Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Kergeboci
üzenetére
A képek alapján sajnos nem úgy néz ki, hogy kitöltené a teret a kisebb teremben a vászon még a legelső sor etesén sem
Biztos, hogy valamennyit torzít a kép, mert a nagy termeknél sem olyan a kép, ahogy élőben. Nehéz megítélni...jó lenne normál látószöges kép is.A 2K nem volt akkora probléma. Láttam már 4K-t az élesebb, de amikor több évente jön ki egy darab 3D film, akkor egyértelmű, hogy a 3D-re megyek. Sajnálatos, hogy csak Cameron csinálja rendesen a 3D-t már, az ilyen béna konverziók miatt elbukott az egész.
-
PuMbA
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Etele Cinema, ott biztos 4K lézer vetítők vannak a nagyobb méretű termekben. A mini, 20-30 fős termeket nem tudom, de ott a vászon is kicsi, szóval nem mennék oda.
6. sorban az 5-ös PIXEL terem tökéletes volt, mert szinte az egész látómezőt beterítette a kép, csak a nagyon széleket nem. Hátrébb már biztos rosszabb.
-
PuMbA
titán
Tegnap megnéztem az Avatar: Fire and Ash-t, természetesen 3D HFR-ben modern vetítővel. Szerintem csak ezért érdemes elmenni, mert tényleg ritka, hogy ilyet kiváló látványt kap az ember
Ez tényleg csak moziélmény, otthon nem működik kis képernyővel 2D-ben.A film egyébként jobban tetszett, mint a második rész, mert több dolog történt, de simán kivághattak volna belőle 30 percet. Illetve ha egyes részeket jobban kibontottak volna...meg a tesózás kikészített

-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Tegnap voltam a Cinema City IMAX-ban sok éves kihagyás után és ledöbbentem, hogy mennyire gatya. 7240Ft két jegy és 4000Ft egy fél liter víz, fél liter kóla és egy kis popcorn! Mivan? Terem előtt állni kellett perceket, mert nem nyitották ki, csak mikor elkezdődött a reklámblokk. 6. sorban ültem és kb. kitört a nyakam, mert a nagy kép miatt felfele kéne nézni. Dönthető a szék? A kép nem olyan jó, mint az Etele-ben a 4K lézer projektorokkal. Nem véletlenül voltam itt utoljára 5-6 éve, de ez ahhoz képest még sokkal rosszabb lett....Etele jóval olcsóbb, jobb kép és kényelmesebb is. Küldtek egy ma emailt, hogy mondjam el a véleményem, hát elmondom
És még ők reklámozzák a film előtt, hogy mennyire a mozizók jaj, de jó...hol élnek ezek? Kifordul a gyomrom. -
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Csak ha a TV-n a mozgásjavítás erősségét nagyon magasra állítom, akkor szoktam látni, hogy akadozásokat tud okozni egy jelentváltás vagy ha lassított felvételt mutatnak és aztán visszaváltanak normálra. A szomorú, hogy a legtöbb TV-nél az alapbeállítás ez a túl magas szint.
Azt jól írod egyébként, hogy sport esetén nem gond, filmek esetén jön ki inkább, hiszen 24 képkockánál nagyon nehéz kitalálni a köztest, míg 50fps-es TV adás esetén sokkal könnyebb dolga van az algoritmusnak.
-
PuMbA
titán
válasz
stellaz
üzenetére
A legtöbb TV-n alapértelmezetten be van kapcsolva minden "képjavító", hiszen már csak így tudják eladni őket. Nincs újdonság a nap alatt évek óta. Szóval ezeket kell kikapcsolnod. Például zajcsökkentés, mozgásjavítás, dinamikus kontraszt, képsimítás.
"De mire jó a képjavító, ha csak rontani tud az élményen?"
Az átlag felhasználó csak azt látja, hogy másmilyen a kép, mint a régi TV-jén, azaz világosabb, színesebb, csicsásabb és akkor úgy gondolja, hogy érdemes megvennie. Azt már nem nézi, hogy eltűntek a finom színátmenetek meg hogy képhibák vannak, mert az első benyomásra hagyatkoznak, illetve nem is nézik meg pontosan, hogy mit is látnak valójában, mert alig érdekli őket
Pont ugyanaz az elv, mintha feltekered egy hangszórón a magast és a basszust. Ettől nem lesz jobb minőségű hangod, de aki nem ért hozzá, annál működik. -
PuMbA
titán
Sony Pictures Investment Focus Is “More IP, More Product, More Library To Sell,” Not Streaming
A Sanyit nem érdekli a streaming

tibbike01: CC-be nem szabad menni, ha minőséget akarunk látni, ezt anno beszéltük. Budapest és környékéről vannak jobb elérhető mozik.
-
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Nekem egyértelműen a mozi adja a jobb minőséget itt Budapest szélén. Se Dolby Atmos rendszerem nincs itthon 24-32 hangfallal a plafon hangszórókat is beleértve, se 4K lézer projektorom nincs 10-12m-es vászonnal. Emiatt nem költök se OLED TV-re, se házimozira, mert jóval kevesebből az életem végéig járhatok moziba, ahol olyan rendszer van, ami százmilliós tétel.
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Sehogy, a streaming a filmek szempontjából megbukott. Nem véletlenül vetették el a stúdiók az egy időpontban történő streaming és mozis megjelenést és most már streamingre a digitális / lemezes verzió után jönnek ki a filmek, azaz legutoljára. Az Oppenheimer például rekordokat dönött a Blu-ray kiadásával, napokig nem lehetett kapni az USA-ban.
Amilyen sebességgel akarták streamingre terelni a filmnéző népet, olyan sebességgel csinálták vissza az egészet. A streamingben nincs annyira sok pénz filmek esetén. A sorozatok virágzanak rajta meg most már próbálkoznak ugye sportközvetítésekkel is.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Keeping it clean: Hollywood sex scenes decline by 40%
"the percentage of top-grossing films with no sexual content at all jumped significantly, from about 18% in 2000 to 46% in 2023."
-
PuMbA
titán
válasz
angyalpc2
üzenetére
Május 14 az a lemezes változat kiadási napja
Streamingen már Április 16-a óta nézhető akár 4K-ban is. Ma már a lemezes kiadási dátumot felesleges nézni, mikor streamingen hamarabb kiadnak mindent."Van digitális angol kiadott?"
Igen.
"Ha jól tudom az angol digitális is május 14 vagy rosszul tudom?"
Ezt írtam, hogy nem jól tudod. A digitális változat Április 16-a óta elérhető, nem csak angolul, szóval már 2 hete megvásárolhattad így, például Apple TV-n.
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Azt is figyelembe kell venni, hogy moziban nézve nem ugyanazt a pontszámot osztjuk, mint otthon. Teljesen más a környezet, ami hatással van ránk. Nálam is így van és gondolom mindenkinél. Így nincs értelme összehasonlítani azokat a pontozásokat, aki most otthon nézte a kis képernyőn X darab zavaró és figyelemelterelő körülménnyel együtt, meg aki 4K lézer projektoron Dolby Atmos-sal egy 8m-es vásznon mindent kizárva.
-
PuMbA
titán
válasz
markknight
üzenetére
Azt senki se érti, mert a jelenet nem lett befejezve
-
-
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Moonfall? Amiben akkora ócska történeti fordulatok vannak, hogy a space shuttle egyik hajtőműve nem jó aztán elkezdenek szomorkodni hogy mindennek vége, nincs mit tenni, majd rájönnek, hogy rossz hajtóművel is elmehetnek vele a Holdra?

A fiction mellett elvárható, hogy a karakterek gondolkodása ne legyen egy 5 éves gyerek szintjén.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Phobion
üzenetére
Ott az Etele Cinema, ami a vászon méretén kívül üti az IMAX-ot minőségben. Szerencse hogy nem kell egy mozira hagyatkoznunk.
Szerk: Miben üti? Például IMAX-ban 2K felbontás van, Eteleben 4K
Lézer vetítők miatt jobb a kontraszt is Etele-ben, nem szürkés a fekete. Sajnos az IMAX mozihoz a megnyitása óta nem nyúltak, nem cseréltek vetítőt, nem modernizálták így elvesztette azt a helyet, amikor még a minőség kizárólagos csúcsa volt. -
PuMbA
titán
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
"De már hányszor mondtam el hogy az első résznek mégis sikerült ez a "lehetetlen" feladat?"
Azért sikerült, mert az első rész egy faék egyszerű bevezetés és nem több. Nem egy teljes sztori, nem is egy teljes könyv
A második részben a történések teljesen mások. -
PuMbA
titán
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Az a baj, hogy még egy könyvet se vittek filmre pontosan, mert gondolom lehetetlen feladat. A Gyűrűk ura is sokban eltér a könyvtől még sincs vele semmi gondja senkinek
Szerintem itt is el kell nézni ezt, ahogy eddig is elnéztük. -
PuMbA
titán
A Dune 2 sztori változtatás oka:
Dune 2 Fixes An Original Book Problem Says Denis Villeneuve: "Frank Herbert Was Disappointed"
-
PuMbA
titán
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a
3. rész, azaz a Messiah könyv miatti erősebb tét / átkötés miatt lett megváltoztatva a sztori, mert belső Fremen "konfliktus" nélkül talán tét nélkülinek tűnhet az egész és nem lesznek annyira ambivalens érzéseink Paul felemelkedésében. Én ugye nem olvastam a könyvet, de akik olvasták, van jó pár vélemény közülük, hogy azért ettől még a filmben benne volt a Dune szellemisége / lényege. lezso6: Nekem mintha a Thief jobb film lenne, mint a Heat. Legalábbis most ezt érzem, de lehet hogy meg kell néznem a Heat-et megint.
-
PuMbA
titán
Dune: Part Two (2023)
Rég láttam történetileg ilyen sűrű filmet... jó értelemben. A könyvet nem olvastam és esélyem se volt megtippelni, hogy mi fog történni, szóval sok volt a meglepetés. Nem tudom, mikor néztem olyan filmet, ami már az elejétől ennyire lekötött volna. A filmek nagy része az első harmad után kezd lekötni. A folytatás mivolta miatt talán valamivel könnyebb volt ezt megcsinálni. Kiváló!
Mehetünk tovább. Szerencsére Villeneuve mester szokásosan hozza a magas minőségbeli konzisztenciát. Nincs kilógó lóláb, hogy valami gyengébben lenne megvalósítva, mint sok nagy költségvetésű blockbusterben. Alakítások, zene, fényképezés mind ugyanilyen szinten támogatják ezt, így ez a film csatlakozik azon filmek klubjához, ami elérte, hogy teljesen elmerültem magában a világban és úgy éreztem, mintha ott lennék én is. A mozit elhagyva alig tudtam megszólalni, ami számomra szintén jelzi, hogy milyen értékelést kell, hogy adjak neki.
Az utóbbi 5-8 év talán legjobb filmje. Az első rész csak simán tetszett, nem számítottam rá, hogy ez ennyire ütni fog. Angolul néztem Etele-ben, tegnap csúcsidőben 19-kor. Tele volt a terem, de mindenki csendben nézte, így zavaró tényező nem volt. Mintha otthon néztem volna

9.5/10
-
PuMbA
titán
válasz
Major Lion
üzenetére
Gondolom ez csak egyrészt infláció követő áremelés, amit mindenki csinál, másrészt meg mivel Magyarországon nem rég óta van Skyshowtime, ezért benne van normál árra beállás is
Ugye mindig a tényleges árnál olcsóbban indul egy új szolgáltató, hogy felhasználókat szerezzen, aztán kb. 1 év múlva jön a kötelező áremelés. -
PuMbA
titán
Thief (1981)
Michael Mann első filmje, de máig a legjobbak között van. Kötelező darab.
9/10
The Holdovers (2023)
Not the movie we deserve but the movie we need.
8.5/10
-
PuMbA
titán
válasz
bendeguz76
üzenetére
Attól függ, hogy nagyobb képet akarsz vagy minőségibbet
IMAX (Magyarországon lassan már IMIN) alacsonyabb kontraszt, nem HDR és 2K felbontás és IMAX hangzás. Etele kontrasztosabb, HDR és 4K felbontás és Dolby Atmos hangzás. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
Erre a magyarázat tökéletesen tálalva: Rebel Moon: Part One Pitch Meeting
-
PuMbA
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Universal Overtakes Disney as Highest-Grossing Studio at 2023 Box Office
" It’s also the first time since 2014 (except for the pandemic-stricken 2020 and 2021) that none of Disney’s movies crossed the $1 billion benchmark."
Dizni megkapta a jelzést, hogy mi lesz ha így folytatja
2015 óta vezettek mindegy egyes évben. -
PuMbA
titán
válasz
Major Lion
üzenetére
Vannak kivételek, amiket én se értek... igen, a Moonfall vagy a Jurassic World vagy a Fast X
Itt figyelembe vette szerintem az audiovizuális részeket, hiszen olyan komolytalan szintű dialógusok vannak bennük, amiket 8 éves gyerekként nyomtunk anno. -
PuMbA
titán
Dune: Part Two | Official Trailer 3
Túl jól néz ki, sehol semmi CGI lóláb, koherens látvány
Szokásos Denis Villeneuve minőség. -
PuMbA
titán
Golden Globes 2024: Barbie and Oppenheimer lead nominations
A harmadik legtöbbet a Killers of the Flower Moon és Poor Things kapta, kíváncsi leszek az utóbbira, de csak Január végén jelenik meg itthon

-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
paatrick
üzenetére
"A Disney még megteheti hogy égeti a pénzt"
Már nem teheti. A Disneynél ősszel megkongatták a vészharangokat. Előző hónapban Marvel válságtanácskozás volt, mert rájöttek, hogy egy nagy semmi lett az egész. Kang-et elengedik, teljesen új irány lesz. Marvelsből is mekkora bukta lett most. Streaming-et is teljesen átszervezik, kevesebb sorozat és inkább a mozifilmekre koncentrálnak. Pixar szintén a földön van, alig hoznak a filmjeik valami bevételt, mikor 10 éve a toppon voltak.
-
PuMbA
titán
Who Is Killing Cinema? – A Murder Mystery
Annyira jó ez a videó, hogy hihetetlen. Aki egy kicsit a mozi, filmek történetének hátterébe akar látni, kötelező videó
Egyik meglepő érdekesség számomra, amikor Matt Damon beszél arról, hogy a DVD korszakban a DVD eladások sok film esetén majdnem annyit hoztak, mint maga a mozis bevétel! Ez tette lehetővé sok olyan film elkészítését, amiket ma már ezen bevétel hiányába nem csinálnak meg, mert a streaming ekkora bevételt nem képes generálni. -
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
A Barbie esetén azért kérdéses, hogy reális-e, mert az 1-es értékelések száma igencsak kiemelkedő. Miközben az elég negatív szöveges értékelésekben is kiemelik ezeket: production design, koreográfiák / zenék és Ryan Gosling alakítása, tehát minimum egy 2/10 vagy 3/10-et azért adnának neki így is.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Ha megnézed egy review bombing-olt film értékeléseit és egy nem review bombing-oltét, akkor szerintem elég jól látható a különbség. Lehet, hogy tévedek és van olyan nem review bombing-olt, ahol máshogy néz ki az eloszlás, de olyat még nem láttam. Ha bárki tud ilyet, akkor írja be

"És mitől review bombingolt egy film?"
Furcsa eredmények az eddigi átlaghoz képest.
-
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Nem lesz nagy változás szerintem. Közel fél millió IMDb értékelés tökéletes normál eloszlást mutat, tehát a szavazatok valósak. Nincs review bombing. A szavazatok száma is bőven túl van már a szükségesen. Főleg 100-200 ezer között szokott legtöbbször átfordulni erősen az értékelés. Jelenleg a 48-adik, csoda lenne, ha kiesne a Top 250-ből.
-
PuMbA
titán
Egy brit mozilánc már szünettel vetíti Scorsese három és fél órás új filmjét
Micsoda meglepetés, a moziba járók 74%-a jó ötletnek tartja a szünetet
Néha úgy tesznek a disztribútorok, mozik, mintha fogalmuk se lenne, hogy az emberek mit akarnának. Csodákra lenne képes egy olyan találmány, hogy felmérés. Egyébként tegnap én is megnéztem, de a közepe fele kimentem WC-re. -
PuMbA
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Na és ez: Beverly Hills Cop - Is this the man?
Azt is gondolom, hogy ezek a régebbi színészek hoztak egy olyan alakítást, ami ma már más, hiszen a mai színészek mást éltek át és módon tanultak. Ezért is van olyan érzésem, hogy ezt ma már nem látom. És nem arról van szó, hogy a mai színészek rosszak lennének, csak más. Ezért melengetik meg ezek a filmek a szívemet továbbra is

-
PuMbA
titán
válasz
Kergeboci
üzenetére
Ez jó
Egyébként ezekben a 80-as évek filmekben nagyon bírom a "szigorú főnök" karaktert:Going to TOP GUN
Beverly Hills Cop - Inspector ToddEszméletlen jó szöveget kapnak (például elsőnél: "Son, your ego is writing checks your body can’t cash") és mellé legendásak a színészek is. Ez a kettő garantálja a kult jeleneteket, amiket nem lehet elfelejteni.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Még mindig érthetetlen, hogy hogy nem látta valaki a Top Gun-t és most nézi csak meg. Az 1994-es nézettségi adatok alapján anno 4,5 millióan látták TV-ben, amivel öröklistás top helyen van. Hol voltál ekkor és mit néztél?

"de a 80-as éveknek egy olyan stílusirányzatában"
Amúgy pont ez az erőssége. Ma már ilyen filmek nem készülnek / készülhetnek. Egy korlenyomat. Mint a Beverly Hills-i zsaru.
-
PuMbA
titán
Megerősítve! eeXaa és Denis Villenueve között sejtelmes hasonlóságok vannak
-
PuMbA
titán
'Oppenheimer' Will Surpass 'Bohemian Rhapsody' to Become Highest-Grossing Biopic Ever
Azért elég durva menetet tolt le a film. 500 milcsinél többre nem számítottam. Ezzel egyébként még a második helyen is van az R besorolású filmek között, a Joker mögött és ez évi nagy blockbustereket is maga mögé utasított, például Guardians of the Galaxy 3 vagy Fast X. Valami átalakulóban van a filmiparban, mert ilyen popcorn filmeket régen nem lehetett megfogni olyan filmmel, amiben 3 óra beszéd van vagy például egy Barbie-val.
-
PuMbA
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"A valamennyi szó ebben az esetben azt jelenti, hogy az összes. Szinonimák."
Akkor miért nem a "minden" szót írják oda, ami ráadásul rövidebb?
Nem 1920-ban vagyunk, hogy ilyen elfeledett, szóbeszédből már rég kikerült kifejezésekkel dobálózzunk. 35 éves vagyok, de a "valamennyi" szó jelentése számomra ismeretlen volt, illetve arra gondoltam azonnal, hogy a jelentése: nem mindegyik.HUTCHDB: Ja, így már érthető. Nem tudtam, hogy a 12-es terem is olyan nagy, mint az 1-es vagy a 2-es

-
PuMbA
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az Etele Cinema oldala szerint nem: "Valamennyi termünkben a jelenleg elérhető legmodernebb, 3. generációs 4K lézer vetítési technológiát használjuk, ami elengedhetetlen a minőségi filmélményhez. Még egy ilyen mozit ma Magyarországon nem találsz!"
Ezért nem is szoktam riszkírozni, hogy más termekbe megyek
Az biztos, hogy a legnagyobb, azaz 1-es és 2-es termekben tuti csúcs képminőség, mert jóval a Cinema City-k és az IMAX felett van.#161837 Bad Pritt: Én nem így értelmezem, de lehetséges. A Kids teremben voltam már, de ott annyira kicsi a vászon, hogy nehezebb megmondani a felbontást. Mindenesetre a nagy termek képminőségét azért nem érte el.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
"Mert ha csak mondanivaló van, akkor elég száraz, sótlan, unalmas, sőt ha nagyon tolja akkor didaktikus gagyi is tud lenni."
Pont valami ilyesmit akartam írni előbb
Önmagában a történet ugyanúgy hatástalan, belerakhatják egy filmbe a világ legfordulatosabb sztoriját, ha mellette egy érzelmetlen dara. Mint ahogy a Marvel filmeket sorra potyogtatják most is. Hiába van ilyen sztori a sok részes sorozatokba, amik aztán kapcsolódnak a filmhez, amibe idemegy, máshol ott történik, de az emberek már alig kíváncsiak rá. Nincs benne az Infinity War előtti érzelmi töltet. Szerintem sokan azt se tudják már, hogy lesz olyan film, hogy Marvels. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Hívjuk azért hangulat vagy atmoszféra filmnek. Kb. mint egy festmény, ahogy mephi666 írta. Csak nézed a filmet, mint egy festményt és nem a történet a fókusz, hanem az "ecsetvonások". Ja és itt nem Transformers-re gondolok, hanem inkább művészfilmek felé húzókra, például: In the mood for love, Comrades: Almost a Love Story, Lost in translation... -
PuMbA
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Na várj. És mi van akkor, ha az audiovizualitás miatt beugrik / visszaemlékezel egy számodra kedves és meghatározó eseményre, netán egy pillanat morzsa villan be az életedből. Olyan hangulatba is kerülsz, felismered ezt az érzést, amit már például egy jó ideje nem éreztél, miközben a történethez amúgy nem bírsz annyira kapcsolódni, mert az meg távolabb áll tőled, de ez a dolog számodra megtölti értelemmel a filmet, egyfajta saját értelmezést ad valami módon, mert a te életedhez így már hozzá tudod kapcsolni.
-
PuMbA
titán
Erről csak annyi jutott eszembe, hogy pár éve megnéztem az első, 1977-es Star Wars-t és nem egy annyira jó film nálam

Szerk: Nekem a Beverly Hills-i zsaru továbbra is adja. Azért nagyon sok régi filmet nem tudok felsorolni, amiről megváltozott a véleményem, de van jó pár.
-
PuMbA
titán
Most találtam rá erre a videóra és egy elég jó értelmezés. Benne van, hogy miért nem annyira érdemes a Tenet mélyére ásni és hogy maga a film valójában mi akar lenni:
-
PuMbA
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Ezért szeretném, ha eeXaa kifejtené például a véleményét / érveit az általa kiválónak vélt Fast X sztorijáról összehasonlításokkal más filmekhez képest, mi az amit más filmekben még nem láttunk, de ebben benne van stb. mert amit beír két szót, hogy "jó a sztori", arra nem lehet mit mondani, nem lehet beszélgetést kezdeményezni az elmondott érvek alapján, mert nincs mellé téve semmi, azaz közösségi szempontból használhatatlan információ, ami csak értetlenséget szít

-
PuMbA
titán
válasz
Yodamest
üzenetére
Pedig ez az igazság. Lehet teljesen szubjektíven is értékelni filmeket, csak azzal meg az a bajom, hogy nem tud meg a fórumot olvasó közönség semmit levonni (például én), mert én nem a másik ember vagyok. Értékelni szerintem úgy érdemes, ha már közkinccsé tesszük másoknak, hogy más emberek is leszűrhessenek belőle valamit, ahhoz meg muszáj objektivitást belevinni.
Például én leírtam, hogy milyen jó a color grading-je az Oppenheimer-nek és ezzel felkeltettem a film iránti érdeklődését egy kedves fórumtársnak
Erről szól a dolog. Egy teljesen szubjektív, odahányt 2/10 értékeléssel nem tudok mit kezdeni, nincs közös koordináta rendszer, nem indulhat belőle értekezés, semmi. -
PuMbA
titán
válasz
PuMbA
üzenetére
Az én értékelésem ezért olyan, hogy ha van egy szakma szerint 10/10 film, akkor az nálam a szubjektív komponenst hozzáadva sem lehet 5/10 alatt, mert ami jó az jó, attól függetlenül, hogy nekem tetszik-e. Ugyanígy, ha van egy szakma szerint 3/10-es film, az attól még lehet nálam 6/10, de 10/10 biztosan nem, mert egyértelműen belátható, hogy a szakma miért kritizálta szét.
-
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Értelek
Az objektivitásod számomra azért nem megfogható, mert például a filmkészítők, forgatókönyvírók nagy része nem mondja a Fast X-re, hogy ötletes, jó a sztorija, nagyon eredeti, mély, tartalmas. Objektivitás során elengedhetetlenül figyelembe venni, amit a szakértők mondanak. Ha az orvos azt mondja neked, hogy eltört a lábad, akkor nem mondhatod, hogy hát szerintem meg csak megfáztam. Ezzel nem azt mondom, hogy az orvosnak mindig 100%-ig igaza van, mert ő sem mindent tudó Isten, de ő biztosan közelebb lesz az objektivitáshoz a szakértelme miatt. Én ezért tartom fontosnak, hogy odafigyeljek, hogy mit mond a szakma. -
PuMbA
titán
válasz
j0k3r!
üzenetére
Igen, ezt már múltkor megbeszéltük, hogy eeXaa értékeléseiben nincs objektív elem vagy nagyon kicsi, ezért értékel így
Például az, hogy mekkora a hype a film körül semmiben nem befolyásolja a film jóságát vagy épp rosszaságát. Vagy 0/10-et adott már olyan filmre is, ahol a képi világ vagy akár a production design például rendben volt, azaz objektíven nézve egyértelműen nem lehet 0/10, ha már vannak benne értékelhető dolgok. A mozi egy audiovizuális élmény. Értékelésnél nem lehet kizárni fontos dolgokat, ha valamennyire objektíven értékelünk. -
PuMbA
titán
válasz
eeXaa
üzenetére
Kifejteni kérem
Mi a nagyon ötletes a Fast X-ben, amit nem vagy alig látunk más tucat filmekben? És a sztorijában mi a nem sablonos és nem tipikus, amit nem vagy alig láthatunk más tucat filmekben? Vin Diesel, John Cena, Tyrese Gibson szerinted jó színészek, akik 1 szög egyszerű karakter megformálásán kívül semmit se tudnak? -
PuMbA
titán
válasz
spiky03
üzenetére
és BITBOYS
Ami a legszembetűnőbb a mai túl szoros határidős CGI-ben az az alapos animáció hiánya, mert ahhoz idő és emberi munka kell, amit például a gyorsabb hardver vagy a jobb víz effekt szimuláció nem old meg. Ebben a kis 10 másodperces jelenetben olyan kecsesen, vajsimán történik minden, amit nem minden filmben látsz még ma sem: Transformers 1 - Final Battle Part 1 4kA CGI hihetőségben pedig ez a fontosabb, mert amikor látom, hogy a Fast X-ben a CGI autó a valóság fizikai törvényeinek ellentmondva ütközik neki a darunak és úgy pattan le, mint egy videójátékban (ezt épp most néztem meg YouTube-on), akkor azt fájdalmas nézni.
-
PuMbA
titán
válasz
BITBOYS
üzenetére
Vannak benne nagyon jó praktikus effektek, ahogy az általad beszúrt videóban látható is, csak a filmben ezek mellett feltűnnek teljesen gagyi, tisztán CGI-sek is jó számmal. Emiatt sajnos inkonzisztens a látvány és nem olyan, mint a Trafóé, ami minden jelenetben ugyanazt a király szintet hozza. Ez a probléma, hogy a mai filmekben annyi CGI-t tesznek, amennyit úgy sem bírnak a dolgozók konstans minőséggel megoldani és ez a készítőket egyáltalán nem érdekli. Inkább legyen benne a jelenet rosszul, minthogy kivennék, átírák vagy valami.
-
PuMbA
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Azokban a Trafókba hihetetlen jó minőségű a CGI és mellette sok valós effekt is van. Fast X esetén egyikről se beszélhetünk, csak a hogyan spóroljuk ki a melót és dobáljuk össze CGI-ből áll

Ebben a jelenetben például valósak robbantások, nem CGI-k.
CGI csak a robotok és a robbanás hullám effekt. A hogyan készültben ezt a jelenetet -
PuMbA
titán
válasz
oriic
üzenetére
Sok kisgyerek volt bent egyébként, délelőtt 11:30-as vetítés, röhögcséltek. Én meg elérzékenyültem néhol
Egyébként az az igazság, hogy gyerekként nincs élettapasztaltod, minden happy, szóval bármilyen filmet nézel, azt elrakod a jó kategóriába és ennyi. 12 évesen a Terminator 2-t ugyanúgy meg tudtam nézni, "hú, de király ez vagy az benne", csak nem éretettem belőle semmit.Etele 2-es teremben voltam megint, a 9. sorba és igen, a 9-től 11. sor szerintem a legjobb. 9. sorban majdnem beteríti a látóteredet a vászon, de a két szélen látszik kicsit a terem feketesége, tehát a képszélekről se marad le az ember. A kép egésze a víziódba kerül. 10-11. sor viszont abban jobb, hogy úgy magasságban a vászon közepénél vagy kb.
-
PuMbA
titán
Megvan a Barbenheimer, mert ma láttam a Barbie-t is. Friss élmény, szóval csak annyit mondok, hogy ez a film tök jó

-
PuMbA
titán
válasz
stellaz
üzenetére
Ma már nem lehet, csak az a probléma, hogy Budapesten 2K, azaz 2048x1080 (a FullHD mozis megfelelője) felbontású tradicionális vetítő van az IMAX-ban, ami 2008-as. Azóta külföldön 2013 körül már átálltak a modernebb vetítőkre, itt meg maradt a gagyi, mert a Cinema City nem áll jól a 2010-es évek közepe óta, nem rég kecmergett ki a csődből az anyacég is. Talán 2-3 év múlva ha fejlesztenek.
.LnB: Nekem 9-10. sor a kényelmes, de emberfüggő. Közelebb nem szeretek ülni, mert forgatnom kell a fejem, hogy a kép szélét is teljes részletességgel lássam.
-
PuMbA
titán
Nolan egyáltalán nem az itteni, ócska IMAX-ra gondol, mert nálunk a képminőség nem jobb, mint bármely sima mozié
Ugyanazt az alacsony felbontást és alacsony kontrasztot, emiatt pedig fakó színeket kapod. Nolan a külföldi IMAX-okról beszél, amik ég és föld a miénkhez képest. Az Etele képminősége ehhez közelebb van. -
PuMbA
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Lian Li Galahad II 360ARGB white bontattlan vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Otthon lehetetlen küldetés.
A képek alapján sajnos nem úgy néz ki, hogy kitöltené a teret a kisebb teremben a vászon még a legelső sor etesén sem
Biztos, hogy valamennyit torzít a kép, mert a nagy termeknél sem olyan a kép, ahogy élőben. Nehéz megítélni...jó lenne normál látószöges kép is.

És még ők reklámozzák a film előtt, hogy mennyire a mozizók jaj, de jó...hol élnek ezek? Kifordul a gyomrom.