- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
diablo1984
veterán
Egyetértek veled, nem volt meg a batman érzés, csak egy talpig golyóálló mellényes ürge, aki tényleg egy sima nyomozó is lehetne, nem hordozta magával a megváltást(nem is értem minek a batman lámpa, miért nem csörögtek rá mobilon).
Ami még furcsa volt a filmben, a kettősség, okostelefon mindenfelé és a 70es évek beli kocka autók, meg batman csúnya motorja, közben pingvin meg új maselatival tolja.... -
dokee78
félisten
-
WayneGace
őstag
Szerencsére itt nincs Superman, JL és hasonlók. Pont az ebben a filben jó, legalábbis szerintem, hogy azt nem keveri ide. Teljesen emberi. Még Selina harcai is hihetőek voltak, pedig kb.45-50 kiló a csaj szerintem.
Számomra Batman világa akkor jó, ha szupererő nem létezik benne. Nem repül egyik ide-oda, lézerszem, szuper gyorsaság, stb., hanem emberek. Jók vagy rosszak, de emberek. Ebben a filmben mindenkinek volt egy korrekt motivációja. Pingvinnek is, Riddlernek is, Batmannek is, Selinának is és többieknek is. Mind emberi volt. Kapzsiság, bosszú, félelem, szeretet.Azzal sincs baj, ha neked meg pont ez nem jön be. Viszont úgy vélem, amikor tele vagyunk szuperhős filmekkel, akkor üde színfolt köztük egy ilyen, ahogy 2019-es Joker is az volt.
-
Bad Pritt
félisten
Mindez nem azt jelenti, hogy rossznak kell lennie ennek a karakternek, csak ez a Batman távol áll attól, aki lezúzta Superman-t (animációban kifejezetten kedvelem), vagy van egy átfogó terve a teljes JL kiiktatására
Ez a képregényes Year 1-2 Batman karakterekre is igaz, azok voltak a fő ihletői ennek a mostaninak. -
bagyulajuve
addikt
-
Mik76
senior tag
-
perempe
veterán
Én a KritikusTömeg alapján döntök általában, akár kevés szavazat esetén is.
Én nem szavazok, nem vagyok fenn. -
Major Lion
senior tag
-
mephi666
nagyúr
-
fant0mi
őstag
-
törölt tag
-
Ispy
nagyúr
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
-
spiky03
veterán
Én szerettem és sokat is jártam moziba a haverkkal vagy az asszonnyal.
De amióta itthon is lett projektor, már valahogy nem mozgat a dolog.
Itthon is megnézhetem olyan minőségben, vagy akár még jobban is, mint a moziban és természetesen nyugalomban. Nem dumálnak meg csörögnek melelttem.
Max az asszony néha nyomkodja a teleofnját, hogy azért meglegyen a mozis feeling.
-
BabMester
senior tag
Így van, ezek kiegészítők, mélyítik a világot, hozzá adnak (sokat), de nem lesz tőle egy más, jobb történet a könyv. Csak több, bővebb. Mondom ezt úgy, hogy itt a Tolkien összes a polcon.
Míg mondjuk a JP-nál a könyvben más a történet, más a cselekmény és az egy tényleg másabb, jobb tartalom lesz a végén.
-
BabMester
senior tag
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
-
törölt tag
-
Miklós315
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mik76
senior tag
-
Cartevo
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
-
shotika
őstag
-
Miklós315
senior tag
Elhiszem, és kíváncsi leszek pl. a német filmmel kapcsolatban, milyennek találod (ha megnézed).
Az Árvácskára: a Retroshock kapta el igazán a Chernobyl kapcsán - hiába tájékoztatnak a számok, érzelmileg bevonódni, beleérezni a szituba egy ilyen megközelítés tud segíteni, ezáltal lesz "megértehetőbb", mi a tét, a tragédia.
Már persze film kapcsán, mert fönt Te az élettapasztalatról írsz, úgy közvetlenebb a hatás. Kitartást, erőt a munkátokhoz.
-
paatrick
őstag
Igen, az Androméda törzs felett csúnyán eljárt az idő kezdve onnan hogy
azért nem tudnak időben lépni mert az egyik főkutató eltitkolja hogy epilepsziás és rohamot kap a víruselemzés közben
azért ott fogtam a fejem. A Vírus meg a 90-es évek akciófilm vonaláról közelíti a dolgot. A fertőzés a leghitelesebb cserébe több helyen leül a sztori. -
sixpak
nagyúr
-
törölt tag
-
OPiiPO
veterán
-
Beni97
őstag
-
Miklós315
senior tag
-
Miklós315
senior tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Viszlát
addikt
-
vond
MODERÁTOR
-
sixpak
nagyúr
-
gbors
nagyúr
Hát, Marilynre szimplán azt mondani, hogy "szőke nő", kb. olyan, mint Einsteinre azt mondani, hogy nem volt túl buta
(#129813) Tibiajax: bennem amúgy felmerült, hogy ezek a legendák úgy születtek, hogy a természetes butaságára még rá is tett néhány lapáttal. Nehezen tudom elképzelni, hogy valóban ennyire nem volt semmi fény a fejében...
-
gbors
nagyúr
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
-
bagyulajuve
addikt
-
Ispy
nagyúr
Csakhogy itt nem volt vita, hanem ők kezdeményezték azt, csak innen a fotelből ez elég kontraproduktívnak tűnik, mert így több ember fogja őket nem szeretni ezért, mint ahányan elismerően bologatnak majd, hogy ez igen, jól meg mondta. Veszélyes ez a megmondó szerep, mert hiába jók mondjuk Coppola filmjei, sokan mint embert fogján nem szeretni ezért. Persze tudom, ezt ő magasról leszarja (gondolom), meg hát biztos vannak dologk a háttérben, amikről nem tudunk, de ami lejut a kisemberhez az is lehet romboló hatású. Bölcsebb lett volna (szerintem) diplomatikusabban fogalmazni (vagy nem, ki tudja).
Bennem ez az egész dolog nem azt a gondolatot indította most el, hogy a marvel szar, hanem inkább azt, hogy mit pattog itt ez a dinoszaurusz. A mozi a pénzről szól, arról is szólt mindig is, és igen, marvel kapitány 12. része jeleneg jobban eladható, mint Al Pacino.
-
Ispy
nagyúr
Mond meg Scorsese-nek, hogy fogalmazzon pontosan, ne rémbuszokban beszéljen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk Coppola kijelentését már nehéz lenne kimagyarázni, hogy hát nem is arra gondolt, hanem csak átvitt értelemben, metaforákban blabla.

Nekem az egészből az jött le, hogy ők ezt az egész marvel cuccot lenézik, értéktelen szarnak tartják és ennek most hangot is adtak. Én viszont azt gondolom, hogy a filmes palettán mindegyiknek van helye, butaság lenne ezt megkérdőjelezni, mások viszont nem így gondolják, így most véleményeket ütköztetünk.

Úgy is jön az új SW, akkor majd csak arról lehet beszélni 3 hétig....
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
sixpak
nagyúr
Így van, az előző sem volt egy nagy eresztés, de ennél nagyságrendekkel jobban sikerült...természetesen én sem szertnék megbántani senkit, akinek bejött a darab...vicces cigivel szerintem sima 8/10 lenne.

Erahurka: maga a töltés scene kimaradt, szerintem akkor mentem ki cigizni és az udvarról néztem a vásznat...kár érte.
Peti: jogos.

-
stvnppp
senior tag
-
Rigormortiis
veterán
Régen nem nagyon csíptem a ST-t, bár a sorozatok és filmek nagy részét láttam, még a Patrick Stuartos epizódok sem voltak meghatározóak számomra.
Ehhez képest, amikor elmentem a 2009-es rebootra, annyira megtetszett, hogy másnap is váltottam rá jegyet...aztán egy hét múlva. Nagyon kevés filmet nézek meg többször moziban, de ezeket igen (a túl mindenent mondjuk pont nem).
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
paatrick
őstag
-
Drizzt
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
törölt tag
-
Mik76
senior tag
-
Mik76
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
"Semmi szokatlan nincs abban, amit a Disney csinált, mindig így megy, de ahogy jól tudjuk, a Sony (so)sem akar nagy pénzeket kifizetni, persze emiatt nem is nagyon éri el a milliárd feletti bevételeket."
Annak hogy mennyi pénzt fizet ki a Sony és hogy mennyi pénzt hoznak a filmjei semmi köze egymáshoz.
De látom nálad szépen működött a Disney social médiás agymosása.
-
törölt tag
"De ahogy te is tudod, ilyen több részes filmek esetén (vagy sorozatoknál évadonként) újra szokták tárgyalni a korábbi megállapodásokat."
Semmi ilyesmiről nem tudok. A megállapodás az megállapodás, és 3 pókember filmre szólt. Amikor annak vége, azaz a 3. rész után, lehet tárgyalni újra a feltételekről. Addig azonban köt a szerződés, vagy az adott szó, kinek mi.
-
BabMester
senior tag
Igen a Disney felvásárolta a fél amerikai filmipart, kvázi a teljes amcsi képregényipart, az első hetekben kb. nem ad a moziknak részesedést a vetített filmjei bevétele után, saját 27. stream szolgáltatást indít és kiveszi a filmjeit a többiektől, a félmonopol helyzet miatt baromi nehéz helyzetbe hozva mindenkit, most felrúgja az előre megkötött hosszútávú szerződését ezert k*csög Sony...

-
törölt tag
-
ígyvanferi
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
negyven2
nagyúr
Nem egészen.
Továbbra is a Sony gyártja a Spider-Man filmeket (vagyis minden gyártási költség az övé), és ebből kifolyólag a box office bevételek is a Sony-nál landolnak. Viszont a producerei teendőket (rendező/szereplők/történet) a Marvel felügyelete és javaslatai alapján hozzák meg. -
negyven2
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
emiki6
veterán
-
nyisziati
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Tibiajax
nagyúr
-
KaitouP
nagyúr
-
KISDUCK
addikt
-
KaitouP
nagyúr
-
Peterhappy
addikt
Csak egyetérteni tudok, a Skillet nagyon jó!
Szépek a líraibb szerzeményeik, bár nálam inkább a tökösebb dalaik játszanak. Nagyon hangulatos, remek muzsika - és tavaly volt szerencsénk Őket elkapni Maiden előtt
De jó szívvel ajánlom a Theocracy-t is, akiknek az As the world bleeds c. albumukat nem tudom elégszer meghallgatni, a lemez 'I am' című nyitódala pedig egyszerűen tökéletes.
A Pillar-ra ránézek, róluk még nem hallottam.
-
nyisziati
veterán
Tyüh, nem semmi.
Én eddig csak ezt ismertem, mint erősebb hangszeres dicséretet, nem gondoltam volna, hogy létezik metál a templomban.
Azon kívül persze van thrash is (nem is rossz), dehát az már nem "hivatalos". -
Peterhappy
addikt
-
Füleske
addikt
-
Viszlát
addikt
Ahogy a Star Wars-ban sem teszünk fel kínos kérdéseket arról, miért áll meg egy méter után a fénykard pengéje, úgy azt sem érdemes megkérdezni, hogyan ugorhat fel a földről John Wick egy épp kisült cipó frissességével, miután legalább öten verték ki belőle a szart is.
Hűha, kimondta, hogy Star Wars, amatőr hiba.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
nyisziati
veterán
-
Mik76
senior tag
-
Viszlát
addikt
Rémlik valami ilyesmi egy régebbi Kathy Bates filmből, de ő azt hiszem özvegyet játszik a filmben, apa nincs a képben. Azért hátha ez az, nagyon rég láttam: A Home of our Own.
Szerk: amúgy ha mégsem ez az, akkor is érdemes megnézni, jó történet.

-
Viszlát
addikt
Bepótoltam az ajánlásod, valóban remek kis darab, bár kevésbé volt drámai számomra mint a Holt költők társasága. Illetve arra jutottam, hogy nem is hasonlítom össze a két filmet inkább így, hogy durván 25 év telt el az életemből a megnézésük között.

Ami nem változott, hogy még mindig teljesen elvarázsolnak az ilyen filmekben látható tanár karakterek. Valószínűleg azért, mert nekem nem adatott meg, hogy kivételes képességű, szenvedéllyel tanító ember tanítson.
-
brownus
veterán
Tapasztalt mozis, filmes vagyok, ismerem a határaimat :d
Természetesen nem fogom őket kienni a vagyonukból :d
Csak most izgulok mint egy hülyegyerek, mert köszönöm az isteneknek, hogy 42 évesen még van újdonság (nekem az lesz ez a VIP) , és még ott.van a GoT is. Rég volt már ilyen hogy ennyire várok egy sorozatot
Kis adalék, hogy a gyerek 2,5 éves, a nagyszülőkhöz lepasszoljuk vidékre havi 1-2x, ahogy bírják Giziék és anyuék. Ott kergetheti a tyúkokat, eheti a csirkeszart, a földet, mint mi is régen. Kis immunerősítő
na meg van szuper bébiszitter is Hanna személyében. Ami kicsit árnyalja az egészet, hogy belépett a dac korszakba, NEM! és mindent ő akar csinálni, egyedül....
Türelem...........
Szóval egykét nap Marci nélkül áldás (ez kicsit önző, az is
) de lehet pihenni, feltöltődni! -
FollowTheORI
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
Viszlát
addikt
-
Cs1csó
titán
Ez egy parttalan vita kb. mint a Coca vs. Pepsi, Iphone vs. Android, Windows vs. Linux, Abortusz mellett vs. ellen stb.
Meg kell érteni van aki nem tud idegen nyelveket és nem szereti a feliratot olvasni - lehet olyan is van akinek az olvasás nagyon megosztja a figyelmét stb. - és kész.
-
perempe
veterán
-
Cs1csó
titán
A filmet nem láttam, de amiről beszélsz az semmi másról nem szól mint az edzettségről. Ha 20 éven keresztül napi szinten másztál volna - amikor nincs hegy akkor van mondjuk mászófal - akkor neked is könnyebben menne:
- sűrű, szálkás izomzat
- a kezed az ujjaid ízületei megerősödtek volna
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- Wuthering Waves
- VR topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Új Dobozos Lenovo Thinkpad P14s G5 Workstation Laptop 14,5"-60% Ultra 7 165H 32/512 RTX 500 3K 120Hz
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- GAMING PC! Ryzen 7800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 149-es IQ-dhoz gratula, biztos sokad edzettél