- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
"Éles lőfegyveren használhatatlanok."
A hatástalanítottra meg minek venne bárki?
Nem akarok okoskodni, de ami lövedéket lő ki, az mind "éles" lőfegyver.
És egy utolsó gondolat, nem a felhasználó dönti el, hogy melyik katonai célokra is használható eszköz milyen kategóriába tartozik. Csak egy utolsó példa, az éjjellátó eszközök közül -pedig az nem fegyver- van amit még engedéllyel sem lehet Magyarországra behozni, pedig Texas államban bármelyik távcsövesboltban megvásárolhatod. -
hidroponi
tag
nem kicsit vagy pofatlan!
-
V/
Topikgazda
Jó ember hol írtad hogy HongKong-i? Mert a szöveg első olvasatra amerikai angolnak tűnik.
"Mi köze az usa-nak egy hong-kong-ból érkező céltávcsőhöz?" Nemzetközi egyezményt írtak alá a fegyver jellegű szállításokról, a fegyvercsempészés megelőzése érdekében és HongKong ráadásul ügye különleges státuszú, (Kína, de mégsem kínai,- és nem szoktak az USA-val nagyon packázni) a fegyver alatt a tartozékok is bele tartoznak, de jut eszembe mi is aláírtuk azt az egyezményt előfordulhat hogy a vámosokon kívül más is érdeklődni fog a küldemény megérkezése után. -
V/
Topikgazda
"Legálisan vásárolható, tartható és használható légpuskára kerül majd."
Nálunk igen, de az USA Vámhivatal nem biztos, hogy kiengedi, ezért írják, hogy pontosíts az USA hatóság oldalán, hogy Magyarország nincs-e a katonai cuccok kiviteli tilalmi listán. Szerintem, ha felhívod az USA nagykövetséget, útba fognak igazítani. -
albinolynx
senior tag
Erre valaki, vagy pontos szöveg fordítás?
-
törölt tag
Feedback? Mennyi is van neki?

-
SUPREME7
őstag
Biztos kapsz egy szép képet a telefonról ennyi pénzért

-
Angmar
tag
Szerintem őket is átverték. A 16, 32GB-es kártyákkal semmi gond. Szerintem ők is berendeltek pár száz 2GB-os microsd kártyát, azzal a feltétellel, hogy Kingston legyen. A beszállítójuknak abból épp nem volt, ezért átfestették a készleten lévőket, hogy el tudják adni.
Mindenesetre elküldtem nekik a képeket, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszolnak. -
Angmar
tag
Igen. Simán lekaparható volt mint egy sorjegy
8000+ microsd eladásnál ilyennel járatja le magát. -
TaaT
nagyúr
Nekem szállingóznak a csomagok 15-20 naptári napos szállítási idővel

-
dash17291
tag
Nézd meg a forrszemeket. Nem fekszik fel mindegyik teljesen.
Továbbá:
A ház pedig meg van karcolva, ha nagyítod a képet látszik.
-
randras
veterán
Sata csatlakozót lecserélheted, a mocskot letakaríthatod, ahogy már mondták, a széle meg kicsit karcos... és? Ezekkel a hibákkal mondjuk kérsz az eladótól 5$ refundot, abból meg is van a csatlakozó, meg az időd amit rászánsz, hogy letakarítsd és kicseréld a csatit.

Ha én mindig felb*sznám magam, mikor karcos/törött/hibás cuccot kapok, már rég szívrohamot kaptam volna.

-
NSG
csendes tag
Igen, köszönöm.

Itt már mutat infókat. Sajnos ez alapján csak 18-án adták postára. No mindegy.
-
NSG
csendes tag
CN a vége, szóval nem hinném, hogy Szingapúr lenne.

-
matykooo
aktív tag
makker

nálam ugyanez csak, 24.én rendelve és fizetve, 30.án feladva aztán így kb ennyi
meg 1.én és 2.án továbbítva lett Mo felé...Up: érdekes, ha most ránézek a Sao-n a track-re kajak visszafelé haladunk, ott azt jelzi, hogy még most fog feladásra kerülni, 2 napja meg már azt írta h elküldve... tegnap, meg hogy nincs is ilyen csomag

-
NSG
csendes tag
De jó neked.
Nekem elakadt. Pedig csak egy 10 dolláros tablet tok.

Remélem, hogy csak szimplán nem frissítették.. Még szerencse, hogy holnap is munkanap lesz, így nőnek az esélyek.
2012.12.11 17:38 Item information :
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2012.12.11 17:43 Item information :
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
randras
veterán
Úgy értettem, hogy alapból balance-ra megy!
-
asturel
őstag
Ez sajat tapasztalat? Mi az a 'sima posta' ?
Hongkong Post Air Mail - Free Shipping - 15-60 Days (It may take longer during the holiday seasons.) ezzel lenne kuldve. Tenyleg ez szamitana? Vagy van valami tenyleg bevalt shipping method? -
Real_Necro
veterán
Rákérdezek, bele megy e, viszont tudtommal a paypalnak is költsége van, amit ő rám fog hárítani, ergo megnövekszik a költség. Személyes adatként nem tudom mit tud kezdeni egy itthoni bankszámlaszámmal, más adatot nem hiszem, hogy megkapna. Lakcím meg mindenképpen kell, de akár céghez is küldethetem.
-
mephi666
nagyúr
én usából rendeltem még anno 1.5éve vadiúj boxot, aminek 70-80$ körül volt a vételára... ups-el jött, kedden este indították el, csütörtökön reggel került a vámra, ahol ültek rajta és pénteken intéztem a vámpapírokat az ups-esekkel: lényeg, hogy ott volt a számla és abból kalkulálták a vámot (kb 5ezer huf) ...nem számított, hogy a reális ára bőven magasabb volt a gépnek... hétfőn jött a futár, neki kellett kifizetnem a vámot
eddigi tapasztalataim alapján kisebb cuccok vám nélkül jönnek-mennek, nagyobb csomagokat viszont kibontanak/ellenőriznek... ez is a dolguk, nehogy véletlen is illegális dolgokat küldözgessenek a népek...amivel esetleg lehetne kombinálni, hogy pl egy 500$-os telefonnál megkérni a vevőt, hogy adjon számlát 20$-ról és tüntesse fel, hogy hibás a készülék
-
Real_Necro
veterán
A nemrégen leírt esetekből tanulva nem hinném, hogy sokkal előrébb lennék paypal-al. Azt is ki lehet játszani...
-
W1
senior tag
Cég elméletileg az illető, de ha a mostanira nyitok case-t, a case az nincs időhöz kötve, nem?
-
W1
senior tag
És ha nyitok egy case-t a mostanira?
szerk: És megvárom, amíg küldi a másikat, aztán ha nem jön meg 45 nap alatt, akkor refund?
Vagy hogy trackinggel adja fel? -
W1
senior tag
002/111-es kijelzőt vettem, mivel az enyém hátulján is ez van, de valószínüleg 004/111-est kaptam, az eladó azt mondta, elküldi a megfelelőt.
Hogy tudom magam bebiztosítani?
Olyan van, hogy újra megveszem, és egy pl $0.01-es számlát küld róla, mintha ennyiért venném, és akkor új aukcióként? -
matykooo
aktív tag
amiket én nézegettem pl órák, mp3-asok azoknak alig alig volt értékelésük... 20-50 között :/
Hm beugrott, mikor volt az a vásárlásom, azért kellett moneybookert csinálnom, mert csak azt fogadta el... leütöttem, írtam neki hogy kb 3 nap múlva fizetek, mondta hogy ok, és mikor ki akartam fizetni már nem annyi volt amennyiér tleütöttem... :S -
matykooo
aktív tag
tényleg valaki nyomul az aliexpress-en? Nézegettem már az oldalt be is vagyok regisztrálva, elvileg volt is egy rendelésem, de a végére nem annyi lett volna amennyit az emberke kiírt, és így nem értettem, és el is álltam az üzlettől... Ami zavar, hogy mindenkinek kevés az értékelése :/
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem az első és egyetlen elveszett trackinges csomagom után más a véleményem.
PayPal az eladónak adott igazat, mert ő bizony feladta a csomagot és a postán elveszett csomagokért nem jár a refund.
Valaki gazdagabb lett 3 bakelit lemezzel. -
matykooo
aktív tag
azt azért nem csomagolom be 
Tomate: ez HTC?
Ja várj ez az amit Amcsiból vettél? -
W1
senior tag
De ha letellik a 3 hónap, védelmed lesz, vagy buktad azt is?
-
HXY
addikt
Ez mekkora szemétség!
Akkor 5 darab terméknél nem szabad többet vásárolni, mert csak max annyiért vállal felelősseget a PayPal?
Ezt sehol se reklamozzák....És ez volt az első ilyen eseted, vagy már előtte is volt ilyen letiltásod?
-
M_o_g_y_i
őstag
Ó fákkjú...

Remélem akkor nekem mostanában nem kell ismét visszafizettetni a termékek árát, sajnos van ami eléggé a 45 nap közelében van.
-
HXY
addikt
Mi számít túl soknak? Mennyi volt?
És ezt %-osan nézik, vagy darabszámra? -
W1
senior tag
Védelmedet megvonták?
-
HXY
addikt
Hogy-hogy kitiltottak?

-
W1
senior tag
Kimarad, hogy Keletról rendelném az alkatrészeket.
-
NSG
csendes tag
Na most végre megint dobál infókat, de igazából semmi új.
intmail.183.com.cn-en:item No. Year Status Destination Country Location Date
RA516256532CN 2012 departure from transit office of exchange HUNGARY NANJING 2012-11-2317track.net-en meg:
RA516256532CN
(Official website) Hungary 2012.11.22 09:08 , Item information : Küldemény felvéve / Item accepted
Normal
TransportationJaj istenem, csak érjen ide karácsonyra.

Ezen kívül van még 11 csomagom, de azokat nem is nézem, azok nem sürgősek.
Tuti majd azok fognak ideérni előbb.
-
Chaser
legenda
Ha több csomagot adsz fel olcsóbb, de csak startnál meg start+-nál ha jól rémlik. ez azon nem segít, hogy én 98%-ban ajánlott levélként postázok és hiába hagyok ott évente akár fél millát, semmivel nem tehetem meg olcsóbban mint aki egész évben csak egy db levelet ad fel. Szánalmas.
matykooo: Biztosan így van, különben nem tudna 99 centért elpostázni egy mini BT adaptert. eleve meg kell vennie, legyen 50 cent v kevesebb, de még ott abay jutalék és haszna is legyen rajta. Amúgy nem is gondoltam hogy meg fok érkezni, feladja-e egyáltalán, de feladta
Ha nem jött volna meg akkor lesz@rom, ilyenért nem indítok refundot. -
XtremLor
őstag
Paypalen megkezdtem a "vitat" 45 napon belul, ha jol tudom az +30 nap

-
radi8tor
MODERÁTOR
Az a nem semmi.

-
C0d3r
addikt
Hát ezt nem.

De meglepett, visszaolvasva a hozzászólásokat, számítottam kb. 1 hónapra. -
didros
senior tag
Közben utánaolvastam ebayes fórumokon is. Sajnos símán kérheti vissza a pénzét... Az ebay vevővédelme ezügyben is tökéletesen működik. Az eladó ilyenkor bebukja az oda és vissza szállítás költségét, jobb esetben az ebaynek kifizetett jutalékot visszakapja. Őrület. Remélem, hogy hamarosan átveszi bár furcsállom, hogy nem is kommunikál velem a vevő. Írtam neki értesítést a helyzetről.
-
W1
senior tag
De, olvastam, csak jobb több helyről is megerősítve lenni.
Bocsi!
-
W1
senior tag
A letiltást a védelemre értettem.
-
vizcsap
tag
Köszi, akkor elvileg a primary shipping address-nél megadott telefonszámot megkapja a futár is. Ez jó hír

-
Ramoskaa
senior tag
Neked viszont minimum egy ügyed van ebay-en, ha jelezte a refundot. XD
ezt nekem írtad? nem az első refundom volt..

De természetesen a többinél vagy nem küldte még el vagy meg se érkezett.. -
Ramoskaa
senior tag
azért gondoltam, mert korrekt volt! nem telt el a levelem után 24 óra se és már utalta a pénzt! Ellenben azt is tudom h ő neki ez a 9 tok kb 1dollárjába nem került
(bár ott nem is dolcsi van, de nem az a lényeg
) -
Ramoskaa
senior tag
Simán ráíróm a külföldi címet aztán feladom?
-
matykooo
aktív tag
nem tudom sajnos, de ez elég nagy kib@szás, hogy kb február végéig szívjam a fogam mert nem tudok rendelni, bár lehet a kínai újévet jobb is kikerülni, de nem ez a lényeg... hanem, hogy ezt csinálják, figyelmeztessenek, mittudomén akármi, de ne szivassanak 3 hónapig... mind regisztráltam új paypalt, meg új fiókot ebayen, el is költöttem az összes pénzt ami még maradt paypalon...
-
lacko6
senior tag
Kina támad

-
Kal-El
senior tag
Akkor lehet megpróbálom kevesebb mennyiségű visszajelzés után.
Magamból indultam ki, hogy én nem vennék 1000 visszajelzés alatt semmi nagyobb értékűt. -
bul07
nagyúr
Egyes promóciókban dobálják a kulcsokat(mint most is Fifa 2010 kódokat nekem is van már jópár), vagy egyes vga-k melé is jár, és azokat is el lehet adni áron alúl
De amúgy se egységes az ár, mert az oroszoknál van hogy negyed áron árulják hivatalosan csak ezeknek általában van régió korlátja -
bul07
nagyúr
Aról nem is beszélve hogy írtó nagy a kockázat van csak kód eladásban
Mivel nincs nyoma a teljesítésnek így simán kérhet a vevő refundot -
RAiN91
őstag
Akkor max. megkérem az eladót, hogy a hidden / spy szót hagyja le feladásnál.

Ismerős rendelt régebben tollat, amiben kamera volt elrejtve. Baj nem lett belőle, de meg voltunk ijedve, ügyvéddel is beszélt, hogy mi van ha... És valamilyen szinten tényleg tiltott.
-
klampfer
tag
Ha Paypallra küldte a számlát, akkor rögtön megjelenik a paypalodon és mailt is küld róla a paypal rendszer. Én egyszer vásároltam Indiából, ahol csak moneybookerssel lehetett fizetni.. - na az nagyon szívatós volt -, de végül megoldották a paypal számlát.

-
Zozzant
addikt
Nem küldött INVOICE-t? Küldjön azt, abban lesz egy Pay now gomb.
Kérni is tudsz invoice-t a megvett terméknél a lenyíló menüben. -
albinolynx
senior tag
Erre is!
-
W1
senior tag
Ha átküldi PayPal-ra a pénzt, akkor az mennyi átfutási idő? Hol tudom megnézni a PayPal számlaszámom? Illetve hogy tudom ezt az OTP-s számlámra átrakni?
-
W1
senior tag
És ha megbeszéljük a sráccal, hogy visszafizeti, akkor nyissak attól még case-t neki?
Mert két csomagra figyelmeztetett az eBay már, hogy lassan 45 nap, és nem értékeltem, és még egy csomag van, aminek még nincs figyelmeztetés, de itt kéne lenni. Az egyik figyelmeztetett az $3, nem nagyon aktív a srác, nyissak case-t, vagy mit tegyek? Igazából az a $3-nak nem kérnék refundot, mert leszarom, a másik kettőnél pedig írták, hogy ha szükséges, akkor visszafizetik a károm, ezeknek nyissak case-t, és beírjam? A case nyitásért is jár felfüggesztés vagy csak refundért?
-
Tomate
veterán
Én pont ezért nem merek ügyeket indítani most, pedig lenne miért. Szóval most egy esetbe hagyatkozok az eladó rendességére és így case nélkül 50. napon kértem egy refundot 30$-ról. A telefonomat meg várom, amit ha megkapok utána nyitogatom a caseket. Nem akarom, hogy felfüggesszenek és ha nem jön meg a telefon ami nem 2 fillér volt tudjak védekezni. Különben agyf*szt kapnék...
-
W1
senior tag
Free Shippinges csomik.
Elsőnek nyissak case-t, majd utána írjam, hogy az eladóval nem sikerült kapcoslatba lépni, és ezután a refund, nem? -
Angmar
tag
Paypal-nál mindig banki átutalással töltöttem fel az egyenlegem, remélem a névazonosságot nem nézik, egy esetleges kősöbbi "case" nyitás alkalmával. De azóta már csak "Top rated" eladóktól rendelek, és lehetőleg mindent regisztrált küldeményként kérek feladni, inkább kifizetem pluszba a 2-3$.
-
Angmar
tag
Hogy van ez? Csak új vásárlásoknál nem él a védelem, licit lehetősége?
Hát ezt nem tudom, én már nem mertem újra vásárolni (csak 14napos tiltás volt). Inkább csináltam egy új felhasználónevet, eBay-nél, Paypal-nál. Szerencsére már csak egy csomagot várok, arra is van nyomonkövetés.
-
Angmar
tag
Volt hozzájuk Tracking Number? A tiltásom után én már csak így merek rendelni, mert ilyenkor elvileg az eladó is kártalanítva lesz..
-
_ATi_1
senior tag
Már én érzem magam kellemetlenül, mikor a harmadik eladónak írok, hogy nincs csomag

-
LÁZ
addikt
paypal-on lehet hozzárendelni a bankkártyát, igy egyből oda megy.
ps. igen, a pénz egyből hozzáférhető, de szeretem az olyan eladókat, akik kikötik, hogy márpedig egyből fizessé, mer jelentelek, aztán meg 1 hétig kell b@sztatni őket, hogy feladják a cuccot

-
W1
senior tag
Azért nem mindegy, hogy mire gyűjtök, suli mellett nem tudok, és jelenleg nem is akarok diákként melózni, inkább veszek két éves ájfont TELEFONÁLNI, és előtte gyűjtök rá hónapokig, ráadásul 40k + 24x2500Ft annyira nem vészes, de akkor is, ha jár, akkor járjon igyen.. Főleg 10éves ügyfélként..
(#24721) Bodz:

-
Atikusz
senior tag
Azt kértem a levélben, hogy utalja vissza, de ő azt írta küld másikat.
Most ha én tovább erőltetem a visszautalásos dolgot, akkor meg megteheti, hogy nem utalja vissza (és közben új terméket sem küld), mert én már régen adtam neki pozitív visszajelzést, szóval ezzel csak én járnék rosszul.Vagy rosszul gondolom?
-
Atikusz
senior tag
mi az, hogy ez sem érkezik meg??
néha azért olvass vissza.. -
llaszlo
veterán
Én is ezt csináltam. 3-ből 2 sosem jött meg.
klampfer: Ott van az archived a recent mellett ki kell pipálni.
-
magyarchris
csendes tag
Te jó isten

Eddig amelyik csomagomon nem volt tracking, az megjött 2-3..nagyon max 4 hét alatt.
Egy másik csomagnál is volt nyomkövetés, az 5 hét alatt jött meg.Legközelebb nem fogok trackinget kérni, lehet az itt a baj

(#24550) zoli03:
trackitonline.ru az oldal neve. -
zoli03
őstag
Ez milyen oldal?
-
randras
veterán
Posta.hu-t miért nézed? Az egy szar! Használd ezt!
-
albinolynx
senior tag
Erre is légy szíves!
-
omarion23
tag
és az mit jelent, hogy tárgytalan?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elolvassák, azt ami rá van írva.
Eddig a könnyű/kis méretű csomagok és levelek 90%-al átcsúsztak a vámon.
Most már ez egyre ritkább. -
Bodz
nagyúr
-
LÁZ
addikt
érdekes, nekem mindig eljöttek a kinai cuccaim onnan 4-5 napon belül, még az ingyenpostások is, vicces.
-
Bodz
nagyúr
Saját.

-
Bodz
nagyúr
Departure from outward office of exchange, Location: BEIJING
Nálam angol. 3 hete ezt írja.
-
W1
senior tag
Ne vegyél rá mérget, de én a vám-ra voksolok. De ez csak személyes gondolat.
-
LÁZ
addikt
ha van csomagszám, akkor packagetrackr.com
-
W1
senior tag
"Total export csomag átjárhatóság pecsét tömítése Beijing International Magyarország"
Google fordító
-
Sanzaa
senior tag
Köszönöm! Az izzót meg kifizetem szerintem ma a 3. nap után.
-
Melack
veterán
Egyszerűen csak országon belül mozgott a csomag. A lényeg, hogy végre emberi nyelven látod a dolgokat. A többi nem lényeges.
-
Chrystall
senior tag
Nekem az eltünt cuccok általában sima postával jöttek. Aztán rendeltem egy CD-t Franciaországból, amire külön kértem, hogy ajánlott legyen. Mikor megjött, az is egy ilyen tasakban volt. Rá volt írva, hogy sérült volt a csomag, és ezért a posta belerakta a nejlonba. A bökkenő csak az volt, hogy egy perforációs borítékban volt a CD, és az állítólagos sérülés a valóságban az volt, hogy a perforáció mentén fel volt bontva a boríték. Nem tudom, hogy hogy sérülhet meg úgy egy boríték, hogy közben pont a perforáció mentén tépődik fel
Ennyit az ajánlott küldeményről...Szóval ezután máshogy nagyon nem is rendeltem külföldről semmit, csak angliából ajánlottan, mert hálistennek mostmár azokat a GLS hozza ki. Azzal, lekopogom, még nem volt probléma.
-
combi27
csendes tag
az igéret és a tény miatt panaszkodtam..
ígéret: 7-12 nap
tény 16. nap és még csak vám elé állítva a csomag...
De érdekes, hogy az eladóval vagy 50-en meg vannak elégedve, és mind azt írta hogy a csomag a feltüntetett idő alatt meg jött...ezek szerint csak én vagyok peches.... -
combi27
csendes tag
ha valami olcsó kell, kínából kell rendelni
egy olyan tudású teló amit kínából rendeltettem itthon használtam 50 rongy, ott kb 18-20 ezer újan.. -
bul07
nagyúr
Ha cég ként rendeli akkor az Áfat nem kell kifizetnie , ehez kell egy céges papír
Amúgy ez simán működik itthon is , mondjuk jön a román céges papírral és nem fizeti ki a Áfát nem véletlen vesznek sok mindent kis hazánkban a románok , 200e Ft-os Tv-n nyernek 52e Ft-ot
És a legszebb az egészben hogy azt senki nem ellenőrzi hogy visszavitte e Romániába -
radi8tor
MODERÁTOR
Ha jól emlékszem a lap legalján van ez a rész. De lehet neked másfajta papírt kellett kitölteni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Amikor kitöltötted a vámpapírt volt egy olyan mező, amiben nyilatkozni kell róla mi történjen a csomaggal kézbesíthetetlenség esetén.
Én eddig 1 csomagot adtam fel külföldre, de bejelöltem, hogy 10 nap múlva küldjék vissza a címemre, én fizetem a költségeket. -
Kal-El
senior tag
Igen, de asound meg azt mondja, hogy csak akkor lehet fizetni bankkártyával, ha az eladó elfogad bankkártyás fizetést.
Én meg azt kérdeztem, hogy lehet-e bankkártyával PayPal-ra fizetni és akkor arról vonjon pénzt.Ez nekem fontos lenne, mert elég drága a banki átutalás is, meg a PayPal pénzváltása is.
-
matykooo
aktív tag
Ez fura egyébként, nekem az olcsóbb cuccaimra nincsen, viszont van egy eladó akitől már kb a 10. dolgot rendelem, és a legolcsóbb 1-1.5 dolláros dolgon is volt... és mindig van rajta... de csak ennél az eladónál vettem észre, másnál a 20-25 dolcsi körülin sincs...
-
faresz5
aktív tag
Nekem az a tapasztalatom velük,hogy random írogatják az egyiket másikat, és nem attól függ,hogy lesz-e tracking vagy sem.(rászoktam kérdezni) Elméletileg az economy a tracking numberes,a standard a sima, azonban a gyakorlat más.(gyakorlatban kinából a többség $30 folött ad trackinget,de pl most egy $10 tételre is kaptam.) Egyébként a tracking az eladót védi nem téged, ha elveszik a csomag és nincsen tracking az az eladó kára, Te max időt vesztesz, pénzt nem. Ha nagyon kell valami időre csak akkor érdekes a tracking.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Elvileg nem.
De a vevőnek az értékelése után jutsz a pénzedhez. -
randras
veterán
Vagy azon, honnan rendelted. Ezek csak EU-n kívülről érvényesek, EU-n belül elefántot is importálhatsz VÁM és ÁFA nélkül.

szerk.: Akkor macskát!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Így van. Azok átcsúsztak valószínű a méretük miatt.
Valamint különbözően kezelik a levélként és csomagként érkezett cuccokat.
A csomagként feladott cuccok MINDENKÉPPEN átmennek a vámon.Azt, hogy valaki azért reklamál, mert egy drága cuccát megvámolják nem tudom elfogadni. Ha nem fizetne adót senki hol tartana a gazdaság?
A sok Vaterán kereskedő eBay-en vásároló miatt jöttek ezek a szigorított vámszabályok is. Nem a magánemberek vásárolnak olyan sokat kintről. Kivéve Winner_Hun.

-
Fecogame
veterán
Nekem mostanában 2-3 hét a szállítási idő ( idén nyáron ), ezen túl egyik sem csúszott.
-
RAiN91
őstag
Ingyen posta, csak ennyi a gond, ezért akartam sima levélként feladni, de azt mondják, túl kockázatos.

Csak egy szalagkábel, tehát olyan, mintha csak 1 papír lenne a borítékban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- World of Tanks - MMO
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Cyberpunk 2077
- Arc Raiders
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- ASUS TUF F16 Intel Core 5 210H RTX 4050 140W GARANCIÁS 2028-IG ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

8000+ microsd eladásnál ilyennel járatja le magát.

eddigi tapasztalataim alapján kisebb cuccok vám nélkül jönnek-mennek, nagyobb csomagokat viszont kibontanak/ellenőriznek... ez is a dolguk, nehogy véletlen is illegális dolgokat küldözgessenek a népek...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/