Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
Az alapfelállás eléggé In Bruges-ös, de egyelőre ez kicsit könnyedebbnek tűnik. Aztán majd meglátjuk, végül milyen lesz. A Banshees of Inisherin nem annyira jött be nekem, de csalódásra így se látok sok esélyt.

Jöhetne már a tesó is új filmmel. A Guard, a Calvary és a War on Everyone is nagyon jó volt tőle.

-
vond
MODERÁTOR
Na, ez ütni fog!
Martin McDonagh új filmje.
Malkovich, Rockwell, Buscemi. Wow!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"Vannak olyan párosok, ahol megvan a kémia és jól működik."
Az utóbbi időből a Heads of State-ben az Elba&Cena duó szerintem szuper volt. Jó, nem egy De Niro&Grodin a Midnight Run-ból, vagy egy Gibson&Glover a Lethal Weapon filmekből, de meglepően jól működött. Amúgy a film is egy jó kis szórakoztató, agyatlan akció-vígjáték. -
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"gonosz T" által kinyitott szekrényből kivehetett volna még pár új eszközt
Azokat mind elvitték szerintem.Tegnap megnéztem én is, nem volt rossz szórakozás. Családi mozidélután diznivel, csak egy kicsit keményebb és modernebb fajtából. Annak viszont elég jó.

CGI téma: Valóban szép volt, de láttam interjút, ahol a két főszereplő és a rendező nyilatkozza, hogy amit csak lehetett, kinti helyszíneken vettek fel, főleg Új-Zélandon. A mai világban elég ritka már ez is.
Én ebben az Alien-Predator univerzumban (is) mindig azt várom, hogy jön majd egy Outland-hez (Alien 2-höz, régi Total Recall-hoz) hasonló, a Weyland-Yutani-ra és a kolonizált bolygókra koncentráló sci-fi, jó kis sötét hangulattal, modern, de mocskos környezettel, kerregő kütyükkel, rozoga űrhajókkal, veszélyes bányákkal, autentikus karakterekkel, vállalati szarkeveréssel, stb.
Itt is Az Alien: Romulus-ban isnagyon élveztem azt a ~20 percet, ami a Genna bázison játszódott, meg a földi(?) laborbelsőket. Elégedetlen ember melósokkal, katonákkal még jobb lett volna. 
Nem értem, miért nem csinál senki ilyet.az a pár perc volt a legjobb szerintem.
# Predator - Badlands
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Eversmann
üzenetére
Sajnos semennyire nem tudnak már ezek a filmek lázba hozni. Az mondjuk kicsit érdekel, hogy Craig Gillespie mit tud kihozni belőle. Amit eddig láttam tőle, az mind bejött, némelyik nagyon is: I, Tonya, Cruella, The Finest Hours, Your Friends & Neighbors.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
VágniValó
üzenetére
Huhhh, az a Hell or High Water mekkora egy film.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Az 1-2-3 nagyon jó, a 4 elmegy, az 5 botrány szar.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
paatrick
üzenetére
Megmagyaráznám szívesen a Moonlight, a Get Out és a Black Panther helyezéseit, de szerintem magadtól is rájöttél.
Miközben egy In Bruges, meg egy Snatch például be sem fért a 100-ba.
De amúgy meg tök felesleges agyalni ezen. Full szubjektív lista ez is, mint az összes.Arra mondjuk jó volt, hogy bővüljön pár darabbal a jóégtudjamikorleszidőmmegnézni watchlist-em.

-
vond
MODERÁTOR
Eddington | Official Trailer HD | A24
Joaquin Phoenix, Emma Stone, Pedro Pascal. -
vond
MODERÁTOR
The Lost Bus — Official Teaser
Jó kis teaser.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Louro
üzenetére
Köszi beszámolót/ajánlót. Erre rá fogok menni én is. Szerintem hasonló lehet, mint a Bang Bang You're Dead. Azt is érdemes megnézni, ha még nem volt meg. Nálam nagyon betalált.
-
vond
MODERÁTOR
Americana (2025) Official Trailer - Ez is jónak tűnik.

-
vond
MODERÁTOR
The Smashing Machine | Official Trailer HD | A24
Remélem, jó lesz.
Dwayne Johnson, Emily Blunt, Bas Rutten...
A rendező "sráctól" a Good Time-ot láttam eddig, az tetszett, érdekes volt. -
vond
MODERÁTOR
Nekem ez is tetszik így elsőre: Heads of State - Official Trailer
A kémia nagyon működőképesnek tűnik Cena és Elba között.A trailer végén Trieszt.
Saját fotó 2017-ből.Lezso: Fruitvale Station-t elraktam én is a megnézendők közé.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
lezso6
üzenetére
Jók ezek a Midnight ... filmek.
Nálam például a Midnight Run egy fullos 10/10-es.
Ezt a kettőt meg most felvettem a megnézendők listájára. Köszi! 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem 10/10, de asszonnyal szerintem kifejezetten jó lesz a Fly Me to the Moon.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
stellaz
üzenetére
Ez meg nem USA, hanem Írország, de nagyon jó: Sing Street
myckey: Majd egyszer talán rájövök, hogy mi értelme ezeknek a hozzászólásoknak.
Én az ilyeneket még félrészegen is magamban tartottam 25 éve a kocsmában. Boldog karácsonyt neked is, meg mindenkinek! 🎄 -
vond
MODERÁTOR
válasz
stellaz
üzenetére
Inkább pár év múlva: Booksmart, Easy A, 10 Things I Hate About You, The Perks of Being a Wallflower (bár ez már inkább dráma).
Ha full komolyat is néznétek, akkor szintén pár év múlva: Bang Bang You're Dead (ez nálam meghatározó filmes élmény volt).
-
vond
MODERÁTOR
The Brutalist | Official Trailer HD | A24
Szuper, egyedi előzetes, és a film is érdekesnek ígérkezik, rengeteg magyar vonatkozással. -
vond
MODERÁTOR
válasz
radi8tor
üzenetére
Ebben a Romulus Breakdown-ban említi a készítő, hogy
Akár, de azért ez is véleményes.tud(hat)tak róla, csak idő, míg odaérnek. 
Szerk.: Most néztem meg az Aliens-est is. Durva, hogy abban is mennyi easter egg van, meg milyen jól nyúltak hozzá Cameron-ék az alapanyaghoz.

-
vond
MODERÁTOR
Na, végre meg tudtam nézni én is.
Teljesen korrekt darab lett. Látszik rajta a tisztelet a korábbi filmek és maga az Alien univerzum felé.Első nézésre is van benne pár érthetetlen dolog (talán a legnagyobb, hogy
), az újrázások alkalmával valószínűleg lesz több is, de szerencsére túl tudtam lépni rajtuk, felülírta a hangulat és az események folyama.a minden szempontból értékes, pusztulásba sodródó űrállomással miért nem foglalkozik senki a pár fiatalon kívül, meg hogy hogyan tudta Rain úgy szétlőni a Xenokat, hogy csak a sav maradt utánuk a súlytalanságban A
és hasonlókból néztem volna még többet is bőven, de az űrbéli helyszínek is nagyon jól működtek. Abányászkolóniából a végén meglepett, de jól be tudták azt is építeni a sztoriba, és a megvalósítás is tetszett.hibrid lény Akkor nem lógott volna ki a filmből lefelé.Ash/Rook CGI-t nem értettem én sem. Ha már mindenáron vissza akarták hozni, szerintem jobb lett volna megépíteni ügyes maszkmesterek segítségével, jobban eldeformált, sérült, de még felismerhető arccal. Erős 7-est, gyenge 8-ast szerintem simán érdemel a film. Van annyira profi, szórakoztató, és hangulatos, minden hibája ellenére.

Pár éve váratott magára, így most adta magát, hogy újranézzem a többi részt is. Egyelőre az első kettőre tudtam időt szakítani. Azt tudom mondani, hogy valamiért az Alien egyre kevésbé tetszik (de még így is szuper), az Aliens meg egyre jobban (ha egyáltalán volt még hova fejlődni nálam).
Maga a tökéletes, nagybetűs AKCIÓ-SCIFI, de műfajtól függetlenül is egy top movie. Sokadszorra is lebilincsel, beszippant, átjár. Megint azt vettem észre magamon, hogy ökölbe szorított kézzel nézem, pedig tényleg láttam már előtte legalább ötször-hatszor. Egy közel 40 éves filmtől ez hihetetlen teljesítmény. Nagyon örülök, hogy minden megtekintés alkalmával ennyit tud adni. Élvezem. 
Szerk.: Ezt az Aliens Breakdown-t is érdemes megnézni.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Tiszta Cliffhanger.
Jó lesz, megnézzük. -
-
vond
MODERÁTOR
Basszus, ez az előzetes...
SMALL THINGS LIKE THESE Trailer (2024) Cillian MurphyBrutál erős az atmoszféra, a zene, a színészek, jó a vágás is, nem mesél el mindent, viszont így is szívbe markol. Nagyon várom a filmet.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
radi8tor
üzenetére
Jajjj, őt de nagyon bírtam.
Talán a valaha volt legjobb mellékszereplő karaktert hozta Marvin Dorfler-ként a Midnight Run-ban / Éjszakai rohanásban.
Ha esetleg valaki még nem látta, azonnal pótolja. Nagyon jó kis buddy cop movie, ráadásul a szinkronja is parádés. 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nem hiszem, szerintem a Memories of Murder (a nélkül).
-
vond
MODERÁTOR
válasz
-FreaK-
üzenetére
Ahhh, de jónak ígérkezik.
És végre nem mesélnek el mindent a trailer-ben. Ja és igen, Bong Joon Ho.
A Parasite-ot kb. mindenki ismeri tőle. Nálam a Memories of Murder is nagyot ütött annak idején, a Snowpiercer is egész jó volt. Most a Mother-t is fevettem a sürgősen megnézendő filmek listájára. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Hát, a CC-t azért nem nehéz verni.
Ismerem a technikát a Savaria Moziban (meg egyébként a vezetőt és a melósokat is, sőt, az Agorában dolgoztam évekig, csak a TV-s részen, sőt, a Savaria Filmszemle egyik főszervezője vagyok már 11 éve, amit ugye ott tartunk mindig
), azért van miben fejlődni rendesen. Mondjuk nekem a műsorszerkesztés sem tetszik, de ez már legyen az én hülyeségem.
Mindenesetre nagyon sok szép - főleg gyerekkori - emlékem fűződik a mozihoz, és tényleg egy ikonikus hely, még mai viszonylatban is kiemelkedő méretű vászonnal. Örüljünk neki, hogy még egyáltalán megy.Nem is tudtam, hogy Te is szombathelyi(?) vagy. Akkor egy újabb földi a PH-n.
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
gerii
üzenetére
"A film elején a bolygón valami eszméletlen világot hoztak össze, jobb volt mint a Szárnyas fejvadász, és eszembe jutott a Dűne 2, hogy az milyen tiszta volt ehhez képest. Jelmeztervezőknek jöhet az Oscar bácsi, nekünk meg egy ilyen környezetben játszódó új film, Aliens 2 címmel!"
Óóóó, ez nagyon-nagyon jól hangzik.
Egy ideje már nem járok moziba, inkább megvárom, míg kijönnek a filmek itthonra, de ezzel most lehet, hogy kivételt kell tennem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Yodamest
üzenetére
Na, meg is néztem ezt a Twisters-t.
Ahogy írtam is, előítéletes voltam, de kellemes csalódás a film. Tényleg egy korrekt "RomDis", ahogy írod.
Nem ül le, nincs olyan irtózatosan sok blődség sem benne, a country zenék nagyon jók, elfért benne egy-két poén is, és valóban működik a kémia a szereplők között. A 7-es IMDB pontszám kb. reális.Ja, az E.R.-es Maura Tierney nagyon jót tett a filmnek.
És ha jól hallottam, a magyar hangja is ugyanaz, mint a Vészhelyzetben. 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem is jó érzéseim vannak.

Ebben a Twitter bejegyzésben jól megfogalmazzák, mire vágytam a filmmel kapcsolatban:
"ALIEN: ROMULUS weaves Scott's terrifying claustrophobia and Cameron's game-over carnage to create an ALIEN movie that sits with its predecessors and stands on its own."
De ha lesz csak egy olyan pár perc, amikor kint sötét van, süvít a szél, érezni a fenyegetettséget, az űrhajóban/bázison meg bekuckózzák magukat valami biztonságos(nak tűnő) helyre, és ott okosakat mondanak, akkor én már örülni fogok.
Nem tudom, mi ez a becsípődés, valamiért ez a gyengém a sci-fi/thriller/horror filmekkel kapcsolatban.
-
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Én alapvetően jól szórakoztam rajta. Ki akartam kicsit szakadni ebből a világból (mert már egy kicsit sok), arra tökéletes volt. Persze tele van hülyeséggel, képtelenséggel, de hát végülis egy mese az egész.
Egy helyen húztam fel nagyon a szemöldököm, amikor a Hadivas nem tudta kidönteni/áttörni Skulófarm kapuját, aztán pár perc múlva Dementus egy "sima" Monster Truck-kal másodikra átvitte. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az simán egy 9/10-es film. Mély nyomot hagyott bennem is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
flash-
üzenetére
Nocturnal Animals
Wind River
Widows
The Invisible Guest
Mirage
Marshland
God's Crooked LinesDe szerintem passzol a Q Ügyosztály széria is: 1, 2, 3, (4)
The Girl on the Train gondolom, megvolt már.
-
vond
MODERÁTOR
The Instigators — Official Trailer
Ez jó kis mókának tűnik. Remélem, nem lőtték le az összes poént.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"Jó olyan filmet nézni, amelyik tudja magáról hogy nem kell komolyan venni és nem is veszi magát komolyan és pont ezért működik."
Ebben egyetértek. No persze nem árt az olyan néző sem, aki tudja (vagy felismeri), hogy nem szabad komolyan venni az ilyen alkotásokat.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Az egész OST zseniális.
A dallamok, a hangszerelés, a hangulatok váltakozása, meg ahogy sok változatban mindig megjelenik a fő téma. No meg "kiegészítésként" ott van a Can't Take My Eyes off You a Frankie Valli and the Four Seasons-től. Azt is de imádom. 
És akkor tegyük oda ilyen alkotások mellé a rengeteg hót egyforma, autotune-os, trap-es, reggaeton-os szart, amit mostanában önt magából a sok "sztár"...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
myckey
üzenetére
Carter Burwell egy zseni. Ez a kedvencem tőle.
Hihetetlen, hogy két percbe mennyi fajta hangulatot tudott belepréselni.Személy szerint a filmet is nagyon szeretem.
Számtalanszor újranéztem már. -
vond
MODERÁTOR
Ebéd mellé, szódával még épp elment.
Figyelni nem nagyon kellett rá, mert hulla lassú, unalmas és kiszámítható az egész. A bunyókban néhol fel lehet fedezni némi dinamikát, itt-ott látványosan is volt fényképezve (a minap épp box edzésen forgattam és én is pont extra nagylátót választottam fő látószögnek
), viszont a párbeszédek sokszor egészen megmosolyogtatóak voltak.10+ éve követem a UFC-t és bírom Jake Gyllenhaal-t is, ezért adtam neki egy esélyt, de estére szerintem már el is felejtem. A bárban felcsendülő muzsikák, a mutatós helyszínek, McGregor vicces és egyben szánalmas "vonulásai" és a stáblistás jelenet miatt adok neki egy nagyon gyenge 5-öst, de alapvetően 3, max. 4 pontnál többet nem érdemelne a 10-ből.
#értékelés
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Bedobok én is egyet: Deepwater Horizon
Kivételesen a magyar hangsáv is DTS-HD MA 5.1. -
vond
MODERÁTOR
A Wonkához kell a 2005-ös Charlie és a csokigyár, vagy valamelyik előző film? Egyiket sem láttam.
Érdemes egyáltalán megnézni ezt az újat? Van benne felesleges érzékenyítés?
A 7.3-as IMDB pontszámot nem igazán tudom hova tenni. Ennyire jól sikerült, vagy csak felpontozták és/vagy a csodaalgoritmus húzta fel ide? -
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hány rohadt jó filmötlet nem tud megvalósulni, mert nincs rá pénz, az ilyenekre meg elköltenek 200+ millió dollárt. Ennél már csak az a durvább, hogy ha jól látom, már pluszban is van az összbevételeket tekintve, szóval jöhet a következő trágya is.
Bár mondjuk (még?) meg sem néztem, úgyhogy nem alkothatok véleményt. 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
Amiket szerintem bőven lehet nézni Denzeltől (a felsoroltakon kívül): Man on Fire, Remember the Titans, American Gangster, Inside Man, Deja Vu (bár ez már eléggé kimaxolja a toniszkottságot
), Unstoppable (ez is
), 2 Guns (ebben nagyon jó a kémia Wahlberg-gel, és a megboldogult Bill Paxton is kegyetlen jó benne). Én bírtam a Roman J. Israel, Esq.-t is, és szeretem az Equalizer sorozatot is Fuqua-tól, főleg az elsőt. 
Közben már írtatok párat. Mindegy.
-
vond
MODERÁTOR
Pár dolog azért elég erőltetett benne, de nekünk alapvetően bejött.
Végre valami nem annyira szokványos. A például zseniálisan mutatják be. Ez nekem különösen tetszett. Ahogy a zenék is. Szuper lett a soundtrack.kőgazdagok sivár, magányos életét 
"Jó lenne köré valami értelmezhető mondanivaló is."
Szerintem van benne bőséggel.
#Saltburn
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Illetve azt nyilatkozta a rendező, hogy játszódhat akár ugyanabban az "univerzumban" is, mint a
Mr. Robot.
Van erre utaló Easter Egg is benne, az E(vil)-Corp-os laptop. 
Egyébként azzal együtt, hogy szerintem tökéletes a lezárás, simán néznék egy második részt is pár év múlva, akár teljesen más stílusban is.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
devil-k
üzenetére
G.H. végig
Nem tudom, ennél mi lehetne egyértelműbb.célozgat rá, hogy mi történhet, és a végén konkrétan el is mondja, plusz láthatjuk, ahogy bombázzák New York-ot, és ki is írják, hogy nukleáris háború dúl. De ettől függetlenül
(direkt, nem elfogyott a pénz/kábszi), és ez így van jól szerintem.hagy bőven értelmezési szabadságot a nézőnek is, nem kapunk részleteket, és válaszokat minden kérdésünkre Ez nem egy szög egyenes katasztrófafilm, nem is maga az "apokalipszis" a lényeg, hanem az emberi lélek, a gondolkodás, a viselkedés, a kapcsolatok, stb. Az meg különösen jó(l van megoldva), hogy
sok magyarázat eszedbe jut(hat) a film nézése közben. Én például gondoltam minimál családi thrillerre, háborús katasztrófafilmre, földönkívüli megszállásra, misztikus dolgokra, AI hatalomátvételre, zombi apokalipszisre, Mr. Robot-szerű hacker támadásokra, meg világot irányító, titkos körök manipulációjára, mindenre. Leave the World Behind
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Második spoiler: Na ezekre írtam én is, hogy "vannak apró hibái".
Persze, gondolhatod nagynak is, ha nagyon akarod, de mivel - az eseményszálakból és a fő mondanivalóból - engem nem zökkentett ki, így most megengedőbb vagyok.
Biztos, hogy jó pillanatomban is kapott el a film, meg az is tuti számít valamit, hogy ritkán jutok film/sorozat elé. Ezért írtam is, hogy talán túlzott a lelkesedésem. Én örülök neki, hogy ilyen élményt adott nekem, nekünk.

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem meg pont hogy nagyon tetszett a kamerakezelés, és a kompozíciók. Első osztályú, és egyedi volt végig (mint ahogy a Mr. Robot-ban is). Még akkor is sokkal inkább ilyen képeket néznék, mint a halál unalmas, és rossz beállításokat, ha nem lenne semmi értelmük. De itt sok helyen igenis tartalommal bírt, hogy épp hogyan kezelik a kamerát, ráerősített a hangulatra, az érzésekre, vagy épp megteremtette azokat. Csakúgy, mint a zene és a hangok.
A
szarvasok szerintem (és a párom szerint is) figyelmeztetni akarták az embereket, vagy még akár segítséget kérni és egyesülni is velük, aztán együtt menekülni. Ha akarták volna, szétdúlhatták volna az egész telket és a két nőt is elintézhették volna. De inkább csak zavarodottak voltak, féltek. Honnan tudhatnád, hogy hogyan viselkedne bármilyen élőlény is, ha kapná a mikrohullámot, meg a sugárzást? Plusz simán lehet, hogy a föld mágneses mezejére is hatással voltak a történések. Az meg megint magával hozhat egy csomó kiszámíthatatlan jelenséget. -
vond
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Írói, rendezői, produceri koncepció, hogy ilyen a Leave the World Behind. A film alapjául szolgáló regény is
Szerintem épp ezért (is) zseniális. De ha értően végignézed, szerintem abszolút lehet vágni, hogy a mi mondanivaló és miért így van tálalva.direkt az olvasóra hagy egy csomó értelmezést. -
vond
MODERÁTOR
Leave the World Behind, senki?
Én nagyon vártam már, gyorsan meg is néztük, amint elérhetővé vált. Vannak apró hibái, de nekem nagyon tetszett. Nem egy Mr. Robot (nyilván össze sem lehet hasonlítani), de Sam Esmail megcsinálta filmen is, hogy berántott és elgondolkodtatott rendesen, és közben még jól is szórakoztam.

Több, mint aktuális téma, szuper megvalósítás, képileg abszolút tökély (ismét Mr. Robot - Tod Campbell), színészek nagyot mennek, a zene is szépen tartja a feszültséget. Végig egy jó 8-as körül mozgott nálam, de a vége miatt adok +1 pontot simán.

Amikor
lement a kislány a bunkerbe, mondom a páromnak, na itt majd biztos megnézheti a Jóbarátok utolsó részét, és boldogság van, semmi nem számít.
Az utóbbi időben sajnos sokkal kevesebbet tudok filmezni, mint szeretnék, ezért aztán nézzétek el nekem a talán túlzó lelkesedésemet és megnyilvánulásomat, de baszki én felálltam a kanapéról, és elkiabáltam magam: Legyen így vége, kérlek szépen, könyörgöm... És bazzeg, vége. Fergeteges! Zseniális! Köszönöm!csaj megáll a filmes polc előtt (előtte kiírják csak(?) nekünk, hogy atomháború, sugárzás, stb.), Jóbarátok DVD betesz, elindít, zene felcsendül, 
Nem is értem, hogy mit értetlenkednek a júzerek IMDB-n pont a befejezés miatt. Ez így tökéletes. Ja, lehet, hogy ők
, vagy egyJóbarátokat vártak...ezredik katasztrófafilmet Majdnem elfelejtettem, az
jó poén volt.E(vil)-Corp-os laptop 
Az meg egy jókora irónia, hogy egy Netflix filmben
a stream már sehol, de a DVD-k vígan túlélik a "világvégét" egy atombunkerben.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mi is megnéztük a minap (két részletben) az Oppenheimer-t. Nem rossz, de túl nagy hatással nem volt rám. Max. a színészi játék az, ami miatt emlékezetes marad. Szerintem pont nem lett jól eltalálva a hossza. Vagy egy max. kétórás filmnek kellett volna lennie, könnyebben befogadható, lineárisabb vágással, időrenddel, vagy egy hatszor, nyolcszor egyórás sorozatnak, lassabb tempóval, és mélyebben kibontott elemekkel.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
lezso6
üzenetére
Amilyen klisés, kiszámítható volt a történet, simán lehetett volna
a végére, ha már egyszerfull happy end . Nekem úgy jobban tetszett volna.visszahozták a feleség/alkotó tudatát egy robotba Tele volt indokolatlan cselekménnyel, de egyébként a világ, a hangulat, a kis részletek tényleg nagyon jók, a fényképezés, fényelés is szuper (főleg úgy, hogy 4000 dolláros kamerákkal forgatták szinte az egészet).

Egy 6/10-et én is adok rá.
The Creator (2023)
-
vond
MODERÁTOR
válasz
mephi666
üzenetére
Ez a meló feküdne nekem is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Párom kikészül ettől, hogy első nézésre észreveszem szinte az összes ilyen jellegű hibát. Próbálom visszafogni magam, de sokszor nem bírom megállni, hogy ne pofázzak bele emiatt a filmekbe.

Tudom, hogy van, amikor órák, sőt napok telnek el egy-egy jelenet különböző beállításainak felvételekor, de nem igazán értem, miért nem tudnak/akarnak ezekre az alapvető bakikra figyelni.
Tudom a megoldást: Vegyenek fel minket valamelyik nagy stúdióba, és csak ez lesz a dolgunk, hogy ilyenekre figyeljünk.

-
vond
MODERÁTOR
The Family Plan — Official Trailer | Apple TV+
A világot biztos nem váltja meg, de talán jól fogunk rajta szórakozni. Az előzetes mindenesetre szuper volt.
Michelle Monaghan miatt meg amúgy is várós.
Vanilla Ice helyett nagyobb poén lett volna Marky Mark-ot beletenni, például.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
lezso6
üzenetére
Hangra gondolsz? Akkor ajánlom a Deepwater Horizon-t.
Eszméletlen jó lett a hangkeverés. Elég impresszív és ritka a 24 bites DTS-HD MA/TrueHD Atmos HUN 5.1 és ENG 7.1 hangsáv is. -
vond
MODERÁTOR
válasz
gbors
üzenetére
Az On the Edge / A lázadás mámora életem egyik legemlékezetesebb filmélménye. Egy a kevés 10/10-es film közül. 4 éve írtam is róla egy hosszabb beszámolót, ajánlót. Sajnos kevéssé ismert, és hozzájutni is nehéz. Nekem is csak egy SD változat van meg, eredeti hanggal, magyar felirattal.
Az is nagyon érdekes, hogy miért és hogyan készült el a film. Erről is írtam egy keveset.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Crimson Desert
- Star Trek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Apple iPad A16 128GB, Wi-Fi, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Martin McDonagh új filmje.
De amúgy meg tök felesleges agyalni ezen. Full szubjektív lista ez is, mint az összes.

Mi lett azzal a Chris Pine-os, eddig három részes "sorozattal"? Azok egész jók voltak, főleg az első kettő. Ezt a vonalat teljesen elengedték? Vagy ez a förmedvény kapcsolódik hozzá?
Bár mondjuk (még?) meg sem néztem, úgyhogy nem alkothatok véleményt.
Megmelengeti a szívemet.