Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128361) simpley


simpley
őstag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetséges, hogy egy meghajtón ha lemezkezelővel nézem 270 GB foglalt helyet jelez, ha pedig a rajta lévő objektumokat egyben kijelölöm csak 180 Gb-ot? Bekapcsoltam a rejtett mapák megjelenítését is. Hogyan lehetne visszanyerni azt a bő +100GB helyet? Virtualboxoztam ha ez segít valamit...

signed by simpley.

(#128362) King Unique válasza simpley (#128361) üzenetére


King Unique
titán

Rendszermeghajtó és NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, nincs engedélyed az egyes mappák tartalmának listázásához, a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg még a rejtett fájlok mutatásának bekapcsolásával sem, max. a védett rendszerfájlokénál, stb. Ezért is lehet fals alapesetben az ilyen szimplán kijelöljük a C gyökerében a mappákat és megnézzük, összeadjuk a méretüket módszer (példa), elsődlegesen a szabad / foglalt terület méretét kell nézni a meghajtó tulajdonságainál...
Egyébként ha Windows 10, akkor ott van a gépházban a tárhelyhasználat, valamint olyan speciális célprogramok, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat, az utóbbiak egyértelműbben megmutatják pontosan mi és mennyit foglal, ennyi.
Lemezterület felszabadításához meg szükség esetén ott van a lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd (ezzel automatizálható is), valamint a Microsoft weboldalán leírtak.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.