Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Egy makulátlan elme örök ragyogása
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
1/10
Próbáltam szeretni, de nem tudtam, akármennyire is próbálkoztam. -
devil-k
nagyúr
Egy csodálatos elme
A Beautiful Mind
9/10
Mestermű.
Engem már a nyitánnyal [link] megvett, amikor ez a dal felcsendült megfelelő hangnyomás és Dolby Atmos hangsáv mellett. Iszonyatosan erős, mesterkélt (a szó jó értelmében) és terelő. Nem véletlen kapott 4 Oscar díjat. Jennifer Connelly pedig iszonyatosan szexi volt.
Egy-két résznél éreztem úgy, hogy lassul a cselekmény, de ettől függetlenül élveztem minden percét. Végre láttam egy jó filmet, mert az utóbbi időben egyre kevesebb van. Mondjuk ez is egy 25 évvel ezelőtti alkotás pótlása volt.

-
devil-k
nagyúr
Masterpiece.
Semmiképp sem propagandafilm.
Nem akar meggyőzni, nem akar irányt mutatni, egyszerűen csak elmeséli, mi és hogyan történt, hogyan indult el ez az egész. Ezért zseniális. Nincs benne köpködés, nincs benne ujjal mutogatás, nincs benne gyűlölet, csak felépíti azt, ahogyan kialakult. Bemutatja a kezdeti buktatókat, sikereket, kudarcokat, érzelmeket, nagy kérdéseket. -
devil-k
nagyúr
The Housemaid - A téboly otthona
The Housemaid
6/10
Egész jó volt, de valamit hiányoltam a filmből, talán azt az igazi, izzadtságszag nélküli csavart. A játékidőt ebben az esetben kicsit hosszúnak találtam, pedig én aztán a hosszú filmek mellett vagyok.
Csak értelme is legyen. Sydney Sweeney micsoda nő, úristen!
-
devil-k
nagyúr
Greenland 2. Az új menedék
Greenland 2. Migration
5/10
Unalmas. Lassan a katasztrófa jelleg, háttérbe szorul. -
devil-k
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Legyen így. Én csípem.
-
devil-k
nagyúr
Meghalt a király! RIP Chuck Norris
-
devil-k
nagyúr
Nekem mindkét nyertes film tetszett. Bár tény, hogy a tavalyi év borzasztóan gyenge volt. Még annál is.
A Frankeinstein számomra egy jó iparos munka, semmi több.
-
devil-k
nagyúr
Nem hozott meglepetést az idei Oscar:
Legjobb film: One Battle After Another
Legjobb rendező: Paul Thomas Anderson – One Battle After Another
Legjobb férfi főszereplő: Michael B. Jordan – Sinners
Legjobb női főszereplő: Jessie Buckley – Hamnet
Legjobb férfi mellékszereplő: Sean Penn – One Battle After Another
Legjobb női mellékszereplő: Amy Madigan – Weapons
Legjobb eredeti forgatókönyv: Ryan Coogler – Sinners
Legjobb adaptált forgatókönyv: Paul Thomas Anderson – One Battle After Another
Legjobb operatőr: Autumn Durald Arkapaw – Sinners
Legjobb filmzene: Ludwig Göransson – Sinners
Legjobb vágás: One Battle After Another
Legjobb hang: F1
Legjobb vizuális effekt: Avatar: Fire and Ash
Legjobb animációs film: KPop Demon Hunters
Legjobb nemzetközi film: Sentimental Value (Norvégia)
Legjobb dokumentumfilm: Mr. Nobody Against Putin
-
devil-k
nagyúr
Zootropolis 2.
Zootopia 2
5/10
Egyszerűen nem tudott olyan lenni, mint az első rész legalább.Valahogy erőtlen volt, kikopott belőle a varázs.M3GAN 2.0
1/10Kösz, inkább ne. Az első részhez képest ez is végtelenül gyenge eresztés lett.
-
devil-k
nagyúr
A menekülő ember (2025)
The Running Man (2025)
5/10
Az eredeti film sem vitt nagy prímet, ennek sem sikerült. Emlékeim szerint ez a remake teljesen bukás lett. Próbáltam szeretni, élvezni, de aztán egyszer csak eluntam. Ebből az egészből bőven elég lett volna 100 perc. Se több, se kevesebb. Glen Powell nagyon középszerű volt, nem tudott olyan karaktert nyújtani, ami jobbá tudta volna tenni ezt az egészet. -
devil-k
nagyúr
A bűnt útjai
Crime 101
5/10
Nagy nevek, hosszú játékidő (amit egyébként én imádok), jó alapanyag, de mégis unalmas, lassú, olykor már vonatott. Barry Keoghan nem volt rossz, de lehetett volna inkább egy veszett vadállat, mint egy Z generációs idióta. -
devil-k
nagyúr
Itt érzem magam otthon
8/10
Nem gondoltam volna, hogy mostanában be fogok ülni még magyar filmet megnézni a moziban, de ez valami csúcsra sikeredett. Ékes példája annak, hogy nagy költségvetés és állami támogatás nélkül is lehet nagyon jó alkotást lerakni az asztalra. Számomra ez már-már egy jó skandináv típusú filmmel ért fel. Lovas Rozi, Szervét Tibor és Molnár Áron is nagyon jók voltak.
Pár apró dolog volt benne ami nem tetszett vagy nem volt kellőképp logikailag kigondolva, de ettől függetlenül is jó lett a végeredmény.Kifejezetten tetszett a végén, hogy
nem egy szirupos, sokak által várt happy end a lezárás. -
devil-k
nagyúr
Szenvedélyes nők
5/10Nálam ez az alkotás egyértelmű visszalépés a Futni mentem után. Hiányzik belőle az átgondoltság, sokszor unalmas és dagályos, a humor nem működik, a tempó vontatott, helyenként pedig kifejezetten logikátlan. Van egy-egy valóban szívszorító pillanat, de összességében ennyiben ki is merül az emocionális hatása. Az az érzésem volt, próbál amerikai lenni. Szerintem a címválasztás is ehhez köthető.
Csányi Sándor cameója számomra teljesen indokolatlan és értelmezhetetlen volt. Ugyanakkor szép és méltó gesztus a tisztelgés Tompos Kátya előtt, aki abban az évben hunyt el – ez az egyik valóban értékelhető momentuma a filmnek.
Ha jól emlékszem, a produkció nem részesült állami támogatásban, ennek ellenére a Master Good promóció ilyen erőltetett, szinte belepréselt megjelenítése kifejezetten kínos. Nem a szponzoráció ténye zavar – az természetes része a filmiparnak –, hanem a kivitelezés módja. Így egyszerűen ízléstelen és hiteltelen.
Ráadásul a filmben feltűnő – vélhetően CGI-val (???) készült – megoldások (hangyák, égett-füstölő étel) is inkább komikussá, mintsem hatásossá tesznek bizonyos jeleneteket, ami tovább gyengíti az összképet.
-
devil-k
nagyúr
Mesterséges kegyelem
Mercy
1/10Úgy látszik, most mindenféle szarba belefutok. Az alapötlet tetszik, minden más nagyon felejthető.
-
devil-k
nagyúr
Predator: Halálbolygó
Predator: Badlands
2/10
Kösz, inkább nem. Számomra ez egy nagyon szélhámos film.Sisu: A bosszú útja
Sisu 2.
6/10
Végül is hozta amit hoznia kell(ett). Agykikapcsolós dara. Sisunak nem sok szöveget kellett tanulnia. -
devil-k
nagyúr
Nürnberg
Nuremberg
értékelhetetlen/10Borzasztóan unalmas, gagyi, értékelhetetlen az egész. Tovább megyek. Borzasztóan unalmas, hogy minden Oscar és Pulitzer díjnál hatásvadászatként bedobják a II. világháború témát.
-
devil-k
nagyúr
Meghalt Kevin anyája!
R.I.P. -
devil-k
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Ennyire gáz?

-
devil-k
nagyúr
Frankeinstein
7/10
Netflix
Oscar jelöltEz egy alapos, látványos iparos munka volt Guillermo del Torotól, olykor kicsit vonatott, bizonytalan, idióta részekkel, de ettől függetlenül egy jó szórakozás, jó eredettörténet. Említésre méltó, hogy eltér a szokásos, gagyi Netflixes moziktól.
De azért nagyon messze jár attól, hogy Oscart kapjon (szerintem). Ez is csak azt bizonyítja, hogy a tavalyi év nagyon gyenge volt.
Good Bye June!
6/10
NetflixKate Winslet első rendezése, jó kis szereplőgárdával... de nem tudta elhozni az áttörést. Nagyon akart hajazni valami másik történetre, nagyon meg akart felelni, nagyon mesterkélt volt. Kifejezetten unalmas tudott lenni.
-
devil-k
nagyúr
Bugonia
8/10Kell ehhez egy hangulat és két pohár valami, hogy valamit is megérts ebből az alkotasból. Érdekes volt, tetszett, bár a 4:3-as arányt nem tudom mire vélni. Oscart nem adnék neki azért. Ettől függetlenül végtelen sokat lehetne erről a filmről beszélni. Zseniálisan, bosszantóan jó és érdekfeszítő alkotás. Ha az Egyik csata a másik után c. film művészi, akkor ez maga a művészet fellegvára.
-
devil-k
nagyúr
Az álmok vágányán
Train Dreams
5/10
Oscar jelölt
Egy kifejezetten unalmas, vonatott film, gyönyörű operatőri munkával és képvilággal.Legjobb film kategória: nem
Legjobb adaptált forgatókönyv kategória: nem
Legjobb operatőri munka kategória: nem -
devil-k
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
Persze. Joga van hulladéknak tartani egy filmet vagy felmagasztalni, de nem, mint általános kijelentés. Nekem is van olyan film, amit nem szeretek, utálok, de attól függetlenül nem "terjesztem" mindenhol, hogy a film alapvetően szar. Csak nekem nem jött be és kész. Ízlés.
-
devil-k
nagyúr
A nagy fogás
The Rip
5.5/10Aranyos kis Netflixes limonádé lett. Mondjuk ha a két nagy név nincs benne, akkor szerintem sokaknak kimaradt volna ez az egész, köztük nekem is. Nem mondom, hogy nem volt benne egy-egy feszültségkeltő jelenet, de ennek ellenére számomra kissé sekélyes volt a történetvezetés.
A magyar cím lehetett volna egy kissé kreatívabb is...
-
devil-k
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Ahogy írták is a többiek, olyan gyorsan elrepült ez a 2 óra 40 perc, hogy kapkodtam én is a fejem, hogy mi van. Én szeretem Di Capriót nagyon, de nem vagyok azért elfogult vele szemben. Nekem pl. a Visszatérő c. filmje nem jött be.
perempe
Felírtam a listámra, köszi.gerii
Ez a film minden, csak nem művészfilm.
-
devil-k
nagyúr
One Battle After Another
Egyik csata a másik után10/10
Sok mindent lehetne erről a filmről írni, de egyszerűen fantasztikus amit PTA megcsinált. Na, és Sean Penn és DiCaprio? Zseniális. És örülök neki, hogy a reflektor nem DiCaprion volt most.
Masterpice.
-
devil-k
nagyúr
A New York Times szerint ez a 21. század legjobb 100 filmje. Mit szóltok?
[link]
-
devil-k
nagyúr
Belevaló papapótló
Uncle Buck
7/10
A magyar címet inkább hagyjuk.Viszont rég nevettem ennyit, mint ezen a filmen. Érdekes, hogy 1989-ben még lehetett ilyen típusú, stílusú vígjátékokat csinálni, ma már ez szerintem nem kapna zöld utat ez a stílusú műfaj. John Hughes zseniálisan összehozta ezt az egészet, sőt megjelennek olyan nevek, mint John Candy, Macaulay Culkin, aki még egészen kicsi ebben a darabban.
És megjelenik még valaki, akinek a nézése volt ismerős... mire rájöttem, hogy a Fegyverek c. filmből Amy Madigan:
John Candy zseniális szerepet nyomott le, ízig-vérig rászabták, igazán megcsillogtatta, hogy remek színész. Sajnálatos, hogy milyen hamar elment...
-
devil-k
nagyúr
A hosszú menetelés
The Long Walk
1/10A könyv is gagyi volt, a film pedig még ennél is rosszabb. Igazi biztonsági játékos rendezőknek való alkotás. Szégyen, hogy itt
tart a filmipar. -
devil-k
nagyúr
Egy újabb karakterszínész ment el:
Peter Greeene -
devil-k
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
De ez nem is vígjáték
-
devil-k
nagyúr
Rajtakapva
Caught Stealing
6/10
Hát... nem is tudom... Mit akart Aronofsky ezzel a filmmel? Mert max annyira elegendő, hogy kipipálja és elmondja, hogy rendezett egy újabb filmet. -
devil-k
nagyúr
Roofman - A besurranó
Roofman
7/10Nem láttam jönni ezt a filmet, de nagyon príma, igaz történetes alkotás Channing Tatum-tól. Úgy gondolom, hogy ebben a színészben mindig is volt valami plusz, ami által kiléphet a beskatulyázott szerepeiből. Pont úgy, mint Matthew McConaughey. Egyébként tök jó, hogy figyeltek a 2002-2003 időszak sajátosságaira. Kellemes meglepetés.
-
devil-k
nagyúr
28 évvel később
28 Years Later
7/10
Végül is ez egy tök élvezhető filmre sikeredett. Voltak benne nagyon érdekes, művészi, megható, jumpscare részek, minden is. Ralph Fiennes jót tett a filmnek, kissé megnyugtatta a kedélyeket.Bár azért nem tudom, hogy a Csonttemplom c. következő részel mit is akarhat a mester majd mondani.
-
devil-k
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Elég mesterkéltnek tűnik.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ne izgasd fel magad!
-
devil-k
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Erre a filmre sok jelző illik, de az biztos, hogy nem tinifilm. Én kötelezővé tenném mindenkinek a vetítés előtt a következő mondatot:
„Felejts el mindent, amit eddig a thriller- és horrorfilmekről tudtál vagy gondoltál, és ha nyitott vagy, hatalmas élményben lesz részed.”
-
devil-k
nagyúr
Lilo és Stitch - A csillagkutya
Lilo & Stitch
6/10
Aranyos kis mozi, kifejezetten a jobbféle, Disney élőszereplős alkotás közé sorolandó. Van benne vicces rész, megható dolgok, meg minden, de a végére kissé úgy éreztem, hogy unom a dolgot. Ettől függetlenül érdemes megnézni, főleg annak, akinek gyereke is van. -
devil-k
nagyúr
Fegyverek
Weapons
9/10
Sok mindent lehetne erről a filmről írni, de tömören összefoglalva: MASTERPIECE. -
devil-k
nagyúr
Végső Állomás: Vérvonalak
4.5/10
Final Destination BloodlinesVégül is hozza azt, amire hivatott. Remélhetőleg, ezennel kifújt az egész story végérvényesen. Én lezárásképpen raktam volna bele egy iszonyatos csavart.
Anora
7/10Tetszett, nem volt egy klasszikus darab, de mégis vártam volna tőle egy húrt, ami teljesen elszakad, valami mély, erős "uhhh" érzést. Ettől függetlenül jó szórakozás, bár kétségtelen, hogy vannak benne nagyon "fura" részek.
Novokain
5/10
NovocaineKözépszerű, unalmas, láttunk már ilyet típusú film.
Kuponkirálynők
6/10
Queenpins
(Netflix)Egész vicces volt és még nevetni is lehetett rajta.
A limonádék közül a jobbik. -
devil-k
nagyúr
Bűnösök
Sinners
8/10
Számomra az év legnagyobb meglepetése volt ez a film. Páratlan hangulat, kiemelkedő zene és megvalósítás. Egy pillanatra megijedtem, amikor láttam, hogy vámpíros filmről lesz szó a közepétől, de aztán csak kerestem az államat. Wow! -
devil-k
nagyúr
Szádra ne vedd (2024)
Speak No Evil
1/10
Az eredeti verziónak egy görcsösen erőltetett verziója lett ez a 2024-es kiadás. Valahogy nem is fér a fejembe, hogy egy 2 éves filmet miért kellett remakelni. Abszolút nem sikerült visszaadni az eredeti verzió hangulatát , stílusát, színészi játékát, megdöbbenését... semmit.Illetve egy nagyon fontos momentum, amiért ez a verzió eleve egy bukásra ítélt kópia lett:
.az eredeti film nagyon nem egy happy end-es alkotás lett, hanem maga a pokol A bátrak (2017)
Only the Brave
7/10Egy megdöbbentő betekintés abba, hogy vannak emberek, akik ilyen munkát vállaltak, kockáztatva az életüket. Granite Mountain Hotshots tűzoltócsapat tragikus története. Igazából egy jó iparos munka lett ez a film, bár nem tudom, hogy a valóságban valóban így volt-e, ahogyan itt ábrázolták. Picit talán igazságtalannak érzem azt, hogy egy fő volt leginkább középpontban, nem pedig teljesen, mindenki. Bár 2 órában elég nehéz megoldani ezt.
Fekete pont (2024)
8.5/10Ez egy szomorúan valóságos és realista film arról, hogy mi történik itthon az oktatási rendszerben. Hiába is írunk 2025-öt, kb. 95%-ban ugyanaz játszódik, mint akkor, amikor én általános iskolás voltam. Félelmetes és megdöbbentő, hogy sehova nem jutottunk az elmúlt 35 évben.
A film vége számomra kicsit összecsapott, illetve volt benne 15 perc, amit abszolút ki lehetett volna húzni, mert csak az összképet rontotta, nem is kicsit Gondolom, valaki "művészkedni" szeretett volna egy kicsit.
Huligánok (2025)
Kibic
4/10
(Netflix)Az ötlet jó, a kivitelezés és a drámai szál véghezvitele nagyon gyengére sikeredett. De hát van ilyen, amikor a rendező unja a saját rendezését....
-
devil-k
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem is felnőtteknek szól elsősorban. Nálunk a 8 éves és a 3,5 éves imádja. Én egyszer láttam, nekem elég volt annyi is. Ők már rongyosra koptatták a "bitteket".

-
devil-k
nagyúr
Az amatőr
The Amateur
4/10
Kihagyott ziccer. Jó az alapötlet, nem lenne rossz a koncepció sem, de végül semmi sem jön össze úgy, ahogyan kellene. Úgy látom, hogy 2025-ben már egy ilyen kém film is feladja a leckét a filmeseknek. Nem csodálom. Ilyen ötlettelen, gagyi időszakot régen láttam, mint ami mostanában végigsöpör "hálivúdon". Rami Malek mintha ott sem lett volna a filmben, annyira súlytalan volt a karaktere.Eretnek
Heretic
6.5/10
Próbálkozásnak nem volt rossz, de maradt bennem hiányérzet és kérdés nem is kevés. Sajnálom, hogy nem tudták tovább fűzni a történetet és hogy kifulladt az ötletvonat. Illetve számomra egy kis logikai bukfenc is befigyelt.Mosolyogj 2.
Smile 2.
8/10Nagyon erős, félelmetes hangulat telepedik rád a film nézése közben. Szerintem erősebb volt, mint az első rész. Persze bele lehetne kötni, de a maga műfajában jól sikerült.
-
devil-k
nagyúr
Gladiator 2.
4/10Vannak filmek, amikhez nem kell hozzányúlni, nem kell folytatást csinálni belőle, hozzá, mellé stb. Na, ez a film pont ugyanez volt Unalmas, érdektelen, súlytalan és pocsék szereplőválasztás. Denzel Washington hozta a szintet, szinte ő vitte (?!) az egész parádét, de még ő sem tudta érdekessé tenni a storyt. Attól, hogy visszaemlékeznek az első részre és ezzel próbálják meg érdekesebbé tenni a második felvonást, öreg hiba.
A főszereplő és a két császár valahogy nem álltak a helyzet magaslatán. A főszereplő felejthető, uncsi figura, amíg a két császár inkább volt bohóc, mint az ókor egyik legnagyobb birodalmának félelmetes uralkodói.
Az volt az érzésem végig, mintha egy középszerű, szar, szerdai esti Netflix filmet néznék. Elég nagy gond van "hálivúdban", meg úgy Ridley Scott-tal is, ha nem látja, nem látják, hogy ez így, középszerűen unalmas.Farkasember (2025)
Wolf Man
1/10
Értékelhetetlen szemét. -
devil-k
nagyúr
A félelem országútján
Breakdown
7/10Jó kis film, de mi lett volna ha Kurt Russel nem engedi el a feleségét egy vadidegennel?
-
devil-k
nagyúr
Futni mentem
7/10Jó volt, apróbb hiányosságok és furcsaságok, de egy vállalható film lett. Remélem, több ilyen lesz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Fájdalmas.

-
devil-k
nagyúr
A szer
The Substance
7.5/10Zseniális remekmű. Minden benne van, aminek benne kell lennie egy ilyen alkotásnak. Remélem, visz haza pár szobrot.
Van benne egy kis Stephen King, egy kis Rekviem egy álomért, meg úgy mindenből. A szó jó értelmében.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- OLED TV topic
- Energiaital topic
- Ma megérkeztek Magyarországra is a Vivo V70-ek
- Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Marathon (2025)
- További aktív témák...
- XPS 9340 13.4" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ERŐS, GARANCIÁS PC
- Acer Nitro ANV16-41 16" 1920x1200 Ryzen 7 8845HS 16/32Gb ram 1TB SSD + RTX 4060 8Gb 2027-ig gari
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- Wiim Amp Ultra Silver For Sale!
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A nagyja megvolt már, de van közötte 1-2, amit még nem láttam.