Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilard28
aktív tag
-
tamas1985
aktív tag
válasz Real_Necro #29740 üzenetére
Kétféle lehetőség van attól függ hogy hogyan fizetted ki volt e pénz a paypal számládon vagy az egészet a számládról vonta le, ha volt akkor oda rakja vissza ha nem akkor a számládra küldi ez pár nap, illetve van olyan is ha nem volt elég pénz a paypal akkor amit onnét fizettél akkor oda a másik felét meg a számlára küldi, remélem jól fogalmaztam ha nem majd kijavítanak
-
Real_Necro
veterán
válasz tamas1985 #29752 üzenetére
Igen, ismerem a működését, nekem standardban számláról húzza le. Me g is jött közben az összeg, csak bankom elfelejtett értesítést küldeni, úgy kellett visszakeresni tranzakciók között. legalább A váltással nyertem 48 forintot.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
randras
veterán
válasz Real_Necro #29753 üzenetére
És mire költöd ezt az óriási nyereséget? Ha gondolod van egy tuti befektetési tippem. :]
-
-
LÁZ
addikt
kifizetetlen cuccnál mi a tapasztalat az ügymenettel kapcsolatban, akinek volt már ilyen, eladott, de nem fizettek.
bekapcsoltam az aszissztenciát de szép szó, igy automatice nyit-zár case-t, refundol, és újra hirdet...
ettől függetlenül mik a tapasztalatok ezügyben?
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
TaaT
nagyúr
válasz Real_Necro #29753 üzenetére
Én se kapok SMS-t ha paypalról vagy külföldről jön pénz
Give them hell Ukraine!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Eladók figyelmébe: Interneten adod el a dolgaidat? Vért izzadhatsz az adózás miatt
És a folytatás: Kösd fel a gatyád, ha az interneten üzletelsz! Újabb meglepetés a NAV-tól⭐ Stella
-
Slownz
senior tag
válasz radi8tor #29759 üzenetére
Lényegi információ:
"Nagyon fontos tudni, hogy nem kell bevallani azt a bevételt, amely ingó vagyontárgy átruházásából származik, és az éves összege nem haladja meg a 600 ezer forintot. Ha viszont a bevétel több mint 600 ezer forint, akkor a teljes összeg adóköteles. Ez abban az esetben is így van, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül - hívta fel a figyelmet korábbi kérdésünkre adott válaszában az adóhatóság."
"További kedvező szabályozás a magánszemélyek számára, hogy nem kell megfizetni az adót, ha az ingó értékesítésből származó - a korábban említett szabályok szerint megállapított - jövedelmük nem haladja meg a 200 ezer forintot. Ha számlák hiányában 25 százalékos jövedelmet feltételezünk, akkor ez valójában azt jelenti, hogy 800 ezer forint bevételig nem kell adózni. Nem alkalmazható viszont ez a szabály akkor, ha az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül - figyelmeztet a NAV."
[ Szerkesztve ]
-
coreside22
csendes tag
Sziasztok csak egy kérdésem lenne!Kínából rendeltem cuccokat és Swiss post-al küldik ahol a nyomon követésnél ezt kapom:
Thu 28.02.2013 17:28 Mailed Swiss Post SINGAPORE
Thu 28.02.2013 17:28 Arrival at border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Thu 28.02.2013 17:28 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Thu 28.02.2013 17:38 Departed transit country Swiss Post SINGAPORE
Thu 28.02.2013 17:38 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Wed 13.03.2013 09:28 Arrival at border point of destination country HUBUDA
Wed 13.03.2013 09:31 Handed to customs HUBUDAHUBUDA ez gondolom Magyarország Budapestet jelent?!
És hogy átadták a vámnak már biztos kell vámot fizetnem?(többször rendeltem Kínából de még nem kaptam vámos üzenetet)Bocsánat ha hülyeségeket sikerült kérdeznem
-
MODERÁTOR
válasz coreside22 #29763 üzenetére
Nem. Minden EU-n kívülről jött csomag átmegy a vámon, csak 22 euró alatt nem vámolnak. H a ez az összeg felett rendeltél, akkor is megúszhatod a vámot, ha szerencséd van. Ha fizetned kell, akkor úgy is küldenek e-mailt, és akkor kell küldeni a PP számlát.
-
kenny123
addikt
Ilyen kést lehet legálisan behozni az országba, vagy tilos?
yo
-
Dr.Burn
őstag
Szeretnem a velemenyeteket kerni az alabbi ugyrol:
Volt egy licit amin reszt vettem. A licit elott par oraval irtam az eladonak, mivel volt par kerdesem a licitre bocsajtott termekrol. A kerdeseimre nem valaszolt. Az ar eleg alacsonyan volt igy nem volt vesztenivalom, es megtettem a legnagyobb licitet, amivel el is vittem a termeket. Ez tortentet marcius 2. a fizetest 3. tettem meg.
A kerdeseimre tovabbra sem jott valasz.
A csomag erkezesi ideje 7.-8. kozott volt. En 6. irtam meg egy levelet, mivel nem kaptam meg a tracking numbert. A kovetkezo napra irt hogy elnezest, de korhazban volt, mert valamit elkapott most megy is, es adja fel a csomagot, es tovabbitja a tracking numbert. Termeszetesen ez nem tortent meg. Szombaton irtam neki hogy remelem minden rendben van, mert meg mindig varok a postazasra. Ugy voltam vele, ha hetfon nem valaszol akkor nyitok egy case-t.
Termeszetesen hetfon nem valaszolt, de elkuldte a tracking numbert ebayen keresztul. A szam a mai napig azt mutatja hogy csak elektornikus keres erkezett csomagkuldesre, es a csomag meg mindig nincs a postan.
Azaz vagy nem dobta be a postara, vagy nem adta oda a postasnak.11 nap telt el a vasarlas ota, pontosan 10 a fizetes ota, de a csomag meg mindig nincs a postan. Az uzeneteimre nem valaszol. Azota kapott meg 2 ertekelest, mivel vasarolt az elmult 2 napban.
Eladasa csak ketto volt, fogalmam sincs milyen termekek, mert nem tudtam megnezni. Osszesen 20 ertekelese van, ami nem mondhato soknak.A kerdesem az lenne hogy ebben a szituacioban Ti mit csinalnatok? Elinditanatok az eljarast ellene, vagy varnatok meg vele?
[ Szerkesztve ]
"Later Nerd!"
-
MODERÁTOR
válasz coreside22 #29766 üzenetére
Szerintem utalni illetve csekken fizetni kell, mert addig át sem engedik a vámon amíg nincs kifizetve. de ha nem így lenne majd kijavítanak, még nem volt dolgom a vámmal.
-
doc
nagyúr
valaki tudna segiteni abban, hogy mennyire lehet problemas kulfoldrol (EU-n kivulrol) legfegyvert postan rendelni?
mert az addig OK hogy eljut a vamig, es mivel boven 7.5J alatti, igy teljesen legalisan vasarolhato, tarthato es hasznalhato, de nem tudom a vamosok nem allnanak-e neki kocsogoskodni...
valakinek esetleg van ilyen tapasztalata? -
asturel
őstag
Van valakinek tapasztalata, hogy melyik szallitasi moddal van nagyobb esely a vamolast meguszni? (china/hongkong airpost, ups, dhl, ems)? Illetve ha futar hozza akkor tuti, hogy megvamoljak?
-
lupus_l
aktív tag
-
randras
veterán
Szerintetek ennél a kiválasztót hogy kell értelmezni? Komolyan nem tudok rájönni... csak mennyiséget állít a kiválasztós lista (eltekintve a vákuum nyitótól, ami SEO...)?
-
randras
veterán
válasz SUPREME7 #29796 üzenetére
Az első 3 képen különböző cuccok vannak, ez eddig oké. A negyedik képen megint az első, arról viszont sehol sincs konkrétan infó, hogy a kinézetén kívül miben különbözik még a 3 termék de ha jól látom a kategóriaképeknél, az első elvileg 5.5M-es, a másodikon nem látszik, a harmadik pedig 15M-es. Mindezt még jobban összekavarja, hogy a listázásban csak az elsőről vannak képek, és a termékmegnevezésben is 5.5M-ről van szó.
Ja igen, és a vicc: az eladó többi termékei között az aligner-ra rákeserve nem is dobja ki ezt a cuccot.
Tristis: Vevőnek csak pozitívot adhat eladó.
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék. Van egy ember, aki úgy hirdette meg, hogy nem küld Magyarországra terméket. Írtam neki, és mondta, hogyha kitalálom, hogy hogy szeretném megkapni, akkor elküldi. Kitaláltam, leírtam neki és megnyertem a szavazást. Másfél napja nem állítja át a szállítási beállításokat, így nem tudok paypal-on fizetni. Szerintetek mit csináljak ebben a helyzetben?
A: ha nem fizetek és ő se reagál semmit, akkor vissza lehet vonni az egészet negatív értékelés nélkül?! Eddig 100%-os vagyok, és ez ugye nagyon fontos külföldiként ebay-en.
B: elévül egy idő után az egész magától?
C: érdemes valami jogorvoslati szervet keresni előbb-utóbb?
Tanácstalan vagyok, ilyen még nem volt...Éljen a pá....pa!
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
faresz5
senior tag
válasz randras #29798 üzenetére
Ezzel az eladóval volt jó pár harcom Szemétkedni próbált. először azt hazudta,hogy nem tudja feladni a csomagot, mert a kínai vámon nem engedik ki,(akkor minek hirdeti)majd amikor mondtam neki,hogy ez baromság azt hazudta, hogy feladta. Persze nem jött meg a csomag. Vna van 15 alteregója ebayen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest