Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Blackkklansman. Eléggé változó volt a színvonala. Volt ahol erőltetett volt, volt ahol leült, de összességében egy film volt a jobbak közül. 7/10, a Spoilerben írom le , hogy miért.
Különösképpen az tetszett, hogy a gyűlöletet több irányból is megmutatták. Illetve a végén a bevágott megtörtént tavalyi események hiába hatásvadászak bár, szerintem konkrétan mindenkit tényleg letaglózott. Mert bár a film alatt kb. mindenki röhögött az elhangzottakon, a végén amit megmutattak, hatalmas kontrasztot adott. Olyan kontrasztot, ami miatt a film mély nyomot hagy. #értékelés
[ Módosította: vond ]
I am having fun staying poor.
-
atike
nagyúr
Predator
Nem kell "megfejteni" ezt a filmet. Akinek tetszett a Feláldozatók annak ez is fog. A történet nem rossz, a nagyon egyszerűtől csak egy picit bonyolultabb... A színészek olyanok amilyenek, az effektek rendben. A Predator az meg Predator... Ez kb egy fejhajtás a régi(ek) előtt egy jó adag bohóckodással kiegészítve. Engem szórakoztatott, kikapcsolt... A világot ez a film sem fogja megváltani az tény. De nem is akarja.
5/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Grave_444
nagyúr
Perfect Sense / Hétköznapi Pár (2011)
Magával ragadó, tökéletesen rávilágít mi is a legfontosabb dolog az életben.
Társadalomkritikája is nagyon helyén van, érzelmekkel teli és bemutatja milyen az ember.Sajnos egyedül néztem, nem a párommal, talán jobb is.
Csodás élmény volt számomra, ezért 8/10.
#értékelés
Golf 3 GTI és cicik
-
Cartevo
őstag
Itt az 56 és 57 perc közti jelenet igen durva a nők kiszolgáltatottságáról, mint a Volt 1x 1 vadnyugatban.
-
emiki6
veterán
Meghaltam... xd
(nem spoileres, csak így talán jobban üt."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Realradical
őstag
válasz Cartevo #115305 üzenetére
Szerintem ennél sokkal keményebb jelenteket is lehet találni. Lásd Köpök a sírodra pl.
A jelenet véleményem szerint nem a nők, hanem számszerint egy nő kiszolgáltatottságáról szól. Ha ilyet látsz valahol tömegesen (pl. 4-6-os villamos) napi szinten akkor jelenteni kell gyorsan a szerveknek.szerk: Úgy értem, ennyi erővel a Gyilkos Túra meg a férfiak kiszolgáltatottságáról szól. Az a jelenet beleégett az agyamba még gyerekként
[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Cartevo
őstag
válasz Realradical #115308 üzenetére
1-1 nő is nők.
-
Cartevo
őstag
válasz Realradical #115310 üzenetére
Az összes nőt képviseli, és nem volt, hanem van, mert bemutatja az alárendeltségüket, így szimbólumként nem múlt, hanem jelen idejűek a szerepek.
-
Cartevo
őstag
-
veterán
válasz Cartevo #115305 üzenetére
Bántalmazott anyákkal és gyermekeikkel foglalkozunk. Többször jöttek hozzánk tévések, hogy dokumentumfilmet készítsenek kitakart arccal az áldozatokkal (nem Fókusz kaliber). Még senkibel sem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy látta, csak szskmai berkeken belül. Sajnos a való élet eseményeit nem nézik meg az emberek, pedig ez semmi ahhoz képest, amit sokan átéltek, átélnek. Pedig ez pont egy olyan terület, amin a publicitás, a nyilvánosság tudna a legtöbbet segíteni, hogy ne lehessen rejtegetni.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
atike
nagyúr
Aquaman Extended videó [link]
Bő 5 perces kedvcsináló a filmből. Gondolom erősen spoileres...
-
Cartevo
őstag
válasz atike #115317 üzenetére
Talán belefér a szólásszabadságba. Sőt, ahogy folytattam, az a filmezés lényege, hogy szimbólumok a szerepek. A Die Hard (1) ma is súlyos esete, hogy nem sikerül telefonon kihívni a rendőrséget, vagy a Godzilla is a kulcsjelenetétől nyer értelmet. Anélkül agybetegség volna, de így komoly iróniává válik az egész. Itt 1:41:00 az időpont. Nem tudjátok ezt beállítani?
-
emiki6
veterán
válasz Tibiajax #115321 üzenetére
Jó, hogy említed a focitopikot, mert valamelyik nap eszembe jutott egy focis ph-s szóvicc, szóval most gyorsan összedobtam paintben és kitettem oda.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
ígyvanferi
addikt
válasz OPiiPO #115322 üzenetére
LOL, azt hittem hirtelen, saját magának írja, hogy nem tudja, mit akar mondani...
(#115323) Cartevo: ja, pont ez az egyik nagy baj a demokráciával, hogy a legnagyobb idióta laposföldhívő távgyógyítóval gyógyíttató egybitesnek is ugyanúgy egy szavazata van.
[ Szerkesztve ]
-
Cartevo
őstag
válasz ígyvanferi #115325 üzenetére
Addig ez részletkérdés, míg a szagértők közt is sok a színész, talált gázsiért.
-
Cartevo
őstag
válasz atike #115317 üzenetére
Ez elég tanulságos 1 párbeszéd, ami most itt zajlik. Leírod a lényeget, azaz visszakérdezed, amit írtam, hogy durva. Az életszerűsége miatt. Mert az nem megrázó, ami elvont vagy túlzott, amiről az az 1. gondolatod, hogy ez csak film. Itt te is ülhetnél a kocsiban, és bármikor láthatnál ilyet, olyan közegben, olyan helyszínen. Ezért durva, mert nem csak film, hanem rólunk szól, erre nem lehet olyan sok példát mondani, mint amire utalsz. Bár ez még határeset, de utánad már csak hatásos rosszindulat jön, alantas csúsztatással, de minden mocskolódást megért, hogy fatelessnek lehetősége nyílt a korrekt hozzászólására. Ez is politika, hasonló értékaránnyal.
-
V.Stryker
nagyúr
Jó kis kalandfilm. Sajnos a könyvet még nem olvastam az expedícióról, így anélkül kell véleményt formálnom.
A filmet a főszereplő Pal Sverre Valheim Hagen simán elviszi a hátán. Zseniális színész, jó alakítással. Az egész filmre visszagondolva először rá és az arcára asszociálok vissza. A színésztársak is rendben vannak, az egész film jó, van benne néhány igen jó felvétel és néhány nem túl jó cgi.cápás Ami nekem hiányzott, az egy kicsit több szenvedés az útról. 100 nap nem kevés egy tutajon és ez a nem kevés nem jön át annyira.
Nálam 7/10.
#értékelés
-
-
Viszlát
addikt
válasz fateless #115314 üzenetére
Szerintem ez azért nem ennyire egyszerű. Egy átlagembert simán romokba döntene a szembesülés a valósággal, hiába a ratyi horrorokon "edzettség", amikor kézzelfogható brutalitást kell feldolgozni, az nem menne egy olyan - mentálisan iszonyat gyenge - társadalomban, ahol például a munka eggyé vált a stressz fogalmával. Ezért szoktak le a felpuffadt, csontig fogyott afrikai gyerekek mutogatásáról is, mert kiderült, hogy a nagy többségben nem az adományozási vágyat ébreszti fel, hanem inkább gyorsan elkapcsolnak. Hogyan dolgoznák fel az összevagdosott, sósavval leöntött gyerekek sorsát akkor? A bárminemű cselekvésről még nem is beszélve, ami egy egész más szint...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
KaitouP
nagyúr
Spoileres írás:
Valószínűleg még úgy is családbarát lesz a Venom 2., hogy [SPOILER] lehet a főgonosz
Nem kéne a második részben is fullba tolniuk a kretént, de csak azért is.
Sonic X Shadow Generations teszt: https://playstationcommunity.hu/sonic-x-shadow-generations-ps5-ps4
-
Realradical
őstag
válasz fateless #115314 üzenetére
Az a baj, hogy a nyilvánosság sem igazán megoldás. Lásd azt, hogy mi lett a mi-tú-ból. Kb. szimpátia alapon működő lincselő tömeg.
Nemrég láttam olyat mítú-közeli topikokban, hogy a férfiakra ki kellene róni egy 9 utáni kijárási tilalmat. hogy megjavuljon a világ. Brutál volt, hogy mekkora volt a támogatottság.Hatékony törvények kellenének, meg olyan szociális háló ami valóban tud segíteni, nem fáklyás parasztok.
(Csak, hogy bizonygassam a komptenciám: Édesanyám szociális oldalon dolgozik, mióta az eszemet tudom)[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
veterán
válasz Realradical #115335 üzenetére
+ Viszlát
Pár éve az egyik anyukánkat a volt párja várta munkába menet, és többszörös késszúrással megölte az egyik téren. A tanúk azt mondták, reagálni sem bírtak, olyan gyorsan történt.
Akkor nagx médiavisszhang volt (persze, ennek van), azt gondoltuk, egy ilyen nyilvános tragédia elég lesz ahhoz, hogy változzanak kicsit a törvények (olyan módon, hogy a nők se élhessenek vissza vele, de legyen valódi távolságtartás és titkos adatkezelés). Semmi nem történt.
Van, hogy "csak" egy bank rossz címre küldi ki a levelet, amiben látja a volt férj, hogy melyik településen használták a kártyát. Van, amikor a bíróság küldi ki hibából a titkosnak kért adatokat a másik fél felé is, nem húzzák le a jegyzőkönyvről. Ilyen "apró" mulasztások elegek.
De a másik oldalról is meg tudom világítani: épp a múlt héten, mivel nincs rendesen kiépített rendszer, amiről tudnának is az emberek, egy anya el akart menni a kisgyerekével a párjától. A párja annyira összeroskadt, hogy felakasztotta magát.
Elmentem hozzájuk, a testvérével beszéltem, hogy ha segítségre van szüksége, keressen meg. Még nem jött, bár még nem volt meg a temetés sem. Teljesen maguk alatt voltak ők is.Túl sok az ilyen sztori, amit látunk. Próbálunk módosításokat kezdeményezni, de más, "fontosabb" témák prioritást élveznek.
7 éve elkezdtünk egy pilot programot, aminrk a házasságok megerősítése a célja, hogy ne juthassanak el idáig kapcsolatok. Eddig 800 párt értünk el, ők arról számoltak be, hogy nem is hitték volna, mennyit számít ez. Most szeretnénk országossá bővíteni ezt, ehhez állami támogatász kérni. Jövőre lesz kész a kidolgozás, kíváncs vagyok, kapunk-e. Mert ez valódi segítséget tudna nyújtani a következő generációknak. Akkor ünem kellene ennyi halálesetről beszámolni, és tényleg elérné filmekben is az emberek ingerküszöbét a téma.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Laraxior
titán
Melyik BS és TH filmben van az amikor kártyázni (póker?) tanítja, és magyarázza neki, hogy semmit sem ér az egész mázli faktor nélkül. Nem ugrik be, azt hittem, hogy a megint dühbe jövünkben volt, de nem találtam meg így hirtelen.
Semmi, megvan.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Tibiajax
nagyúr
istenem, ne idegesítsetek fel, h nem ismertek még ennyire.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kupon kunyeráló
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Crypto Trade
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lexus, Toyota topik
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs