Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem válaszolt, PayPal-n indítottam kérelmet, kivizsgálást az ügyben és pénz visszafizetést részben.
-
-
Lejárt a 30 nap vásárlás védelem.
Az eladó korrekten állt a dologhoz, de már választ sem kapok az üzenetemre.Írtam az eBay Support felé egy üzenetet, részletesen le írva a történetet, de azt írták a vásárláskor kaptam egy email üzenetet ami tartalmazza a rendes mail címét is amelyre írjak üzenetet és biztosan kapok majd rá választ.
A gondom csak az, hogy az a mail rég nincs meg és ilyen esetben honnan tudhatom meg az eladó valós email címét?
-
-
-
-
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Sajnos nem találtam olyat a "további lehetőségek" opció alatt.
Már értékelve lett, így gondolom nem is lehet visszaküldést kezdeményezni(?) -
-
-
4. b) eBay-en Case indítás, ha a vásárolt termékkel gond van
A menüpont neve ahol indítani kell Return Request, visszaküldés kérése, de ez nem azt jelenti hogy mindenképp vissza is kell küldeni. Csak ennek nevezték el a menüpontot
Amcsiból vett termékkel gond van, az eladó felé jeleztem, kért rendelés számot és aztán írta hogy inditsam a visszakuldesi folyamatot, jóvá hagyja majd.
Ez hogyan működik? Nekem kell fizetnem a vissza postát, szállítást? (California az elég költséges úti cél...) nekem jó termék kellene, ha vissza küldöm azzal nem lennék előrébb.

-
-
-
-
-
-
Android programba egy vásárlás után hol tudom nézni az ide érkezés max. dátumát, vagy mikor lehet nyitni reklamációt?
Webes felület jobban át láthatató...
-
-
Mi van akkor ha nem érkezik meg az ígért időre? EEUS014336148HU0
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
eBAY International Shipping ilyen lassú szokott lenni?
Jó ideje pihen a szállítási központba, oda is 8 nap alatt ért el és csak Amerikában utazott (Troutdale, OR 97060 --》Glendale Heights, IL 60139)...ez nem mostanában fog ide érni. (Nov.27. Óta ott pihen náluk)
30 napos védelem sokat nem fog érni, mert Dec 18.-ra van írva a várható érkezés, akkor pont műtétre vagyok ki írva és azután megyek közel 1 hónap rehabra/gyógykórházba és akkor csak a PayPal védelem jöhet szóba ha bármi gond lenne vele.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Én is első ilyen DPD szállító csomaggal így jártam és azóta ha csomagom érkezik külföldről és ők hozzák, akkor jelzem nekik a követési számot, hogy el ne b*ssz*k megint...aztán vagy-vagy de ha megint így járok akkor lépéseket fogok tenni, mert nem azért rendelek valamit mert várni akarok közel 30 napot és aztán refunddal vissza kapni a pénzt amit fizettem érte...!
Nekem is minden adat rendben volt, mégis elk*rták...
Azóta inkább oda figyelek és ha választható, fizetek a szállításér+ és kerülöm így a DPD-t (hátha bejön..) -
-
-
Annyit változott, hogy Fizetésnél a Paypal-on belül a "Pénznem váltása" alatt van a "vásárlás pénznem" választása, ahol látszik a HUF-ba fizetés-nél az "átváltási árfolyam" számítás - másik esetben a Bank (azaz Revolut) végzi ezt el (ami kedvezőbb is ránk nézve)
Az eladótól kapott kódót beírtam és alkalmaztam, de semmi változás

-
-
Lényegtelen, mert azon a számlán/kártyán mindig annyi cash van amit éppen akarok vásárolni, fizetni.

Akkor PayPal-al vásárlás és mehet minden ahogy kell és úgy von/vált (Revolut) ahogy az meg van írva, ahogy elvárt?

Általában USD-be fizetek már (Ali, eBay, stb..)
Revolut számlán HUF van (vásárlás elött töltök rá) és azt akkor váltja, mikor fizetek épp.
Számomra így megfelelő. (most is 5k-t nyernék azzal, hogy Revolut váltja) -
-
Sziasztok,
Javasolt eBay-n használni a PayPal-t, vagy Kártyával fizetve (Ami Revolut kártya) is tökéletesen megfelelő?
hiszen:
"A vásárlás az eBay pénzvisszafizetési garancia védelme alatt áll."Rég nem használtam PayPal-t külföldi vásárláshoz, Revolut váltja és az elvileg jobb is, mint bármi más (USD-re a HUF-t) pl. vagy tévedek?
Kuponok nem használhatók fel, mint Alin?
-
-
-
Szamtech cucc $875 össz értékben/fizetendő (ebbe USPS Priority Mail ami $125+ is benne van) ami Amcsiból érkezne, milyen költségek jönnének még rá pluszba?
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szivacs1987
üzenetére
Szia,
"Economy SpeedPAK from Greater China" szállítással jött, ami nekem Németbe kapott új címkét, így a Postás csak hozta és átvettem.
-
válasz
Matzel
üzenetére
Szia,
Nem egyszerű a "FedEx"
, nekem UK-ból jött alkatrész (Gariba cserélve) és nem volt egyszerű mutatvány a Magyar VÁM+ÁFA (Hatóság) miatt. Lényegében úgy töltöttem ki mindent, hogy a gyártó költsége legyen és én ingyen meg kaptam. V/ Topikgazda segített és neked is biztosan fog.
-
-
-
Van egy csomagom, Kínából rendeltem és a borítékon át van címkézve (Germany) , amúgy CN Shenzhen -ből indult.
Január 24.-n fizettem és akkor adták fel.
Ma ért ide, semmit nem kellett rá fizetnem (mivel Germany-ba átcímkézték, így olyan mintha onnan indult volna felém.
Sok eBay-es eladó jól csinálja... de ilyenkor Németbe hogyan címkézik át, hogy sehol nem terheli plusz költség, vagy azt az eladó intézi?
/az is EU ország és CN Shenzhen az nem EU.../ -
-
-
-
Sziasztok,
eBay bejelentkezéskor a tel. szám megfelelően van be írva, de mégsem jön semmi a telefonra...így nem tudom "verifikálni" a számot. Van erre valami megoldás?
Rendeltem China (1 termék - US $17.98 érték össz. Free Shipping-es) és USA (1 termék) , nem nagy tételek és *VAT is lett fizetve, jobb eséllyel csak a Posta felé kell "ügyintézési" díjat fizetnem, vagy USA-ből érkező termékre ÁFÁ-t is? (az US $8.22 érték összesen.)
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A Bank minden további nélkül levonta a 37.904 Ft-ot.
Foglalásból lett teljes levonás. Értem én, hogy a Banknak így a jó és megéri (jó üzlet) de nekem igy nem igazán.
L
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mai nap meg is jött a Németből rendelt (05.05.-n feladott) csomag. Ez mondhatni gyors volt!

L
-
-
-
-
Sziasztok,
Rendeltem Németből, össz.: 116 EUR -ért /100 EUR a termékek ára , 16 EUR a szállítás költsége/ (DHL szállítja Máj.16.)
Fizetésnél a Banki konverziós beáll. van alkalmazva, 37.904 Ft -ot vont le a számlámról (jó ez így? soknak találom...) Gondolom a Banknak is van kis + haszna rajt, igaz? Németből rendelve ez simán ide ér (nem kell fizetni rá semmit, vámon nem fogják, foghatják meg?)
L
-
-
-
Sziasztok,
Van a COM és Co.Uk.eBay és .com -os írja USD -be , de mikor fizetésre kerül a sor, akkor GBP -be vonja/vonná le. Ezt be lehet állítani fix USD -re GBP helyett?

L
-
-
-
Sziasztok,
UK -ból rendelnék egy terméket (Bournemouth, Dorset, United Kingdom) aminek az értéke: 69.99 GBP + Postázási költsége: 11.25 GBP (össz.: 81.24 GBP) annál nincs + költség ami engem terhelne, igaz?
(videó kártyáról lenne szó)Válaszokat előre köszönöm!

L
-
"nagyon jó vétel volt és nem szeretném lemondani" --->> amennyiben tényleg nagyon jó vétel volt, akkor csak annyit tehetsz, hogy vársz.... te az eladó felé a lépést megtetted (üzenet) és mást nem tehetsz, mint vársz (várni-várni) - talán minden rendben lesz. Amennyiben nem kapod meg a terméket, akkor a megfelelő nap lejárta után kap egy negatív értékelést, te meg vissza a casht...

L
-
válasz
Teodor52
üzenetére
Én átvettem a csomagot és rá pár nappal írtam rá az eladóra, hogy elfelejtett értékelést adni (azt én már rég adtam...) erre írt, hogy elnézésem kéri, stb....stb... majd megfelelően értékelt is... aztán rendeltem tőle (megint) és akkor már körültekintőbb volt, egyből értékelt is. (eddig 2 ilyen emberrel találkoztam, mind2 az üzenetre megfelelően reagált és azután értékelt is)

L
-
válasz
Vertigo18
üzenetére
Volt már mikor én is vettem valamit, ami licites volt és nyertem 0.99GBP -vel, a Száll. költsége meg 3.19GBP volt
(na de még így is jóval itthoni ár alatt voltam összességében
) az ember mindig nézze meg mit és milyen feltételekkel vásárol
(és nem lehet gond) eddig úgy még nem jártam, hogy a vevő + casht kért volna bármilyen jogcímen is... (azt észre sem venném, jelenteném ..vagy etc..)L
-
-
Ireland-ból rendelek, nincs VÁM meg hasonló ügye?
~40 GBP összegben (amiben a száll. költség is benne van)
[link] - nem írja, hogy lenne...
L
-
-
Igen, én mindkét esetben sikeresen vissza is kaptam a kifizetett összeget. Nem volt egyszerű és sok kört futottam mire sikerrel jártam és PayPal megfelelően kezelte, megértette. Nagyon sok információt meg kell adni, hogy a rendszerbe lássák és stimm legyen. (teljes beazonosítás) ha van PayPal-os Transaction ID az nagyon jó, de alap esetben kellenek a kártya adatai is!
L
-
Mai nap a számlámon jóváírásra került a 29GBP és a másik ügyben (17.50GBP) is kaptam választ a sok levelezgetés után végére értem, értünk a dolognak és ez is sikerrel megoldva.

Mindenkinek további jó eBay használatot és PayPal -os fizetést kívánok!
Bármi gondom , problémám adódna, jelentkezem és köszönök minden korábbi segítséget (mindenkinek aki részt vett benne) !

Ez a második gondom mai üzenete és végeredménye (kártya utolsó számai stimm)
"Dear xy,
Thank you for contacting PayPal regarding you recently refunded transaction.
My name Lucyna and I will do my best to resolve your query today.
I have reviewed your PayPal account and I can see that you made this transaction outside your PayPal account, as a guest. Also, I can confirm that a refund of £17,50 GBP (6.097 HUF ) was completed to MasterCard ending XX-33 on the 20th of August, transaction ID: 1**2842***0*01**W
Please check you card statement to see if you received the funds for this refund. PayPal makes every effort to ensure that refunds to cards are processed in a timely manner. The vast majority of refunds will appear on your card account within 2-5 business days.
Depending on how quickly your bank processes the refund, it may take up to 30 days for you to see the refund reflected on your card balance. I recommend that you contact your card issuer after this timeframe to confirm that you have received your refund.
I hope this information has been helpful and has resolved your query and I wish you the best using PayPal in the future.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Lucyna
PayPalCopyright © 1999-2016 PayPal. All rights reserved.
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349"L
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Szia!
"Leave Feedback" pont az!

L
-
Vissza is írt, hogy xy mail címre elküldte az összeget, aditt PayPal ID-t is , de csak az a baj, hogy az nagyon régi PayPal Fiókom volt (már nincs) és néztem eBay fiókom PayPal adatait, ott a mostani mail címem van... WTF?!?
Ilyenkor mi a teendő?

Írtam PayPal-nak, hogy küldtek x összeget a régi PayPal fiókomba és megadtam a PayPal ID-t is, kértem az átvezetést (ha valóban átért az összeg... az a mail cím már nem is él rég... (magyar telekomos volt)L
-
-
-
-
-
-
-
válasz
somnia
üzenetére
Nincs meg, ő szeretné a pénzt vissza küldeni, nincs mód a hivatalos vissza fizetésre és a termék nem érkezett meg. PayPal-ra nem volt regisztrálva a kártya amivel fizettem így nyoma sincs PayPal-on
(ugyanaz az eset mint 29GBP-s fizetésnél, de itt az eladó korrekt és segítőkész) 60 napon túli kifizetés már (termék nem jött meg)L
-
eBay-en miként tudom megadni PayPal címem, hogy vissza tudják küldeni a pénzem?
L
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen!

Nem kis munka és utánajárás a nem jogos kifizetést vissza szerezni... (de sikerrel jártam és a pénz jóváírásra fog kerülni a számlámon , ez a lényeg)Ezért mondtam, hogy a tanulság az egészből, hogy aki vásárol az jól nézze meg mit s hogyan tesz, mert pórul járhat... (most már van tapasztalatom e téren is, de többet nem szeretnék így járni, mert tudom azt, hogy nem egyszerű vissza szerezni a pénzem és minden szálat megmozgattam amit hivatalos úton tudtam tenni megtettem)
L
-
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem hinném, mert mikor én észbe kaptam, arra más már jelentette és vásárlástól eltelt pár napon belül a hírdetése nem volt jelen (eBay által) mert jelentve volt más által...
PayPal és eBay segítségét kérve PayPal rendezte 10 napon belül a pénzem vissza juttatását a számlámra (még nincs rajt, de 34.-ik hét elején már várható) PayPal munkatárs elmondása szerint felveszik az értékesítővel a kapcsolatot és ha nem válaszol, vagy nem sikerül rendeznie a dolgot, akkor a 11.-ik napon automatikusan az összeg a számlámra jóváírásra kerül (és ez történt, 11.-ik napon jóváírták és kaptam róla egy üzenetet is - értesítő emailt meg PayPal Message Centerbe egy üzenetet)

Mindent el lehet intézni, csak utána kell járni, míg nem oldódik meg az ügye az embernek

UI.:
Refundot ő adta vagy PayPal/eBay adta valami case-n keresztül? ---->>> Caset nem is tudtam nyítni mivel nem PayPal rendszerbe (fiókba) regelt kártyával fizettem.... (pech)
L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Gondolom eBay-en az ilyet nem is lehet "értékelni" vagy tévednék?

Ahogy elnézem, az eladó 100% -os és nincs kitiltva sem...
[link]L
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Megjött a válasz PayPal -tól a korábbi eBay -es vásárlásomra amit tudtok (sokat beszéltünk róla) és az üzenet végén a lényeg...
"We were able to recover 29.00 GBP and this amount has been credited to you to the card ending XX7633 on the 18-Aug-2016 ."

Közben volt hasonló problémám más eszközzel is amit pont így vásároltam abban az időben... (aznap) és nem érkezett meg a termék, közben eltünt 60 napnál régebbi) és értékelni sem lehet már, de eladóval felvettem a kapcsolatot és segítőkész volt, vissza fordítaná a pénzem, de elmondása szerint azt nekem kell kezdeményezni, csak én nem tudom.... (ez is tárgyalás alatt van PayPal munkatársakkal... 1x talán végére jutok)
Tanulság!?
Senki ne vásároljon olyan kártyával ami nincs beregisztrálva PayPal rendszerbe, fiókba !
L
-
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Én tudom ajánlani még eBay Live Chat Opciót is !

Ott leírod nekik gondod bajod és remélhetőleg megoldják, nyoma lesz a dolognak. Én is így oldottam meg a nagy problémám, PayPal-nak meg üzenetet írtam a Message Centerben....tiszta sor.L
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 2700X 32GB DDR4 1TB SSD GTX 1080Ti 11GB CM Masterbox MB 600 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(na de még így is jóval itthoni ár alatt voltam összességében
)