Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74235) Beniii06 válasza viktorhu (#74228) üzenetére


Beniii06
őstag

Pedig tápegységnél a Volt a lényeg, hogy az egyezzen + Ampernek legalább ugyanannyinak vagy többnek. Végső sorban, nem akartak neked rosszat, mert egy laptop értékben többszöre egy modem/router/HGW-nek és ha elromlana mutogathatnál rájuk, hogy ezért gyári/utángyártott tápot szoktak javasolni, pl egy 5+ éves laptopnál már ezeket is ritkán lehet kapni, akkor jön az univerzális táp + egyenáram és egyenáram között is van különbség minőségre(oszcilloszkóppal mérhető), ezért gyenge minőségű táp kárt tehet az érzékenyebb elektronikában pl laptopnál, ezért a gyanúsan nagyon olcsó kínai tápegységeket kerülni kell, mert többe kerül egy alaplapcsere, mintha pár ezerrel drágább tápot vettél volna.

Az törvényszerű, hogy annyi áramot vesz fel a fogyasztó, amennyire szüksége van, ezért nem szabad kisebbet venni, mert túlmelegszik és leég. Tehát ha eddig 2A tápod volt( ebből 1A-t vett fel a fogyasztó) és vettél 5A-est, abból is szintén 1A-t fog felvenni, persze ezt még kell bonyolítani veszteséggel(hő), hatásfok stb. így a 2A-es táp is csak kb. 1,5-et tud leadni tartósan. Ez csak egy példa, persze a laptop jóval több áramot vesz fel.

Laptop töltőnél a simitókondenzátor(puffer) szokott tönkremenni általában vagy egy dióda a Graetz hídban, pár ezer óra élettartama van csak. Csavart ne keress a töltőn, mert ragasztva van és páka + multiméter is kell hozzá, így ha nem ez a hobbid/szakmád, nem javaslom a barkácsolást, mert könnyen megrázhat az áram/lakástűz lehet belőle szakszerűtlen javítás esetén!

A kondenzátort akkor is megőrzi a töltöttségét, ha kihúzod a konnektorból és ha 400V van ráírva, akkor garantáltnak veheted, hogy a 240V benne van, amíg ki nem sütik, ami életveszélyes!

Jól tetted, hogy vettél egy remélhetőleg másik ugyanolyan vagy minőségibb tápot inkább, bár valószínűleg javítható lett volna a régi is, de jelen esetben inkább biztonságosabb az új. Ha nem melegszik nagyon jobban tőle a laptop, akkor minden rendben van.

Ez nagyon off itt, nézz utánna másik topikban/hobbielektronikán esetleg.

(#74231) legelek
Ha láthatólag van upc-s logo az Ubee-n és az eladó szerint volt upc előfizetése korábban, akkor valószínűleg volt már regelve upc-nél? Van rá valami mód, hogy tudom ellenőrizni mac cím alapján vagy a pcreg csak upc hálózatból érhető el?

[ Szerkesztve ]

"Got any other secret weapons?"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.