Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65851) emiki6 válasza harylmu (#65848) üzenetére


emiki6
veterán

Én is ezt hittem az Interstellarnál, de rá kellett jöjjek, hogy annyira azért nem bonyolult(, ahogy ez a film se), de nem értettem hogy nem tetszhet az valakinek. Most se értem, de egy dologra rájöttem, arra, hogy az a film, nomeg ez is olyan, hogy valakinek nagyon tetszik valakinek meg nem. Nekem ez nem tetszett, az Interstellar viszont nagyon. Nem vagyunk egyformák.

A filmre visszatérve, értettem és ennek ellenére mondtam, hogy semmi extra, (semmi új).

Kicsit hasonlít a Fal utca farkasára. Az is túl hosszú lett, de annyira nem érdekes.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#65852) oriic válasza james001 (#65850) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Arrow főszereplője a srác. :)

Live-Die-Respawn

(#65853) batai15


batai15
félisten

na meg néztem ez a 7.0 fijjút.
hát altatónak jó volt.

(#65854) devil-k


devil-k
nagyúr

Még mindig semmi okosság a Donnie Darko-ról? Más is kíváncsi ám! :)

- mozi bolondéria -

(#65855) genndy válasza devil-k (#65854) üzenetére


genndy
addikt

Donnie Darko:
előrebocsátom hogy láttam moziban a bővített változatot, láttam DVD-n a rendeset és a rendezőit (itt a bővített és a rendezői nem ugyanaz, sajnos előbbi tudtommal sehol sem beszerezhető) + megnéztem rendezői kommentárral is. (A DVD-hez egyébként elvileg adták az Időutazás filozófiája kiskönyvet (ami a filmben is benne van), sajnos ez az enyémből valamiért hiányzott :( ) Úgyhogy amit írok, az az igaz :D A sztori tehát iszonyúan zanzásítva:
Először: a film egy önmagában értelmes, de saját szabályrendszert használ. Ezt konzekvensen követi, de nem feltétlenül összeegyeztethető azzal amit jelenleg pl. az időutazásról tudunk. Nagyon azért nem elrugaszkodott.
A film elején létrejön egy párhuzamos univerzum (Tangent Universe, TU), amibe az összes szereplő átkerül (a miért nincs megmagyarázva: vagy véletlen, vagy Donnienak van köze hozzá). A film összes eseménye ebben az univerzumban játszódik (kivéve a legvégét). A TU jellemzője az, hogy instabil, és ha összeomlik akkor rántja magával a rendes univerzumot (Primer Universe, PU) is. Annyi idejük van amit Donnie a karjára felír, amit a nyúl (Frank) mond meg neki, ezalatt kell cselekednie, különben mindannyian megszívják. Az a dolga, hogy a TU-ból eltüntesse a hajtóművet (mert abból így kettő van ott; ez a lezuhant, a másik meg ami a végén az anyja gépén van). Ez pedig úgy lehetséges, ha Donnie visszaviszi a PU-ba. Ha a TU eltűnik, akkor a PU folyik tovább mintha mi sem történt volna.
Őt segítik azok, akik a TU-ban a "manipulált halottak" (Manipulated Dead, MD). Illetve kell a nagyi könyve, mert ott van leírva hogy lehet időutazni/tárgyakat átküldeni: kell víz, fém, meg egy portál. Donnie különleges képessége hogy tud portált nyitni meg teleportálni: a TU-ban a víz fölött leszakítja annak a gépnek a hajtóművét, amivel az anyja jön vissza a bemutatóról és visszaküldi a PU-ba. Az hogy mi lesz a géppel az a TU-ban már nem érdekes (de egy gép simán elrepül és leszáll akár egy hajtóművel is), mert úgyis eltűnik majd, viszont ezért nincs nyoma a motornak már a TU-ban az elején sem, hiszen a jövőből jött. A PU-ban ugyanúgy furcsa lesz ott, de az már mindegy.
Frank meg Gretchen fontos szereplők, Frank a nyúlruhás srác akit Donnie lelő, mert elüti Gretchent. Innentől kezdve MD lesz belőlük, segíteni tudják Donnie-t, akár még úgy is hogy visszamennek a múltba (amikor Frank először megjelenik a golfpályán és elmondja a számokat). Gretchen nem időutazik, ő úgy segíti, hogy Donnie belészeret, és bosszút áll érte amikor a lány meghal, megöli Franket. Emiatt viszont Donnie körözött bűnöző lesz, úgyhogy nincs más választása, mint visszateleportálni a hajtóművet - de Franknek és Gretchennek ez volt a célja, mert Donnienak meg pont ez a feladata. A MD-k nem tudatosan cselekednek, csak ösztönösen terelik Donnie-t afelé hogy megszüntesse a TU-t.
Donnie-nak nem kellene meghalnia, csak a hajtómű a lényeg, az az ő egyéni pechje, hogy felébredve a PU-ban azt hiszi hogy csak álmodott, mosolyogva visszafekszik, és rázuhan a hajtómű. Viszont van olyan elmélet is, hogy azért jön létre a TU, mert Donnie úgymond "kicselezte a halált" amikor fölkelt, és ezért kell visszaküldenie a hajtóművet, mert az a sorsa hogy meghaljon.
A végén meg a TU "áthallása" miatt érzi úgy Gretchen hogy valahonnan ismeri Donnie anyját, azért integet, de valójában a PU-ban nem találkoztak soha.

Hát ez elég tömör még ilyen hosszan is, ha van még valami kérdezzetek.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#65856) brownus


brownus
veterán

Trailereket nezunk a yt-on, par film, meglegyen itt is;
Aloha, slow west, the irrational man, spectre (ez is dark), hotel transylvania 2, self/less, The shaman (jeee,post-apok scifi film), the last witch hunter, legend, infini ( ht scifi)

[ Szerkesztve ]

(#65857) devil-k válasza genndy (#65855) üzenetére


devil-k
nagyúr

Húha! Nagyon szépen köszönöm a választ, ezt még át kell ám egy párszor olvasnom és rágnom. Nem egy egyszerű történet ez. :R :R

- mozi bolondéria -

(#65858) devil-k


devil-k
nagyúr

Bérhaverok
The Wedding Ringer

5/10

Nem volt rossz, de semmi extra. Egyszer nézős, szórakoztató limonádé, ha ki akarod kapcsolni az agyad.

- mozi bolondéria -

(#65859) Maximum1


Maximum1
őstag

Hetek óta nem találtam normális filmeket, ma kettőbe is belebotlottam.
Linkelem a tartalmat, nem osztályozom, nézd meg ha érdekel:

Fekete Tenger (Black Sea, 2014)

A Forráskutató (The Water Diviner, 2014)

Keresd a kölcsönzőkben

[ Szerkesztve ]

(#65860) james001


james001
veterán

Argo (2004)

Nem sok magyar filmet szeretek (talán egy-kettőt),de ez most nagyon bejött. Sokat röhögtem,amennyit ezek bénáztak :D A színészek is jók voltak,főleg Bicskey Lukács (RIP).
Negatívumként egyedül a sztorit hoznám fel,kicsit néha butaság volt.
Ezután kíváncsi leszek a második részre.

9/10

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#65861) JColee válasza james001 (#65860) üzenetére


JColee
őstag

Csak most láttad az elsőt? Óriási hiba. :DDD

(#65862) james001 válasza JColee (#65861) üzenetére


james001
veterán

Igen sajnos :) A 2 apropóján gondoltam megnézem,haverom is mondogatta már :D

"The stars have died and the heavens go up in flames"

(#65863) pohár


pohár
félisten

Viasaton épp most megy A szikla, éjfélkor kezdődött, elaludni jó lehet :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#65864) gerii válasza pohár (#65863) üzenetére


gerii
addikt

Coolon meg a Donnie Brasco

(#65865) T. M. válasza Maximum1 (#65859) üzenetére


T. M.
aktív tag

A forráskutató jónak tűnik, köszi az ajánlást.

(#65866) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Megnéztem én is a Jupiter Ascending-et.

Az a baj vele, hogy érti az ember, hogy mi az üzenete, de a csomagolás annyira érdektelenre sikerült, hogy az végig terhelő volt.
Ehhez még jött a rengeteg antipatikus szereplő, ez nyilván szubjektív, de szerintem ebbe a filmbe egyik színész sem próbált meg színészi munkát vinni.. egy kivételt teszek, Eddie Redmayne azért elég kúl főgonosz volt.
Volt valami a játékában, de főleg a hangjában, ami miatt számomra százszor hitelesebbnek tűnt, mint az összes többi együttvéve.
A többiek mintha saját maguk karikatúráit akarták volna alakítani, beleértve Mila Kunist is, akit ugyan nem tartok említésre méltó tehetségnek, de kedvelem, mert zabálnivaló (és 70's Show <3), mégis, ennél azért többet vártam. (Mikor pár óra ismertség után rámozdult Wise-ra, elég ORLY? fejem volt. Oké hogy Hollywood meg puding meg minden, de mégis vátáfák.)
Channing Tatumot nem tudom hová tenni. Annyira rossz volt, hogy sasoltam minden jelenetben, hogy felfedezzek valamit, amit jól csinál. Végigpörgettem a filmográfiáját, és semmit sem láttam tőle, de amit itt nyújtott tündefülekkel és kisminkelve, az szintén elég erősen wtf.

Arra számítottam, hogy a film történetileg egy katyvasz lesz a rövid játékidő miatt, de nem, egyszerű mint egy gyufaszál, csak az a baj, hogy végül is ebben a tök egybitesnek tűnő felállásban lenne potenciál, mondjuk egy sorozat formájában, mert ez a két óra még ahhoz is szűk, hogy az alapfelállást és a szereplőket vázolják, és szerintem ez is lett a veszte. (Vagy az, hogy gyerekfilmet csináltak egy amúgy potens sztoriból.)

Látványra néhány jelenetben borzasztó gagyi, néhányban pedig brutálisan kúl, sajnos előbbiek vannak túlsúlyban.

Nem azt mondom hogy a lelkem mélyén abban reménykedtem, hogy jó film lesz, mert azért tudható volt, hogy hasal majd, mint a Tux Racer, de abban igen, hogy nem lesz túl pocsék.

Részemről 5/10, és ez már Mila +1 pontját is tartalmazza.

[ Szerkesztve ]

(#65867) eeXaa válasza FoxiestFox (#65866) üzenetére


eeXaa
addikt

..egy szar film kétségen kívül...

(#65868) PuMbA


PuMbA
titán

Ezt a Joss Whedon fickót...van 250 milliója aztán képtelen igazi 3D kamerákkal forgatni, pedig tudja, hogy 1,5 milliárdot minimum hozni fog a film. Bay legalább azzal csinálta és volt értelme a 3D miatt is elmenni az IMAX-ba, hiszen látványfilm :DDD

[ Szerkesztve ]

(#65869) brownus válasza FoxiestFox (#65866) üzenetére


brownus
veterán

(#65870) Bad Pritt válasza brownus (#65869) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az Europa Reporthoz nem tudom, honnan szedték azt az irreális összeget, de biztos, hogy többe került.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#65871) aizen92 válasza Bad Pritt (#65870) üzenetére


aizen92
addikt

Az opening weekend 22.000$., nem a total budget:DDD "újságírás" at its finest. Imdbn nincs adat amúgy erről, az angolul nem tudó vagy életképtelen újságíró az első $ véggel jelzett számot beírta onnan....
Szánalom

Valami latimes szerint amúgy kevesebb mint 10 millióból készült. 30 másodperc google volt.

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#65872) brownus válasza Bad Pritt (#65870) üzenetére


brownus
veterán

Sztem is,

most kezdtuk el a wild tales cimu argentin filmet, es kurva jo:) az az erzesem ez is olyan kis gyongyszem lesz, mokas, mint a what we do in the shadows is.

(#65873) brownus válasza aizen92 (#65871) üzenetére


brownus
veterán

(#65874) aizen92 válasza brownus (#65873) üzenetére


aizen92
addikt

Los angeles times adatai alapján kevesebb, mint 10 millió dollár
de az tény hogy PONTOS információ nincs.
De nem 22.000 $ az fix, mivel az az opening weekend adat, amit rosszul értelmezett.

boxoffice mojo amúgy az imdb adatbázisból dolgozik, szóval " azért nincs hivatalos".

[ Szerkesztve ]

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#65875) #54715584


#54715584
törölt tag

(#65876) oriic válasza #54715584 (#65875) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Jaj ne. :(

Live-Die-Respawn

(#65877) McAdam6


McAdam6
tag

Egy film bevételét tisztán számolják, vagy a jegypénztáraknál hagyott összeget ?
(Bocs, ha hülye kérdés, de sok "vállakozó" egyenlőségjelet tesz a bevétel és a profit közé.)

(#65878) Viszlát válasza McAdam6 (#65877) üzenetére


Viszlát
addikt

Külön összegként kezelik ezeket, amiknek a gyakorlatban nincs túl sok jelentősége olyan szempontból, hogy például a produkciós költségekbe nem mindig számolják bele a marketinggel kapcsolatos kiadásokat, pedig bizonyos filmeknél ezek kifejezetten jelentős összegeket emésztenek fel. De a bevételi oldalon is csak a mozis forgalmazásból származó összegeket jelennek meg, miközben ezer más forrásból is van bevétel, de erre esély sincs, hogy nyilvánosságra kerüljön.

Arra akartam kilyukadni ezzel, hogy nem olyan egyszerű a történet, hogy a jegybevételből kivonjuk a készítési költséget és megkapjuk a profitot.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#65879) #54715584 válasza oriic (#65876) üzenetére


#54715584
törölt tag

Hátha valami jó sül ki belőle. :)

(#65880) mayday00


mayday00
őstag

Mai magyar premier Veronica Mars (a film) HBO

"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."

(#65881) PuMbA válasza Viszlát (#65878) üzenetére


PuMbA
titán

:K Trafó 4 nettó profitja a stúdiónak mindent beleszámolva 250 millió dollár, pedig 1,1 milliárd box office és 210 millió filmköltség volt.

[ Szerkesztve ]

(#65882) brownus válasza brownus (#65872) üzenetére


brownus
veterán

10/10 ez a film. 6 erdekes tortenet, teljesen kulonbozo karakteru emberekkel. Az egyik vicces, a masik elszomoritoan beteges. es minden passzol, a dialogusok a zenei alafestessel, az "akciokkal". Zsenialis film, aki szereti az ilyet, annak kotelezo! Finnyasak ne...

(#65883) devil-k válasza brownus (#65882) üzenetére


devil-k
nagyúr

Az egyik legjobb film amit mostanában láttam. :) Imádtam minden pillanatát!

- mozi bolondéria -

(#65884) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Kedvenc Star Trek jelenetem egy képen. :DDD

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#65885) brownus válasza Bad Pritt (#65884) üzenetére


brownus
veterán

nice :DDD

(#65883) devil-k, én is! :K

[ Szerkesztve ]

(#65886) callmeakos válasza Bad Pritt (#65884) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Badumm tss :DDD

All→M8

(#65887) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Itt egy másik hasonló, egyik leghíresebb mondás Aslantól. ;]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#65888) Bad Pritt


Bad Pritt
nagyúr

Na valami komolyabbat: sok ismert közülük, de behind the scenes képek az első Star Wars forgatásáról.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#65889) Viszlát


Viszlát
addikt

Still Alice vs You're not You

Az Oscar óta vártam a Still Alice-re, legfőképp azért, mert Julianne Moore-t mindig is középszerű színésznőnek tartottam és kíváncsi voltam, hogy vajon mit hozott ki magából. Sajnos azt kell mondjam, hogy a díj inkább szólhatott a témának, mint az ő teljesítményének, illetve a filmnek. Eleve teljesen hidegen hagyott a karaktere, a tipikus, tökéletesre megalkotott nyugati nő, aki brilliáns a munkájában, mesterszakács a konyhában, odaadó feleség és édesanya, minden tökéletes körülötte. Amellett, hogy ez szerintem baromi unalmas már (nem csak ebben a témában, hanem egyébként is), JM olyan fapofával, se íze se szaga módon csinálja, hogy minimális empátiát sem éreztem iránta, hiába érez együtt egyébként az ember az Alzheimerben szenvedőkkel. Márpedig innentől fogva veszve volt az egész, egyszerűen nem tudott megérinteni a személyes tragédiája. Az pedig kifejezetten ellenszenvessé vált, hogy az egész helyzet, környezet amibe helyezték a sztorit meglehetősen hatásvadász szagú lett, legalábbis a sztorit egyáltalán nem támogatta/szolgálta, így nagyjából úgy tűnt, mintha ezzel akarták volna fokozni a drámát. A mellékszereplők is nagyon szürkére voltak kitalálva, totál laposak, semmi de semmi impulzus, leszámítva egyetlen apró jelenetet. Ez a szál többnyire el is lett hanyagolva, amitől erősen díszletté degradálódott a szerepük...

4/10

A You're not You-ról viszont nem is hallottam, akkor találtam rá amikor felmentem IMDB-re az előzőt értékelni. Nagyon hasonló felállás és körülmények, de stílusosan mondva zongorázni lehetne a különbséget. És ez bizony megítélésem szerint leginkább Hilary Swank-nak köszönhető, minden stimmelt amit a Still Alice kapcsán hiányoltam. Körüllengi őt az a bizonyos hihetetlenül finom nőiesség, amit nagyon kevesen képesek csak a vásznon megjeleníteni (sajnos a való életben is nagyon ritkák), és bár az elején itt is bejátszik a zámerikai ideális nőtípus, ez fokozatosan enyhül ahogy a betegség egyre jobban hatalmába keríti. Én teljesen megbabonázva néztem végig és minden percét élveztem a játékának. A sztori is színesebb kicsit, eleve van egy elég hangsúlyos ellenpontja a főszereplőnek, néhány klisét itt sem úszunk meg, de alapvetően rendben van ez a szál és jut néhány rövid időre feltűnő, de jól megformált mellékszereplő is. Az előző filmhez képest ebben a különböző eszközökkel is jól bánt a rendező, hatásvadászatról szó sem volt, de mégis remekül érzékeltette a megdöbentő változásokat a betegség előrehaladtával. És hálistennek a vége is egészen emberi, nincs dicsőséges halálbamenetel vagy hősiesség, sőt.

7/10

Amíg a Still Alice az egyszernézős kategóriába is alig-alig fér be, a You're not You-t csak ajánlani tudom a hibái ellenére is.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#65890) devil-k


devil-k
nagyúr

A Nap könnyei
Tears of the Sun

6/10

Tetszett, de láttunk már egy pár ilyet és még látni is fogunk. Illetve 1-2 helyen elég fejetlenség jellemzi a történetvezetést...

- mozi bolondéria -

(#65891) #54715584 válasza Viszlát (#65889) üzenetére


#54715584
törölt tag

Imádom Julianne Mooret :)

(#65892) cyberkind válasza oriic (#65876) üzenetére


cyberkind
félisten

Jajj de, már alig várom hogy jöjjenek a klasszikusok is, de főleg az Alien, a Vissza a jövőbe, Forrest Gump, Holnap történt, stb. :)

Paranormal Cocktivity

(#65893) devil-k válasza cyberkind (#65892) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ilyen nem lesz sosem.

- mozi bolondéria -

(#65894) cyberkind válasza devil-k (#65893) üzenetére


cyberkind
félisten

Kár, de azért titkon reménykedek benne.

Paranormal Cocktivity

(#65895) marilllyo válasza cyberkind (#65894) üzenetére


marilllyo
veterán

Nem tudom elképzelni, hogy mi újat hozhatna egy Vissza a jövőbe reboot. Még a cgi is megállja a helyét a mai napig. Azon csak rontani lehetne. :K

PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com

(#65896) callmeakos válasza cyberkind (#65894) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Vannak klasszikusok, amiket nem szabad felrázni. Ugye kedves Godzilla, vagy Terminátor....

All→M8

(#65897) cyberkind válasza marilllyo (#65895) üzenetére


cyberkind
félisten

Pontosan ezért akarom, mert így is úgy is lesz, mint a Poltergeist-nál, ott is csak rontani fognak, de nem értik meg. :D

(#65896) noxwill
Godzilla, nekem a 98-as az igazi, a japcsi fajta no comment, egy überfos, de mondom, én mindenből akarok remake-et, úgy is ez lesz, a Terminator-nak meg lehet össze is jön, ha a Dízni megszerzi a jogokat, fuck yeah. :DDD

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#65898) ollie válasza callmeakos (#65896) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Szerintem jó volt az új Godzilla, tök más volt a sztorija is.

***

(#65899) cyberkind válasza ollie (#65898) üzenetére


cyberkind
félisten

Nekem nem jött be csak a hangok, a Godzilla olyan volt mint egy 200m magas disznó, amire ráadtak egy pikkelyes jelmezt, meg felruházták atommal.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#65900) callmeakos válasza ollie (#65898) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

A Godzillában a szörnyeken kívül minden szar. És sajnos nem ők az igazi főszereplők. Hanem a cshalád a, cshalád.

All→M8

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.