Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Juhaszatti
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Én a Sugár moziban néztem, ott nem tűntek homályosnak a flashbackek. Viszont az űrbeli jeleneteknél 100%-ban biztos vagyok, hogy otthon egy oleden ezerszer jobban fognak kinézni. Itt már a mozi technikai hiányosságai jöttek ki, úgyhogy egy újranézés idővel nálam is meg lesz szerintem.
-
-
Farkassacred
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Ezt most komoly?
Ennél rosszabb filmet talán még nem is láttam, főleg nem zombis filmet. A 28 héttel később, a második rész a trilógiából is borzalmas volt a másik kettőhöz képest, de ez most még azt is übereli sajnos. Felesleges volt ezt leforgatni. Értelme se sok volt, az előző részhez képest csak ellentmondásokkal van tele. Az új rendezőnek nem szabadott volna elvállalnia ezt, az 28 évvel később első részéhez képest szimplán tragédia lett..
Rejtély a 7 pont feletti score imdb-n, és az is marad örökre.
Amikor megláttam, hogy más rendezi mint az előzményt, már akkor éreztem, hogy itt bajok lesznek. De erre bevallom még én se számítottam. Pihentetni kéne ezt a szériát kicsit.Elvágjuk a torkát a zombinak és meghal, bedrogozzuk a zombit és meggyógyul. -
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Ha tetszik egy előadás, ahol a bűvész elkápráztat egy kártyatrükkel, akkor ha évek múlva a következő előadásokra is befizetek, akkor lehet többet várnék, nem ugyanazt a trükköt.
Néha a kevesebb - több, ugye van ez a mondás. Néha ugyanaz másképp elegendő. Ha valami bevált, minek változtatni rajta? Vagy te a nyári abroncs helyett lánctalpat raksz fel, mert a téli szett már uncsi?
-
válasz
S e t h
üzenetére
"Gunn terve ott válhatna be, ha ebből a teszetosza kriptoniból, lerántva a szinte gyermeki esetlenséget csinálna a megfelelő sziuációban pokoli manifesztációban berobbanó deus ex machinát, de akkor megérkeztünk oda ahová anno Snyder vezetett bennünket."
Abban biztos lehetsz, hogy nem ez a Superman lesz a 2. vagy későbbi filmekben. 100% ,hogy valamilyen fejlődésen fog keresztülmenni és vele együtt a filmek is. Ha azt vesszük alapul, hogy DC UNIVERZUMOT akar építeni akkor óhatatlanul fejlődniük kell a főbb karaktereknek is. Superman, Batman és a többiek mind változni fognak jellemben.
-
Elemental
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
De hát miért is van? A mostani fiatalok valamiért mindig szenvednek. Depisek, ilyen válság-olyan válság, szomjasak, éhesek, fáznak. Most a szenvedés a divat. Egy szenvedő szuperhőssel.pedig jobban lehet azonosulni. Ha kapnának egy kemény tôkű uberbrutál supermant, akkor még jobban szenvednének. Most ilyen nyámnyila világ van.
-
Pearce
aktív tag
válasz
S e t h
üzenetére
"Ha Cavill annyira szörnyű lett volna és megbukik vele minden film, akkor lett volna létjogosultsága az újrázásnak"
??
De hát Cavill DC-s filmjei ha nem is megbuktak, de alulteljesítettek. Mindegyik, amelyikben szerepelt. Ezekután mi lett volna a jobb megoldás? Soft-reboot ugyanúgy vele?
-
Cs1csó
titán
válasz
S e t h
üzenetére
Igen is képes katartikus pillanatokra Gunn is:
A
"mi vagyunk Groot" jelenet amikor Groot feláldozza magátmagát hogy egy burokkal megvédje társait. Vagy
aAmikor az "űrlord" kezébe kerül a végtelen kő és megjelenik előtte a haldokló édesanyj Ez a két pillanat számomra katartikus volt.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
pl. egy Invincible mellett a mostani superman egy súlytalan papírkutya, akinek kokit is nyomhatnánk a fejére, ha úgy tartaná a kedvünk.
jó megfogalmazás

egyértelműen gyerekbarát, infantilis hőst csináltak a fiatal korosztálynak való megfelelés miatt.. ezért van benne a cuki kutya is Krypto stb.
-
válasz
S e t h
üzenetére
Nekem nagyon tetszik ha van egy filmnek stílusa függetlenül attól, hogy a sztori mennyire jön be mert így nem érzem, hogy a szalagról jött le a gyárban amit manapság rengeteg filmnél érzek. A stílus, a körítés fontosabb mint a sztori bár ez azért nem teljesen így van. A stílus kell, hogy felkeltse az érdeklődésem, a sztori, hogy ott tartson a képernyő előtt. Szóval persze adhattam volna rá 6 pontot de szeretném ha több ilyen film készülne és nem a CGI/látvány adná el a filmet egy középszerű sztorival. Többre tartok egy egyedi stílust középszerű sztorival.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Egy Minecraft-film
A Minecraft Movie (2025)Egyetértek, ez valóban csak nagyon korlátozott célközönségnek ajánlott
Nyilván felnőtt fejjel ez esélytelen, de gyerekként sem biztos, hogy bejön. Ugyan sose értettem mi ez a nagy Minecraft mánia, mitől olyan nagy szám ez, sajnos most se jöttem rá... de valószínűleg már túl idős vagyok ehhez. Gyerekek részére azért elég agresszív, végülis végig püfölik a malacokat és zombikat, úgyhogy más filmet választanék, felnőtteknek meg egyszerűen túl gyerekes és szimplán nem viccesek a poénok.Persze Jack Black igyekszik poénkodni, de inkább olyan érzésem volt, hogy ő mindvégig musicalt akart volna ebből, Jason Momoa a big-dumb karakert nem hozta hihetően, a kissrác Sebastian Hansen irritáló volt, Danielle Brooks alig tett hozzá a filmhez, játékidőt se kapott, egyedül Emma Myers aki talán színészkedni próbált de Wednesdayben ezerszer jobb volt, Stifler mamája Jennifer Coolidge pedig a szokásos karakterét hozta, ami most totál nem illett ebbe a gyerekmesébe - erről jut eszembe, hogy igazából mi értelme volt annak a mellékszálnak?
Ami kifejezetten tragikus az a karakterek öltöztetése, mindenki idiótán néz ki, ami azért már kihívás. Az animáció viszont szép, hogy mondjak valami jót is azért és a zene is elment szódával.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
S e t h
üzenetére
Elképesztő amúgy, mennyire képtelen másfél évtizede, nagyjából a Body of Lies óta koherens történeteket értelmes karakterekkel vászonra vinni talán az egy szem marsos filmet kivéve. Az utóbbi pár év kivételesen félelmetes látvány Raised by Wolves, Gucci, Last Duel, Napoleon mind ugyanazoktól a hibáktól szenved, de legalább nem rossz érzés rájuk nézni, látványosak, jól vannak filmezve.
A Gladiator 2-re eljutott oda, ahonnan egy frissen a reklámfilmek világából átvett rendező kezd: összefüggéstelen jelenetek, értelmetlen párbeszédek, a nézőt az élményből kitépő technikai megoldások és olyan cgi, ami túlzás nélkül az utóbbi évek legrosszabbja a blockbuster filmek között. Konkrétan a kamu épületektől kezdve a kamu állatokon át a kamu végtag levágásokig minden szarul festett, mindenhol kilógott a lóláb, még a vért sem sikerült hihetőre megcsinálniuk. Hangsúlyozom: mindezt egy olyan film második részében, ami a cgi korszak elején hatékonyan, a nézőket átverve tudott egy halott színészt képernyőre varázsolni.
És akkor ezt megspékeli némi anakronizmussal, fantasy elemekkel és azt veszed észre, hogy félúton Denzel szerintem feladta és inkább elkezdett bohóckodni. Hihetetlen élmény komolyan, ilyen film ennyi pénzből nem jut eszembe még egy. -
myckey
veterán
-
paatrick
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Deadpool és Rozsomák / Deadpool and Wolverine
Én is szinkronosan néztem és nem hiszem, sőt pl a kutya neve magyarban Blöki Lively lett, ami 10000x viccesebb a Mary Puppinsnál. Szinkronban volt ekézve a "Farkas" filmnév is ami megint nincs az eredetiben de nekünk simán átjön. Ha kreatív a fordító ÉS képben van az adott univerzummal akkor simán lehet jó szinkront gyártani. Szerintem itt jó lett. (Ellenpéldának ott van a Kaptár filmek szinkronja, ahol arra se vette a fáradtságot a fordító hogy megnézze mi volt az előző részekben...)
Inkább attól tartanék hogy az egyszeri néző a felét se érti mi folyik a filmben történetileg. Azért itt nem csak az új Marvel filmekkel kell képben lenni, vagy inkább főleg nem azokkal.
Egyébként én is tegnap néztem, a hype meg az itteni kommentek alapján többet vártam tőle, nekem csalódás lett.
A cameok közül
WS meg komoly szívfájdalmat okozott.
Odavissza láttam a Pusztítót csilliószor, a Pengét is adják sokat TV-ben, ezek után látni így..... hát. -
válasz
S e t h
üzenetére
Nem is tudom, mikor láttam ennyire egyenesen a szakadékba száguldó filmet. Adott egy jó színészekből álló, de rettenetesen félrement cast, beszerveztek egy kitűnő írót, akinek csak minimális filmes tapasztalata van, kiadtak ordítóan béna trailereket, és úgy általában, az ilyen high profile megjelenések előtti izgalomnak kb. az 1%-át sikerült generálniuk. Eredmény: 115M budget, 8.6M-s nyitóhétvége USA-ban

Ilyen esetekben általában a "miért?????" kérdés szokott prominens lenni, de amit most igazán nem értek, az a "hogyan?????"
-
-
-
j0k3r!
őstag
-
-
paatrick
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
"A fiatalabb tiktok, insta generáció a másodpercre, néhány percesre szabott tartalommal nincs felkészülve az egyre hosszabbra nyúló alkotásokra."
Nem kell ehhez fiatalnak lenni, a mostani filmek többsége 20 perccel hosszabb mint kellene mert tök felesleges üresjárattal van tele. Anno Schwarziék belefértek 90-100 percekbe. Ma egy átlag akciófilm minimum 2 óra. Már a nézésébe elfáradsz hiába pörög végig.
John Wick 1 (2014): 100 perc
John Wick 4 (2023): 170 perc - mikor már ötödjére gurult vissza a lépcsőn majdnem kikapcsoltam a francba az egészet...Nekem 2 óránál van a határ, annyiba bele kéne férnie minden filmnek.
-
stellaz
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
Leírtad, hogy nem jön be, meg ez a történet ebben a formában logikátlan (lehetetlen), miközben nem láttad. Ez nem tűnik egy megalapozott véleménynek. Hovatovább teljes tévedésben is vagy, mert az érveid ebben a filmes világban nem állják meg a helyüket, a nők ábrázolása koherens, a szerepük és cselekményeik illeszkednek a történetbe, nincs olyan túlzás benne, ami teljesen hiteltelen lenne.
Azt mondhatod, hogy nem kedveled az olyan filmeket, amiben a nők nem kizárólag cicababáskodnak, csak akkor a te állításod a saját ízlésedről, ezzel szemben most pedig a filmet minősíted látatlanban, ráadásul tévesen is. -
stellaz
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
A MadMax posztapokaliptikus világa tele van nőkkel, hogy ne menjek nagyon messzire, a Harag útjában is szerepelnek nők, sőt, Furiosa is szerepel benne, méghozzá ott is elég magas rangban, ő a konvoj parancsnoka.
Meg van még egy rakás film, ahol az erős nő teljesen jól van ábrázolva, pl Terminátor2 vagy A nyolcadik utas a halál.Ha pedig nem láttad a filmet, akkor teljesen felesleges ilyen határozott véleményt formálni róla.
-
Ijk
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Sikertelenségét azért még ne 1 hét alapján vonjuk le. De egyrészt egy spin-offról beszélünk, maga a Mad-Max nem vonzza be a fiatlokat, de a Furiosa az idősebbeket sem.
Másik dolog hogy szvsz streaming eléggé odavágott a mozinak, ezt a Covid csak egy gyors szintlépésre kényszerítette, de hosszútávon egyébként is bekövetkezett volna. Nem váltja ki a straming a mozit, csak egész egyszerűen az otthon könnyen elérhető tartalom miatt jóval kevesebbet és kevesebben járnak mozikba. -
Ijk
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Nem értek teljesen egyet, de abban támogatom hogy Furiosa már valamilyen szinten kontent, amivel részben lehúztak egy bőrt egy igen jól megálmodott világról (Fury Road poszt apokaliptikus világa a karakterekkel). De azért még messze nem Star Wars szintű pénzszivattyú. Nekem egyébként addig tényleg tetszett amíg Furiosát egy igen jól kiválasztott lány színész játszotta és az ő dimenziójából mutatta a világot.
Nem mondom hogy nem tudnék élni már Mad Max nélkül, de jó lenne még egy tisztességes film Hardyval, egyfajta lezárás (meghal a végén), új karakterekkel ezután a spinoff után. -
-
stellaz
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
A MadMaxban korábban is voltak erős női karakterek, elég csak Tina Turnerre gondolni, de amúgy a valóságban is voltak pl női barbár vezérek, akik a rómaiak ellen is sikerrel vették fel a harcot. Vagy éppen a germán barbár törzsekben gyakran előfordult, hogy ha a csatában nem jeleskedett a férfi, akkor a felesége egyszerűen megölte.
Szóval ez önmagában szerintem még teljesen rendben van, Furiosa nem pusztakezes harcművész egyik filmben sem.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
de nálam Deadpool kb. Marvel kapitány szintjén van az érdektelenséget illetően.
Drámának kevés, vígjátéknak szintén, szuperhősnek dettó.
Ha morbid humor, akkor inkább a The boys.Cpt. Marvel a skála legalja, azért ahhoz hasonlítani meredek, mégha valóban nem is feltétlen a legizgalmasabb karakter

dráma karakteréből adódóan kevés van, vígjátékban-mármint sötét humorban azért ott van rendesen, azt kár vitatni tőle, szuperhősnek meg... az?
Amúgy érdekes, de a Boys nem is lenne Deadpool nélkül, a szuperhősös sötéthumornak RR ágyazott meg a modern korban. -
válasz
S e t h
üzenetére
Nem tudom mi ez a Top Gun fóbia, de véleményem szerint mind a két film remek alkotás a maga módján, RIP Tony Scott illetve tök jó volt látni a Val Kilmer féle jelenetet is benne, Tom Cruise a szememben nagy ász ami a filmeket és a filmalkotást illeti. Neki is vannak persze átlagos filmjei meg egy két klisés, de összességében, nagyon ott van a szeren.
-
válasz
S e t h
üzenetére
"Elég gyér lehet a felhozatal így az év végén"
Hát még benne vagyunk a hálívúdi sztrájk okozta űrben és amúgy is van érezhető lejtő a minőségben is, szóval lehet hogy tartós lesz ez az uborka szezon.
Szerencsére lehet találni még olyan filmeket amiket nem láttunk és jók is csak nehéz rájuk bukkanni, még van pár koreai film nálam várólistán.
Pihenés közben ment háttérben a youtube és egymás után mentek a játékos csatornák ilyen-olyan összegzői és annyiszor emlegették a Ryan közlegény megmentését asszem a Medal of Honor miatt, hogy ma az lesz újra terítéken.
-
válasz
S e t h
üzenetére
Szerintem teljesen rendben volt a film, moziban láttuk anno, Feleségemnek is, nekem is nagyon tetszett. Igaz mi abszolút életrajzi filmre is készültünk, amely életrajzban jelentős mérföldkő az atombomba létrehozása, és a legendás teszt, de nem az, nem lehet az a finálé.
Muszáj volt az atombombával eladni a mozit, mert ha egy évvel ezelőtt megkérdezted volna, ki volt Oppenheimer, az emberek nagy része csak vonogatta volna a vállát.
Sad but true.Mondjuk az én véleményemre úgy adjatok, hogy szerintem a Barbie borzalmas volt
Pedig nagy reményekkel ültem le elé. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
A védelmező 3.
The Equalizer 3 (2023)Én kedvelem Denzelt, szerintem remek színész, de ez a film túlságosan biztonságijáték volt, csupán olasz kisvárosi köntösben. Értem én, hogy visszavonul meg "idős" ezért nincs nagy akció meg ugri-bugri parkour benne látványos cgi-vel, de azért kicsit lehetett volna... hogy is mondjam, tartalmasabb..?
Ez így nem mozifilm, hanem egy TV-be való késő esti műsorra felejthető film. Egy emlékezetes karakter nincs benne, se zene, az akciók az előző 2 részben sokkal látványosabbak voltak és valahogy az egész story nem áll össze, mintha lennének darabkák amiket összeollóztak és így lett kész. (persze, technikailag valóságban is így készül de na, értitek
) Az ikonikus stopper órás jelenet is kivágásra került a harmadik epizódra, az eléggé sajnálatos szerintem. -
paatrick
őstag
válasz
S e t h
üzenetére
Interstellar óta nem voltam moziban (nálunk csak CinemaCity van), ja nem az utolsó Bosszúállókra elmentem
a film elején meleg van, a végére meg fázok, az ülések tisztasága... ki tudja milyen, mindig volt egy paraszt amelyik telefonozott, vagy csámcsogott, vagy cuppogott valamije
vagy a gyerek kérdezgette anyátapát stb. A Bosszúállókra direkt eredeti nyelvre mentem ezeket kiküszöbölendő, azt ott meg a külföldiek folyamatosan tapsoltak a film közben 
Szóval 3 éve van oled TV-m itthon, most csak 55", de lassan ideje lesz cserélni akkor meg már 75-77-83 colban gondolkodok. Van 5.1 hangrendszer is, bár meglepően kevés film használja ki értelmesen. Így a mozi versenyre se kellhet.

Annyi hátránya van ennek, hogy 3-6 hónappal később látok valamit, de őszintén annyi más dologgal is el lehet foglalni magát az embernek hogy ez fel se tűnik már.
---
#161905 oriic
Pont tegnap olvastam utána és az Opi valószínű csak jövőre jön bármilyen streamre, mert minél tovább moziban akarják tartani. -
gyuromoj
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgatós találkozó
- Így szórna el 60 milliárdot Elon Musk egy Cursor mozdulattal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Honor 200 pro
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennél rosszabb filmet talán még nem is láttam, főleg nem zombis filmet. A 28 héttel később, a második rész a trilógiából is borzalmas volt a másik kettőhöz képest, de ez most még azt is übereli sajnos. Felesleges volt ezt leforgatni. Értelme se sok volt, az előző részhez képest csak ellentmondásokkal van tele. Az új rendezőnek nem szabadott volna elvállalnia ezt, az 28 évvel később első részéhez képest szimplán tragédia lett..
vagy a te opciód 

Odavissza láttam a Pusztítót csilliószor, a Pengét is adják sokat TV-ben, ezek után látni így..... hát.