- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Nem válaszolt, PayPal-n indítottam kérelmet, kivizsgálást az ügyben és pénz visszafizetést részben.
-
V/
Topikgazda
Hirdetés alján esetleg ha vállalkozó/-ás, egyébként meg az eBay felületén tudnál üzenni, esetleg egy másik termékénél hivatkozva az eredeti vásárlásodra.
-
V/
Topikgazda
Erre már semmit nem tudsz indítani. eBay 2024 június a májusi átvétel napja, ha esetleg PayPal-al fizetted volna akkor meg 180 nap a vásárlás időpontjától
-
V/
Topikgazda
Mikor kaptad meg?
-
V/
Topikgazda
Az átvételtől számolt 30 napon belül lehet reklamálni, ahhoz szokott ez a link lenni.
Nekem az Androidon a 6.203.0.2 verziójú mobil app van -
V/
Topikgazda
Kerestem egyet aki nem fogad el visszaküldést, de a vásárlásnál ott ez a Árucikk visszaküldése menüpont a Kapcsolatfelvétel az eladóval alatt és írja a figyelmeztetést és azt hogy jár az eBay vásárlói védelem, erről van kép
Nem igazán értem, mert tényleg jár az eBay védelem akkor is ha nem fogad visszaküldést.
-
V/
Topikgazda
Milyen opciókat látsz, normál case indítás lenne hogy gond van vele.
Nekem nincs olyan vásárlásom ahol nincs visszaküldés, így nem tudok képes segítséget adni.
Ahogy látod itt választható a visszaküldés, a Contact seller-nél lehet még írni.
-
MaxxDamage
félisten
Sajnos nem találtam olyat a "további lehetőségek" opció alatt.
Már értékelve lett, így gondolom nem is lehet visszaküldést kezdeményezni(?) -
V/
Topikgazda
No akkor neked kell fizetni, ha enged belőle.
-
V/
Topikgazda
A hirdetésnél miként volt írva a garancia, a visszaküldés költségviselése?
-
V/
Topikgazda
Amit kérdeztél pont a mobil app-ban látható egyértelműen.
A reklamációk indítása meg az Összefoglalóban is írva és idéztem itt #878363. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében
Hogyan működik?
Az eBay vásárlói védelmet nyújt a regisztrált tagjainak (eBay Buyer Protection).
Abban az esetben, ha a rendelt küldemény nem érkezik meg, vagy nem azt kapod, amit rendeltél (nem olyan minőség, eltérés stb.), lehetőséged van egy Case-t (ügy, vita) indítani, itt tudsz kommunikálni az eladóval, a kártérítés vagy refund ügyében. Case-t a legkésőbbi becsült - Estimated Delivery dátumtól vagy a megérkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül.
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem.
Megjegyzés: Az eBay-en megadott küldemény várható érkezési időtartam (Estimated delivery) egy, az eBay programja által becsült statisztikai átlag. Nem az eladó által vállalt garantált szállítási idő.A mobil app vásárlás és a vásárlás adatai és a nyomkövetés adatai a 3 kép

-
V/
Topikgazda
Nem értem, tettél be képeket azokon is ott van, ráadásul rögtön az látszik.
Ráböksz a vásárlás szövegére vagy a Csomagkövetése gombra.
A Megrendelés részletei szöveg alatt ott a dátum a várható kézbesítésre, egy kicsit lejjebb a Kézbesítési információknál szintén. A Csomag követése esetén meg Hamarosan kézbesítik szöveggel indul, most van előtte egy figyelmeztetés a csúszásra, ez nem mindig jelenik meg. -
Zimmi91
addikt

nyugi nekem nov 2 óta nem mozdult, én már lemondtam róla, aztán nagy meglepetés lesz ha hív a futár, hogy jön
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
V/
Topikgazda
Semmi, várod tovább, aztán ha 20 nap múlva sincs indítasz reklamációt, de neked már ezzel jön 29130000640737 és ez látszik náluk

-
V/
Topikgazda
Már meg is van a DPD azonosítod is 29130000640737
-
V/
Topikgazda
Akkor gondolom most már minden oké?
-
V/
Topikgazda
Biztosítani szó több értelmű, ez még nem jelenti hogy küldenek neked valamit. Meg ez magyarra fordítás, nem biztos hogy jó. Írj a Fedex-nek esetleg, hogy mi lett az új.
-
V/
Topikgazda
Már írtam hogy ez az azonosító USA belföldi, van már neki egy nemzetközi.
-
V/
Topikgazda
Az hogy a Parcelsapp mutatja még nem az hogy meg is osztották, de ez egy másik szállító volt, kicsit sem azonos a nyomkövetési szám és most ugye már december van, nem május. Pontosan mit is ír az eBay a kézbesítés várható idejének?
-
V/
Topikgazda
Már nincs az USA-ban.
27 Nov 2024 20:27 Delivered Glendale Heights, IL 1-3 munkanap és jön tovább, ha nincs hurrikán, nem szokták megosztani az új azonosítót. -
Zimmi91
addikt
Nekem nov2 óta Hollandiában van vámkezelt állapotban, én már lemondtam róla, remélem tiéd azért ideér
-
V/
Topikgazda
Szerinted mennyi idő alatt ússza át az Óceánt? Nem pihen, eljött már onnan. Egyébként is kézbesítve lett. 27 Nov 2024 20:27 Delivered Glendale Heights, IL
Onnan más szállítóval jön Európába és még előfordulhat hogy az azonosító is megváltozott. A héten, max a jövő héten megkapod. 12-17 nap egyébként, ami onnan azért nem lassú. -
rednifegnar
senior tag
na kozben megkapta az ember a visszacsomagot, tokeletesen fel volt cimezve, annyira szemetek es raadasul egy csomo ido meg rohadt draga posta dij nem tudommi lesz. es meg en konyoroghetek neki hogy kuldje el ujra. nem tudom mit lehet tenni. nagyon nehez az emberrel is kommunikalni.
na ha erre ezt mondja barki a dpd-nel hogy szarul lett megcimaezve hat akkor azt hazon belul keressek. es arra hogy ez hogy van, mi lesz a penzemmel csak azt hajtogattak hogy technikai problema tortent. hat az bizony, naluk. meg jo nagy beleszaromsag.
tudom erdemi reklamaciot csak a felado tud inditani, de ez igy akkor sem oke.
-
V/
Topikgazda
Már kifizetted, nem fogja senki kérni. Ennél a szállításnál az eBay elintéz minden vámos témát kezelési díj nélkül.
De itt úgy működik ha valahol a folyamatban újból kérnék az áfát akkor az eBay-től visszakapod azt amit ők szedtek be. De ennél nem lesz ilyen. -
V/
Topikgazda
Nem egészen értem a gondodat, USA-n belül az ottani posta szállítja, ide meg más hozza, amikor megérkezik a kinti ideindító központba akkor meg azt fogod látni hogy kézbesítették oda, persze majd hozzák tovább. Te már egy vámolt, áfáztatott csomagot kapsz, hiszen azt lerendezték.
-
V/
Topikgazda
Nem egészen ez az, mert az még nem a PayPal, hanem az eBay, ezután fogsz belépni a PayPal-ra, itt még nem tudja hogy mivel is akarsz pontosan fizetni, lehet egyenleg és lehet bankkártya.
Ha belépsz azután jön elő a PayPal váltási rész
-
V/
Topikgazda
Valahogy úgy néz ki ahogy az Összefoglalóban írva van a 15. Az eBay-en fizetéskor a deviza árfolyam kedvezőbbé állítása
-
V/
Topikgazda
Szerintem ennek ellenére nem biztonságos egy eBay fiók átvétele esetén gond lehet.
Ha nem teszel több kártyát akkor viszont ha ezzel a PP USD beállítással fizetnél EUR-ban akkor figyelni kell azt hogy ne a PayPal váltással menjen a dolog, ha nem gyors fizetés van ekkor ezt írják is és akkor a kártyakibocsájtó váltásra át kell állítani.
Ha nem teszed meg akkor a PP a saját árfolyamán átváltja USD-re az EUR összeget és az megy a Revolut felé. -
V/
Topikgazda
Igen ennyi elég, de jobb lenne ha az eBay fizetési eszközökből törölnéd a kártyát, akkor javaslom bent hagyni ha aktivált az eBay kétlépcsős belépési azonosítása. Ha van PayPal akkor nincs is rá szükség hogy a kártya ott legyen.
Ennak a kártyának USD-t adtál meg alapértelmezettnek így a USD fizetéseket csak átküldi a PayPal.
Mivel itt a Revolutnál van lehetőség több virtuális kártyára egy másikat felvehetsz a PP-n EUR alapértelmezettre és ha EUR-ban kell fizetni akkor azt választod (célszerű nevet adni hogy ne keverd össze) és ekkor is majd a Revolut vált. -
V/
Topikgazda
Igen javasolt, mert az eBay vásárlói védelem max 30 nap, míg a PayPal 180 nap.
PayPal és Revolut kártya a PP fiókhoz és oké. -
V/
Topikgazda
Csak akkor ha az eladó aktiválta ezt a lehetőséget, ez egy külön "szolgáltatás"
-
V/
Topikgazda
A eBay International Shipping (vagy más néven GSP amit írtam) annyival kedvezőbb hogy nincs kezelési költség, kifizeted szintén az áfát de csak annyit fizetsz amit ír a fizetési összesítő és egy futárcég kézbesíti és olcsóbb a szállítási díj és így az áfa is kevesebb.
-
V/
Topikgazda
Áfa 27% és vámkezelési díj ha tényleg USPS Priority Mail-al jön, ha eBay szervezné a szállítást (eBay's Global Shipping Program) akkor a vásárláskor is kifizetheted az áfát, vámot és akkor itthon semmit nem kell fizetni.
Az Összefoglalóban itt is leírva a lényeg. -
malor
aktív tag
Én már annak is örültem, hogy megjött
Még a Magyar Postával nem volt dolgom. A Brexit hatásait sem éreztem a bőrömön. De 2 hétig jött a pici levél csomagom. Nem hiszem, hogy ez bárkinek is jó. Szóvá is tettem az eladónak, akitől ezt az egyenes választ kaptam:
" unfortunately these are the obstacles that we have to deal with thanks to Brexit, it is a problem for everyone. Stupid people here in the UK voted to leave the EU, and businesses and customers all pay for this mistake"
-
malor
aktív tag
Megjött ma Londonból a kis levél csomag. A postásnak 800 Ft-ot kellett fizetni. Ennyi.
-
V/
Topikgazda
De a kínai eladó belga postai azonosítót igényelt a feladáskor, eljut a csomag a belga postára Belgiumba és ők küldik ide az azonosítójukkal és ezért valójában Magyarországra a Magyar Postához Belgiumból érkezik ami EU-s küldemény ezért. muszáj rárakni a saját címkéjüket mert nem működik máshogy a postai szállítás.
-
V/
Topikgazda
Nem belga nyomkövetési azonosítót kaptál eredetileg? Mert az nem úgy van felülcímkézve, van egy logisztikai céges címke és azután kapja meg a postai azonosítósat.
Ha a küldemény nem terméket tartalmaz (nincs vám-árúnyilatkozat mellé) és levélnek látszik az levélként működik és azokat nem kell vámolni. -
V/
Topikgazda
Igen talán ezen az oldalon lehet látni jobb oldalt.
-
V/
Topikgazda
Mivel ebből nem derül ki a szállítója nem lehet rá válaszolni. De ha 4-én indult el akkor kell pár nap hogy megérkezzen és a hétvége az ki szokott esni.
-
V/
Topikgazda
Nem kiskapu, hiszen kifizetted az áfát, az hogy a postának nem fizetsz kezelési díjat azért a dologért amiért nekik sem kellene pénzt kérni az nem kiskapu. Arról papolnak hogy korlátozás nélküli a postai szolgáltatási piac, így olyan postát veszel igénybe ami neked tetszik.
Amerikából is lehetne német postai azonosítóval küldeni ha a DHL Postának lenne ott felvevőhelye ahonnan Németországba küldenék a konténerüket. -
V/
Topikgazda
Nagyon egyszerű. Német postai azonosítókat megrendelnek több küldeményhez és felcímkézik, ehhez a lehetőség adott Kínában is, hiszen van Internetes rendelési lehetőség és címke nyomtatás. Ezeket belepakolják egy konténerbe és azt elküldik Németországba, egyedileg egyik csomaggal sem történik semmi. Átadják a német postának és ők egyenként az útjukra bocsájtják a megfelelő társ posta felé.
-
cbmfan
senior tag
százból egy mindig hülye, erre zsinórban a másodikat fogom ki... leírtam ezt én is, plusz már három hete nála van. eddig nem vette észre?
-
V/
Topikgazda
Igen és ennek kellene az elektronikus küldemény adatoknál, a vám-árúnyilatkozatnál is benne lenni, de vagy nincs, vagy nem tudja értelmezni a program. Nem látja a leveleidet, nem látja a küldeményt, automatikusan dolgozik az adatokból.
Ilyenkor hónap elején mindig gond van a hordozott számok adatbázis szinkronizációjával. Van amikor gyorsan rendeződik és van amikor észre sem lehet venni. -
V/
Topikgazda
Számhordozott? De várj vele pár napot, most válaszd az Ask me later-t.
Ha a Posta lesz a kézbesítő és az elektronikus küldemény adatoknál ott az eBay IOSS azonosítója akkor csak a 399/799 Ft jön szóba. -
V/
Topikgazda
Ha Erste és Visa kártya, akkor 36305.37 Forinot fizettél volna. Lehet váltani olyan bankra ahol máshogy számolják el.
-
MaxxDamage
félisten
A Bank minden további nélkül levonta a 37.904 Ft-ot.
Foglalásból lett teljes levonás. Értem én, hogy a Banknak így a jó és megéri (jó üzlet) de nekem igy nem igazán.
L
-
V/
Topikgazda
Nem írtad, hogy most kivitte neked. Még mindig a GLS?
-
MaxxDamage
félisten
Mai nap meg is jött a Németből rendelt (05.05.-n feladott) csomag. Ez mondhatni gyors volt!

L
-
V/
Topikgazda
Ezt Ausztriából küldték, valószínűleg ez az oka, hogy a Trans-o-flex szállítja. Ki menyire tartja a MP-t megbízhatónak, bár a csomagtól is függhet.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Így van, ha az USA oldalon van feladva a hirdetés akkor $, ha valamelyik EU-s akkor €, ha UK akkor font, és ennek megfelelően.
-
V/
Topikgazda
Az amit látsz az képernyőn megjelenő információ, azt tudod változtatni. Az eBay-n csak devizában fizethetsz, hogy ez az adott terméknél az $ vagy font vagy € azt te nem tudod megváltoztatni.
Ha forintos a kártyád akkor mindig forintra konvertálja a bankod a más devizát. (Vagy a PayPal, ha az váltja a pénzt). Ez nem webshop mint a BG, GB, vagy AliExpress ahol ők konvertálják a devizát annak megfelelően, hogy mit állítasz be, de ezeknek általában rosszabb az árfolyamuk, mintha az eredeti $-ban fizetsz és a bankod konvertál. -
V/
Topikgazda
Nem lehet, mert a devizát, amiben fizetni kell az eladó regisztrációja adja. Ez nem az, amikor valamelyik webshopnál devizát válhatsz. A COM-on átállíthatod hogy forint legyen a kijelzése az árnak, az közel pontos becsléssel mutatja azt, hogy mennyit fognak levonni a kártyádról. (Angolnál meg fontban jelezheti ki)

Vagy kiveszed a jelölést és akkor az eredeti deviza van kijelezve.
-
havri1
félisten
EU-n kívülről igen, 6e a vámhatár, ha megfogják.
-
somnia
senior tag
...most még nincs...
-
Vertigo18
addikt
Igen, persze, értem én... Mindig figyelem jómagam is a "szállítási költség"-ként feltüntetett összeget.
Az érdekelt, hogy "morálisan" másnál is kifogásolható-e az, ha valaki feltüntet valami sokkal nagyobb összeget, mint amibe neki maga a feladás (értsd: csomagolás, postára járás, stb...) kerül.
De akkor inkább hagyom el...

-
poli27
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Írország EU tagállam. Nem kell vámot, ÁFÁt fizetni.
-
rekata
csendes tag
Én is megkezdtem a folyamatot és írtam nekik.
Jött egy automata e-mail.
Here's how to refund a payment:
1.Go to www.paypal.com and log in to your account.
2.Click History near the top of the page.
3.Click Details next to the payment you want to refund.
4.Click Issue a refund.
5.Enter the amount you want to refund, then click Continue.
6.Review the information, then click Issue Refund.Többek között ezzel. Tulajdonképpen kérik, hogy a rendszerben indítsam el a folyamatot. Ezt a kérést a "Request payments" -nél tudom elindítani? Illetve az lenne a gondom, hogy nem tudom az eladónak csak az Ebay -s nevét illetve gmail -s email elérhetőséget, de ugye nem biztos, hogy az PP -s címe is. Ilyenkor mi a teendő. Sajns az eladó xarik rám és nem segítőkész.

Szerk: az zavar, hogy ugye a fizetés, nem PayPal -n keresztül történt csak vendégként. Akkor is el kell indítanom az oldalon a visszatérítést???? Mert az e-mailben azt írták, hogy automata email. Tehát nem vagyok benne biztos, hogy ez rám vonatkozik.
Kérném segítségeteket! Nagyon köszönöm!!!!! -
thomasvold
őstag
Hoppsz... Köszönöm szépen

-
V/
Topikgazda
Ha egyezik, az enyém pl. nem.
-
V/
Topikgazda
Akkor ezt nem értem:
Vásárlás is megvan , nézhető, kapcsolat felvehető és értékelhető (még) de eladóval már egy ideje beszélgetek... pénzt vissza juttatná, de én kezdeményezésemre vár (hiába mondom neki, hogy nem tudom kezdeményezni a rendszeren belülMég is milyen vásárlás? Ha az eladó kapott tőled a Paypal-n keresztül pénzt, akkor abban lenni-e kell rólad valami azonosítónak.
[ Módosította: radi8tor ] -
V/
Topikgazda
-
Lackooo84
nagyúr
Hogy hogy nem engedi? Írd meg akkor szóközökkel stb.
-
Lackooo84
nagyúr
Elég csak a PP fiók email címét megadni, és akkor arra tudja küldeni a pénzt.
-
somnia
senior tag
...de a hirdetését megtalálod, nem?...
-
somnia
senior tag
Keress rá gugliban, Facen az eladóra vagy add meg neki a telefonszámod, hogy hívjon fel!
Esetleg a hirdetésében nincs benne az ő mail címe? -
somnia
senior tag
....miért kellene külön megadni, meg van az eladónak?!...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Durva mennyi bonyodalom van egy nem regisztrált kártyás vásárlással...

Csoda, hogy ez az opció egyáltalán lehetséges eBay-en. -
radi8tor
MODERÁTOR
eBay-en is lehet case-t nyitni nem csak PayPal-on.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Miért lenne kitiltva? Simán lehet, hogy a postán tűnt el a csomagod. Arról az eladó nem tehet.
Refundot ő adta vagy PayPal/eBay adta valami case-n keresztül? -
MaxxDamage
félisten
Gondolom eBay-en az ilyet nem is lehet "értékelni" vagy tévednék?

Ahogy elnézem, az eladó 100% -os és nincs kitiltva sem...
[link]L
-
MaxxDamage
félisten
Megjött a válasz PayPal -tól a korábbi eBay -es vásárlásomra amit tudtok (sokat beszéltünk róla) és az üzenet végén a lényeg...
"We were able to recover 29.00 GBP and this amount has been credited to you to the card ending XX7633 on the 18-Aug-2016 ."

Közben volt hasonló problémám más eszközzel is amit pont így vásároltam abban az időben... (aznap) és nem érkezett meg a termék, közben eltünt 60 napnál régebbi) és értékelni sem lehet már, de eladóval felvettem a kapcsolatot és segítőkész volt, vissza fordítaná a pénzem, de elmondása szerint azt nekem kell kezdeményezni, csak én nem tudom.... (ez is tárgyalás alatt van PayPal munkatársakkal... 1x talán végére jutok)
Tanulság!?
Senki ne vásároljon olyan kártyával ami nincs beregisztrálva PayPal rendszerbe, fiókba !
L
-
wo-land
csendes tag
Az eBay Live Chat hogy/hol érhető el?
-
V/
Topikgazda
Nyilván nem akarják, hogy a "vendég" módon fizetők felé rossz benyomást nyújtsanak, illetve mivel neked van tényleges regisztrációd ezért rendezik a dolgot. Hozzáteszem, valójában ez nem nekik lenne kötelességük, hanem az eBaynek, aki törölte a a felhasználót úgy, hogy maradtak függőben lévő vásárlások.
Legrosszabb esetben is a 11. napon indítják neked vissza a pénz. -
V/
Topikgazda
Az azért nem értem, ha ők törölték, akkor az eBaynak kellene jótállni, mert az érthetetlen, hogy az augusztus végéig ketyegő vásárlói védelem miért is nem vonatkozik rád. Sőt ők a "kereskedelmi egység" tőlük nem érkezett meg az árú, miért is a Paypal-re mutogatnak? Mert ők levonták a jutalékot az eladótól és tovább már nem is érdekes, vagy nem sikerült, de nem kárpótolják a pórul járt vásárlót

-
radi8tor
MODERÁTOR
Bankodat ez marhára nem fogja érdekelni. Kb olyan szitu ez, mintha rendeltél volna webshopból valamit de nem küldték el a címedre. Ehhez a banknak nincs köze.
PayPal-al kell ezt leboxolnod. Küldd el nekik a tranzakció banki adatait, meg az eBay-es részről mindent, amit tudsz. -
MaxxDamage
félisten
Közben jött egy válasz a PayPal -tól is.
"Dear ***,
Thank you for contacting PayPal regarding the purchase you wish to dispute with the seller.
I have reviewed your account and it shows was unable to see the transaction in question. Can you please advise more details like PayPal transaction ID, date and amount of the purchase and we will help you with opening a dispute. If you completed the transaction as a PayPal guest(without logging into the account) we would need to know the card number you used to buy the item. For security reasons we are not allowed to open attachments to the email.
Also advise us if the item was not received or if the item received but not as described so we can open a dispute under the correct category.
Awaiting your response with more details. Have a nice day!
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Magdalena
PayPalCopyright © 1999-2016 PayPal. All rights reserved.
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349"Mivel nincs ID szám így a PayPal kilőve , de tudom képpel igazolni a vásárlást (mint eBay -es mind Banki screenshot a rendelkezésemre áll ami kevés sajnos) én rontottam el, hogy így vásároltam (akartam) , így csak a Bankomban bízhatok... vagy-vagy.
L
-
radi8tor
MODERÁTOR
Angolul tudsz? Az nagy előny.

Erre indulnék el.Tényleg, le is könyvelték a számládon vagy csak zárolásba került aztán feloldották 30 nappal később?
V/: igen azt olvastam, de attól még ha kifizetek valamit a PayPal tranzakció lekérdezhető. eBay is mutatja, hogy fizetve lett. Mégis hova tűnt a kapcsolódó PayPal tranzakció?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az fura, mert ha ilyenkor belépsz PayPal-ba, akkor mutatnia kellene a tranzakciót.
eBay-el vagy PayPal-el fel kellene venned a kapcsolatot. Szerintem inkább eBay-el, mert PayPal-on nem látszik a tranzakció. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
View PayPal transactionra nem dob fel semmit?
-
MaxxDamage
félisten
(#62124) luimapeiz : Szeretném megoldani a problémát, de nem találom módját sehol...

Hagyjak veszi 11+ ezer Ft-ot ? (kizárt) Segítséget előre köszönöm a lépésekhez amiket meg tudnék tenni! (sajnos én nem találtam módját az előrelépéshez - az idő csak megy és semmi eredmény)

L
-
V/
Topikgazda
Óra szerint mikor fizettél, a 24 órákat (napokat) úgy számolja
-
V/
Topikgazda
Augusztus 2.-a után indíthatod a case-t, erre van 30 napod, szeptember 2-ig, ma jár le a száll.idő utolsó napja ezért nem engedi, holnap már lehet.
A képed alapján -
DJ. Ru$y
nagyúr
eBay-en a Resolution Center-ben kellene megoldani szerintem. Elindítod az ügyet, hogy törölték és nem adta fel az eladó. Bár lehet feladta amúgy is.
-
V/
Topikgazda
Mivel csak kártya átjáró volt a Paypal így nem ott nincs semmi védelem, csak azokat lehet, amiket a fiókba belépve fizettél vagy az egyenlegről, vagy a hozzáadott kártyáról.
Marad az eBay, onnan visszakapod.
Resolution Centerben sajnos nem tudok intézni semmit, mi a hiba üzenet? Ha az eBay törli a vásárlást, akkor a meg nem érkezett case-t indítva pár napon belül rendezik. -
MaxxDamage
félisten
A pénzemet nem kaphatom vissza, ha a PayPal rendszerbe nem tudom Disputeolni ? (nincs a listában semmi)
L
-
V/
Topikgazda
Lehet a Paypal-n úgyis fizetni, hogy nem lépsz be a fiókodba, hanem külön adsz meg kártyát ez esetben persze csak a bankkártyás fizetés Paypal kliensként használtad.
Ez még nem Paypal hiba, egy másik funkciót használtál ezzel: külön kártyával fizettem ezért nincs is a PayPal rendszerébe a tranzakció mert nem volt beregelveMivel eBay-n vásároltál ott él a vásárlói védelem és visszakapod a pénzed. Írják is hogy a Resolution Centerben intézd
-
törölt tag
Nálam is ilyen lett egy termék. Közben írt az eladó is, hogy ne aggódjak, majd csak megérkezik az áru.
Ha mégsem érkezne meg, akkor szóljak nekik és majd elintézzük az ügyet csak ne adjak negatív értékelést. Mivel a legutolsó szállítási dátum augusztus 3, így várok még. 400 forintról van szó, nem éri meg a vesződést. Bár nem magamnak rendeltem. -
MaxxDamage
félisten
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Becsült szállítási idő utolsó időpontja után tudsz érdemben reklamálni.
-
domos
senior tag
Elvileg 30 nap van rá, hogy hozzá érjen a csomag, függetlenül attól, hogy megjelöli-e hogy "shipped", vagy nem. De írni írhatsz, ártani nem fogsz vele.
-
MaxxDamage
félisten
-
MaxxDamage
félisten
Sajnos az eladó nem válaszolt azóta sem....

L
-
somnia
senior tag
Honnan tudod, hogy nincs feladva?...lehet, hogy csak nem jelölte be!
-
domos
senior tag
Igen, közben rájöttem hogy még nemrég vetted, és az eBay 30 napot ad arra hogy megérkezzen a cucc. Eladónak írtál már?
-
domos
senior tag
Purchase history -> More actions -> I didn't receive it. 2 nap után meg mehet a case.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Synology NAS
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- iPhone topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- GAMER PC! i5-8600K / RTX 3060 12GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / 650w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/