- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Rap, Hip-hop 90'
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Teljes kifáradás van, még Marvel szuperfilm szinten is.
5-10 év múlva újra lenne néző, de ennek a Doomsdaynek se jósolok túl sok jót az az igazság.
Egy jó SW filmnek örülnék amúgy, pedig én nem vagyok nagy SW rajongó. Old republic kaland, nem az a borzasztó acolyte sorozat. Star trek franchise full halott.
LOTR-ből jön a Hunt for Gollum, amit én nagyon nem várok, szerintem nem egy értelmes anyag, hogy megérjen egy mozit. A tempest Galadriel sorozat LOTR témában nézhetetlen.
Warhammer filmvilág elindulhatna, várom nagyon, hogy mit csinál Henry Cavill az Amazonnál (Sorozat v. mozi, elvileg sorozat?).
Új Bond film is jöhetne egy normális színésszel, mint anno Daniel Craig.
Warhammer-re én is kíváncsi lennék, és roppant jó lenne, ha a Bolt Thrower lenne a zenéje... Ha már Warhammer, akkor adják meg a módját zeneileg is.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Ez a film megosztó szerintem, nekem egyáltalán nem tetszett, ennél a filmnél Sean Penn-nek is és Leonardo DiCaprio-nak is milliószor jobb filmjei vannak. Bár jól szemlélteti a 2 szélsőséges nézőpontokat/ideológiákat, én mindegyiktől elhatárolódok. De ez az alkotás részemről simán lapozható, még lemezen sem veszem meg, ami nagy szó ám tőlem...

-
Vikthor
nagyúr
Remélhetőleg idén már nem bővül ez a lista... RIP a legendáknak.

-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
RIP - Robert Redford (89 éves volt) nagyon bírtam mint színész, rengeteg jó filmje van...
11 filmem van tőle:
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Egy cikkben volt,hogy a Jurassic World volt idehaza a legnézettebb. Vajon a családok miatt volt vagy még mindig ekkora a hype mögötte? Nálam nagyon nem hozza a legelső Jurassic Park színvonalát. De már a 2. és a további részek is kukák voltak.
Ez a rész nagyon gyenge volt szerintem. Jurassic Park 1 illetve a Jurassic World 1 ezek a jó részek úgy igazán. Sajnos a mostaniban nagyon érződik a kopipéjszt hatás, kong az ürességtől és nincs bennük stílus, emberi érzésekkel való bánás, amihez mondjuk csak a nagy rendezők és operatőrök képesek. Bár ne is várjunk el ilyet egy 9348753798ik Jurassic Worldtől...
-
Vikthor
nagyúr
Feleségemet idézem "ezt a legextrább steelbook változatban kérem"

Úgyhogy célkeresztben a 4k UHD steelbook überextra változat. Mese nincs, kérése számomra parancs, ennyi.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
The Fast and the Furious - 20th Anniversary Edition
Szerintem nem lttam én ezt a filmet vagy néhány évvel a megjelenése után de nagyon úgy éreztem, hogy új nekem. Franc tudja. Szerintem korrekt, igazából ha nagyjából ezen a vonalon maradnak max. egy trilógia lett volna az egész franchise. Jól néznek ki ezek a tuningolt autók, szépen kiemelte a HDR a színeket. Kár, hogy önmaga paródiájává vált az egész mert hát ugye a pénz, amíg fejni lehet addig csinálják. Az komoly, hogy 2001 szeptember 21 vagy 23-án volt a premier az USA-ban.Terminator (1984)
Ez az a film amit bármennyiszer újra lehet nézni, gondolkodtam, hogy a 40 éves jubileumi kiadást nézem meg vagy maradjak valami korábbi kevésbé módosított de azért valamennyire remastered kiadásnál. Inkább utóbbi mellett döntöttem, az amazonon mutatott képek a jubileumi kiadásról már túl "tiszták", szerintem ehhez a filmhez hozzátartozik, hogy egy kicsit szemcsés/kopottas legyen, nem csak azért mert a 80-as évek elején készült hanem a téma, a hangulat miatt is. Mondanám, hogy régen minden jobb volt, inkább arról van szó, hogy amíg a technika nem tartott ott addig muszáj volt jól megírt sztorit képernyőre vinni. Nagyjából a Mátrix filmektől kezdődött a lejtmenet, az a film megmutatta, hogy mennyire fontos a látvány is és hát inkább mára már csak a látvány lett a lényeg, a sztori másodlagos lett, a színészekből pedig celebek lettek és szó szerint futtatják őket, hogy a látvány mellett ők legyenek még akik miatt megnéz az ember egy filmet. Nagyon nagy kár, ma is lehetne egy Terminator filmet csinálni csak ahhoz tehetség is kell.Ezt a változatot tudom neked ajánlani, az egyik legjobb master ami készült 4k fizikai formátumra, megőrizve az eredeti hangulatot, film grain-t, nincs benne túlzott észrevehető és bántó DNR mint a sima Bluray korábbi kiadványon. Továbbá Atmos-os új audio master is remekül teszi a dolgát a korábbi hangformátumoknhoz képest. Hasonlókat tudok elmondani tapasztalatból az Aliens és The Abyss 4k kiadványokról, Cameron nagyon jó munkát végzett ezeknél is.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Nekem az nagyon nem tetszett és a stílusa is igen érdekes volt. Mi teljesen másra számítottunk feleségemmel pedig mindhárom színészt nagyon kedveljük, de sajnos ennek ellenére nem tudta megmenteni a filmet valahogy. Sebaj majd legközelebb. Manapság igen nehéz maradandót alkotni a filmiparosoknak ahogy látom.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Igen, igen ezzel egyetértek, annyi jó dolog volt benne, hogy csak 1900 forint volt és hibásan bár de bíztam ebben a remakeben, hogy jó lesz... hát nem

@radi8tor mint írtam, már a kosaramban van a film... csak nemrég rendeltem egy nagyobb összegben filmeket, azt ez ismét várat magára!
Viszont április 22-én érkezik a Tombstone 4k UHD remaster, melynek a sima BD lemezén rajta leszünk! Szóval upgradelek ezzel.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Fú, ez egy gyomros volt
(és Mécs Károly)
Eszméletlen filmográfia, a képen egy jó része rajta sincs.
A Madárijesztőt időszerű lesz pótolni. Meg a regényeire is mindig kíváncsi voltam, állítólag jóra sikeredtek.
Ez a filmplakát magyar készítésű, ha jól sejtem (Faragó a jobb szélen).
Ez egy jó összeállítás róla! És igen sok arca volt az öregnek, így kell színészkedni, sokat tanulhatnak tőle a maiak.
-
Vikthor
nagyúr
Kedvenceim tőle, nektek?
The French Connection
The Conversation
Unforgiven
The Firm
Absolute Power
Crimson Tide
Behind Enemy Lines -
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Fallen Angels (1995) ezt néztem meg tegnap, hát lehet nem kellett volna, nagyon messze van attól a 7,5-ös pontszámtól. Összevisszaság, gusztustalan jelenetek, szar kép, tudom "művészi"... Hát inkább aludni mentem volna, de mivel lányom ajánlotta, így megnéztem vele. Hát más az ízlésünk annyi szent, ebben nincs is baj, de neki sem tetszett annyira.
-
Vikthor
nagyúr
Horror napokat tartok, ezeket néztem tegnap és ma:
Oddity (2024) 7/10
Nagyon brit, de hangulatos kis horror, jól szórakoztam rajta. Nagyon jól lett keverve, a zörejek, hangok ütöttek.
Heretic (2024) 7.5/10
Jók a dialógusok, Hugh Grant-nek jól áll ez a psycho daddy karakter.
Az Oddity nekem nagyon félelmetes volt, kellőképpen misztikus is, remek kis bosszúállós horror.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Most jövök a moziból, egyetlen dolog tetszett benne az az Orlok hangja (eredeti nyelven néztük) de majdnem én is epilepsziás sokkot kaptam a filmtől... nagyon gyenge lett szerintem. Ezt a témát legjobban Coppola dolgozta fel 1992-ben, az 9/10, de ez a 2024-es Nosferatu kb 2/10.
-
Vikthor
nagyúr
...ezt cáfolom, mert 41 évesen még mindig úgy nézek ki, mintha 30 lennék
...mondjuk nem iszok már annyit, mint 10+ éve... ez a november is lepörgött pia nélkül pedig nem is terveztem ígyelkezdtem 80-90es évek akciófilmjeit újrázgatni... múlt héten volt Commando, amiben Arnold rendesen kimaxolta a gyilokot
...most pedig True Lies: már el is felejtettem, hogy ez Cameron film és majdnem 2.5 óra... a szereposztása pedig fergeteges
ahogy imdb-n nézegettem, készült 2023as sorozat is belőle, ami földbe álltkövetkező film a listán: John Woo - Hard Boiled
Idő = a Halál testvére, ne feledd...

-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Ide is berakom ezt, mert érdekel a véleményetek, válaszotok a kérdésre.
Nektek melyik a kedvenc zenétek Ennio Morricone zeneszerzőtől? Nálam ezek szerepelnek legelöl:
1. Once Upon a Time in the West
2. Cinema Paradiso
3. The Thing
4. The Professional
5. Dollar TrilogyJön ma valaki az Erkel színházba?
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
A szer
The Substance (2024)Wow, hát ez elég beteg egy film. Thrillerként indul, majd átmegy horror-drámába, végül pedig szinte trash-comedy vagy szatíra lesz, ekkora hullámvasúton már rég voltam. A film első fele egész tűrhető, még izgalmas is, talán a háromnegyedéig, de onnantól amikor átmegy totál kabaréba egyszerűen nehezen komolyanvehető az addig egész komoly film. Margaret Qualley egyértelműen remek cast lett, de Demi Moore is mondhatni, úgyhogy ilyen téren nem volt gond. A maszkolás, smink, stb. több mint jó, kiváló. Az egyetlen gondom, hogy nem ott zárul a film ahol én szerettem volna, hanem túltolták pedig egész jó zárás is lehetett volna - így viszont egy nevetséges b trash zárás lett, ami elvesz a film amúgy értékes értékéből. A különböző utalások, hasonlatok tetszettek, és eleinte jó pár dolog nincs megmagyarázva ami nem feltétlenül lenne gond, de hiába próbálkozik a film ami miatt viszont problémás néhány helyen.
Az kapcsolatot jobban ki kellett volna fejteni, hiszen lényegében mégsem voltegy tudat - egy lélek - sőt csak vesztett. Szerintem itt kicsit saját magát gáncsolta ki a film logika, hiszen nem tudtaközös tudat, de még közös cél sem, ennyi erővel lehetett volna egy fiatal feltörekvő csajszinak "Sue", egy szakmai mentorja DM karaktere "Elizabeth", pont azt nem kapta meg amire vágyott átélni újra a rivaldafény élvezetét, mert sosem emlékezett rá mit tett a másik énje, csak a plakátokból meg a TV adásokból tudta meg A film felénél kb. már alig vártam, hogy vége legyen, kín szenvedés volt ez. Ha már ez a téma, akkor a Death becomes her milliószor jobb és van abban is morbid humor, sokkal jobban tálalva.
-
Vikthor
nagyúr
Igen, mi is ezt észleljük rajtad
(bocs, magas labda volt)
A Substance kapcsán ugye a . Miután egyetlen ember van a középpontban, szerintem valid döntés ebből egy teljes filmes sztorit kerekíteni, a fő állomásokat bemutatva, dramatizálva, és némi zsigeri üzenetet küldve a nézőnek. Emellett én nem emlékszem arra, hogy ezt a témát ebben a műfajban feldolgozva láttam volna.gusztustalankodás azt volt hivatott szimbolizálni, hogy milyen károkat tesznek magukban a delikvensek, nem csak testi, hanem lelki fronton is
A túlegyszerűsített orvosi dolgok engem már csak azért sem zavartak, mert maga a filmben főszerepet játszó folyamat is csoda-jellegű (akár azt is gondolhatnám, hogy az ördögtől való).A Platformot pont tegnap láttam, majd kanyarítok róla pár sort.
Talán a Death becomes her ami hasonló témát pedzeget. Mondjuk az még jó film is legalább.
-
Vikthor
nagyúr
Nagyon ritkán van az az érzés nálam, mikor már a film felénél várom, hogy legyen már vége. Förtelem és borzalmas, a kameraállások sokszor egyenes lopás Kubricktól. Óvva intek mindenkit ettől. Persze ettől függetlenül mindenki azzal mérgezi magát amivel akarja...

-
Vikthor
nagyúr
nálam pont ez volt a lényege 10+ évvel ezelőtt: 1-1 nap szabim elment az "éves alien napra", amikor se/dc változatban lepörgött az anthology... eredeti hangon, angol felirattal
gyerek mellett ez még pár évig nem megvalósítható, de 12-13 évesen lehet belefér már (én kb olyan idősen láttam először az aliens-t)
Ez melyik változat pontosan? A Filmgyűjtés topikban esetleg megírod?
-
Vikthor
nagyúr
Mi végül nem jutottunk el a moziba rá, így tegnap pótoltam eredeti hangon. Ritka idegesítő hogy az egyik gyerek végig brit akcentussal pofázik
meg úgy az egész szereplőgárda nem szimpatikus.Nem mondanám hogy jobb vagy rosszabb mint egy átlag alien film, olyan középtájt van. Hozzáadni nem tudott az eddigi filmekhez, próbált, de logikában ez se lett jobb:
a kis tüdőrobbantóból gigagubó lesz meg még benne kifejlődik a nagy alien is. Mibű??? Viszont jól illeszkedik a 1. 2. rész közé, ezt egész jól eltalálták, de kár volt
visszahozni Asht, gagyin is nézett ki, és nem is adott hozzá semmit. A vége elég kiábrándító nekem hogy
harmadjára, igazából negyedjére lövik el ugyanazt, egyetlen női túlélő vagyok utazok a semmibe. Vége. Majd hétvégén megnézem szinkronnal is.
Ja igen, az űrös részek nagyon jól néznek ki, minden űrös sci-fi fan csettinthet.

"az egyik gyerek végig brit akcentussal pofázik
meg úgy az egész szereplőgárda nem szimpatikus."tökéletesen egyetértek. És igen, woke sajnos ez a film is, bár Ripley az első kettőben még jól is hozta a badass szerepet. Itt már én is éreztem, hogy túl van tolva. Nincs mit tenni, ilyenné progresszálódott a mai világ, ezt jól megaztmondtam...
Te minek érzed magad ma? Én kagyló vagyok ma. 
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Alien Romulus
kep, hang, zene hangulat mind rendben volt nekem, ami nagyon zavart az a casting, miert kellett ennek tini horrornak lennie?
Dettó, teljesen igazad van, roppant gyenge és idegesítő volt egy két figura a filmben.
-
Vikthor
nagyúr
Teljesen rendben volt a Dark Fate, sőt én odáig is elmegyek, hogy a T3 is elég szórakoztató a maga nemében, de kell hozzá szóda illetve a tény, hogy láttam azt a részt is 12x már. Most már jó az is, de nékem a DF már elsőre is tetszett.
-
Vikthor
nagyúr
Igen az is jó volt, Naomi Watts meg Ewan McGregor, ugye?
Illetve a skandináv The Wave meg a The Quake páros ajánlott.
-
Vikthor
nagyúr
Twisters
A legmeglepőbb számomra, hogy nem rossz. Egyszerűen nem tudok ma már úgy nekiállni folytatás/remake-nek (már aminek egyáltalán nekiállok), hogy ne azt gondolnám, hogy tuti rosszabb lesz mint az eredeti volt. Itt is ez volt a helyzet.
De a végén, családi szinten konstatáltuk, hogy "Nem volt rossz". Nemrég néztük az eredetit. Ami amúgy nem öregedett annyira rosszul. Na ez pont olyan, csak kicsit jobb, kicsit látványosabb, szebb. Nem sokkal, de van némi előrelépés.Nekem anno az Into the Storm című film volt kvázi a "Twister 2", ha lehet így fogalmazni, szerintem igen látványos az is és nem mellesleg, jó szórakozást is nyújtott. Az eredeti 1996-os Twister nagyon tetszett nekem, még moziban láttam. Illetve kicsit hasonló de más témájú film meg a Crawl, ami hasonló pozitív csalódás volt.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Voltak még szerencsétlenségek, érdekes esetek a filmek körül.
Gregory Peck, a főszereplő fia nem sokkal a forgatás előtt lett öngyilkos.
Az Antikrisztust játszó kisgyerek rátámadt a rendezőre.
2006-ban elkészítették az Ómen felújított változatát. John Moore a remake verzió rendezője nyilatkozta ezt, aki egy nap hűlt helyét találta a leforgatott jeleneteknek. A kazetták üresek voltak, a számítógép pedig, állandóan az „Error 666” hibaüzenetet jelezte.
Elátkozott film a javából.
A hideg futkos a hátamon, akárhányszor látok belőle részletet.
Hiába no, Lucifer ereje nem szarral gurigázik... 🤣
-
Vikthor
nagyúr
Az első ómen
The First Omen
7/10
Micsoda hangulat, micsoda félelem. Tetszett, hogy nem az a tipikus jumpscare horror volt, helyette inkább a nyomással, nyomasztással operáltak.76-os első filmet, nem überli azért, vagy megközelíti tán?
Néhány baljós és nyomasztó tény az első rész forgatásáról:
Villámcsapások: A film producerének, Mace Neufeldnek a repülőgépét villámcsapás érte, és egy másik alkalommal Gregory Peck, a főszereplő repülőgépe is hasonlóan járt.
Repülőgép-baleset: Egy repülőgép, amelyet a stáb bérelt, lezuhant, és mindenki a fedélzeten meghalt. A baleset különösen nyomasztó volt, mivel a stáb eredetileg ezen a gépen utazott volna.
Állattámadások: A forgatás során több állattámadás is történt. Például a film egyik jelenetében, amelyet egy állatkertben forgattak, a baboonok (páviánok) váratlanul agresszívan viselkedtek, és megtámadták a színészeket.
Autóbaleset: John Richardson, a film speciális effektusokért felelős szakembere, súlyos autóbalesetet szenvedett, amelyben barátnője életét vesztette. A baleset helyszínén egy útjelző tábla volt, amelyen az állt: "Ommen, 66.6 km". -
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Pedig egy remek és tisztességes western ez, illetve még nem alkothatunk véleményt róla, mert a teljes történetnek csupán az első részét láthattuk még. Feleségemmel néztük volna még, hamar elment az a 3 óra, én személy szerint hüledeztem, hogy "máris" vége lett. Remélem azért nem adja fel és lesz neki folytatása, lemezen biztos megveszem, szerintem remek munkát végzett Costner mester, le a kalappal.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Rajzfilmben nála most a Lego ninja, Dínólovagok, Oroszlánőrség a menő. A 4 éves lányomnál meg a Jégvarázs és 101 kiskutya.
De igyekszem természetközelien neveli őket, úgyh dokumentben nincsenek tabuk, a szavannai marcangolósokat ugyanúgy simán nézik, mint a "legveszélyesebb kígyók, pókok" meg ilyesmiket.
Na jól van, akkor minden Attenborough mehet nekik, illetve a Disney Nature sorozat, azok nagyon jó sztorival vannak elmesélve az egész családnak. Chronos - Baraka - Samsara is mehetnek akár. Illetve az ifjúsági/családi filmek Home Alone 1 & 2, Jingle Bells...

-
Vikthor
nagyúr
Klasszikus kézzel rajzolt Disney meséket ajánlok, amikbe még nem kerültek bele ezek a woke agyrémségek. David Attenborough féle természetfilmek, de lehet a hústépős féléktől óvni kéne...
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Atlas
Tisztességes munka. Jól szórakoztam.
Nekem a film eleje nagyon blédrunneres volt, persze annál sokkal jobb.
Sok helyről merítettek az biztos, de nem éreztem zavarónak. Igényes volt az egész.
JLo pedig jó szinésznő, de egy kicsit jobban kordában kellene tartani az improvizáló kirohanásait.
8/10Egyetértek, JLo mostanra "érett" be, a The Mother filmje is igen jó bosszúállós/védelmezős alkotás volt, ami tökre adta és átjött.
-
Vikthor
nagyúr
Egyetértek, teljesen rendben van ez a film, nem kell sokat várni tőle, de mintha JeLo most ért volna be. Az előző filmje a Mother is átlagon felüli alkotás, átjött az is.
-
Vikthor
nagyúr
Tegnap elővettük a Mullholland drive című David Lynch rendezte filmet 4k UHD lemezről. Képi világába igen jól passzol a depresszív és sötét hangulathoz amilyen az egész film is. A zenéje meglehetősen jól nyomasztja olykor a nézőt, mintha afféle szatíra lenne Hollywoodról. Ez egy nehezebb film, nekem oda kellett figyelnem, mert nem egyszerű "eset"
. Sokszor éreztük magunkat kényelmetlenül nézése közben. Érdekes volt mindenesetre, Naomi Watts jól játszotta a szerepét."This is the girl" jelenet az elején, elképesztő

-
Vikthor
nagyúr
Láttam ezeket és nekem bejött, mint film inkább érdekes és méginkább félelmetes, az, ha belegondolunk, hogy az ember tényleg kitűz maga elé egy célt, akkor az előbb vagy utóbb de teljesülni fog és most nem ilyen lottó ötösökre gondolok persze, hanem többé kevésbé a realitás talaján mozogva. Például így lett nekem is rendes fényképezőgépem, amit 2010 óta szerettem volna, de csak 2019-ben valósult meg, de megvalósult, mert célom és "álmom" volt egy ilyen, most meg kvázi egy életre ki is van pipálva. És sorolhatnám ami már megvalósult, illetve van is egy kis listám, amit még szeretnék az életben. Idővel meglesznek ezek a dolgok, csak akarni kell és mindennap egy kis áldozatot hozni érte. Meglesz a gyümölcse és megéri szerintem kivárni.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr

Heat (1995) (Szemtől Szemben)
Itt sem sikerült tökéletes lefordítani a címet, de igazából teljesen rendben van, lásd kép.
Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, nem is sorolom tovább. Esetleg a 14 éves Natalie Portman említésre méltó, hogy milyen kislány volt még ekkor.
Fantasztikus színészgárda, tökéletes forgatókönyv, kiváló karakterdinamika. Michael Mann nagyon odatette magát, nagyon erős a hangulat, a fényképezés és zene összjátéka. Avagy nagyon KÉK. 
Ez a tökéletes akció-krimi, párhuzamosan láthatjuk mindkét oldalról a történéseket, jól elmesélve, egyáltalán nem unalmas, pedig 170 perces a film, s erős drámája is van. Számomra a filmtörténet egyik legjobb akciójelenetét tartalmazza kb fele-kétharmadánál.
9/10
Ez egy alapmű. Meg is van 4k uhd lemezen illetve még a magyar bluray lemezen is. MM is legendás rendező.
-
Vikthor
nagyúr
"Not The Smartest Thing": Kevin Costner Addresses Hopes For Horizon Saga & 3 Sequels
Négy részt tervez az egész sagához, részenként 100 millióba kerül, részben saját pénzből finanszírozza a projektet és egy hónapon belül jelenik meg az első kettő, szóval ha az elsőnek rossz a visszhangja a második tuti bukó... ez az ember őrült.

Minden tiszteletem az övé. Nagy legenda a szememben. Ehhez ért igazán a westernekhez, megjegyzem rengeteg nem westernben is remekelt már, de ez a "hazai" pályája szerintem.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Collateral (2004) (Collateral - A halál záloga)
Michael Mann a rendező, akinek azért vannak jó referenciái. Hát ez sajnos nem az. Pedig Tom Cruise itt jól hozza a pszichopata / szociopata bérgyilkost, Jamie Foxx is a balféket, de mégsincs elég mélysége a dolognak. Érződik a rendező stílusa, de sok a klisé, sima átlagos akciófilm.
6/10 avagy ha akció, hadd jöjjön, de ha dráma, akkor meneküljünk!
Michael Manntól ha valamit kell ajánlanom, akkor sokkal inkább a 9/10-es Heat (1995) (Szemtől szemben) vagy a 8/10-es The Insider (1999) (A bennfentes).
MM-tól mindenek felett a The Last of the Mohicans. Nekem egyedül a BlackHat nem tetszett tőle.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Rain Man, The Firm, Top Gun, Born on the Fourth of July, Magnolia, Collateral, The Last of the Samurai, Barry Seal, Oblivion, Eyes Wide Shut, Far and Away illetve a Mission Impossible sorozat, cherry on the topként meg a Tropic Thunder. Csak hogy "egy párra" hivatkozzak... Én nekem nincs vele bajom, nem vagyok finnyás, ha egy TC filmet kell megnézzek.
-
Vikthor
nagyúr
Nem tudom mi ez a Top Gun fóbia, de véleményem szerint mind a két film remek alkotás a maga módján, RIP Tony Scott illetve tök jó volt látni a Val Kilmer féle jelenetet is benne, Tom Cruise a szememben nagy ász ami a filmeket és a filmalkotást illeti. Neki is vannak persze átlagos filmjei meg egy két klisés, de összességében, nagyon ott van a szeren.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Ha már DW. Saját kollekciómból ezt az 5 filmet emelném ki tőle sárgával jelöltem alul (saját kedvenceim, a többi is jó, bár a Jogdoktor... szóval az a kivétel erősíti a szabályt)

És a Training Day-t ha nézzük én mindig a
jelenetet várom, azon fetrengek a röhögéstől!Snoop Dogg-os 
-
Vikthor
nagyúr
"Denzelt jellemzően rühellem, de ebben a filmben tényleg remek volt. "
Meglepő pedig Denzel korunk egyik legjobb "fekete" színésze, valóban tehetséges és magánéletben is korrekt akármilyen hírt olvasok rólaCsak pislogtam én is ezen a kijelentésen. Bár nekem is van egy két színészem akit kevésbé preferálok.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
"Hagyd már ezt a blőd dumát. Te a köznép felett állsz, vagy mi?"
...nem sértésnek szánom, de ez eddig nem jött át?
... Amúgy nem mondanám hogy "felett" de lényegesen többet látok egy filmben, minthogy "tetszett, unalmas,nem hű a könyvhöz, vagy hogy sz.r a cgi"
Elnézést biztos nem kérek azért ha jogosan védek valamilyen alkotást. Vagy ha épp rámutatok hogy egy film mennyire értéktelen....Elvégre filmekről beszélünk a filmtopikban.
Vagy nem?
Igen ezt teszik, de ha nem tetszik a véleményed másoknak vigyázz, kicancellálnak, hisz ma ez a trendi...

-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Bréking!!!
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Még egy ilyen sellőb@szós, f@szverős, nyálkáscsápos, részeges fingós filmet sem láttam még életemben. Totál lehozott az életről. Tökre azt hittük vmi jó krimi thriller egy távoli szigeten stb... de akkorát estünk a két szék közé, hogy azt tanítani kéne. Ez a film kerülendő, nem is értem miért vettem meg lemezen.
Amikor Willem bácsi első monológja volt, na ott azért lehetett látni némi színészi alkotást, de nem tudta megmenteni ezt a moslékot.
2/10
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Én meg ellenkezőleg, nem tudok betelni ezzel a világgal, moziban a 3 filmet összesen 32x láttam, olvastam a könyveket is természetesen még a film megjelenése előtt.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Te jó ég ez mennyire gagyi lett. Szerintem készítés közben elfogyott az ötletük hogy hogyan tegyenek bele még több klisét/közhelyet és arra jutottak, hogy több már nem fér bele. IMDB-n 7,2-ön áll és súlyozás nélkül pedig 7,6-on, nem értem hogy hogy a dudvába értékelte ezt ennyire a nép.
Színészi alakításokat inkább hagyjuk, David Harbour előtte kiszúrt magával a Hellboy kapcsán most meg ez. Orlando Bloom meg hát... olyan volt mint akinek komoly drog problémái vannak az az alakítás egy hulladék volt részéről.
Szimulátoros részeknél kellett az indokolatlan 3d-s modell kirajzolása a főszereplő köré hogy mindenki tudja hogy ez a gém halálosan komoly és a filmmel halálosan komolyan a gémereket célozzuk. Ha a főszereplőnek (a karakterének) hatalmas üzenet a film részéről.nem jön be a karrier legalább elmehet a vasútra fater mellé,
Inkább készítettek volna ehelyett egy normális dokumentumfilmet a filmet inspirált valós eseményekről.
Részemről ez gyenge volt 3/10.#értékelés
Kb ennyi, ha igazán jóra vágyik az ember, akkor Rush vagy Ford vs. Ferrari, de akár még a Fastest Indian is szóba jöhet. Meg ha már életrajzi film, akkor Senna.
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Top Gun (1986)
Hát ezt kb 20 perc után muszáj volt kikapcsolnom. Vadászrepülőpornó, amivel nem lenne baj, de a 80-as éveknek egy olyan stílusirányzatában, ami számomra felér egy rickrollinggal. Köszi nem, ez nekem már halálosiramnál is kellemetlenebb.

A Mavericket ezek után érdemes megpróbálni?
Ilyen véleménnyel vagy róla akkor biztos nem...
keress magadnak egy csilles romantikus drámát, azt könnyebben emészted meg valószínűleg! 
-
Vikthor
nagyúr
-
Vikthor
nagyúr
Napi WTF.
Macskafogó - Blu Ray kiadás jön, ami csak Amerikában lesz elérhető egyelőre (hazai forgalmazásról nincs hír)
Tegnapelőtt linkeltem is a Filmgyűjtés topikban, annyi, hogy azon kell izgulni, hogy ne legyen A régiós, mint a Jancsó pakk, ami szintén a jenkik adtak ki, persze A régióval lolnoobok, bár abból létezik szigetlakós brit verzió is ami B régiós, de az is felháborító, hogy itthon a saját hazájában nem jelenik meg. Ahogy a több ezer magyar filmmel, ami 4k-val van beszkennelve és digitalizálva...
-
Vikthor
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Új Intel CPU-kkal jön a Surface Pro 12 és a Surface Laptop 8 for Business
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Asustor NAS
- Yettel topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Fujitsu 27" B27-9 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor - több db - gari számla - állítható magasság
- Kingston HyperX és FURY 16Gb (20-22k) és 32GB DDR4 (47k) laptop ramok párban is 2666Mhz/3200Mhz
- Lenovo Thinkpad T14s gen 6 - Teljesen új - Ryzen AI 7 PRO 350 - 32GB - 512GB - 2028 októberig gari!
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey G5 C27G55TQBU Ívelt 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- iPhone 14 Pro Max 256GB Silver- 2 ÉV GARANCIA - MS5370
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 100% Akkumulátor (126 ciklus) 6 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi.
ahogy imdb-n nézegettem, készült 2023as sorozat is belőle, ami földbe állt