Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
-
-
baluka26
nagyúr
válasz peter889 #29502 üzenetére
Lokálisan a vasút tényleg környezetbarát, de az áramos is valahol elő kell állítani. Úgy is jobb lesz, mint autó (meg mivel baszott sok embert visz). Szállításnál távolról azért repcsi a nyerő. Tőlünk keletebbre csak rosszabbak a vonatpályák, nem összefüggő. Hajó meg lassú, körülményes. Csak konténer méretet érdemes ott hozni.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Graf-X
csendes tag
Sziasztok. Tegnap nyertem egy terméket. A liciteléskor adott volt egy Magyarosrszágra szóló szállítási díj. Amikor fizetni akartam, akkor viszont a számlán már más szállítási díj szerepelt, plusz hozzáadódótt egy import charges tétel, ami elötte nem szerepelt. Eddig ilyennel nem találkoztam, ha fizetnem is kellett vámot/áfát, azt itthon határozták meg. Írtam az eladónak, ő csak annyit válaszolt, hogy ezt az ebay szabja meg és a vám és áfa fizetésért én vagyok a felelős. Ezzel tisztában vagyok, csak fura, hogy előre ki kell fizetnem, ráadásul itthon ilyen értékű, kis tömegű áruval nem is foglalkoztak eddig soha (ez most $48). Amit nem értek, hogy amikor rámentem a Pay Now gombra, hogyan válthatott át az előzőleg fix szállítási díj erre a másik, úgynevezett "Global Shipping Program" nevűre, ami már más tételeket tartalmaz, és egyáltalán hogyan határozhatná meg az ebay, hogy a magyar hatóságok majd milyen fizetési kötelezettséget rónak rám? Azóta a megnyert áru adatlapján a fix szállítási költség helyett "see description" szerepel. Valaki találkozott már ilyennel? Ha ezt most kifizetem, ugye nem kell majd megint áfát meg vámot fizetnem itthon is?
Köszönöm! -
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
vann itt esetleg valaki közületek aki az Egyesült Királyságban él és tudna nekem segíteni egy termék megvásárlásában? Egy notebookról lenne szó amit az eladó sajnos csak UK-n belül hajlandó szállítani, innen kellene tovább postázni Magyarországra. Természetesen állnék minden felmerülő költséget illetve jutalékot is hajlandó lennék fizetni a segítségért cserébe.
-
faresz5
senior tag
válasz Graf-X #29506 üzenetére
Ez valami ügyes átverés lehet, mivel az eladónak fizeted ki az áfát,(vámot), ő nem fogja a magyar hatóságoknak tovább utalni, ez szerintem egyértelmű, ha megfogják itt és úgy határoznak,hogy áfa köteles, akkor kikel fizetned itthon is. (esetleg olyan lehet,hogy a saját országának kell áfát fizetnie, és azt oldja meg így.)
Szerintem keress egy másik eladót és töröltesd ezt a bizonytalan kimenetelű vásárlást.(ha belemegy) -
axioma
veterán
válasz faresz5 #29509 üzenetére
Nem itt volt rola szo? Valahol biztos, forumban olvastam. Van mar olyan postazo szolgaltatas, ahol tenyleg levamoltatjak, az altalad kifizetett penzbol utalnak a magyar hatosagnak, es jon a cimedre. Persze ezzel nincs eselye az atcsusszanasnak, ezert keves embernek lesz ez szimpatikus megoldas...
Szoval az biztos, hogy nem csalas a dolog, tenyleg a sarcot fizeti igy, elore, paypallal akar.[ Szerkesztve ]
-
Graf-X
csendes tag
Ezt találtam. Valóban nem tűnik csalásnak. Azt írja, egy harmadik fél intézi a postázást és vámügyintézést, az eladó számlájára csak az áru ellenértéke érkezik, a többi egy Pitney Bows nevű cégnek megy, ebben partnerország Magyarország is. Viszont az "import charges" tétel becsült érték, elvileg ezen felül nem követelhetnek már semmit, viszont a különbözetet sem kapom vissza, amennyiben kevesebb lenne a vámügyintézési költség. Azt viszont továbbra sem értem, hogyan jelenthet meg ez a szolgáltatás kéretlenül vásárlás után csak úgy a semmiből. Az eladó egyébként 100%-os, tegnap óta a többi 3-4 terméke is módosult erre a szállítási módra. Mindig rákérdezek az eladónál a szállítás költségére, itt elmulasztottam, mert nem volt rá idő és egyértelműnek tűnt a leírás.
-
kirkri
addikt
Nem csalás, USA termékeknél mostanában nagy számban fordul elő, hogy csak ezzel az opcióval vásárolható meg. (főleg drágább cuccoknál) Azonban, ahogy Graf-X fórumtárs írta, így elvész annak esélye, hogy a fizetendő vámot/áfa-t megússza az ember.
21 éve a Prohardveren! ™
-
Doze
aktív tag
Helló!
Rendeltem véletlenül 2 tételt, amiből csak 1 kell (ruha), De fizetni csak 1 tétel után fizettem, a másikra írtam az eladónak hogy véletlenül csináltam... Behajtják rajtam?
Még nem ebayeztem sokat, de most valami változott rajta? Mert ennyire el3@&ni valamit, már rég nem csináltam...
-
szilard28
aktív tag
12 nap alatt jött meg egy termék Hong-kongból. egész gyorsak mostanában
-
CBool
tag
válasz kirkri #29493 üzenetére
Tegnap írtam neki, nem válaszolt idáig semmit. Holnap meg lejár a 45 nap, tehát a Purchase history-ban az adott terméknél kiválasztom, a Resolve problem-t, aztán ott azt, hogy nem kaptam meg?
Két különböző izzót vettem, de ugyanattól az eladótól és egyszerre fizettem, mégis külön jelennek meg ugye. Ebben az esetben akkor mind a kettőnél jelentenem kell, hogy nem kaptam meg őket?
-
kirkri
addikt
Lehet, hogy onnan is lehet, de én innen szoktam:
Jobb felső sarokban, Customer Support > Resolution Centre.A két különböző termékre külön claim kell szerintem. Ilyen dupla claim-em még nem volt.
21 éve a Prohardveren! ™
-
MODERÁTOR
az létezik, hogy durván 7000ft 1kg alatti csomag küldése külföldre? vagy csak én nem találok olcsóbb megoldást? egyelőre a posta oldalán nézelődtem.
Úgy is kérdezhetném, hogy milyen módon lenne érdemes küldöldre szállítani, nyomkövetéssel?
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
tamas1985
aktív tag
Egy érdekes hír, ami közvetve érinti az ebay-es rendeléseket is.
Gondolom ha nem lenne vám akkor sokkal nagyobb mértékben csökken az ÁFA kiszabás is -
dragonfx
veterán
na csak megjött az usb3 kábelem ben is van már a gépbe.42 nap volt aszem....
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
MODERÁTOR
Nocsak.. Átszabták a .com-ot. Már ez is forintban is kiírja az összeget... Meg ezt a feed-et erőltetik nagyon.
-
axioma
veterán
-
Daniel Alves
őstag
Lassan ismét 300ft felett az euro...
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni Nexus 4-et szeretnék venni ebayen korrekt embertől tudtok ajánlani ilyent?
[ Szerkesztve ]
Nexus 5
-
hobbyone
aktív tag
Érdekesség
Ma vettem észre, hogy az egyik német eladó az általam készített képet használja a termékénél, ami pár nap múlva jár le. Én a co.uk-ra raktam fel termékkapcsolással egy dolgot kb. egy héttel ezelőtt 1 hónapra. A tag levágta a felesleges részt és ezzel hirdet.
Ha nem azonos időben menne a kettő, tehát a hirdetésem lejárt volna stb., akkor észre sem vettem volna/nem érdekelne, de ez így kissé pofátlanság, főleg annak fényében, hogy nem tömegcuccról van szó.
Írtam neki, hogy 8 órán belül tüntesse el. -
norbiphu
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy kindle paperwhite tokot, aminek a mágneses zára nem igazán működik (értsd nem marad zárva). Kapcsolatba léptem az eladóval, és ezt javasolta:
We are really sorry for the hassle this has caused you.
How about we exchange the product?
we can post it immediately , you can use this case first and wait our replacement, then
You can take it to the Post Office and have them "return to sender and refuse this parcel". That way no shipping will need to get paid.
we apologize for the inconvenience caused,Ez így működhet a szeretett postánkkal? Van már valakinek ilyen tapasztalata? Amúgy a csomag Hongkong Post airmailként érkezett.
köszi!
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
faresz5
senior tag
Egy újabb gyöngyszem
Tablet fél áron, vatera, kinából8-t biztosan eladott)
[link]Érdemes megfigyelni miből szerezte az értékeléseit Nem ismerős senkinek a módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest