- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peterhappy
addikt
Ceruzával (offban) a Q ügyosztályt merem javasolni, de csak offban, mert az abból készült legutolsó film állítólag hulladék lett az új szereplőkkel.
Viszont könyvből kijött a sorozat utolsó kötete, és az elsőből tavaly sorozatot csináltak (és a többi részből is fognak), ami viszont állítólag nagyon jó lett - még úgy is, hogy az mondjuk nem is skandináv, hanem brit. Dept. Q. -
Pitterix
őstag
-
tibbike01
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
paatrick
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
mephi666
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
Memories of Murder a maga modjan zsenialis, de tortenetmeselesre talan Tarr filmjeihez all kozel, ahogy a nezonek szo szerint darabokbol kell osszeraknia a hianyos puzzlet.
Parasite filmszerubb ilyen szempontbol. egyebkent a Handmaident nem emlitettetek ha mar koreai, az is zsenialis
-
Pro Koryak
addikt
A vége mekkora kiba..ás már, szülőknek is meg a kötsögnek is ...

Naja, ha megnézted évek múlva is kristálytisztán előtted lesznek ama ominózus jelenetek.
Majd egyszer azért már újráznom kellene, mert valóban 11/10 a film.
Memories of Murder nem olyan jó, mint ahogyan imdb meg klf pontozós oldalak sugallják, szerintem k. gyengusz, inkább idegesítő.
Én szóltam...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sympathy for Lady Vengeance is jó, annak is a vége kellemes...

Igaz ez Hong-Kong/Csájníz, de esetleg a The Stool Pigeon akció/dráma tagozat, nem éppen kellemes végkifejlettel.
-
itroh
tag
-
vond
MODERÁTOR
Nem hiszem, szerintem a Memories of Murder (a nélkül).
-
totron
addikt
-
stoon
addikt
-
volandy
senior tag
-
AD4MINATOR
nagyúr
Vigyél a Holdra
Fly Me to the Moon (2024)Valóban kellemes meglepetés volt ez, bár picit többet vártam, így is úgy vagyok vele, hogy a mai szinthez képest ez még egész jónak mondható. Tartottam tőle, hogy Scarlett Johansson túl fogja játszani a karakterét, de szerencsére nem így lett, és Channing Tatum is pont annyi játékidőt kapott, hogy ne legyen túl gáz, Woody Harrelson pedig néha bukkan fel de akkor teljesen rendben van és hozza az elvártat.
A történet érdekes, főleg a film második fele amikor igazán beindulnak a dolgok és az ehhez kapcsolódó hangulat is hihető - jó korhű kosztümök, autók, eszközök, stb.
Nem mondom, hogy az év filmje, mert nem az, de egy nézést megér -
lezso6
HÁZIGAZDA
Az a Peter Farrelly írta és rendezte, akitől a Green Book (Zöld könyv) című Oscar-bait film származik, remélhetőleg ennél jobb, s nem rosszabb, mert korábban olyan filmeket csinált, mint az Me Myself and Irene (Én és én meg az Irén) illetve Dumb és Dumber; s ez a három kb a legjobban sikerült filmjei.

-
volandy
senior tag
Tyskungen (Eltitkolt életek/Az elrejtett gyermek)
A sikeres írónő szülei váratlanul meghalnak egy autóbalesetben, majd a tragédia után bekopogtat hozzá egy férfi, aki azt állítja, hogy ő a féltestvére. A meglepett nő nem hisz az ismeretlennek, de mire megbarátkozna a gondolattal, néhány nappal később holtan találják a férfit. Az írónő, nyomozó férje tudtán kívül, saját szakállára kutatni kezd és hamarosan rájön, hogy édesanyjának a múltban több sötét titka volt családja és ismerősei előtt. Az igazság kiderítése során, élete is veszélybe kerül: vannak, akiknek érdekében áll a titkok megőrzése.
Néha elvesztem amikor az ugrálnak a múltba és vissza, de a végére letisztul.
Izgalmas skandináv thriller, krimi.V.Stryker. Köszi! Tetszett!
-
KISDUCK
addikt
-
fant0mi
őstag
-
Grave_444
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
Yodamest
veterán
A tizenhármak (2022)
Igen igen, erre én is uppolok egyet, mert méltánytalanul kevesen nézik/látták, miközben zseniális film. Végig izgalomban tart, pedig kicsit féltem, hogy egy ilyen barlangi mentős film mennyire tud majd ennyi időn keresztül feszült és érdekes lenni, de megoldották. Nemigen tudnék belekötni, nálam is simán 10/9.
Én még a Prey után néztem közvetlen, hát jó kis este volt, 2 ilyen kiváló filmmel.
-
perempe
veterán
-
PuMbA
titán
23-ai dátum van Vudu-n és iTunes-on kiírva jelenleg. Ezen a hétvégén amúgy500-zal több moziban fogják vetíteni amcsiban plusz behind the scenes felvételek mellett. Avengers: Infinity War amcsi bevételének megelőzésére pályáznak ezzel, ami még elérhető távolságban van (13 millió dollárra). A Blu-ray megjelenés jelenleg November 1.
-
Yodamest
veterán
-
Viszlát
addikt
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
TripleB
senior tag
-
bagyulajuve
addikt
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
"Ha előjön a téma, folyamatosan szégyenérzet kavarog bennem."
Nincs erre okod:
1) A származási helyednek köze nincs ahhoz a néphez, mely ilyet tett.
2) Később is születtél, tehát megint csak nincs közöd hozzá.Két okból lehet indokolt a szégyenérzet:
1) részt vettél a kegyetlenségben
2) nem vettél részt a kegyetlenségben, de nem is tettél ellene, noha lett volna rá lehetőséged.
Minden egyéb esetben nem.Úgy gondolom, hogy mindenféle jóvátétel és bocsánatkérés tévút, hogyha nincs ok a szégyenre. Ennek ellenére persze lehet támogatást adni, de csak és kizárólag jó szándékból, semmiképp sem kényszeresen vagy képmutatóan, netán (hamis) szégyenérzettől vezérelve.
Nem indokolt bocsánatkérés lehet indokolt, hogyha a sérelmezett megnyugvásához pont az hiányzik, hogy a kegyetlenséget elkövető nép egy ártatlan tagja bocsánatot kérjen.Azzal, hogy szégyelled magad, azzal kollektivizálsz bőrszín alapján.

Jussanak azért eszedbe a szovjetek is, akik talán mennyiségileg a legnagyobb kegyetlenséget követték el és ott nem volt szempont a bőrszín, de még a származás sem. -
Tibiajax
nagyúr
-
bagyulajuve
addikt
-
fant0mi
őstag
-
törölt tag
Láttátok az Ifju Pápa sorozatot ?? (HBO GO) (énsemvagyok vallásos, bár ha lenne isten, meggondolnám hogy higgyek-e benne
)Vele ment az új film beharangozoja, Jude Law, januártól lesz a 2. évad...
-
paatrick
őstag
-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
-
sixpak
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
-
Viszlát
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
A Saul fia állítólag tényleg jó volt, nem pedig a sokadik bőrlehúzás a holokauszt témájában. Csak azért nem néztem még meg, mert még nem volt hozzá hangulatom.
"...mert sem fajgyűlölő, sem homofób, sem semmilyen fób nem vagyok."
Persze, mert NÁCI vagy.

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem legfőképp azért nem lehet róla értelmes párbeszédet folytatni, mert manapság nagyon elterjedt a polarizált gondolkodás, amivel széttrolkodható tetszőleges téma.
-
Cs1csó
titán
Ugyanaz mint a személyes kedvencemnek a DOC HOLLYWOOD c. filmnek, vagy a Miért éppen Minnesota?, Gyönyörű lányok, Nász-ajánlat, Oltári nő, Mi lenne ha... (ez is nagy kedvencem Jim Carrey nagyot alakít) stb
Vagy sorozatban a Miért éppen Alaszka?
Azaz amikor egy kisvárosban játszódik a történet és mindenkinek megismerjük az ügyes-bajos dolgait, a kisebb-nagyobb hibáit, és a karakterek szerethetőek.
DE a Mi kis falunk is ezért sikeres. + a könnyed történet is segít kiszakadni a hétköznapokból. -
Tibiajax
nagyúr
-
Mik76
senior tag
Igen, ezt a filmet en is ugymond izombol neztem vegig, csak hogy tudjam mi is a vege, stb. Elvezeti erteke nem sok van.
Avengers Infinity War
Ez is megvolt, igy most egy par evre letudtam a marvel adagomat.
Alapvetoen harom dolog otlott fel bennem a film utan.1. Thanos a Disney/Marvel manifesztacioja a filmben. Az egesz motivacio nem az hogy
hanem az hogy kigyomlaljuk amegmentsuk az univerzumot a tulnepesedestol .kevesbe "ertekes" szuperhosoket mert mar tulburjanzott a marvel mozi univerzum es a francnak sincs kedve 25-30 szuperhosnek kulon filmeket csinalni 2. Thanos utolso jeleneterol ez ugrik be.
3. Letezik Captain DC? Es ha igen akkor szeretik egymast a Captain Marvellel vagy fasirtban vannak?

#értékelés
[ Módosította: vond ] -
tibbike01
addikt
-
madgie
titán
-
konzolcowboy
csendes tag
Bohemian Rhapsody (2018)
"És még itt sikerült felb.sznom magam azon, hogy többször mutatják a két srácot az állványon, akik az eredeti koncerten is ott voltak ( a másik oldalon), de a filmben valamiért ezt többször hangsúlyozták. Minek?"
Mert Roger Taylor és Brian May ült ott!

Tele van még a film egyébkét ilyen cameokkal (tagok gyerekei a háttérben, Adam Lambert a kamionsofőr stb)
A sok lehúzó kritika miatt kicsit félve néztem meg a filmet, de azt kell mondjam, hogy nekem telitalálat lett.
A féligazságokon, történetbeli csúsztatásokon simán túltettem magam. A LiveAid rész pedig tökéletes lett.
40-es korosztály vagyunk a feleségemmel, nekünk sokat jelentett a Queen, ő pl. végigsírta a filmet. -
Cs1csó
titán
-
Peterhappy
addikt
-
Cs1csó
titán
-
atike
nagyúr
-
balage25
senior tag
Szerintem az is a film erteket mutatja, hogy 93-ban meg nem volt kozhely, de 2019-ben mar olyan sokan atvettek a filmbol, hogy az lett.
Nem lattam mar regota, talan 93-ban utoljara, de jo emlekek maradtak bennem a film kapcsan. Vannak filmek amiket nem erdemes ujra megnezni, lehet ez is egy ilyen produkcio. -
gboszi
senior tag
-
Tibiajax
nagyúr
nnna, milyen újdonságokat vesztek le a polcról..

jóó, de ez akkor úristen emlékszem, mekkora nagy szám film volt
akkor még nem kritizáltuk a filmeket, hanem rajongtunk értük
jó, oké, ezért nem kifejezetten rajongtunk, de valahol mégis. Whitney slágere nem volt nap, h ne menjen a sulirádióban, erre lassúztunk, ó anyám....
de régen volt már -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
volandy
senior tag
El kell ismerjem, hogy mindenben igazad volt a filmmel kapcsolatban. Ha különálló filmként nézzük akkor egy jó közepes film. Azért közepes szerintem mert nincs kidolgozva a film háttere. Tehát ha valaki csak ezt látja és a többit nem is ismeri akkor kevés az infó, hogy mi miért is történik. Felületesen mondd el dolgokat. Viszont a többi három film elé, közé, mögé sem lehet illeszteni.
-
volandy
senior tag
-
Cs1csó
titán
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
Cs1csó
titán
+1 még akkor láttam - kb. 2008 nyara - mikor még szinkron sem volt hozzá, kiváló film. Ajánlom figyelmedbe a zenéjét: Into The Wild Soundtrack (Eddie Vedder) Kedvenc dal: Long Nights
-
-secret-
Arcképgyáros
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Az IMDB értékelést érdemes nézni, ez alapján egész jól ki lehet szűrni a szemetet szvsz. Én kb így tekintek a pontokra:
8+ általában érdemes megnézni, de az elmúlt években rengeteg filmet túlértékelnek, szóval gyanús is lehet.
7.x még akár jó is lehet, ezeket már meg szoktam nézni.
6.x ha, akciófilm akkor simán jöhet, egyébként agyalok rajta kicsit.
5.x itt kezdődnek a gondok, max akkor nézem meg, ha valami trash-t akarok.
5 alatt pedig garantált időpazarlás, egy filmet sem tudok, ami ennyi ponttal többet ért volna el nálam, mint az IMDB értékelése. A Pappa Pia most épp 3.5, szóval elég egyértelműen ebbe a kategóriába sorolható.
Fontos, hogy az animációs filmek és képregényadaptációk jellemezően túlértékeltek, általában le kell vonni belőlük 1-2 pontot, hogy a fenti skálán értelmezhetők legyenek.
-
vond
MODERÁTOR
Ez a Lajkó is a listám vége felé van, de ebben még talán lelnék is némi értéket. Ha az csak az akkori rendszer kifgurázása, az is valami (egy kicsit még éltem a rendszerváltás előtt).
Ez a Pappapia viszont szerintem teljesen más, ez számomra - az előzetes végigszenvedése után (moziban, film előtt) - egy értékehetetlen fos. Kb. a "ha fizetnének, se nézném meg" kategória. Na persze, azért lenne az a pénz.

-
gyuromoj
veterán
-
perempe
veterán
-
S e t h
nagyúr
Aldo Jones ismét alakított.

-
Dorian
félisten
-
Mik76
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
sixpak
nagyúr
-
betyarr
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- NBA és kosárlabda topic
- iOS alkalmazások
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Xbox Series S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)