- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
-
gbors
nagyúr
La meglio gioventu (2003)
Jó régóta ott pihent már a todo listán, kellett erőt gyűjteni, hogy nekivágjak a 6 órás kalandnak - aztán persze a végére alig bírtam letenni, és kár, hogy vége lett
A film érdekes ötvözete a nagyszabású történelmi drámának és a családregénynek - Olaszország történelmének fontosabb eseményei 1966 és 2000 között ugyan felbukkannak, de szerepük leginkább csak abban nyilvánul meg, hogy milyen hatással vannak Nicola és Matteo (két fivér), valamint szeretteik és barátaik életére. Hőseink többé-kevésbé átlagos köznapi emberek, akik itt-ott nem mindennapi eseményekbe keverednek - hol a saját vérükkel nem bírnak ( ), hol szeretteik sodorják bele őket (pl. Nicola norvégiai útja, amit egyébként eredetileg négyen terveztek megtenni ). A film pedig "nem csinál mást", mint a szereplők életét mutatja be - nagyon közelről, nagyon sok érzelemmel, de mégis objektíven, megértéssel, de nem elfogultsággal. Együtt nevettem / örültem a karakterekkel, és helyenként kevés híján együtt is sírtam velük.pl. Giulia, a forradalmárból lett terrorista Megvalósítás tekintetében szintén csak a legjobbakat lehet elmondani - kiemelném a csodaszép fényképezést, és a teljességgel természetesnek ható, mindenféle mesterkéltségtől mentes színészi játékot. A kettő kombinációjával remekül működött a szokatlan mennyiségű premier plán is - pont nemrég írtam valahol, hogy ez mennyire kockázatos, de a film készítői, valamint a színészek láthatóan nem voltak ijedősek

Érdekes módon a gazdag érzelemvilág és a gyönyörű képi világ mellett van még egy nagyon fontos pillére a filmnek: az olasz nyelv. Az olasz eleve jól passzol érzelmekben gazdag dialógusokhoz (vagy monológokhoz), és helyenként az volt az érzésem, hogy még a szavak megválasztására is odafigyeltek - nem csak jelentés, hanem hangzás és a jelenet képi világához való illeszkedés tekintetében is.
Azt gondolom, minél hosszabb egy mű, annál problémásabb pontozással értékelni; 6 órába azért belefér nem kevés hullámzás. A La meglio gioventu esetében ez inkább az első részt, annak is az első felét jellemezte - az "utolsó" 4.5 óra gyakorlatilag hibátlan. Úgyhogy ahelyett, hogy túlkombinálnám a dolgot, adok az egész alkotásra egy 10-est.
És végül - köszi az ajánlást, nélküle aligha találtam volna rá erre a kis műremekre.
#értékelés
-
törölt tag
-
Peterhappy
addikt
Megertelek, nemreg ujraztam en is, lehangolo elmeny volt, pedig gyerekkent imadtam. A folytatasokat mar gyerekkent se szerettem, kizart, hogy be merjem vallalni.
Az van, mondjuk ku, az mai szemmel egy B-szeru film, egy sajnos B-szintu C. Lambert-tel, akit imadok ugyan, de sajnos nem jo szinesz.
A zeneje irgalmatlan jo, ha nem lennek fanatikus Queen-rajongo is ezt allitanam. A Who wants... parades, annak zongora atirata, a Forever szintugy zsenialis, a Princes of..., A Gimme the Prize... Aaaa zsenialis korong.
Szoval full egyetertek, a film nalam kb 3-4/10 (a zene 10/10)
Bar en Connery-t imadtam benne
-
shotika
őstag
Nemrég én is újráztam, valóban rosszul öregedett. Már a legelső összecsapásnál fogtam a fejem, amikor a parkolóban cigánykerekeztek. Fájdalmas élmény volt.
A zene király, a szikrázó kardok királyak, a főgenya is király, meg az alapötlet is jó, de a többi...Nekem is tervbe volt a többi rész, azóta se mertem megnézni őket. (persze ezer éve láttam őket a 4. részig, de már nem sokra emlékszem)
-
perempe
veterán
-
Cs1csó
titán
A többi rész sokkal de sokkal rosszabb, és ha már itt logikátlanságokat látsz a többitől el fogod dobni az agyad.
Főleg a 2. rész borzasztó, teljesen el van baltázva, a 3. rész nem lenne rossz ott inkább már csak a logikátlanság van hiszen úgy folytatják ott a dolgokat mint ha nem lett volna 1. vagy 2. rész.
A Hegylakó 4-et meg sem néztem, ott már a sorozattal is próbálnak "kacérkodni" botrány. -
mephi666
nagyúr
A többit szerintem hagyd nyugodtan

A sorozat nagy kedvencem volt 10éves fejjel
Adrien Paul-nak nem sok egyéb karakter jutott... habár filmből későbbi részekben felbukkan: talán a 2000es években volt 4-5. rész vele, ami nem lett annyira katasztrófa?Ui: én Lorenzo Lamas - Snake Eater-eket táraztam be
neki a Renegade sorozata volt jó, amit kb 25éve sokat néztem... a harley-ja nagyon menő volt (dina asszem) -
hoffman_
nagyúr
jajj, jó is, hogy mondod! + atike
a zombis förtelem és az átlagos Ferrell filmek miatt el is siklottam felette. múlt héten mi is megnéztük a ...The Mitchells vs. The Machines
1080p eng...mókát. na ez viszont jól esett, nevettem rajta bőven, nagyon ült benne sok apróság. kölyök koromban én is dino-mániás voltam, kis srácot nagyon értettem, hehe. a pugokat, mint létforma, nemes egyszerűséggel utálom, katasztrófa egy állat, de ez a kutya a filmben nagyon poén volt, jól szerepelteték mindig.
a sztori ugyan nem volt világmegváltó (csak a cselekmény), de nem volt ez rossz. jöhetne még ilyen, nem top-listás Pixar alkotás, de meglepően jó lett, simán újranézős.ui.: ó igen, Eric és Deborahbot pedig telitalálat volt : D
#értékelés
-
Tibiajax
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
Nem azt írtam, hogy "rossz" (vacak, nézhetetlen, büntetés), hanem, hogy kivitelezésében "tömegcucc" (iparosmunka) - sok ilyet láttunk már, unalmas.
A tartalmat tekintve is: fontos téma, de nem jó megközelítés (számomra).
Szerintem a 6-os kb. ezt jelenti.Én arra tippelek a díjat illetően, hogy 1. a termés meghatározó a pandémia miatt, 2. Amerikáról szól kettős megítéléssel (negatív érték (magukra hagyott nincstelenek - gazdasági/társadalmi igazságosság trendje) + pozitív érték (pionír-mementó/mítosz-emlék)).
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
-
Pitterix
őstag
No megnéztem én is.
Nálam az elgondolt kritériumoknak megfelelt. Egész jól szórakoztam rajt. Nem vártam világmegváltó történetet, sem mély érzelmeket. Vártam viszont verekedést, lövöldét--ezeket meg is kaptam. Nálam még a zenék is passzoltak a jelenetekhez.
Azért azt hozzáteszem, hogy még egyszer ne nézném+ és hamar el is felejtem.
Ebéd utánra pojjó volt.#értékelés
-
törölt tag
-
Cs1csó
titán
-
FoxiestFox
félisten
Ezért nincs videostreaming előfizum, csak zene.
Spotin megvan az általam hallgatott előadók nagy része, de az engem érdeklő filmek / sorozatok nagy részének eléréséhez gyakorlatilag az összes videostreaming szolgáltatóra elő kéne fizetni, és az elérhető tartalmak aránya ahogy nézegettem, még így sem közelítené meg az elfogadható szintet. -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
-
Aventador91
őstag
-
Miklós315
senior tag
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
A #141459-ben részletesebben kifejtettem az okokat.

A "túlértékelt" abból eredt, hogy mindenhol agyondicsérték, és ahhoz képest viszonyítva túlértékelt számomra. Amúgy nyilván egyéni ízlés kérdése, de nem az én filmem. Csak sajnálom, mert örültem volna, ha egy jó "filós" magyar filmet lelek. Most A vizsga következik (mármint majd magyar filmként). -
Mik76
senior tag
Sejtettem, ezert is inkabb alltam neki kerdezoskodni azonnali vasarolgatas helyett.
Azert ez milyen sunyi huzas mar felrakni egy gagyi bitratas verziot...
Koszi a valaszt!
Igen, a mi esetunkben teljesen oke felhasznalni a vegleges anyagot. Van par dolog amit be kell szereznem az elmult harom evbol. Mortal Engines, Stranger Things S03, Jumanji. Majd torom a fejem.
-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
igen, fura volt PD,
állítólagosan amúgy ez a film fekete komédia (amit én nyomokban sem tudok felfedezni) is akar lenni és ez amint maffia vezér ennek egyik eleme lett volnatörpe maffiavezér megjelenítés
"mítú"/feminista rész engem nem zavart annyira feltétlenül; főleg, hogy tulajdonképpen a leszbikus (mily meglepő, hogy ez a vonal is prezentálva van a filmben) pár tagjai gonoszak és végre van film, amiben gonosz feminista leszbikusok vannak 
#141036diablo1984
#141033gbors lehet én is ránézek, köszi a tippet -
Tibiajax
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
+1
Olyan "klisés semmilyen". Ami viszont tetszett, az a zene: hangulatos, dallamos, jól működött.
A lányt felkapták, mint új csillagot (a Systemsprengerből volt ismerős, utólag csekkoltam és tényleg ugyanaz), de ő sem tesz sokat hozzá, ahogy Hanks sem. Viszont legalább hosszú volt...
-
FoxiestFox
félisten
-
FoxiestFox
félisten
-
madgie
titán
-
shotika
őstag
-
brownus
veterán
tegnap este mi is megnéztük, és érdekes film. amikor megláttam mcclane arcát, már nyúltam a távirányítóért, hogy kikapcsolom de Zsu nem engedte,
aztán hálisten nemsokára meg is halt
és remek film, hosszú, de nem enged, követeli, hogy nézd és élvezd. és tényleg, nagyon rég volt ilyen kellemes film élményem.
köszönöm az alkotóknak! adom a 8-at én is!és igen, a tourette szindróma itt szervesrésze, alkotóeleme volt a filmnek. szeretnivaló, bár ez kicsit hülyén hangzik.
[link] , árva brooklyn -
Pitterix
őstag
-
emiki6
veterán
-
hoffman_
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
Peterhappy
addikt
-
Mik76
senior tag
-
Peterhappy
addikt
-
perempe
veterán
Legalább volt beszólás a végén, ill. az utolsó jelenet is jó. Másodjára nem nézem meg.
Az utakon különben állandóan történik valami, pl. a szemben jövő kanyarban átmegy a mi sávunkba. Rokon olyat is mesélt, hogy vkinek nem tetszett,hogy megelőzte(?), egy kalapácsot tartott fenyegetőleg a másik kezében, míg vezetett; szerencsére nem lett belőle semmi.
-
bagyulajuve
addikt
-
atike
nagyúr
-
bagyulajuve
addikt
-
gbors
nagyúr
Egy kis nekrobump - 303.
Nekem is vegyes érzelmeim voltak tőle. Van két aranyos, szerethető fiatal, akik kicsit megcsinált, de azért hihető nehéz-nehéz életszituációkban keverednek egymás mellé. Kémiailag abszolút jók együtt, viszont intellektuálisan abszolút nem passzolnak. Erre akár még egy egész jó dinamikát is fel lehetne építeni - ehelyett az alkotók inkább azzal foglalkoznak, hogy a saját nézeteiket és elmélkedéseiket adják megállás nélkül a karakterek szájába, ráadásul úgy jó poroszosan, körzővel, vonalzóval megszerkesztve. Mindeközben az utazás atmoszférája remek, és a
is kedvesen, emberien van megrajzolva. Intellektuálisan teljes kudarc a film, hangulatilag és érzelmileg viszont egészen élvezhető.szereplők összecsiszolódása, összemelegedése
Én adok neki egy 6/10-et - leginkább azért, mert a végére tényleg megkedveltem a két szeleburdi ifjoncot.#értékelés
-
atike
nagyúr
-
Peterhappy
addikt
Lehet, de en pl ezt soha nem mertem volna szovatenni a topikfoninek
@Seth: nem mintha odalennek Ms McCarthy-ert (szerintem meg a nevet sem irom jol), de ha Sherlock Holmes-t eljatszhatja egy amerikai szinesz, a magyar tortenelem egyik legfontosabb alakjat egy olasz; ha klasszikus szerepeket osztanak ma ki szinesboruekre vagy nokre - akkor miert ne jatszhatna el Cleopatrat valaki, aki irant nem taplalnak platoi szerelmet ferfiak millioi?
Hiteltelen lenne, de legalabb trendi. Az meg most ugyis kell az Oscarhoz. -
Peterhappy
addikt
-
hoffman_
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
Nem tartom morbid dolognak, az élet számos területén mennek most végbe pozitív változások, amik egyébként nem vagy csak nagyon lassan mennének végbe. És persze rengeteg próblémára is rávilágít, amivel vagy kezdenek valamit, vagy nem. Ettől még a tény, hogy sokan meghalnak nem lesz pozitív persze
-
Ispy
nagyúr
Senki nem tudja miről van szó és mi lesz a vége, vagy hogy mikor lesz vége. Ha a pandémia elhúzódik, akkor az jelentheti a mozizást jelentős átalakulását, de persze az is lehet, hogy nem lesz semmi, csak egy kis szünet. De ezt is kategorikusan kijelenteni elég merész dolog.
-
FollowTheORI
nagyúr
Nem akarok erről vitatkozni, felesleges, szoktam nézni amúgy... nincsennek benne a hitel/tőke tartozások, meg tökeműveletek egy része se.
De akkor olvass mekkora a baj, te is, kigugliztam neked: https://www.standard.co.uk/business/bond-cineworld-odeon-uci-avengers-a4555406.html
-
FollowTheORI
nagyúr
Nem ilyen egyszerű azért a képlet... azt a pénzt (+ valószínűleg bazi nagy hitelek) konkurensek felvásárlására és a mozik modernizálására fordították... dollármilliárdokat. Szerintem most bazi nagy tartozásaik vannak/lesznek... plusz, a tervezett felvásárlások sem jönnek létre, hisz a vagyon is "odalett" jelenleg.
-
Ispy
nagyúr
-
Miklós315
senior tag
-
Narxis
nagyúr
"Ööö, a film egyáltalán nem boncolgatta ilyen megközelítésből a dolgot, de ha mindenáron így akarjuk vizsgálni, akkor meg is állja a helyét ebben a formában."
Itt látszik mennyire csőlátású vagy, beléd minden szó kár. Számodra mindenki hímsoviniszta tudatlan fajankó akinek nem tetszik a szokásos netflix recept.
Ezt remélem azért még megnézted, nehogy lemaradj korunk trendi változásairól.

-
Narxis
nagyúr
Jaja, van ám itt baj.
Pont az a baj, hogy semmi nincs kifejtve pedig 2 órás a film. Csak egy utalás volt arra, hogy a Lord-ok a szavazati jog kiterjesztéséről szavaznak. A szüfrazsett mozgalomról még ennyi szó se volt, ebben konkrétan ez a vicces. A diverzitással semmi probléma nincs de ezek az emberek akkoriban nem ilyen szerepben voltak jelen Londonban. Történelemhamisítást csak okosan ha már muszáj.
Mindenki jó volt aki változást támogatott és mindenki rossz aki nem, ez nem élesen férfi-nő viszonyra volt bontva hanem idősek vs. fiatalok amiből Mycroft lógott ki valamennyire(talán ellenpárnak az utcán kiabáló középkorú férfi volt aki a változásra buzdított) mindamellett pedig rendkívül rövidlátó ez az üzenet merthogy az üzenete a filmnek ez volt. Az a baj, hogy lehetett volna ezt okosan csinálni, hogy tartalmasabb film legyen de ugye egyesek megelégednek a délutáni matinéval is tehát teljesen felesleges erőlködni.
-
Pitterix
őstag
Na erre nem gondoltam volna, hogy megnézed te is.
Azért én mielőtt megnéztem, valami komolyabb filmre számítottam, nem ilyen én vagyok a főszereplő és a narrátor is egyben alkotásra.
Nekem nincs bajom a kis csajjal, bírom egyelőre, de majd később derül ki, hogy felcseperedve milyen színésznő lesz belőle.... -
Mik76
senior tag
-
Miklós315
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem is így jobban látható. Hányszor olvasni olyat, hogy az író-rendező 10 éve, 20 éve, születése óta dédelgeti az álomprojektjét, alakítja, formálja és a végén lett belőle egy kommersz akciófilm (Avatar, Prometheus)?
Vagy ott a Boyhood. Nyilvánvalóan egy nagyon fontos film volt Linklaternek és végül nem lett olyan fontos a nézők számára, unalmas, érdektelen, sok szempontból középszerű filmélmény, erősen megvan az az érzés az emberben, hogy ezt a rendező magának csinálta, amolyan "lehetséges-e?" alapon.
Hány ilyesmi lehet még? -
gbors
nagyúr
Ha felrajzolsz egy számegyenest, ahol a baloldali végpont a "totál közönségigény kiszolgálás", a jobboldali meg a "csakis magának csinálta", akkor aligha lesz olyan film, ami valamelyik végponton ül, valóban. Miután a köznapi nyelv az ilyen típusú fogalmakat jellemzően túlegyszerűsítve használja, végtelen vitákat lehet folytatni arról, hogy mi micsoda, anélkül, hogy a kérdés lényegi részével foglalkoznánk
Vannak olyan filmek, amik markánsan közelebb vannak a jobb oldali végponthoz - akár Tarantino filmje is lehet ilyen. -
lemmy9
őstag
-
Miklós315
senior tag
Értem. De nem is a "nem számít a közönség" a vád, hanem, hogy a saját elképzelését (Triernér a korábbi alkotásait ért "öncélú, perverz, nácisztikus polgárpukkasztás" vádakra való választ (valódi "meg nem értett ars poeticája"), Eastwoodnál az élete értékelését (munka- és hobbimánia miatt a család elhanyagolása)) jelentheti az adott mű, komoly hangsúlyeltolódással: nyilván a célközönséghez szól, de talán a megfogalmazása/kivitelezése azért neccesebb, mert - és ezért szeretem azt a megfogalmazást - "neki fontosabb ez a mű" (a saját érzelmi/gondolati kifejeződése nagyobb téttel, görcsösebben), így rányomja bélyegét a kész filmre. Ő tudja mit miért, és tán elégedett is vele, de nehezebb külső szemlélőként "szeretni", mert "erőltetett/darabos" (ezek rossz szavak, de...) lett.
Szerinted ez "így" hülyeség, vagy inkább jellemző probléma lehet minden megnyilatkozás (filmek) esetében, ezért nem lehet ezzel az "érvvel" negkülönböztetni filmet filmtől (alkotói "szándék" szerint)? -
perempe
veterán
-
Mik76
senior tag
-
Miklós315
senior tag
Eddig két filmmel kapcsolatban teljesen természetes könnyedséggel merült fel bennem ez a "saját magának készítette/fontosabb volt mint a nézőknek" érzés: előbb Trier Ház-a, majd Eastwood Csempész-e. Ebből (én, a szubjektív valóságot kitöltő univerzum) arra következtettem, hogy lehetnek ilyen alkotások. Na most e fenti filmeknél az alkotóik részéről azért van némi alapja e gondolatnak (életrajz/művészi pályaív), Tarantino-t viszont nem ismerem, mert nem kedvelem, így jó kérdésnek tartom, hogy vajon e leköszönő(?) (összegző?) filmjét milyen gondolatok mentén alkotta meg...
(És persze ezt bonyolítja a fogadtatás: tetszik, akkor a közönségnek / nem tetszik, akkor önmagának, pedig lehet a kettő keveréke is, mint a másik két nevezett mű esetében is...) -
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Ja én tökre úgy hittem, hogy akkor ő viszi tovább a franchise-t, nem James Bond néven, de mint double oh-seven.

Pedig érdekes koncepció lenne, szuperhősös meg másodvonalbeli akciófilmeket elvisznek a hátukon karizmatikus színésznők, egy rendes 200 millás Bond (vagy bármi is legyen a neve) filmet is megnéznék simán. -
Mik76
senior tag
-
Peterhappy
addikt
Szóval 007 = Superman vs. Venom?

Még jó, hogy Tom Holland túl fiatal a szerepre.Mondjuk még mindig nem értem miért volna jó lecserélni DC-t egy 9 évvel fiatalabb színészre. Craig 38 volt az első Bond filmje alkalmával, Hardy most 43...
A harmadik filmjére annyi idős lenne, mint most DC...Remélem nem 100% az az elvileg 100%...
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Mik76
senior tag
-
hoffman_
nagyúr
hmm, szépen elhúztál itt a zavarosban. az - számomra - pozitív, hogy az első rész nálad is működött, ennek nyomán viszont kicsit aggódom az új részt illetően. eddig vártam kíváncsian, most viszont kicsit eltántorodtam. azért asszem megnézem még, legfeljebb a saját káromon tanulok.
-
Tibiajax
nagyúr
ez szép menet volt
az újnak neki sem futottam, egyértelmű h rettenet. viszont -ahogy nektek is- nekem is kimaradt az egész, az első részbe a múltkor belekezdtem. nekem az se ment, csak kb feléig.. amit írsz róla, ügyesen táncol végig a vicces és a kínos határmezsgyéjén - az volt nálam sok, egyszerűen
én Reeves-en képtelen vagyok még csak elmosolyodni is, azon felül h a filmbeli karaktere is annyira vicces kb, mint hajdú péter amikor viccet mond, a másik vihetné a szekeret helyette is, de ő sem jobb annyival. ez is nyilván szubjektív persze, szóval attól még működhet.
mindazonáltal én azt gondolom, nem olyan nagy véletlen az, hogy ez a bill és ted oltári nagy kalandjai szériát sosem jegyezték a legkultabb, legjobb vígjátékok közt. külföldön se, itthon meg aztán főleg nem... - javítást elfogadok, ha tévedek
lásd, te sem láttad még, én sem, sokan mások se -
törölt tag
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Egyrészt ha valakiket kvótaszerűen bevonsz, akkor másokat kizársz. Másrészt ha a releváns képesség vizsgálata helyett rassz-alapon teszed ezt, akkor az miért ne lenne rasszizmus?
Egyébként nekem nincs bajom azzal, ha diverzebbek egy adott film karakterei, legalábbis akkor ha ez a készítő ország, film helyszín vagy hasonló diverzitásával összecseng. Ha usákiában játszódik egy film, akkor nyilván van mindenféle bőrszínű karakter, hisz ők csinálják, alap hogy ilyen. Ahogy egy magyar film karakterei is fehérek vagy kínai film karakterei ázsiaiak.
De pl egy Thor már problémásabb ebből szempontból, mert ott pl Heimdall istent befestették feketére, s ez pont olyan paradox, mintha a Black Panther esetén kihipózták volna pár ember bőrét. Persze ellenpéldából valószínűleg több van, azaz ahol a rasszcserével nincs semmi gond, sőt észre sem veszed, mint pl Deadpool 2-ben Domino.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Maga a döntés is elég rasszista / szexista / stb Hollywood részéről, hiszen elsősorban bőrszín / nem / stb alapján döntenek, hogy az adott film kaphat-e Oscart vagy sem.
Tiszta őrültekháza van odaát. Én legalábbis az anti-rasszismusban hiszek, nem az ellen-rasszizmusban, mert utóbbi az ugyanúgy rasszizmus csak pepitában.Egyébként nekem erről a Bechdel meg a Vito Russo teszt jutott eszembe. Azt hittem ezek max valami apró szélsőséges csoport hülyeségei, de az tök elszomorító, hogy Hollywoodnak is van ilyene.
-
Ispy
nagyúr
-
Rigormortiis
veterán
A 20-at nem úgy kell érteni, hogy hússzor bekészülök rá, és popcornnal az ölemben végignézem, hanem ebben nyilván benne van, hogy megjelenésekor is többször végignéztem, azóta meg kb évente egyszer tuti belefutok a tv-ben, akkor pedig ott ragadok előtte. Plusz tegnap is végignéztem :D
Ez a film (és sok másik) egyszerűen szórakoztató. Nincsenek mesteri alakítások benne, egyszerűen számomra kellemes arányban vegyít akciót humorral és a karaktereket is bírom.
És simán megnézek egy jó filmet sokszor, akár moziban is, legutóbb talán a Mad Max Fury Road volt, amire egymás után háromszor beültem. -
OPiiPO
veterán
-
Peterhappy
addikt
-
Mik76
senior tag
Valami remlik hogy a trailer konkretan elriasztott... Eloszor azt csekkolom ujra, koszi!
Miklos315
Azt is tervezem megnezni, meg nem volt hozza szerencsem. Mindenesetre a trailer meg a kritikak alapjan azt hiszem a tech demo inkabb jellemzi az 1917-et. Proji meg a hang megvan vegre, lehet zuzni a latvany filmekkel otthon. Ilyen is kell neha.
Tibi
Pontosan. Szerintem mindketto jo film, mas es mas erenyekkel. A Ponyvat mondjuk tobbszor lattam, de ez azert is van mert vagy huszonegynehany eve van alkalmam ujra nezni, meg viccesebb is. Haborus filmekhez jobban meg kell aceloznom az idegeimet.
-
Bad Pritt
félisten
Midway komolyságához: nem volt igény a Navy részéről tiszteletbeli vetítésre, ahol az összes ellentengernagy elmondhatta volna, milyen fasza és menő lett és gyertek tengerésznek.
Ez csak azért mókás és leírja a film komolyságát, mert a Battleshipnek volt anno sajtós promo vetítése.
Röviden egy hulladék film. -
hoffman_
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Apple iPhone Air - almacsutka
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 B12UC - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1+ év garancia
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Sigma 150-600mm Sports + 1.4x Telekonverter ( Canon ) - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 512GB (Graphite) - Karcmentes, újszerű állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- PS5 fat konzol
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

annyira nem akartam belemenni, kb ennyi érdekelt... a 15 már nem rossz... azt hittem, hogy a frissen tékaba kerülő ratyiripek miatt jóval alacsonyabb ez a szám
Lehet ha újra megnézném, rájönnék