- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- weiss: Filmzene hasonlóság
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
volandy
senior tag
-
mephi666
nagyúr
most néztem ezt a "five nights at freddy's" trailert (játékkal nem játszottam)
...azonnal az ugrott be, hogy "bakker, ez tisztára willy's wonderland"
felírtam a listára -
Laraxior
titán
-
Ispy
nagyúr
-
bagyulajuve
addikt
-
Ispy
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
eeXaa
addikt
-
shotika
őstag
Én azt várom, mikor lép még egy szintet az effajta inváziós akció-scifi. Én a Függetlenség napjától számítom ezt a nagy költségvetésű blockbuster idegenirtós műfajt, és hát ha kijön egy film, ami részben azokat a megoldásokat majmolja, amiket 25 éve lefektettek, az számomra csalódást okoz. (Hozzáteszem, a FN se tökéletes film, de a megjelenés évében azért ütött ekkorát, mert újszerű és szórakoztató volt)
Egyszernézős? Talán. De én nem akarok egyszernézős inváziót, azt akarom, hogy izguljak, hogy lepjenek meg, hogy lássam, van tétje is annak, ami történik. És talán ez a legnagyobb baj a Tomorrow Warral. Kiszámítható és nem izgalmas.
Ez a film nem több, mint egyszerű B film, csak horribilis költségvetésből. Nincs mögötte valódi alkotói fantázia, lerí róla, hogy csak egy termék, amit levehetsz a polcról, és elfogyasztasz.Szerintem nem csak én vagyok így azzal, hogy az időmmel (is) fizetek egy filmért. Ha pedig elém raknak egy kellemes bemutatóval megtámogatott, nem fillérbaszó produkciót, ami 2 és fél óra hosszú, akkor igenis vannak elvárásaim.
-
Yodamest
veterán
A könnyű belekötni, most olyan dolog, hogy nem tudnék olyan sci-fit mondani, amibe nem könnyű belekötni. Interstellárba is csomó ponton belelehet, Gravitációba, Prometheusba, Holnap határába, szóval ez nem lehet szempont. Aki akar az 100 hibát tud ezekben a filmekben is találni, mégis a legjobbak között vannak.
De megértem persze, ha egész egyszerűen a mood nem jön át, egy film nem ragadhat meg ugyanúgy mindenkit, ez teljesen érthető. Én is csak az objektíven felhozott ellenérveket cáfolgatom itt, szerintem abból sokat nem lehet elmondani.
A sokat emlegetett színészi játék is egy tök nem kézzelfogható dolog, most ez olyan, hogy aztmondom áh Leo nagyon rosszul játszik a Titanicban, lehet páran nekem adnának igazat, páran meg odalennének, hogy fú dehogy hát ott annyira jó. Ez tök szubjektív, nyilván amíg nem egy Bautistáról vagy Dieselről van szó, mert az tényleg alsó emelet.
-
Louro
őstag
Én többször találkoztam a címével. Nekem az ült le tudat alatt, hogy itt most valami nagy durranás lesz. Bár se könyvet nem olvastam. Előzetest sem néztem (szerintem).
Ennek tudatában én egy Ötödik elem, Holnap határán, Pandorum szintű filmet vártam. Nem mondom, hogy rossz volt a film, csak valószínűleg a castingon vérzett el.Szerintem például Russel Crowe jobban hozta volna a karaktert. De ez csak tipp.
Na meg szerintem az is rátesz, hogy mostanában a scifi-rajongók eléggé ki vannak éhezve. Emberek falják a médiumokat. Sorozatok, filmek. Lehet ez a film 2000-ben hatalmasat durrant volna. -
Tibiajax
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Viszlát
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Yodamest
veterán
-
Yodamest
veterán
Régebbi film szóval nem lehetne az, illetve szerintem jobban össze is van rakva, de pont a szabályrendszere miatt a Vanishing is tetszett nekem.
shotika necseeessz neked nem tetszett a Darkness? szerintem tök jó volt és nem tudom mire gondolsz, hogy nem volt betartva a szabály, sötétben egyből életveszélyben voltak mindig. (most az egy dolog ha pont nem haltak bele valamiért instant, de a közvetlen veszély mindig ott lebegett olyankor) Sokkal többre tartom bármelyik ilyen gyászoló asszony átka meg démonok között filmeknél, ami azt sem tudja mit akar bemutatni.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Pearce
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én ezt azért nem jelenteném ilyen biztosan ki. IMDb pontokat nem szakértők adják. Volt már nem egyszer, hogy le volt pontozva a film, de Metascore mutatta, hogy nem feltétlen jogos az IMDb pont.
Fatherhood is érdekes pontokat kapott (6,8/53)
-
brownus
veterán
úgy hallottam, úgy hallottam... nézd meg, de valóban eléggé szélsőségesen fogalmaz, sztem ez nem baj.
ahogy Swarci is mondja a végén, lépésről lépésre, fokozatosan. ha valaki kipróbálná ezt a vegánságot :) én magamat (új címke :D ) flexitarian-nak nevezném :)
én csak annyit fűznék hozzá, hogy a jó módban élő ember túlzott hús fogyasztása nem egészséges, és a bolygónak se jó. már írtam, hogy én sose voltam nagy hús evő (gyerekkoromban kb csak a vasárnapi ebédnél volt hús az asztalon, azért is mert nem engedhettük meg magunknak. rengeteg főzeléket és tojást ettünk.. hétköznap ,+ menza a suliban)
most van egy hónapja, hogy flexi lettem, és még én is érzem a pozitív változást! nagyon klassz, amiben tapasztalom: tolodzkodásnál simán kimegy 4x5!! úgy, hogy nem fáj a könyököm.
nézd meg kérlek, és jol6 kibeszéljük a másik topikban.
-
Bad Pritt
félisten
-
brownus
veterán
-
Farkassacred
őstag
-
Farkassacred
őstag
-
Miklós315
senior tag
-
Peterhappy
addikt
-
Ace owner
addikt
-
eeXaa
addikt
Simán az év akciófilmje a Widows szintjét is megütve...
"Ez a film egy tipikus Statham film" szerintem nem. Azon kívűl, hogy eljátszotta a megírt szerepet, nem sok köze lehetett hogy milyen film lett belőle.
De szerintem amúgy sem tipikus S film, ahogy te gondolod, mivel nincs se poén, se karate, se ámokfutás... Full komoly minden, szerintem a Heat stílusára hajt, sőt annál sokkal jobb.Nomadland
4/10Willy’s Wonderland
0/10 -
Miklós315
senior tag
-
shotika
őstag
Ahogy olvastam a hsz-ed, rájöttem, hogy én nem is láttam túl sok Statham filmet

A Crank 1-2őt biztos láttam, azok faszák voltak, de más only Statham film már kimaradt.Nem mintha Guy Ritchie filmből többet láttam volna. Ő nálam kifújt a két Sherlockkal meg az Uncle emberével - bár ezeket mind csíptem.
-
Miklós315
senior tag
-
Vikthor
nagyúr
-
aujjobba
addikt
A Cabin in the woods tulajdonképpen tetszett, egész újszerű élmény volt, horror de mégis a vicces fajta, patakvér, jó poénok.
A Radius rendben volt, bár annyira nem nyűgözött le.
Ma következik az Infinity Chamber.
Jah volt még az Oxygen, abszolút jó, kedvelem a kis költségvetésű elgondolkodtató filmeket. -
AD4MINATOR
nagyúr
-
aujjobba
addikt
Köszi!
Ezek közül az Upgrade és az Oblivion azért tetszett különösen, mert váratlan csavar van benne, nem csak az előre kiszámítható cselekmény folyam.
A Tenet és a Holnap határán nem kötött le annyira, ezek már inkább a látványra mentek, mintsem az érdekes történetre. Na jó azért az utóbbi így is 7/10 kb, de a Tenet talán 5/10. -
Tibiajax
nagyúr
mindegy, engem már így is úgyis felajzott, be is toltam a Justice League XXX An Axel Braun Parody-t, nem érdekel.
figyelj, de nem is az... : ) ott figyel a bonus-lista, mint extrák. kapaszkodj, ez kész..:
Making Of, Three Bonus Scenes, Non Sex Version. ez utóbbi a legjobb.
egészen döbbenet megnézni, mennyire működik így filmként. Snyder víziója úgy ahogy van, elmehet a francba..xd
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Rony949
addikt
-
Bad Pritt
félisten
Na én meg pont azt érzem, hogy ez az egész Thor-szál gáz volt az IW-ben, mert alig pár órával előtte a Ragnarok egésze pont arról szólt, hogy Thor a vihar istene, nem pedig a pörölyöké és nincs szüksége fegyverre ahhoz, hogy erős legyen. Na ehhez képest Russóék szerint mégis.

Az MCU hemzseg az ilyen inkonzisztens karakterfejlődésektől és visszafejlődésektől
-
Bad Pritt
félisten
Ehhez a Superman op hülyeséghez három dolgot tennék hozzá:
- Thor ugyanilyen op odaát, mégsem ment a sírás miatta, pedig nélküle el lett volna picsázva a teljes banda az Infinity Warban és ő volt az egyetlen, aki bármi komoly sebet tudott ejteni Thanoson. - Azt a tök apró részletet vegyük már figyelembe, hogy a végső nagy harc előtt felrepült, hogy töltse magát kicsit napfénnyel. Na most ha visszaemlékszünk a BvS-re, miután telibecsűrte az atomrakéta és ott lebegett összeaszottan az űrben, akkor elég volt pár perc napsütés, hogy újra felszívja magát. - Snyder nagyjából a Modern Age képregényeit vette alapul, ott Superman brutál erős alapból, Doomsday-jel csak ő tudott elbánni a saját élete árán, ez volt ugye a Death of Superman sztoriszál. Ebben az időszakban Darkseid nagyjából vele egyszint, Doomsday-t pl. nem tudta legyűrni. -
Tibiajax
nagyúr
nem tudom, hogy be kéne tenni-e spoilerbe, sztem..maradhat
én úgy tudom, meg emlékszem, Darkseid hasonló fizikai erővel bír, mint Szupcsi, illetve talán még kicsivel többel. amikor összeengedték őket a képregényben, akkor voltak kb egálban, amikor Supcsi megkapta a kiképzést az Apokalipszisen - Jóságos Nagymama hathatós felügyelete alatt ugye -, akkor nem igazán bírtak egymással. razfilmfeldolgozások alapján az omega-sugarak is erősebbek picivel Sup gammasugaránál, szóval ott is -elvileg- Dark nyer.
nagyon várjuk majd a köv részeket, ahol azért látunk erre sok megvalósítást, remélhetőleg -
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
Ultronban két potens mozzanatot vélek felfedezni:
1. a "kikacsintás" az uralhatatlanul önállósodó mesterséges intelligencia felé emeli az érdekességfaktort (úgy is, hogy azért ismert, elhasznált ötlet más köntösben tálalva)
2. és ebből fakadóan a civilizációra hatni képes technológiai fölényével (konkrétan visszalőhette volna az emberiséget a kőkorba (amíg van benzin/kerozin, még mehet a jövésmenés, de amúgy gyalogkakukk-ellenállás, miközben magának fenntarthatna egy bázist, ahol növekedhetne (seregképzés), és le-lecsapna pl. Stark önfenntartó bázisaira, stb. ergo az idő neki kedvez, kifogynánk a munícióból, stb. - Thor, Hulk vehetné fel a harcot vele, a többi "parkolhatna") igen nagy falat lenne a csapatnak, ehelyett meg közép-kategóriaként végezte.egyfilmes kőhajigálós Azonban Ultron egymondatos motivációja - miszerint "a felelőtlen Stark, mint teremtője megtagadja, ezért apa-fiú konfliktus (másképp akár Sith-mester-tanítvány-konfliktusként is felfogható), másfelől az emberiség java az emberiség becsicskítása (korlátok közt tartani mértéktelen-hőzöngő természetüket)" - szerintem kettővel több, mint a leuralok mindent (Steppenwolf), mert majd Darkseid (az ki?) "szeretni fog" (megbocsát, visszafogad, stb. - miért nem önállósul?, miért akar visszabújni hozzá?) motiváció, ami a vagyok, mert szerepelek a forgatókönyvben (nehéz azonosulni vele, nehéz komolyan venni mint "mindenkiben félelmet keltő egyetemes érzetet", hiszen csak egy leverendő rosszfiú, testtel, fegyverrel, stb. - Hulk/Thor/Superman ásítás közben lenyomná/lenyomta...).
Itt a DC-koncepció hibája az ok: hiányzik sok válasz, ami alapozhatná a figurákat, a történetet. Rajongók ért(het)ik, de elvileg ez közönségfilmnek lett kiküldve..."Mikor rangsorolom, a ((marvel)) filmeket, akkor csak 1 dolog számít, az, hogy milyen érzéseket hagyott bennem, milyennek érzem, ha visszagondolok"
Ez jogos, és ezzel nem is tudok/akarok vitázni. Ízlések és pofonok. Pl. hangulatra egyik film Neked tetszik másik nem, nekem fordítva... ez ilyen.
Az A1 esetében én arra tudok gyanakodni - mert részben érzem is, újrázva a szériát -, hogy már meghaladottá vált. A tétje, a hősök kalandjai, stb. már kiteljesedtek, továbbléptek.
Szórakoztató film, de elsőre, időben aktuálisan magával sodort, később már sokkal visszafogottabb hatást tud csak kelteni. Azonban így is koherensebb műnek tűnik...Hmm.

Filmként (karakterek a filmben, történet, rendezés, hangulat) a legrosszabb marvel-filmek (számomra a GotG2, Hangya1, BP, Thor2, Ultron, Endgame) is a DC-filmek "fölött" állnak. Borzasztóak az új filmjeik, pedig maga a stúdió tud jó filmeket gyártani (akár brandben is: Harry Potter).
Az Aquaman amúgy kb. egész jól venné az akadályt, de több tartalmi/üzenetbeli gondom van vele, és így is középszerűen felületes a világával, az Acélember első fele tetszik, csak gyorsan túl akar lenni ezen (már ismert felépítés-részen, ezért expresszként zakatol a harcig), ez kár, a többi film nem tudott megnyerni. Ez van.Hajrá, ne törődj velem: ha tudod élvezni, örülj a filmnek, ha meg nem tetszik majd, az önmagában legyen indokolt

-
Bad Pritt
félisten
A gonoszok nem gyengék, mert egyrészt csak egy van, nem Darkseid az igazi ellenfél, ő csak kapott egy kis alapozást itt (mint Thanos), Steppenwolf pedig egy sokkal jobb karakter mind dizájnjában, mind motivációjában, mint a szuperhősfilmek gonoszkái általában.
Tök egyértelmű gondjai és céljai vannak, amik ugyan ráférnek egy szalvétára, de még így is több, mint a 23 Marvel film 20 gonosza, vagy sok korábbi DC film figurája.Viszont amit itt írsz, hogy a régebbi Marvel filmekhez kéne hasonlítani, ha már mindenképp hasonlítani akarjuk valamihez, ez teljesen igaz, egyszerűen elszállt felette az idő, egészen más felépítése van, mint manapság egy szuperhősfilmnek.
Ízekre lehet szedni amúgy tök fölöslegesen, ahogy bármelyik látványfilmet, de ha saját zsánerében vizsgálatod, akkor bőven bőven a jobbak között van, én sokkal jobban élveztem, mint mondjuk az Infinity Waron kívül bármely Avengers-t, vagy korábbi DCEU filmet.Viszont az is igaz, hogy a film legnagyobb erénye egyben a hibája is, 100%-ban a fanoknak készült, Zack ide aztán mindent bezsúfolt, ami csak a tarsolyában volt.
-
Miklós315
senior tag
Kb. mindegy (Avengers 1 vagy IW), mivel mindkettőben már egyénileg felépített karakterek állnak össze egy nagyobb horderejű fenyegetéssel szemben (felépült addigra - a tétnöveléssel - a sztorivonal).
De legyen - avagy Bosszúállók I.:
jól működik a karakterek közti dinamika, jók a szövegek (szórakoztatóak, karakterekhez illően markánsak, van a sztori szempontjából tartalmuk/céljuk, nem "üres fecsegés" - kivéve, ami nettó szórakoztatásra szolgál, pl. Vasember Thornak címzett beszólásai), működik a gonosz karakter (nem legyőzhetetlen, de eléggé potens, továbbá karakteres), emeli a tétet a film során (Loki, majd egy inváziós sereg, jó csatával), jók a zenék, feszesnek-pörgősnek hat, nem unatkozok rajta, és bár a karakterekért nem izgultam (nem számítottam veszteségre), de badass feeling volt(ak) a kalandjuk/zúzásaik (menő, szórakoztató).
"Popcorn-minőség", nem "semmilyenség".Ezzel szemben a Batman-Flash páros egy gagyi/vérszegény/félkész Vasember-Pókember utánérzést nyújt, ami mellett kb. önállóan ott van Csodanő, Cyborg, Superman, Aquaman még kb. Flash-sel próbál cimbizni, de több kellett volna. Egymás mellett vannak, nem együtt.
A többit már leírtam, nem ismétlem (szövegek, történetvezetés, konfliktus, látvány, stb.)...Az Avengers 1 és az Infinity War szerintem a két csúcspontja a "Marvel-szériának".

Szerk.: Az Ultronról már írtam, hogy nagyon nem tetszett ez a forgatókönyv. Akkora potenciál van abban az ellenségben, és szerintem elpazarolták. Vannak jó részei a filmnek, de összességében csalódás. Ily módon közelebb áll a ZSJL szintjéhez, de így is köröket ver rá.
-
Bad Pritt
félisten
-
RetepNyaraB
nagyúr
A teljes Miyazaki Hayao életmű. Ha nem jön be, nem igazán kell erőltetni mást sem. Az utolsó Szél támad már csak egy rajzolt film, úgy értem elvesztette anime jellegét, végtelenül sallangmentes, eszköztelenül gyönyörű. Mármint, ha bejön.
-
Mik76
senior tag
Sorozatokba en nem astam bele magam, de a Netflixen keszult el az Ajin, ami egy kifejezetten porgos, latvanyos, izgalmas, es kisse horrorisztikus darab. Ket szezont elt meg, en sajnalom hogy nem folytatjak, bar a masodik szezon kicsit talan gyengebb volt mint az elso. Az szerintem baromi jo.
Melyviz:
The Grave of the Fireflies
Metropolis
Ghost in the ShellKozepesen mely:
Ninja Scrolls
Castle in the Sky
Spirited Away (Chihiro)
Princess Mononoke
Hall`s Moving Castle
The Girl Who Leapt Through Time
AnimatrixPancsolo:
Totoro
Kiki`s Delivery Service
Ponyo (elmegy)Es meg sokan masok.
-
Mik76
senior tag
Az anime vonalnak nem az a lenyege hogy az ember elolvadjon attol milyen szepsegesek a karakterek, meg hogy az ember olyan "huha de feltoltodtem cukisaggal" erzessel hagyja el a mozit. Erre ott van a disney nyal tenger.
Az anime filmek sokkal melyebb temakba nyulnak bele, nem tul gyakori a cukormazas happy end. A rendezes tobbnyire nagy filmekkel vetekszik, a tortenet minimum elgondolkodtato. Ha nem tudod atadni magad a hangulatnak a gyerekkori Nils Holgerson traumak miatt, az neked vesztesseg. Remek tortenetekrol es jol rendezett rajzfilmekrol mondassz le.
Persze, izlesek es pofonok.

-
Bad Pritt
félisten
Megértem, én sem vagyok egy kifejezett anime faló, a klasszikusat ismerem és szeretem (Ghost in the Shell, Akira, Evangelion, ilyesmik), de itt megrekedtem nagyjából.
Illetve még a Fist of the North Star-t imádom a 80-as évekből, annyira viccesen elborult.Viszont, hogy on is legyek: ha már Dark Souls és anime reference, szerintem a Berserknél érdekesebb az Angel's Egg c. film, amiből szintén elég mélyen merített Miyazaki a Dark Souls 3 (főleg a Ringed City) alkotása során.
Nem mellesleg szerintem fantasztikusan néz ki és elég érdekes a történet is, nem egy erőszakos rajzfilm, inkább ilyen melankolikus gondolkozós sztori életről, halálról, csupa felemelő kérdésekről. -
proci985
MODERÁTOR
igazabol erdemesebb a komolyabb filmeket megprobalni, pl Paprika, Chihiro vagy a Ghost in the Shell. esetleg ha sorozat kell, akkor ott a Cowboy Bebop, bar abbol nem tudom mennyire letezik mai szemmel normalis minosegu kiadas, a DVD sajnos kifejezetten szornyen nez ki.
a Berserk a kora 90es evek hiperveres idoszakabol valo, ld meg Ichi the Killer vagy Urotsokidoji (Legend of the overfiend), ami reszben az Akiranal vagy a Tetsuonal latott japan body horror interpretaciot is vitte tovabb. a 2016os verzio visszahozta a manga (neha kifejezetten idiota) humorat es neha atcsuszott -nem szandekos- onparodiaba.
-
Bad Pritt
félisten
-
Miklós315
senior tag
Tegyél vele egy próbát: ha megfog, jó, ha nem, otthagyod.
Én csak ki akartam írni magamból a frusztrációt, ami abból fakadt, hogy 5 különböző oldalon is 10/10 szintűként éltették a népek (+ kritikák úgyszintén felmagasztalták), és ahhoz képest akkora pofon volt, hogy na.
Ettől még lehet, hogy Neked tetszeni fog (7/8/10 módon akár).Hogy pozitívat is mondjak róla: pl. érteni a színészeket, ami bónuszpont magyar filmnél, ugye.

-
Mik76
senior tag
Egy remalom lenne a melo. Eleve ha nem egymast koveto projectekrol van szo akkor valtozhat annyit a pipeline hogy egy komplett show-ra visszaallitani a teljes rendszert a szoftverektol kezdve a legkissebb utility cuccokig mar eleve majdnem lehetetlen. Es akkor meg az ujra szamoltatasokrol meg az imadkozasrol (mar hogy minnel kevesebb zsakutcaba fussanak bele) nem is beszeltunk. Ahogy PuMba is irta, itt mar maximum felskalazas tortenik, igerjen barmit is a forgalmazo.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
PuMbA
titán
-
brownus
veterán
utolsó off kedves Viszlát és modik!
Az erős nemzeti háttér előnye talán az, hogy konkrét-stabil identitás fakad belőle. Egy konkrét identitás segíthet pl értelmet találni az életben, ami a boldog élet feltétele.
NE ebből fakadjon, ahogy írod is: segíthet. ha valakinek ez kell vagy csak ez ad értelmet akkor irány a pszichológus!!!!!!!!
-
Miklós315
senior tag
No meg a hatásmechanizmus (és oka) is döntő:
a sablon gyártás szempontjából is könnyebbség, másrészt befogadóként is szeretjük a 'jót' újrázni (más köntösben ugyanazt milliószor elfogyasztjuk).
Gyerekként még nem unjuk az ismétlést, hanem segít újraélni más fantáziakörnyezetben ugyanazt a tanulságot/élményt, felnőttként viszont már újdonságra is vágyunk (annyi év termése után), de még ott a "szeretem-faktor" is a háttérben.
Szóval komplexebb a dolog, de - ahogy írtad - a gagyi, az gagyi, és a gyerek levágja, ha kamuznak neki... -
AD4MINATOR
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Tibiajax
nagyúr
-
Cs1csó
titán
-
hoffman_
nagyúr
én azért szeretem Justin filmjeit, mert mindegyikben teljesen átlagos, nem szörnyen béna, de távolról sem remek alakításai vannak. nekem valahogy úgy kontextusba helyezi az egyszernézős filmeket, hehe. ez mondjuk talán a legjobbja, bár én csíptem valamiért az Alpha Dog-ot is. lehet, hogy megszépültek az emlékek persze

-
Cs1csó
titán
-
Mik76
senior tag
-
PuMbA
titán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
FoxiestFox
félisten
Láttam, az is tetszett. Még magasabbra is értékeltem mint amin imdb-n áll.
Köszi. Van macska is.
-
FoxiestFox
félisten
-
Ispy
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
FollowTheORI
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
Ispy
nagyúr
-
Mik76
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
Ozymandiast nem is kell már elvárni a Marveltől, Thanos-szal megadták.

Rorschach nem csak képregényfilmben nem jó ötlet, egyetlen filmben sem előnyös az ilyen egy tengelyen gondolkodó, fekete-fehér (pun intended) karakter, Watchmenben is azért működött, mert ha jól megnézed, minden jelenetében volt egy ellenpólusa.Értem amúgy, amit írtok, de évek óta azt érzem, hogy az emberek elkezdték felértékelni, sokszor piedesztálra emelni az MCU előtti képregényfilmeket, csak mert a mostaniaktól megcsömörlöttek, közben azokban is ugyanazok a hibák voltak, csak azóta évente nem egyszer látjuk ezeket a hibákat, hanem 3-4 alkalommal és jobban kiütköznek.
Én amúgy tényleg csak a Logant meg a Dark Knightot tudnám kiemelni 2008 óta, de objektíven a Logan nem túl eredeti ötlet, a Dark Knight meg olyan távol van az alapanyagtól, mint Makó Jeruzsálemtől. -
Ispy
nagyúr
Strange nálam is betalált, de nem tudom, hogy ebben mekkora szerepe van BC-nek, mert a Sherlock óta enyhén elfogult vagyok vele, illetve amikben játszik.
Thorral meg kb. vallatni lehetne, igaz a 3. rész sokat javult, elsősorban a rendező miatt, akinek a humora nálam szintén betalált.
Nálam még a Galaxis őrzői állnak jó helyen, első sorban azért, mert sokkal inkább scifis, mint a többi, ami nálam nyerő pont.
-
FoxiestFox
félisten
-
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
-
cyberkind
félisten
-
gyuromoj
veterán
-
Peterhappy
addikt
-
Pitterix
őstag
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Sci-fantasy"
Azért egy Warhammer 40k (fan)filmet nem lehet simán ennek hívni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
______
Wonder Woman 84
Első sokkal jobban tetszett mint ez,
előzetes alapján számítottam egy Isten megjelenésére is, bár ez kimaradt, legalább említve volt. A vége számomra viszont kicsit facepalm, lényegében megkaptuk, hogy a "szeretet ereje" miatt vonta vissza a kívánságát Lord, ami után mindenki követte őt Diana adása után. Aztán a végén nyugi van meg béke, holott a globális eseményeknek kellett volna azért valami hatásnak lennie a világra. (De mivel Superman/Batman/JL filmek előzménye, így várható volt, hogy semmi ilyesemi nem lesz. Steve visszatérése is kicsit fura volt, a színész mintha kicsit le lett volna robbanva, legalábbis az arca nekem furcsa volt. A stáblistás jelenetért viszont jár a pont, ott vigyorogtam azért nem keveset. 
-
emiki6
veterán
-
OPiiPO
veterán
-
balage25
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

felírtam a listára

így a kritika kimaradt, a játékot meg nem ismertem, így köszi az infót
)