Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Most kicsi elakadtam.Egy olyan eladóba buktam bele, aki 12000 sikeres tranzakció után oly motyót tett fel, amit nem volt okom feltételezni, hogy nem küldi el. indensetre kaptam egy MC015ös vagy milyen formalevelet, mikor az eladót kitiltották. nyitottam is egy case-t ehó ötödikén, de csak ennyit sikeredik róla kiderítani:
Case Open: Work it out
Please wait for the seller to respond.
You can also:
Add a message to the seller, or close this case if you are satisfied.
Escalate this case to eBay Customer Support for a final decision if you are not satisfied.
The case will automatically be closed on Mar 07, 2013.Kérdésem, most 7-én magától lezárul addig ok, DE ez teljes visszatérítéstis jelent?
(más esetekben egy héten belül minden kb lement, ez meg valahogy beragadt)Köszi a segítséget!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
bul07
nagyúr
válasz Tomate #29101 üzenetére
Ha Ctrl + -al nagyítod se lesz látható a levele?
Ctrl 0 -val rakod vissza normál méretre( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
W1
senior tag
Szállításnál a standard és az economy mit jelent? Melyik jelenti a trackinges-t? Hogy tudok hozzáadni olyan országot, kontinenst, ahova nem küldök?
-
fesii
aktív tag
Nem emlékszek, hogy kaptam volna email-t hogy a csomagot feladták tegnap írtam, hogy mi a helyzet a csomaggal. Ezt a választ kaptam. Remélem tényleg feladta...
The parcel was shipped out on 15-Feb via Airmail since the Chinese New Year Holiday. Sorry for the inconvenience.
Normally, the package will arrive within 15 business days in general, but sometimes some packages would be delayed over 30 days because of some unexpected causes such as random customs inspection. So could you please allow 15-30 days for delivery? I will sincerely appreciate your understanding and patience.
If you do not receive the item after 26 days or longer or you don´t want to wait any longer one day, please remember to contact me at first, I´ll investigate and solve the delivery problem for you.
If the package is lost, I will refund the full payment to you.Any further questions, please do not hesitate to let me know. Thanks. Have a nice day!
Így utólag belegondolva nem tudom miért írtam ezt le ide
[ Szerkesztve ]
-
hobbyone
aktív tag
Magyar Posta
Már több tucat cd-t rendeltem külföldről (főleg DE-ből, NL-ből) többnyire sima postával. Eddig minden megjött 2-6 nap alatt. Ami jó dolog!
Most először rendeltem mást sima levélként: egy doboz nélküli fülhallgatót 11+2 font értékben. A termék február 12-én lett postázva és még most sem jött meg.
Régebben volt két cd rendelésem UK-ból, azok 4 illetve 5 munkanap alatt megjöttek. Guernsey-ből is rendeltem már, de az nem biztos, hogy mérvadó.A Royal Mail Airmail szolgáltatásról egyébként ezt az infó találtam: We offer delivery to Eastern Europe within five working days.
Tavaly az egyik szintén egri fórumozó már fölvette, hogy tűntek el sima postával feladott dolgai a második félévében.
Azt gondolom, hogy vagy késve teljesítik a szolgáltatást, vagy valaki a postán belül (a postásunkban megbízom, bár nem mindig ő van, de a helyettesek sem nyúltak le eddig semmit) nyúlhatta le a cuccot. Igazából egyik sem jó.
Mindegy, a lényeg, hogy holnap bemegyek a postára. Ha valami történik az ügyben, akkor beszámolok róla a fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Lassan visszatérhetek az ebay-re, lejár a tiltásom.
1. Mi újság a kínából érkező csomagokkal? Mit mutatnak a trackingek?
2. Ha egy eladó elad nekem valamit, majd kizárják, paypal visszautalja a pénzem. Mi történik az eladóval? Röhögve húz egy új strigulát magának?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
TaaT
nagyúr
válasz albinolynx #29109 üzenetére
Nekem szállingóznak a csomagok 15-20 naptári napos szállítási idővel
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
Oh igen, egy kérdés: szeretnék megkérdezni egy ausztrál eladót hogy küldene-e kis hazánkba csomagot de amikor rákattintok az "ask a question" linkre és ott az other menüre, akkor ezt írja a rendszer
"Unfortunately, this seller is not able to respond to your question."
Give them hell Ukraine!
-
kirkri
addikt
Érdekes, hogy sok küldeményem megérkezett Kínából tegnap és ma, amiket a két hetes munkaszüneti időszakban vásároltam. Ezek szerint a posta nem állt le Kínában teljesen az ünnepek alatt, vagy nagyon gyorsan kiszállították a felgyűlt küldeményeket.
21 éve a Prohardveren! ™
-
ackos
csendes tag
Megérkezett ma a telefonom az USA-ból.Simán kihozta a postás, még aláírni sem kellett semmit.Annyi a gondom vele, hogy hálózatfüggő, pedig direkt rákérdeztem az eladótól, illetve újként volt meghirdetve, ehhez képest iszonyat csúnya karcok vannak a kijelzőn, a bal alsó sarka le van horzsolva.A hátlap alapp egy csomó szennyeződés van, illetve a telefon dobozának a belseje (!) úgy néz ki, mintha leöntötték volna sárral.A boríték, amiben jött, sérülésmentes volt.
Írtam az eladónak, hogy részleges refundot kérek, mert az újhoz képest egy erősen használt telefont küldött, felsoroltam a hibákat, amire azt válaszolta, hogy a telefon karcmentes, hálózatfüggetlen, újszerű állapotban volt mikor feladta.Nyilvánvaló hazugság, olyanról még nem hallottam, hogy szállítás során egy telefon visszazár hálózatra, valamint ilyen jellegű karcok sem keletkezhetnek szállítás folyamán.Azt mondta, hogy küldjem vissza, és visszafizeti az árát, illetve nem is tud refundolni, mert zárolva van a telefon ára.Na most én visszaküldeni nem akarom, mert kell a telefon, nem akarom bukni a postát, meg ezek után rizikósnak is tartanám.Feltöltöttem képeket, most várok.Ha nem tudunk megegyezni, akkor simán case ugye?Most írta, hogy valamennyi pénzt visszaküld, ha értékelem, hogy megkapja a vételárat.Viszont értékelés után van valami biztosítékom, hogy tényleg visszaküld belőle "X" összeget? -
kirkri
addikt
Ezt nálam is próbálta eljátszani egy eladó és pont telefonnal.
Az idő neked dolgozik, mert a pénze zárolva van. Szerintem egyelőre ne nyiss case-t, mert akkor rögtön azt fogják írni, hogy küldd vissza az eladónak.Semmiképp ne értékeld, mert akkor buktad a pénzed, mivel rögtön felszabadítják a zárolást! Refund megy a zárolt összegből is, tehát át akar b@szni. (az én eladóm pont ezzel a szöveggel próbálkozott, majd mikor érezte, hogy nem fog tudni megvezetni egy pillanat alatt jött a partial refund az eredeti összegből)
Ragaszkodj a partial refund-hoz.[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
ackos
csendes tag
válasz kirkri #29116 üzenetére
Adtam egy semlegest, aztán nyitottam egy case-t.Most jött az értesítés, hogy visszaadna nekem 50 dollárt, elfogadom-e.Már meg is jött az értesítő email a Paypaltól, hogy megkaptam a partial refundot, szóval az ügy lényegében lezárult.Rendes volt a csaj, a 153-ért vettem a telefont, így már megérte.Minden jó, ha vége jó. Köszi a segítséget nektek
"Bér"Eladni még mindig nem szeretne senki?
-
kovy79
őstag
Más is leírta, de én is megteszem: máskor ilyen esetben ne értékelj, hanem várj. Minden eladó tudja (és itt le is írták), hogy van részleges visszafizetés! Kb 2 klikk az eladó részéről!
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
faresz5
senior tag
válasz kovy79 #29098 üzenetére
Visszaküldöd neki követési számmal, lehetőségek:
1. megkapja a számot, és rögtön megkapod a refundot -> ha korrekt
2. Megvárja amíg megjön a csomag.-> azután kapod meg a pénzt
3. paypal utalja vissza a pénzed, mert az eladó nem hajlandó.Célszerű paypalon kívül meggyezni az eladóval, viszont ha a visszaküldés maradt mint opciót, akkor nyitni kell case-t paypalon és ott megbeszélni a dolgokat, így paypal látja mit történt, és ha gond van segít.
Ha a case-re szabott kb 2hét letelne akkor viszont disputet-t kell nyitni,(különben automatikusan lezárul és nem kapsz semmit) ilyenkor a paypal dönt. Sok beleszólásod már nincsen.(dokumentumokat tudsz feltölteni.)Csak ha lezárult az eladóval minden tranzakciód, akkor adsz neki bármilyen értékelést, ha kéri, akkor sem adsz neki értékelést, amíg le nincsen tisztázva.
Ha korrekten rendezte a dolgot, akkor nem szokás negatívot adni, már csak azért sem mert ebay ugrik bizonyos számú negatív értékelés esetén és elveszi a buyer protecktiont, még ha jogos volt akkor is.(persze ez magánvélemény) -
tukko1
aktív tag
Rendeltem Galaxy S-hez (i9000) egy tokot. Kaptam egy Iphone 3g tokot és Iphone 4-hez előre-hátra fóliát!
WTF! -
MODERÁTOR
válasz tukko1 #29122 üzenetére
Én is sokszor jártam így, hogy kicsi tokot küldtek, vagy flip toknál meghorpant egy kis helyen a műanyag rész... Az első esetben első szóra küldött egy rendes méretűt, a másiknál full refund-ot kértem, első szóra kaptam azt is...
Nyugodtan kérj full refundot, vagy azt hogy küldje el a jót.. (Már ha nem Kínából rendelted, mert akkor az megint elég sok idő mire ideér, én anno Angliából rendeltem.) -
kovy79
őstag
válasz faresz5 #29121 üzenetére
Köszi.
Nem igazán akarom "csak úgy" visszaküldeni, mivel nem is válaszol a levelemre. Korrekt...
Így legalább van valamim, ha viszont visszaküldöm csomagszámmal, akkor az sem lesz.
Case-t már nyitottam, töltöttem is fel képeket, amiken minden jól látszik.
Akkor az nem világos, hogy a case lezárulta előtt nyissak disput-ot?Soha nem adok "kérésre" értékelést. Eddigi 750 adás-vételemből kétszer adtam negatívot, erre viszont tuti azt fogok...
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
faresz5
senior tag
válasz kovy79 #29125 üzenetére
Ha nem válaszol neked a casen belül a türelmi időd vagy a paypal altal adott időn(nagyon figyelj oda rá) belül akkor kell dispute-t nyitnod. Ekkor van az eladónak kb 1hete válaszolni(saccolom ,nem emlékszem pontosan, de paypal írni fogja) ha nem válaszol akkor paypal dönt, és visszaadja a pénzed.
Ha válaszol,akkor kell nagy val szerint visszaküldened. Nagyon részletesen, szájbarágósan mond el nekik angolul mi a gondod, képekkel stb illusztrálva, képekre is írhatsz kiemelve a dolgot.(még a casen belül tedd ezt meg mert disputenál már nem tudsz írni paypalnak( ill eladónak),csak doksikat feltölteni) Mert néha nagyon felületesek, illetve értetlenek és rosszul döntenek, nekem már volt ebből károm.[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz faresz5 #29126 üzenetére
Mint írtam, egyszer már írt, hogy hívjam fel telefonon és nekik csak ez a termékük van az adott típushoz.
Erre írtam, hogy nem vagyok hajlandó telefonálgatni, mivel a termék totál nem az, ami hirdetve volt és átlátható, egyértelmű képekkel ezt bizonyítottam is. Erre már semmi válasz.
Honnan látom, hogy mennyi ideje van még a case-en belől az eladónak válaszolni?
Az első üzeneteim után látom, hogy február 24. volt megadva határidőnek, arra 3 nap múlva válaszolt, amire én is, de azóta semmi. A határidő maradt? Esetleg most nyissak dispute-ot?
Kommunikációval nincs gond, mivel Németországban élek, csak úgy, mint ő.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
kirkri
addikt
válasz kovy79 #29127 üzenetére
Én a helyedben felhívnám.
A levelezésnek nem lehet tudni mi lesz a vége és lehet, hogy egy telefonnal sikerülne mindent tisztázni.
A PayPal nem fog addig fizetni, amíg nem küldted vissza a terméket, ehhez viszont jól jön, hogy telefonon kiderülhet, miként áll a visszaküldéshez az eladó.21 éve a Prohardveren! ™
-
hobbyone
aktív tag
válasz hobbyone #29108 üzenetére
Update
Az ebay-es eladó ezeket írta.
Válogatás az érdekesebb dolgokból időrendben (dőltbetűvel az ő "szavai"):Please find attached the Certificate of Posting from the Post Office showing that the item was dispatched on 12/02/2013 at 09:49.
I bought the item on 12.02.2013 at 10:35:30 (09:35:30 UK time). The Certificate of Posting from the Post Office showing that the item was dispatched on 12/02/2013 at 09:49.
There is only 13.30 minutes difference between them!That is the kind of service I work hard to deliver to my customers, especially when I am leaving the house to spend the day in court (I am a law student).
It only shows that you purchased a service (yia internet), and not the real dispatch time, which could be later.
This is a misunderstanding of the paperwork. You can see the address of the village Post Office on the receipt
which is printed out by computer in that PO. I do not use the Internet for postage as I want to support my local PO. 09:49 is the time that I handed the item to the Royal Mail in my village and x, the women who works there, took the receipt from the PO computer and handed it to me.[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
válasz hobbyone #29132 üzenetére
Feladás és az értékelés sok eladónál automatizált semmit nem jelent, a termék adatlapján álltalában fel van tüntetve hogy menyi idő múlva adja fel de ez se szentírás, Kínai eladóknál ez akkár 5-7nap is lehet
Angoloknál is előfordúl csúszás
Nekem volt hogy 24napra jött meg Angliából( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Angmar
tag
Már a BIC-es eladóban sem bizhat az ember [link]
A kártya amúgy valós 2GB-os nem értem mi értelme átfesteni, főleg úgy, hogy az eredeti képen Noname volt.
(A 16, 32-es kártyái szerencsére nem ilyenek)[ Szerkesztve ]
-
Angmar
tag
válasz albinolynx #29135 üzenetére
Igen. Simán lekaparható volt mint egy sorjegy 8000+ microsd eladásnál ilyennel járatja le magát.
-
Angmar
tag
válasz albinolynx #29137 üzenetére
Szerintem őket is átverték. A 16, 32GB-es kártyákkal semmi gond. Szerintem ők is berendeltek pár száz 2GB-os microsd kártyát, azzal a feltétellel, hogy Kingston legyen. A beszállítójuknak abból épp nem volt, ezért átfestették a készleten lévőket, hogy el tudják adni.
Mindenesetre elküldtem nekik a képeket, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszolnak. -
madkiller
őstag
Emiatt a csomag miatt nagyon elkezdtem aggódni. Más ez időpont körül rendelt csomagjaim megjöttek ez meg sehol.
Ez vajon miért van?
Az eladónak 4652 értékelése van és 99.0%-os. Ebay-es
Beszéltem vele azt mondta, a kínai újévi ünnepség miatt elkeveredhetett a postán, ha hóvégéig nem jön meg újra feladja, de én ezt úgy értelmezem, hogy repülőre is feljutott a csomag, de onnan nem akar lekerülni.
Ebben lehet bízni, hogy esetleg még1x feladja? -
albinolynx
őstag
Arra lennék kíváncsi, visszatérve egy korábbi kérdésemre, hogy ez miért éri meg nekik?
Balekot akarnak fogni, aki kifut a 45 napból?
Amúgy azt sem értem, hogy írtok a pénz zárolásról paypalon. Én eddig egy terméket adtam el, annak a beérkezését követően egyből tudtam a pénzből vásárolni ebay-en. Talán az eladást követő 16. napon kaptam meg a pénzt. Szóval hogyan zárolnák, ha ahogy beérkezik, már el is költöm?Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
-
TheWich
tag
válasz Angmar #29146 üzenetére
Magyar posta trackingján nézitek ezeket?
Én is várok egy csomagot. Kedden elvileg ledobták a repülőről Pesten, azóta sehol semmi ... Vagy vámolási idő miatt ülnek rajt?
Nekem a Magyar posta track nem adja találatot rá, de legtöbb nyomkövető oldal listázza az eseményeket.
Pl. itt: [link] -
hun620
aktív tag
Fura, de nekem ez az androidos app mindig részletesebb infót ad, mint bármelyik tracking oldal. Szerintem érdemes letölteni, számolja a napokat a feladástól, könnyű a kezelése is: [link]
>> Galaxy Tab 2 7.0 P3100/P3110 matt/fényes (klasszikus) fólia, Galaxy S WiFi 5.0 fólia >> http://bit.ly/11HvvRU <<
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest