése a filmnek....

Sajnáltam a ráfordított időt...
Nem mondom hogy borzalmas volt, inkább eröltetett. + kiszámítható.
-
Tibiajax
nagyúr
Nem tudom, hogy volt-e olyan film kapcsán, hogy egyetértsünk, de számomra is ez a film nagyon nagy csalódás... Gőzöm sincs mit vártam, de ezt a filmet nem tudtam sehova tenni. Lassú, vontatott, (miről is szól? ), a szenvedő Clooneyt nézni szenvedés volt (akkor lehet mégis átjött amit akart a film?
)...Nagyon nem szoktam, de nekem is muszáj volt tekerni a filmet időnként. Túléltem én is, de arra kíváncsi leszek, hogy esetleg lesz-e (és mi alapján) pozitív értékelése a filmnek....

valaki egyszer azt mondta nekem, a filmbe való beletekerés az alkotás megerőszakolása...
igazat adok neki
továbbá hozzá szoktam tenni, de ezt már magamtól, ha/amikor egy filmbe bele kell tekerni, azt nem is érdemes igazán tovább erőltetni már.. -
perempe
veterán

Miről szól?
Az elején felteszik a kérdést a Jupiter lakhatónak tűnő holdjáról, amit elkezdett a fiatal Clooney kutatni ("Amit kutat, annak mennyi köze van a valósághoz, és a bolygója mennyire inkább csak kamu?") A végén ez lesz a kiút az emberiségnek, ami gyakorlatilag a lánya és a barátja. -
gyuromoj
veterán
-
FollowTheORI
nagyúr
-
Eagle16
addikt
Gondolkodtam egy picit én is az "erős nő" filmeken...
Nem tudom volt-e már, de:
Erin Brockovich
Thelma és Louise
A számolás joga
Vadon
Gravitáció
Salt ügynök
Maléna
Frida
Kill Billek
Elcserélt életek
Millió dolláros bébi
Kisasszonyok
Mulanés pár könnyed:
Beépített szépség
Doktor szöszi
Mamma MiaEgy kicsit ide sorolható még szerintem:
Mad Max - A harag útja
Fekete Párduc
Éhezők viadala trilógiaA korábban említett Alienek, GI Jane, Wonder Woman, stb meg persze, szintén.

És tuti van még jópár amit nem láttam / láttunk...

+1 koreai, mert jó filmeket csinálnak.
-
perempe
veterán
Erin Brockovich
Thelma és Louise
A számolás joga
Vadon
Gravitáció
Salt ügynök
Maléna
Frida
Kill Billek
Elcserélt életek
Millió dolláros bébi
Kisasszonyok
Mulanés pár könnyed:
Beépített szépség
Doktor szöszi
Mad Max - A harag útja
Fekete Párduc
Éhezők viadala trilógiaA korábban említett Alienek, GI Jane, Wonder Woman, stb meg persze, szintén.

Köpök a sírodra (1978)
A menyasszony feketében volt (1968)+más bosszúfilmek.
-
MageRG
addikt
Na jó, ez így nyilván hülyeség. Mert nem a főszereplő nemére kellene írni a filmet, hanem egy érdekes, gondolatébresztő történetet vagy karaktert bemutatni.
Pl. Ott van a 2003-as Monster, de nyilván nem feminista film. -
perempe
veterán
Erin Brockovich
Thelma és Louise
A számolás joga
Vadon
Gravitáció
Salt ügynök
Maléna
Frida
Kill Billek
Elcserélt életek
Millió dolláros bébi
Kisasszonyok
Mulanés pár könnyed:
Beépített szépség
Doktor szöszi
Mad Max - A harag útja
Fekete Párduc

-
lezso6
HÁZIGAZDA
X-men: Dark Phoenix Habár ott már a név se jó, Deadpool is megmondta, hogy X-People lenne a helyes megnevezés.
Ja meg ott van millió és egy romkom.Vagy most csak sikeres vagy jó filmet szabad mondani?
Egyébként ez alapján a nézők mocskos szexisták, hisz nem értékelik a nőkre szabott filmeket. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gbors
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
MageRG
addikt
Erin Brockovich
Thelma és Louise
A számolás joga
Vadon
Gravitáció
Salt ügynök
Maléna
Frida
Kill Billek
Elcserélt életek
Millió dolláros bébi
Kisasszonyok
Mulanés pár könnyed:
Beépített szépség
Doktor szöszi
Mad Max - A harag útja
Fekete Párduc

A faun labirintusa (na jó, ez inkább kislány is)
10 Cloverfield lane
Copycat -
Mik76
senior tag
-
mephi666
nagyúr
az a vicces, hogy ha csak a "szórakoztatás faktort" nézem, az elmúlt 15 évben voltak jó filmjei
arról nem is beszélve, hogy a harckoreográfia szerintem kiemelkedő a filmjeiben... a boyka sorozat pedig abszolút megállja a helyét: van benne személyiségfejlődés bőven 
-
mephi666
nagyúr
-
eeXaa
addikt
Ha az elmúlt 20 évet kellene értékelni, teljesítmény alapján, akkor DiCaprio közelébe senki sem ér... gagyi lista, nevezések...
DDLewis-nek jó ha volt 4 filmje az elmúlt 20 évben. Christian Bale nincs is nevezve.. Denzel W. nevezése röhej.
Oscar Isaac inkább csak az elmúlt 10 év kat.
Nicole Kidman, Julianne Moore-nak viszont tényleg ott a helye a listán... -
Cs1csó
titán
-
Vikthor
nagyúr
-
Cs1csó
titán
-
Miklós315
senior tag
Ez szerintem teljesen ízlés-kérdés. Persze, hogy színpadi darabként dumára épít (érdekes, hogy "Taran-tinónál" ez a 'dumálunk szüntelen' előny, ezért is gondolom, hogy "kinek mi jön be"). Nekem pont emelt az ázsióján, mert film közben nagyon át tudta adni a kifelé "meggyőzően harsány", de belül feszengő-bizonytalan (elveszett) embert.
Amit hiányolok "Taran-tulánal", hogy öncélú (ponyva), itt viszont mélyre vitt a szóörvény. -
emiki6
veterán
Meg azért a bitrátán is lehet szedni ha kell. Egy bdrip és remux között meglepően kevés a minőségbéli különbség, legalábbis nálam, pedig területre fele vagy kisebb része a rip a remuxnak. Gondolom úgy szokták renderelni, hogy ráférjen a lemezre a film az extrákkal és alapvetően nem célminőség van, hanem célméret. De ez csak tipp.
Itt is, mint a zenénél, a minőség egy bizonyos szint felett inkább múlik a rögzítésen és masterelésen, mint azon, hogy mennyire tömörített. Pl valaki mondta, hogy a marvel filmeknek nincs feketéje a rájuk pakult shaderek vagy filterek vagy mik miatt, abból meg a tömörítetlennek se lesz szép feketéje.
-
Cs1csó
titán
JÓ filmezést remélem egy leaglább 75"-os tévén, legalább 100W-os mélynyomós házimozirendszeren.
shotika és Mik76
Nem feltétlen rossz ez a lista, de ugye itt a 2000 és 2020 között forgatott filmek vannak csak versenyben, De Niro a 70-es 80-as és még a 90-es években volt a TOP-on.
Azért a 2007-es Csillagporban Shakespeare kapitány szerepében nagyon komoly volt!! -
Cs1csó
titán
Ezzel át is vette a vezetést az eddigi legnagyobb 90GB-os Shazam! előttAMi külön jó, hogy a két lemezt összefűzték, tehát folyamatos lesz a film (a film a mérete miatt 2db BD lemezen kerül forgalmazásra mint anno DVD-n is)
Jelenleg nem érint nincs még 4k tévém se HDR képes, de ha ezt a forrást felhasználva jön belőle egy 1080p-s rip arra bizony kíváncsi vagyok és lehet lecserélem a most bespájzolt 1080p-s változatot.
-
Vikthor
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Tibiajax
nagyúr
Javaslom szinte bármelyik Pixar rajzfilmet. Nálunk nagy slágerek voltak. Toy Story sorozat leginkább, de a Szörny Rt-k is nagyon jók csak úgy mint a Verdák, a Fel, az Agymanók, Wall-E, Némó mind mind nagy királyság...
De ott vannak a rövidfilmjeik is (Pixar Shorts) és akár a Verdanimációk - Matuka meséi...Verdák 5évestől mehet. többi pixar inkább 6-tól
szerintem -
Cs1csó
titán
Javaslom szinte bármelyik Pixar rajzfilmet. Nálunk nagy slágerek voltak. Toy Story sorozat leginkább, de a Szörny Rt-k is nagyon jók csak úgy mint a Verdák, a Fel, az Agymanók, Wall-E, Némó mind mind nagy királyság...
De ott vannak a rövidfilmjeik is (Pixar Shorts) és akár a Verdanimációk - Matuka meséi...Nem korai még ilyen filmeket nézni, inkább 6 éves kor körül kellene nem?
-
brownus
veterán
-
hoffman_
nagyúr
-
Mik76
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
mephi666
nagyúr
-
spiky03
veterán
-
ben11
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
Tibiajax
nagyúr
-
KISDUCK
addikt
Nekem beleégett az agyamba hogy Májkül Dádikoff, a desszantos amerikai nindzsa, annyit nyomták anno tv.-ben. Most rákerestem azért hogy most hogy néz ki, 66 éves és nem ismerném fel, ha csak a fényképe lenne előttem név nélkül, annak ellenére hogy jól tartja magát.
-
Tibiajax
nagyúr
-
brownus
veterán
Szerintem 4K tesztre szinte az összes szuperhősös film - akár Marvel, akár DC - tökéletes...
De ami még extra szép képpel bír - szerintem:
Pi élete, Joker, SW - Utolsó jedi, Mentőexpedíció, 1917....Van egy minisorozat, nagyon dícsérik: Seven Worlds, One Planet
Na és én is úgy vagyok vele, hogy legyen csak minél nagyobb...
Kb 4 méterről nézzük, 65" 4K-ban, de csak első pár pillanatban tűnt nagynak a tévé... 
akár Marvel, akár DC - tökéletes. háááát, az első marvel filmek ultra gagyik képileg. pixeles szarok
szorrivagyok -
Vikthor
nagyúr
Szerintem 4K tesztre szinte az összes szuperhősös film - akár Marvel, akár DC - tökéletes...
De ami még extra szép képpel bír - szerintem:
Pi élete, Joker, SW - Utolsó jedi, Mentőexpedíció, 1917....Van egy minisorozat, nagyon dícsérik: Seven Worlds, One Planet
Na és én is úgy vagyok vele, hogy legyen csak minél nagyobb...
Kb 4 méterről nézzük, 65" 4K-ban, de csak első pár pillanatban tűnt nagynak a tévé... 
Azért rakjuk hozzá az utóbbi DisneyNature sorozat tagjait, ezek közül kiemelném a Monkey Kingdom alkotást. Ha valami etalon képileg, akkor ez.
-
j0k3r!
őstag
-
negyven2
nagyúr
-
emiki6
veterán
-
shotika
őstag
Hú, ő is csinos!
Nagyon nehéz lenne ilyen top5-öt csinálnom, de akik beugranak all time:
Sharon Stone
Claudia Cardinale
Raquel Welch
Grace Kelly
Catherine Zeta-Jones
Emily Ratajkowski (bár ő nem annyira színésznő)
Diane Kruger
Angelina Jolie
Rachel Weisz (köszi gbors, majdnem kifelejtettem
)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Fujitsu 27" B27-9 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor - több db - gari számla - állítható magasság
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- Lenovo Thinkpad T14s gen 6 - Teljesen új - Ryzen AI 7 PRO 350 - 32GB - 512GB - 2028 októberig gari!
- új, de karcos Lenovo ThinkCentre Neo 50t // Core i7 12700 // 16GB DDR4// 512GB
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- 27% - ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI D4 Alaplap
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming Z Trio RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De most komolyan, a pasi az b*zi, vagy mitől ilyen pasigyűlölő??? Elkövettem azt a hibát, hogy a párommal néztem meg a filmet. Na aztán meg kaptam, hogy milyen igaz film és minden pasi ilyen tényleg... Félig poénkodva. Mondom félig.
És ez perceken át.

Elvétve sikerül csak egy-egy jó filmet elcsípni...