Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
Én szívesen megmagyarázom: Get Out az utóbbi 20 év (egyik) legjobb USA horrorja és úgy általában, az egyik legjobb filmje. Bravúrosan kifordítja a slasher genret és tényleg, minden szempontból filmként is jó. Simán 9/10 emlékeim szerint.
Azért csak az egyik legjobb horror USAbol, mert Peele mellett ott van Aster a (nyersebb, ugyanakkor zsigeribb) Herediteryval és a (slowburn arthouseba csúszó) Midsommarral. Mellettük még kb ott van Eggers (VVitch / Witch). Ezen kívül még volt egy maroknyi USA horror, ami valamennyire stíluson kívül is működik filmként (X, Barbarian). Mondom ezt úgy, hogy szeretem a horrorfilmeket és a fontosabbakat / jobb hírűbbeket azért próbálom megnézni, még ha ez nem is mindig egyszerű. Pl Menből nem találtam kiadást sem, Bone Tomahawk végre most a héten került fel streamingre.
Nekem is van amit hiányolok (In Bruges, Lobster, Menu, History of Violence), de százas listánál 1-2 filmen felesleges fennakadni.
-
A Black Panther esetén eleve már az alapanyag ostoba gagyiság, szóval abból több nem is nagyon hozható ki, meg azon se csodálkoznék, ha szegény Ryan Coogler neve csak képmutatásként került rá, amúgy nem sok munkája volt benne.
Szóval az alapján ne ítélj.Nekem ez a Fruitvale Station tűnik tőle érdekesnek, ezt még nem láttam.
-
paatrick
őstag
"Mi lett azzal a Chris Pine-os, eddig három részes "sorozattal"?"
Azt nyugodtan elengedheted. Múlt hónapban újráztam őket, a 3. részre már új rendező volt, így egyben nagyon kijött hogy szartak az egészbe, semmi kontinuitás az első 2 résszel, inkább olyan volt mintha az első kettőből próbálna ötleteket nyúlni vagy jeleneteket.
Plusz azóta ugye a Csekovot játszó színész meghalt, és látva Chris Pine jelenlegi állapotát kétlem hogy az a banda összeállna megint.Szerintem most a Paramountnál van a Star Trek jogok egy része (vagy mind?), ők csinálják az újhullámos sorozatokat: Discovery, Picard, Strange New Worlds, amibe ez a Section 31 film tökéletesen passzol.
-
myckey
veterán
A látvány meg a légkör okes ( bár mikor megláttam
-t...hát...), de engem valamiért eléggé kizökkentettek a szereplők ebből a Romulusból. Egyedül azAsh sráccal voltam kiegyezve. Valamiért a Horror sem fogott meg, nem hozott lázba az idegen támadás, a rahedli kis görcsöt meg egyenesen viccesnek találtam.android Egy Alien sokkalta jobb Horror a számomra, az Aliens meg jobb Sci -fi Action movie. A harmadik és a negyedik epizód sztoriban meg karakterekben ad többe, Míg a Prometheus az újdonság varázsa miatt kötött le jobban, ahova vitték. ( és látványban sem xar azért )
Romulusban ami tetszik, hogy a két film közé, korrektül illesztették be...de a lore kapcsán sem vagyok kibékülve dolgokkal. ( annyi baj legyen )Lehet máshogy kellene állnom a filmhez.

P4IN
Lesz újra a Magyar népmesék ! Jók lehetünk !
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pro Koryak
addikt
-
Rigormortiis
veterán
Szintén...az emlékek is oda húznak és amúgy egész kultúrált. A plázás CC egy katasztrófa, ehhez képest az állandóan tömve van, az Agorába pedig alig. Ez persze jó is nekem, de valahol sajnálom is őket, bár elvileg egy nonprofit szervezet (ezt biztos jobban tudod), szóval ja...én mindenesetre szívesen járok oda.
Meg az ott dolgozók is aranyosabbak, mosolygósabbak, mint az átlag multikban.
-
.LnB
titán
Twisters
A legmeglepőbb számomra, hogy nem rossz. Egyszerűen nem tudok ma már úgy nekiállni folytatás/remake-nek (már aminek egyáltalán nekiállok), hogy ne azt gondolnám, hogy tuti rosszabb lesz mint az eredeti volt. Itt is ez volt a helyzet.
De a végén, családi szinten konstatáltuk, hogy "Nem volt rossz". Nemrég néztük az eredetit. Ami amúgy nem öregedett annyira rosszul. Na ez pont olyan, csak kicsit jobb, kicsit látványosabb, szebb. Nem sokkal, de van némi előrelépés. -
Bad Pritt
félisten
Nálam most ütött be a hype igazán, mikor felmerült az Alien Isolation neve, mint inspiráció a rendező számára, karomon szőr feláll, pulzus felmegy, PTSD beüt.
Ha csak egy kisebb töredékét tudná hozni ez a film annak, amit az Isolation elért 10 éve már megérte a mozijegyet. -
Yodamest
veterán
Igen, az ember már hajlamos előítéletesnek lenni az ilyen jellegű filmekkel kapcsolatban, de ez tényleg nagyon profin össze lett rakva. Persze biztos lesz egy realista tábor (épp volt szóváltásom egy ebbe tartazó taggal), akik pontosan tudjak a fizikai hátterét mindennek és szerintük ez meg az nem tükrözi a tökéletes fizikai valóságot.... Erre csak azt tudom mondani, hogy az ilyen emberek képtelenek élvezni bármilyen vászonra vitt fiktív történetet, lehet nem nekik való ez a műfaj, nézzenek Napóleont és hasonló történelmi műveket. Mivel én nem vagyok profi meteorológus vagy légkörfizikus így számomra teljesen hiteles volt amit láttam, berántott a film és ez a legfontosabb.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A felbujtók
The Instigators (2024)Sajnos de, szinte minden szerepel az előzetesben amit érdemes lenne kiemelni a film kapcsán. Matt Damon rettentően megidősödött - vagy csak régen láttam már? Ron Perlman meg most is negatív karaktert játszik
Szerencsére a humor-dráma skálán a humor felé billen a mérleg, így a különböző balul elsült szituációkat jól kezeli a film, de amikor nincs épp humor valahogy hiányzik a tűz belőle. A pszichológus mellékszál jó döntés volt, sokat dobott a filmet és a humort is jól beépítették abba a szálba, így a film csak a végén, a városháza jelenetnél laposodik el emiatt egy erős közepesnek mondanám ezt. -
Néhány év múlva valami filmművészeti egyetemen fogják tanítani, hogy állították földbe a Q ügyosztályos mozikat. Az első négy film remek volt, aztán lecserélték az egész szereplőgárdát, és el is hasalt az egész projekt, ahogy kell. És még csak sajnálni sem tudom.
A könyvsorozat viszont parádés, idén októberben érkezik (magyarul) a tizedik, állítólag befejező rész. Mint a messiást, úgy várom

-
arcitec
addikt
Leírtam nekem elsősorban mi nem jött be, a csajszi teljesen hiteltelen volt a kitöltő jelenetekben bármennyire is komédia az egész. Az akció jelenetek nyilván látványosak
ha CGI ha nem CGI.
Sajna sok film attól laposodik el, hogy nyilván vannak kötelező átvezető történések, ha ezek bla bla értelmetlen zagyvára sikerednek, nem mutatnak sehova, az számomra fárasztó, ez van ...
-
myckey
veterán
Akartam már mondani...Carter Burwell és a FARGO kapcsán.
https://andredziezuk.com/artist/icare/
Írtam róla már, talán ide vagy másik topicba. De nem csak az animációs film, hanem a zene is megér egy misét !
-
perempe
veterán
Ha volt McGregornak trademark mozdulata, és beraktak a filmbe, akkor megmondhatnád. Nekem egy jelenet tetszett, amikor az öreg nyomta a csörgőt tovább.
A Last Night-ban is csak egy jelenet tetszett, amikor a vonaton felrakja a bőröndjét Eva Mendes, a Sam Worthington mögött ülő fekete hapsi meg milyen fejet vág! Damon Wayans-t is szerződtethették volna akár...
-
Nem kell. Mi moziban láttuk pár hete (teljes család, 54, 46, 17, 14, 11 - 46/11 lányok). Nagyon tetszett, jó hang és jó kép kell hozzá, ha otthon nézed. Van benne valami érzékenyítés, de nem hagyott mély nyomokat. Hugh Grant annál inkább.
Viszont: ez musical, erre nem számítottunk a trailer alapján, mégis bejött, szerintem jól sikerült.
Ma este 3x szeretnék a 14 és 11 éves gyerkők megnézni... ( )netuddhol elérhető -
"Ennél már csak az a durvább, hogy ha jól látom, már pluszban is van az összbevételeket tekintve, szóval jöhet a következő trágya is.
" - ez még nem sokat jelent a folytatás tekintetében, _jóval_ pluszban kell lennie hogy egyáltalán el kezdjenek gondolkodni anyagilag megéri-e a következő rész? -
proci985
MODERÁTOR
Thoroughbreds filmet lattad? eppen nincs Primeom szoval kivarok, de szinapszis alapjan arra es a Triangle of Sadnessre asszocialtam. esetleg a Nightcrawlerre.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Családi kiruccanás
The Family Plan (2023)Marky Mark hozza az elvártat, se több, se kevesebb, így nem igazán lehet csalódni de nagyon elkápráztatva sincs a néző. Kiszámítható, sokszor gyenge poénokkal operál, az akció jelenetek többnyire röhejesek - de ez talán még megbocsájtható lenne hisz inkább vígjáték mintsem akciófilm ez, így az egykezes
is belefér még ha úgy nézzük...verekedés mellkasán a babával Ami viszont kiemelendő, hogy mennyire nagy fókuszt kap az eSport a film során, nem is tudom melyik filmben van még ennyire előtérben és tényleg nagy hangsúllyal promotálva. a gaming, főleg úgy hogy hozzá is tesz a történethez a filmben.
Arról nem is beszélve, hogy valódi celebet is becastingoltak (Rae) pár perces jelenetért.Ja és a végén a néző pofájába nyomnak egy iphone reklámot is, mégiscsak legyen még az is.
-
Bad Pritt
félisten
Nekem is csak ez a pár dolog jut eszembe, kifejezetten meglepő volt, hogy két óránál hosszabb és végig érdekes tudott maradni. Engem meg is vezetett kicsit, nem ismertem az alapanyagot és
az elején én is éreztem egy család vs. család mészárlós sztorit, aztán félúton simán beleláttam egy ufo inváziós csavart a sok űrből lőtt felvétel után. De örülök, hogy nem ezek lettek, ilyenekből van azért pár. -
Bad Pritt
félisten
Engem inkább kizökkentett. Meg lett volna a helye a különleges beállításoknak, de túl sok volt és többször egyszerűen indokolatlan is, pl. a plafonról egy az egyben lenézni a padlóra. Tipikus példája annak, hogy nem kell feltalálni a spanyolviaszt, megvannak a bevált technikák arra, hogy bizonyos hangulatot átadjanak az operatőrök, nem kell állandóan valami idióta szögből venni a történéseket.
Ez számomra belemagyarázás, a szarvasok nem értelmesek ennyire és a filmben egy ponton azt magyarázták, hogy megváltoztak az állatok vándorlási szokásai. Szóval ha ezt mutatják, hogy hirtelen a szarvasok nagy csordákban kezdenek vándorolni az oké, de az, hogy megállnak az emberektől két méterre és egy perces fáziskéséssel reagálnak arra, hogy kiabálnak meg hadonásznak rájuk, hát nem tudom... kicsit gagyi. Illetve ami szerintem oltári baromság volt mindennel együtt
az a hajós rész. Ilyen a világon nincs, hogy fényes nappal nem veszik észre a 20 emelet magas hajóról a partot és kifutnak a partra. 
Szóval na, számomra ebben a filmben azért kicsit sokszor jutott eszembe, hogy túltolták, pedig milyen földhözragadt akar lenni.
-
volandy
senior tag
Miss Sloane(dráma, thriller)
Egy nagyszerű politikai thriller egy nagyszerű színésznővel. Csak ajánlani tudom.
Szerintem nagyon jó film. Jessica Chastain hatalmasat alakít benne. Izgalmas, fordulatos jelenetek és a végén ott van a legnagyobb fordulat. Jessica Chastain nagyon jól állt a szerep. Pörgős dialógusok és jó színészi játék jellemzik ezt a korrekt drámát. Abszolút a megvalósítás emeli jó szintre, a színészek és a rendezés ad hozzá pluszt.Szuper volt!
Köszi! Nem is volt elég egyszer megnézni! Főleg a végét! -
Ugyanez az ember rendezte (Gareth Edwards) és írta (Chris Weitz) a Rogue One-t is, s érdekes mód hasonlóan végződik.

De egyébként mi klisés benne az utolsó unalmas "világmentős" harmadon kívül? Milyen részek indokolatlanok?
-
mephi666
nagyúr
...van egy ilyen jellegű kattanásom, hogy rendesen idegbe hoz, ha meglátom, hogy valami filmben, újságban, vagy pl könyvben hibák vannak: felteszem ilyenkor a kérdést, hogy "ezt x millióból készítették és ezekre az apróságokra nem tudtak figyelni? ...vagy valaki pénzt kapott a nyomtatott médium lektorálásért és ilyen hibák vannak benne, ami ránézésre kiüti a szemem?" ...filmnél is ha simán megkapja valaki a nyers snitteket, hogy "ezek lesznek színezve-cigizve-összevágva véglegesre", simán ott ki lehetne szúrni sok hibát

-
-
"Legyen a TV-ből jövő szöveg is dőlt, max. rakd idézőjelek közé. Szerintem így szokott lenni."
Köszi! Így szokott lenni? Kérdés, hogy amikor egy időben dumál a többféle hang, akkor pregnáns elválasztást ad-e az apró idézőjel. És az idézőjelnek külön jelentése van. Van a szövegben idézet is, amit nyilván idézőjellel kell jelölnöm.
Esetleg más színnel? Vagy más betűtípussal? Szokott ilyen lenni?#161980genndy
Tévé-szerű ikon? Egy kis téglalap.... Nem rossz ötlet, de fogalmam sincs, meg lehet-e csinálni a Subtitle Edit-tel. Ja, meg persze hogy minden lejátszó meg tudja-e jeleníteni. -
paatrick
őstag
Szerintem van egy forgalmazó ami egyik streaminggel sincs szerződve Magyarországon, így hiába volt szinkronnal moziban, nem tud utána hol megjelenni. Korábban is belefutottam már ebbe, ott kb 1 évvel később lett szinkronnal nézhető a film. De már nem emlékszem melyik volt. Talán a Guy Richies Úriemberek.
---
Kicsit keresve a Lionsgate lesz az. Gépet is ők jegyzik, a Guy Ritchies Fortune hadműveletet is, mindkettő volt szinkronnal moziban, egyikből sincs magyar streaming most. -
perempe
veterán
Ha már blockbuster az ajánlott Ádám almái és a Tytöt tytöt tytöt után, akkor ez legyen, ne a Transformers.
-
Így kép alapján simán. Csak hogy jönnének az írók, meg a producerek, ne adj Isten, megint Ridley bácsi, és menne az a karakter is a tucat levesbe.
Remélem, hogy hagyják nyugodtan békében pihenni a szériát A játékok és könyvek még el-elvannak vele, de filmből a 2. óta nem sikerült jót letenni az asztalra. Az meg végképp nem kell hogy Disney Star Wars mintájára felvizezzék tucat műfajjá - tartok is a közelgő sorozattól. -
Tibiajax
nagyúr
nekem van egy gyanúm, hogy 'egyszerűen' csak dobta a ph-t.. meg vele együtt bennünket is. főleg engem
elege lett, valszeg
amúgy lehet, h igaza is van. neki sikerült. én is próbálkoztam már ezzel.. volt olyan pont. de krva anyját mindig csak visszatalálok. egy közösség vagyunk, isten tudja hány éve már, nna... -
perempe
veterán
Mit tegyek be Doc Hollywood és The Secret of My Success után?
Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő (The Hard Way)?
Szenzációs recepciós (For Love or Money)?
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Samsung Galaxy S24 8/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1Év Garanciával!
- Samsung galaxy s21 ultra + watch 3
- Lenovo Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe gar
- Gigabyte G6X9MG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung Full HD LED TV (UE32EH5300)
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Részletfizetés.Bontatlan. Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr fekete/fekete 24 hónap garancia.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Várós!

Mondjuk erről eszembe jutott, hogy az Iron Sky 2-t is pótolnom kellene
érdekesnek tűnik, mintha tényleg színészkedne itt már
Viszont !

Mondjuk, akkor már megnézem a Dennis Nilsenről szólót is, ha már kikölcsönöztem.
Sajna sok film attól laposodik el, hogy nyilván vannak kötelező átvezető történések, ha ezek bla bla értelmetlen zagyvára sikerednek, nem mutatnak sehova, az számomra fárasztó, ez van ...
" - ez még nem sokat jelent a folytatás tekintetében, _jóval_ pluszban kell lennie hogy egyáltalán el kezdjenek gondolkodni anyagilag megéri-e a következő rész?