- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-megzavarodtak -hackerek ....hááááááááááááát....
-
atike
nagyúr
Leave the World Behind
Nekem tetszett, de maradt bennem nyitott kérdés, amire nem kaptam választ:
- mi volt a szarvasokkal (flamingókkal)....? - mi volt a repülőkkel / hajókkal....? "áramszünet"?
-
atike
nagyúr
Star Wars 1923 - szerintem
k*rvanagyon jó lett
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Nekem annyi maradt meg a Rocky filmekből, hogy Sly egyfolytában lent tartott kézzel "boxol" világfajdalommal az arcán és 'feszt kapja az ütéseket aminek hatására bemozdul nagy hevesen az erőkar irányába...
És ez perceken át.
De anno tetszettek amúgy.
-
atike
nagyúr
Velem is baj van, nekem is bejött a Prey...

Fúúúú csak 4000 hsz-el vagyok lemaradva, anyááááááám....
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
The Tomorrow War
Ha logikát akarok keresni benne, vagy épp értelmet, akkor jajj.... Lehetne ragozni a butaságokat benne, tény - sok elhangzott már itt is kommentekben, videókban.
De.
Minden ökörség ellenére élvezni tudtam a filmet, A látvány, az akciók is (többnyire) és a hangulat rendben volt.
Agyat kikapcsolni, szórakozni nagyon is jó volt. Kb a Függetlenség napjához tudnám hasonlítani, még ha nem is volt korszakalkotó, mint az...

5/10
#értékelés
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Mi a címe annak a nem túl régi filmnek, amelyikben elvileg egy fekete család új házba költözik ahol mindenféle dolgok történnek és anyu az már jönne el, de apu meg nagyon nem és mindenféle bajság történik...?
Tőlem kérdezték, rémlik is valami ilyesmi film, de nem jut eszembe a cím...

-
atike
nagyúr
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Nekem pozitív csalódás volt. Nem sok reménnyel ültünk le elé (az első rész király volt, a második so-so, na akkor a harmadik tuti nem lesz jó
), de felülmúlta a várakozásomat. Sokkal jobb, mint a kettő, nagyon bejött. Tetszik a "csavar", az ... Ahogyan Tibijax is írta színészileg elég jó a film, a hangulat, sztori számomra ütős..."új alap"
Javaslom megnézésre!8/10
#értékelés
-
atike
nagyúr
Abban a korban
sem a vakvilágba mentek összevissza a hajók, hanem hajózási útvonalak voltak...
-
atike
nagyúr
Kihagyhatatlan? Fene tudja. Azért a technika, amit anno összehoztak (főleg Cameron ugye) ha nem is kihagyhatatlanná de megkerülhetetlenné tette. Új szintre emelte a 3D-t, sőt elvileg ez volt az első valóban 3D-s film.... Ergo a Halálos Iramban sorozat nem épp egy lapon említendő vele...

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Chris Rocknak mi az isten baja van? Ilyen túljátszott ripacskodást ritkán látni hasonló színészektöl.
+10000000
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Szerintem csupa olyan dolgot ecsetel, ami nem számít a film "jósága" szempontjából, vagy konkrétan érdektelen. Komolyan, húz-e csíkot a bomba, becsukták-e az ajtót, miért nem lövik halomra a büdöseket, miért nem jönnek ki a gyorsak; #haggyámá...
Ilyen alapon (vagyis masszív hülyeséggyár, logikátlan és inkoherens történetekkel) a halivúdi blokkbászter termelés 95%-át kidobhatjuk (mondjuk ki is dobom
). Mindig az a kérdés elkezd-e zavarni a butaságözön, vagy elfogadod és jól szórakozol, miközben tudod valahol hátul, hogy nonszensz amit nézel.Jah, Kojot jó csaj, arról beszéljünk végre
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
"Never skip leg day like Thor." és "2 words: leg-day xd"

-
atike
nagyúr
Szokatlanul jól sikerült???
Kukacoskodó és mintha a szerző nem lenne tisztában a világ dolgaival

"Az sem teljesen világos, végül miért a sivatagban, és nem Las Vegason belül robban a rakéta." Az úgy eléggé Las Vegason belül van. Vagy az író nem tudja hogy Las Vegas a semmi közepén egy sivatagban van?

Majd elkezdi ecsetelni a rakéta működését:
"A Las Vegas felé tartó atomtöltet végig jól látható kondenzcsíkot húz, ami az elégetett üzemanyagból keletkezik. Csakhogy a ballisztikus rakéták nem így működnek: a rakéta csak addig hajtja meg a töltetet, amíg az felfelé ível, a lefelé való utón már a gravitáció és a kezdősebesség működik... ...Így viszont a lefelé tartó úton nincs kondenzcsík." És ezután bekérdez egy ilyet:
"A másik kérdés persze az, ha csak fejlövés végez a zombikkal, akkor miért garantált, hogy az atombomba jó módszer? És ha még erősebbek lesznek tőle, és mutálódni kezdenek?"
Atombomba 1x1, robbanás több millió fokos hőség, csontvázszaggató lökéshullám. Ha más nem is legalább a Terminátor 2 beugorhatott volna neki hogy ne kérdezzen hülyeséget:
Jó, a
kihegyezett dolgok tényleg baromságok (rakétára
) , de nem épp csak annyit írt le.... 
-
atike
nagyúr
Port.hu-s írás (spoileres) a Halottak hadseregéről...
Szokatlanul jól sikerült, elég jól rávilágít pár dologra.

Ez mekkora már:
"Sikerül is végül megmenteni, de miatta kockáztatja az életét nem csak Kate, hanem az apja is, még a helikopterbe is sikerül betuszkolni, onnantól viszont már soha többet nem látjuk. Nem látjuk, amikor a többiek a helikopterbe ugró Zeusszal harcolnak, akkor sem, amikor lezuhannak, és akkor sem, amikor apa és lánya érzelmes búcsút vesznek egymástól – ha meghalt, mutassák meg, hogyan, ha él, akkor lássuk őt magát." És tényleg, ez csak így elolvasva esett le, ezen nem is gondolkodtam a film után...

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
...na még egy pár...

Halottak hadserege
Snyder ide vagy oda ez számomra is gyenge volt.
Szóval ez már megalapozott mindent. A látvány nekem is tetszett, bár a az életlenítés tényleg baromi sok volt. A sztori csak a megnevezésében volt az, a szereplők meg kb semmilyenek. Tényleg, az "alvó zombik között lépkedünk egymás után és utat jelölünk" jelenet valahonnan annyira ismerős volt, de nincs meg, hogy honnan....A legeljén golyóálló a főalfa, a végén meg egy golyótól szétrobban a feje...
Ó jaj.
A zombi tigris még csak-csak, de a zombi ló már sok volt. A menekülünk de azért megállunk lelkizni az maga volt a tökély. Nem tudom, hogy lehetett egy ilyen gagyi momentumot benne hagyni... Szórakozni, kikapcsolni jó volt amúgy, de többet vártam.
5/10
---
Relic (2020)
Valahol írták róla, hogy mekkora királyság.... Nagyon nem az. Horrornak nem horror, thrillernek nem thriller, drámának nem dráma. Ellenben idegesítő...
2/10
---
A Mitchellék a gépek ellen
Nem volt rossz, de ez nem a gyereknek szólt, hanem a szülőknek...
Kb ennyi az egész lényege. Sem az én, sem az öcsém gyerekei nem igazán élvezték - szemben a szüleikkel...
Görbe tükör a Facebook / Instagram vonalnak és úgy általában a digitális világnak... 6/10
#értékelés
-
atike
nagyúr
Írok egy keveset egy pár apróságról amiket mostanában néztünk - sajna nem jutott időm értékelés íráshoz egy ideje:
Mortal Kombat 2021
Anno - sok sok évvel ezelőtt - a játék nagy kedvenc volt. Az első film is - bármilyen gagyi is volt
... Ez az új mint film... Hááát. Történet szinte semmi, színészi játék kb semmi...
De van Goro, vannak fatalityk, és a látvány is rendben van. Ha valaki anno a játékon "nőtt fel" akkor jó lehet ez a film, amúgy kb semmi. 5/10 (ha csak mint film, akkor meg 2/10)
---
Run
Kellemes csalódás volt, az elején drámának hittük, más lett belőle. Klisék vannak ugyan, néhol kiszámítható, de a sztori egyben van és a színészi játék nagyon is jó. Tetszett!
6/10
---
Borat 2
Nekem ez már túl sok volt (néha jókat röhögtem azért)... Időnként szekunder szégyenérzet volt nézni. Az első rész nem fájt ennyire.
3/10
---
Now is Good 2012
Dráma. A jobbik fajtából.
Elgondolkodtató és megható.6/10
---
Fatale
Egyszer nézős thriller. Egynek nem rossz, de túl hosszú és időnként leül... Kiszámítható, bár a "csavar" az elején az tetszett...
5/10
---
Let Him Go
Amolyan bosszúállós film... Nem rossz, de a legnagyobb bajom vele az volt, hogy sokszor életszerűtlen. Néhol lassú, néhol mély. Kettős érzéseim vannak a film kapcsán. Sokkal jobbat ki lehetett volna hozni belőle (főleg ha nem lett volna benne annyi logikátlanság), de egynek ez is jó volt.
5/10
---
Songbird
Covid meglovagolós film. Nem sok pozitívat tudtam megfogni belőle... Ebből sem...
Demi Moore elég érdekesen öregszik....
Ha nincs más, meg lehet nézni, de amolyan semmilyen az egész. 3/10
---
A természet ereje
Mel Gibson, mint mellékszereplő vitte a filmet. Kb ennyi a pozitívum. Egyszer nézhető.
3/10
---
Richard Jewell balladája
Az utóbbi idők általam nézett filmjei közül talán ez az egy volt kiemelkedő. Le a kalappal Clint Eastwood előtt, kőkemény drámát hozott össze. Életrajzi ihletésű, nagyon komoly alkotás. A főszereplő is telitalálat. Mindenképpen megnézős!
8/10
#értékelés
-
atike
nagyúr
"mostanában megint nem készül semmi értelmes űrös/kalandos sci-fi ami nem horror"
Én sajna ezt majdnem minden kategóriára rá tudom húzni...
Elvétve sikerül csak egy-egy jó filmet elcsípni... -
atike
nagyúr
Újra itt... Van mit olvasnom...
Termeltetek... 
-
atike
nagyúr
egy újabb teljesen érdektelen film
+1

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Monster Hunter
Volt, hogy tetszett is...
Szerintem határozottan jól volt fényképezve - kb ez volt a legnagyobb előnye. A cgi olyan volt amilyen, . Szegény Milla Jovovich élt már meg szebb napokat is, eléggé éróltettnek tűnt neki ez a szerep (ami a Kaptár sorozat után furcsa, valljuk be). Tony Jaa az poén volt.a "pókos" részek szinte fájtak, annyira gagyik voltak (amúgy a Csillagközi Invázió jutott róla az eszembe, és kb azon a szinten is volt
Mást nem nagyon tudok írni róla - egyszer nézhető, felejthető.
3/10
#értékelés -
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Mert, volt korábban 4k hdr verzió belőle?
Ha igen, bocs. Úgy tudtam ez volt a december híre...
Most az, hogy remasternek hívtam szakmaiatlanul, legyen mindegy
Jogos. Valamiért én úgy voltam vele, hogy volt...
Közben meg nem. 
Igen, decemberben jött ki a 4K.
Már "megörültem", hogy a Star Wars útjára lépve itt is villámgyorsan jött megint valami új változat amiről lemaradtam...

-
atike
nagyúr
Na ma feléig jutottam a LOTR 1. remaster-nek.
Már egészen elfelejtettem, mekkora őrületes epikség van ebben a filmben. Beszabehu és akkor még a 4k+hdr-ről nem beszéltünk. Csak (jó) fejhallgatóm van és 1080p (legalább hdr) monitorom, de ez így is torokszorító. Nyilván egy idióta Tolkien fan vagyok
Remaster?
-
atike
nagyúr
Ő valami ismert ember?
...elolvastad miről szól?
Kiről...? 
Ismert.
Ryan Reynolds - a férje...
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Elsiklottam felette akkor, az év végén meg (amikor oriic linkelte) nagyon nem voltam aktív...

Pont Balázsék után szóltak a kollégák, hogy láttam-e már...
Bejön, tényleg nagyon jól összerakták. Jó lenne ha lenne belőle kész film is. Erre igazán adhatna a Filmalap...

Az tuti, hogy jobb lenne, mint az első magyar horrorfilm...
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
A bottom 100-hoz legalább 10ezer értékelés kell, régen valószínűleg kevesebb is elég volt, mert én is emlékszem, hogy anno az Álom.net rajta volt, ráadásul ha jól emlékszem, akkor az volt jó ideig az "első" helyezett.

Az oldalak alján ott van leírva, hogy mik a feltételek, a TOP 250-nél is.
Így van, az nekem is megvan, hogy vezette a toplistát az a csoda...

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
A megválaszolt hozzászólás már nem elérhető.Régi jó film...
Azok a CRT monitorok... Na meg az a fej 45:20-nál... 
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Az enyém kimaradt.... Mármint azt nem fejtette meg Piszmaty76 úgy kérdezett...
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
A nagy Lebowski " Bocsásson meg, nem figyeltem"
De, eszembe jutott....

-
atike
nagyúr
Érdekes egyébként, amiket felsoroltál számomra nem tűntek fel ennyire erősen, vagy nem zavarta a filmélményt. Most ez a főhős ostoba, vagy rosszul dönt bizonyos helyzetekben dolog is olyan, hogy kb minden ilyen vagy hasonló film erre épül, szerintem tök természetes, hogy ez jelen van. Nyilván ha az első perctől tökéletes döntéseket hozott volna, nem is lenne film. Van akit ez idegesíthet, de akkor az ne nézzen meg semmilyen akciófilmet, scifit, mert azok televannak ilyenekkel.
Csak egy tipik példa ami szerintem mindenkinek megvan: amikor a legutóbbi alien filmben, kint vannak korom sötétben egy idegen bolygón a vadonban a katonák és az alienek körülöttük futkosnak, le is vadásszák az osztag kb kétharmadát. A nagy vérfürdő után kb pár perccel megszólal az egyik csaj aki velük volt, hogy "most megyek megmosakszom" és elmegy a tábortól jó messzire, mert ott van valami kintibudi vagy nemtudom. Persze hogy már ott várja egy alien csurgó nyállal.... ilyet ép eszű ember nem csinál, ott a sok hulla, szabadon kószálnak a dögök, de ő elmegy tampont cserélni WHAT?
Na csak még egy beugrott: prometheusban, amikor az idegen űrhajót felfedezik és bemennek néhány tudóssal. Egyik tojásból kikel egy kígyószerű kis lény és a hülye barom tudóscsávó elkezdi cirógatni a buksiját, mintha valami macska lenne, EGY AKKOR ELŐSZÖR MEGTAPASZTALT IDEGEN FAJNAK? Ilyet ép eszű ember nem csinál. Persze, hogy a pofájába ugrik és kikeleszti belőle a későbbi alient.
Az oké, hogy minden hasonló film ilyen helyzetekre és/vagy emberi beállítottságra/hibákra épül, de ez valami extra volt. Vannak apróbb, bosszantóbb helyzetek és döntések nagyon-nagyon sok filmben, de ebben más sem volt...

És - ismétlem magam - nekem tetszett a film úgy írtam le ezeket.
-
atike
nagyúr
Unhingedet meg kell védenem kicsit, leszek most az ördög ügyvédje.
Szerintem abszolút reális a user metascore vagy imdb score, most nyilván nem egy világmegváltó film, de amit én vártam tőle, azt teljes métékben hozta. Végig lekötött, nem voltak benne oda nem illő jelenetek, nem éreztem, hogy szándékosan el lenne húzva a játékidő, nem is volt feleslegesen hosszú sem.Sok esetben ilyen filmeknél az elvárások teszik tönkre az élményt, mert fú Russell papa benne van, egyből úgy kezdik el sokan, hogy ez valami AAA blockbuster movie lesz, de számomra már indítás előtt világos volt, hogy ez csak egy egyszerű "üldözős" film 90 percben és nem akar ennél több lenni. Ha helyén kezeljük, egy tök korrekt mozi, sokkal sokkal rosszabb filmeket is láttam az utóbbi időben, kár a túl nagy elvárások miatt lehúzni.
Hasonló kategória volt nálam a Greenland is, azt is sokan utálják, de számomra egy nagyon pozitív meglepetés volt, kb semmit nem vártam tőle és ahhoz képest azt vettem észre, hogy amit vállal azt tökéletesen hozza, izgalmas a téma, jók a színészek, nincs feleslegesen elhúzva, még izgalmas is volt.
Spoilerbe teszem, hátha valaki még nem látta.
Ebben a filmben ami szerintem (NAGYON) rossz volt: - bármit is csinált Crowe a rendőrök mintha nem is léteznének - nem létezik, hogy a csaj ennyire együgyű és ostoba legyen - a csaj rettenetesen unszimpatikus - nem létezik, hogy Crowe-on kívül mindenki ennyire együgyű és ostoba legyen Ami tetszett: - Crowe nagyon jól hozta a szerepet Erős túlzás, de volt olyan pont, hogy Crowenak "szurkoltam" nem a csajnak... 
Ezek ellenére amúgy tetszett a film, kikapcsolódni jó volt.
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Annyiban igaza van Tibinek hogy akkoriban nem mentel haza a nagy kepernyos tv-d ele megnezni tonnanyi remek minosegu mozifilmet egy rakas streaming oldalrol vagy eppen a viragboltbol. Moziba menni az egyetlen lehetoseg volt akkoriban hogy az ember full minosegu filmet nezzen. Ma mar inkabb csak nyug, hogy egy ket honapig csak a moziban elerheto az uj film.
Ó, ott volt a piacon a srác a videókazettás dobozával ahonnan be lehetett szerezni az új filmeket és méghozzá hangalámondással.
Na az volt aztán az igazi élmény...
Az egyik havernak az apja németbe járt már akkor is ki, és nekik volt a tévé mellé videómagnójuk is ám. És mindenki előtt már 51 cm-es ITT Nokia tévéjük is volt. Csodás mozidélutánok voltak abban az időben...
Na meg amikor mindenki előtt megvették a C64-est is... Na de az már másik topic témája lenne.Régi szép idők. Basszus mi király dolgok voltak anno...

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
MLM lesz. Mármint nem a Multi Level Marketing, hanem Monster Lives Matter.
De viccet félretéve tényleg el tudom képzelni, hogy ilyen lesz. Ha már a Jurassic World egy állatvédős baromság lett, egy nem kicsit ízléstelen holokausztos áthallással, így miért ne lehetne a Godzilla vs Kong is ilyen.
MMLM akkor már. Multi Monster Lives Matter...

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Post Mortem (2021)
Mióta megláttam a rendkívül igényes előzetesét, azóta nagyon vártam. Végre egy magyar horror és ráadásul nem néz ki gagyinak. Maga a film jól is indul egy szellemtörténethez: 1. VH után pusztít a spanyolnátha sok a halott és adott egy traumát átélt exkatona aki halottakkal dolgozik. Szép a képi világ, jók a hangok és a jelmezek. A practical effektek is simán vállalhatóak. Tök jó feelingje van a kísértésnek egy magyar faluban, olyan házban amiben én is játszottam dédimnél, ugyan azok a bútorok, berendezések között, jó nézni na.
De a film felénél mintha elfogyott volna a forgatókönyv meg az akarat és átvette volna a rendezést egy művészfilmes gyakornok. Valami irtózatos gagyivá megy át, nevetséges CGI-al, röhejesen rángatózó emberekkel, értelmetlenné váló, csapongó történetvezetéssel és pocsék színészi játékkal. Olyan mintha megunták volna a forgatást és csak beletettek mindent ami eszükbe jutott, hogy gyorsan be tudják fejezni..Egy átlag Netflix gagyi szintjét hozza azért, plusz pontot kap, hogy magyar, de ez nem horror, inkább valami misztikus thriller. 5-6/10
"Mióta megláttam a rendkívül igényes előzetesét, azóta nagyon vártam. Végre egy magyar horror és ráadásul nem néz ki gagyinak"
Ugyanez volt bennem is. Aztán nem így lett...
Kár érte. Inkább nem is értékelem - aki bátor és van felesleges másfél órája annak hajrá... 
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Én is várom már, hogy visszaálljon a filmkészítés a járvány előtt szintre...

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Képmutató, szemét, agyrohasztó, "szépújvilág", avagy a bulvármocsár alja:
1. https://www.nytimes.com/2021/01/16/movies/pixar-soul-black-white-dubbing.html
2. https://www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/betiltas-grease-film/vt2rqwl
3. https://444.hu/2021/01/05/a-vilag-leghosszabb-futyiju-bacsijarol-inditott-animacios-sorozatot-a-dan-kozteve-4-8-eveseknekA dánok egészen készek amúgy...

Elég csak a Terhelt Terkel-re gondolni. Mondjuk az van szinkronosan is és elég jól is sikerült. Mondjuk eredeti nyelven nem sokan értenék...
Tudom, van felirat is a világon... 
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Pixar’s ‘Soul’ Has a Black Hero. In Denmark, a White Actor Dubs the Voice.
Ez egy nagyon érdekes probléma.
Az szerintem baromság, hogy azon problémáznak, hogy az európai országokban nem feketék szinkronizálják a a fekete karaktereket. Legalábbis nekem most hirtelen nem jut eszembe magyar szinkronszínész, aki fekete. És hát a legtöbb EU országban is gondolom hasonló a helyzet. DE...
Pont ez az, amiért én utálom szinkront: nem jönnek ki az egyes akcentusok, s ez számomra pont a feketéknél a legzavaróbb. S ugyanígy zavaró, hogy az egyéb akcentusok sem, beleértve Arnold Schwarzenegger elcseszett német akcentusát is.
De ez a probléma szerintem nem oldható meg sehogy. Szerintetek hogy lehetne magyarra fordítani az afroamerikai akcentust? Lenne egy tippem, de azt egyelőre megtartom magamnak.
....az hogy ebből hír keletkezik már az sem semmi.
Akkor tényleg el kellene jutni oda, hogy be kell tiltani a szinkronizálást úgy kompletten, mert már azzal is sérül(het) a film eredeti mondanivalója...
-
atike
nagyúr
Offba teszem, mert sorozat, de érdekel a fórumtársak véleménye...
Szóval más is úgy gondolta, mint én, hogy de jó lesz és megnézte a WandaVision-t....?
Én csodálom, hogy erre mertek pénzt adni és kiadni...
Aztán lehet, hogy a többi rész majd módosít a véleményemen, de konkrétan magamon csodálkoztam, hogy végignéztem... Mondjuk csak huszonpárperc.Szóval szerintem rettenet volt (csak az első részt néztem még meg)
Más valaki? Vélemény...? Csak én voltam nagyon nem ráhangolódva...?

-
atike
nagyúr
Nemazért, de az idézetet pont úgy is lehet érteni, hogy még forgat pár filmet, ami még akár mennyi is lehet. Tudom a többi nem erre utal, de nem kicsit bulvárosan 2 mondatból messzemenő következtetéseket vontak le. Ahogy a bulvár szokta, hogy 1 mondatot 3 "sajtó" 10 féle képp közöl le.
Sokkal inkább úgy hangzott, hogy unja már az akció filmeket, de mást még simán forgat....de mást még simán forgat.
Miután még forgatott pár akciófilmet...

Már ha a Covid engedi.

-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Meghalt Vass Gábor.
Az egyik kedvenc szinkronhangom volt.RIP

Most néztem utána, hogy pontosan mikben is szinkronizált és meg is lepődtem... A neve alapján nem ugrott be úgy, mint Gáti Oszkárnál, Dörner Györgynél vagy akár Józsa Imrénél... Pedig ő is legalább olyan kvalitású és karakteres hang mint az előbbiek.
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
atike
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Fujitsu 27" B27-9 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor - több db - gari számla - állítható magasság
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- Lenovo Thinkpad T14s gen 6 - Teljesen új - Ryzen AI 7 PRO 350 - 32GB - 512GB - 2028 októberig gari!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5551
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És ez perceken át.